Game On 2.0 - Έκθεση Video Games [Αθηνα 16/12/2010 – 31/1/2011]

ρίξτε μια ματιά και στο tetris του gameboy! Κάποιος έχει κάνει high score!
 
Παίδες μια ερώτηση: πήγε κανείς Τρίτη, να τσεκάρουμε εάν λειτουργεί τότε?
 
sko είπε:
Παίδες μια ερώτηση: πήγε κανείς Τρίτη, να τσεκάρουμε εάν λειτουργεί τότε?

μερικές σελίδες πιο πίσω ενας φίλος αναφέρει ότι πήγε τρίτη και ηταν κλειστά
 
Χμμ..Ευχαριστώ, αλλαγή πλάνων λοιπόν..
 
στο τετρις οντως εχει καποιος high score,εγω :) προφανως δεν τα κραταει τα high scores γιατι σημερα το απογευμα ειχε κατι 9000-17000...εκανα 81000 και το αφησα :)
 
sko είπε:
Παίδες μια ερώτηση: πήγε κανείς Τρίτη, να τσεκάρουμε εάν λειτουργεί τότε?
Δεν θέλω να το ξανασκέφτομαι ο γκαντέμης, απλά ναι, την Τρίτη είναι κλειστά (αν πήγαινα άλλη μέρα θα ήταν τότε)!!!!
 
πραγματικά αξίζει η έκθεση. Αν είχε φθηνότερο εισητήριο θα είχα ήδη ξαναπάει. Ειδικά ο διάδρομος με τα arcade σε ταξιδεύει σε περασμένες εποχές!!
 
Πήγα και εγώ χθές.

Από τα αρνητικά:

  • Θα ήθελα να δούλευαν περισσότερα μηχανήματα. Πολλά ήταν απενεργοποιημένα (θα μου άρεσε να δω να δουλεύει το magnavox odyssey πχ), άλλα δεν δούλευαν σωστά (το pong θυμάμαι χαρακτηριστικά μόλις μπαίνεις).
  • Το εισιτήριο. Ειδικά για όσους δεν είναι "του αθλήματος". Με ένα πιο προσιτό εισιτήριο θα μπορούσε να προσελκύσει μη-μυημένο κόσμο και θα του έδινε την ευκαιρία να δει και αυτό το κομμάτι της ιστορίας / μέλλοντος.


Από τα θετικά:

  • Μηχανήματα που δεν θα τα έβλεπες ποτέ σε άλλη περίπτωση.
  • Η καλή διάθεση που σου δημιουργεί ένας τέτοιος χώρος.
  • Η καμπίνα star wars με τα vector γραφικά, την οποία άμα δεν ήμουν ευγενικός να την αφήσω για να την δουν και άλλοι θα έπαιζα μέχρι σήμερα... :p



Σε κάθε περίπτωση εγώ το υπερευχαριστήθηκα. Πήγα απόγευμα και αν δεν μας έδιωχναν στις 9 για να κλείσει η έκθεση θα καθόμουν ως το πρωί... :D
 
Πήγα εχθές και εγώ.

Η έκθεση ήταν αρκετά καλή, βέβαια η αλήθεια είναι πως είναι λίγο μικρή για το γιγάντιο όνομα της. Αν είχαν και τις περισσότερες κονσόλες να φαίνονται και όχι να είναι "χτισμένες" μέσα στο κάθε κολωνάκι και να φαίνεται μόνο το χειριστήριο της κονσόλας και το monitor μέσα από το τζάμι, θα ήταν πολύ καλύτερα και θα έδινε πολλούς έξτρα πόντους, όπως και αν δεν ήταν την ώρα που πήγα εγώ πολλά πιτσιρίκια που μπαστακωνόντουσαν στα Daytona USA και σε κάποια άλλα που θέλαμε να δούμε! :D

Αλλά μπορώ να πως πως γενικά πέρασα καλά για αρκετους λόγους όπως:

1) Είδα από κοντά και άγγιξα και φωτογραφήθηκα με τα Space War, Computer Space, Pong, PDP-8 που δεν θα τα έβλεπα πουθενά και ποτέ

2) Ξαναέπαιξα γενικά ήλεκτρονικά κοινώς "ουφάδικα" με αποκορύφωμα το διπλό Daytona USA και το OutRun (ας είναι καλά το κράτος μας που τα απαγόρεψε), και γενικά που βρέθηκα σε περιβάλλον με τόσα ουφάδικα μαζεμένα και με όλη αυτή τη "φασαρία" με τους ήχους και τις μουσικές τους - τρελή ατμόσφαιρα λες και τηλεμεταφέρθηκα στην παιδική ηλικία μου

3). Ξαναέπαιξα φλιπεράκι που δεν θυμάμαι πόσα χρόνια είχα να δω σε κάποιο ξεχασμένο καφενείο, πόσο μάλλον να παίξω κιόλας

4) Είδα πολλές κονσόλες και πολλούς παλιούς υπολογιστές, handhelds, tabltops και διάφορα άλλα παρόμοια

5) Εκτός από ρετρό, είχε και καινούργιες κονσόλες και έπαιξα και είδα live το kinect στο xbox και το Move το PS3, επίσης και τα Guitar Hero κτλ που ως pc gamer που είμαι δεν θα τα έπαιζα ποτέ.

Έτσι ενδέχεται να ξαναπάω κιόλας αν μπορέσω, τα 10 ευρώ για όλα αυτά τα πράγματα είναι μηδαμινά, σαν να είναι η είσοδος ελεύθερη.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγώ ξαναπήγα σήμερα για δεύτερο "γύρο". Και μάλλον θα υπάρξει και τρίτος... :)
 
Εσύ, ο αποπάνω λέω, να προσέξεις τι φωτό θα ανεβάσεις!!!!

Κύριοι, η έκθεση ήταν εξαιρετική. Τώρα, όσοι γκρινιάζουν, απλά I do not care. Πήγα μετά του κυρίου Γιατρού και του Omen4ever που ήρθε από τη Τρίπολη και κάναμε ωραίες καφρίλες. Μάλιστα ο χαβαλές άρχισε από τα εκδοτήρια όταν κόλλησε το σύστημα έκδοσης εισιτηρίων, και όταν κάποιος "καθωσπρεπιστής" ρώτησε αν είναι η έκθεση με τα στρουμφάκια και στραβομουτσούνιασε με υποτιμητικό ύφος όταν του είπαν ότι είναι για βιντεοπαιχνίδια.

Έχω τραβήξει βίντεο τα οποία είναι αυστηρά ακατάλληλα ως προς τη βωμολοχία και τα καντήλια που έπεφταν ειδικά όταν χάναμε στο φλιπεράκι.

I will go again.
 
Και εγώ λέω να ξαναπάω κάποια στιγμή μέσα στο Γενάρη. Αν θέλετε κανονίζουμε για καμία ομαδική εξόρμηση αυτή τη φορά!!
 
Τρία αγόρια(...) στην παιδική χαρά. Ήταν φοβερά, και αν με βγάλει ο δρόμος θα ξαναχτυπήσω.
 
Το φέρατε από εδώ, το φέρατε από εκεί με πείσατε να επισκεφτώ την έκθεση όταν γυρίσω Αθήνα.

Να κανονίσουμε κάποια μέρα να πάμε ομαδικά, για να παίξουμε 10πλό στο bomberman!
 
Καλησπέρα παιδιά, εγώ πήγα σήμερα το μεσημέρι και μου άρεσε πολύ.

Όντως ήταν σχετικά μικρή η έκθεση, ωστόσο έφαγα κάνα 2ωρο χαζεύοντας, παίζοντας και διαβάζοντας τις ιστορικές πληροφορίες.

Αξίζει πολύ να πάτε...

Μου έκανε εντύπωση που δεν είδα τον Amstrad (464, 6128..). Έπρεπε να μπει μετά από Spectrum, Commodore και πριν τον Amiga.

Να ανεβάσω μια φωτο που δεν έχει ανέβει. Αυτά τα μηχανάκια είναι πραγματικά για μουσείο!

IMG_0574.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εμένα μου χτύπησε πολύ άσχημα η τραγική μετάφραση των πληροφοριών των εκθεμάτων. Γενικά η έκθεση μου έδωσε κι εμένα μία αίσθηση αρπαχτής.
 
mindnever είπε:
Καλησπέρα παιδιά, εγώ πήγα σήμερα το μεσημέρι και μου άρεσε πολύ.Όντως ήταν σχετικά μικρή η έκθεση, ωστόσο έφαγα κάνα 2ωρο χαζεύοντας, παίζοντας και διαβάζοντας τις ιστορικές πληροφορίες.

Αξίζει πολύ να πάτε...

Μου έκανε εντύπωση που δεν είδα τον Amstrad (464, 6128..). Έπρεπε να μπει μετά από Spectrum, Commodore και πριν τον Amiga.

Να ανεβάσω μια φωτο που δεν έχει ανέβει. Αυτά τα μηχανάκια είναι πραγματικά για μουσείο!

Προβολή συνημμένου 27422
Η απουσία των AMSTRAD μου έκανε και μένα τεράστια εντύπωση ! Αλλωστε ο 6128 υπήρξε και για μένα η αφετηρία εισόδου μου στον κόσμο των H/Y και video games και η παράβλεψη του στην έκθεση με στεναχώρησε πολύ. Κατά τα άλλα και για τα δεδομένα ελληνικής οργάνωσης ήταν αρκετά ικανοποιητική.
 
Η καλύτερη, και συγκινητικότερη, φωτογραφία που τράβηξα στην έκθεση (αν και κακοτραβηγμένη). Απλά δείτε την πώρωση του μικρού τυπά στο Outrun:

img7676l.jpg


Να 'σαι καλά παίδαρε, με ταξίδεψες πίσω...
 
Εγώ αυτό που θυμάμαι καλά πάντως είναι μια κουκλίτσα να μιλάει στο κινητό, και να λέει "ναι ρε σου λέω έχει και ΖΧ-Spectrum, atari και άλλα πολλά".

Θυμάμαι κοιταχτήκαμε με το Maddog και είπαμε ταυτόχρονα "αυτή τη παντρεύομαι" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Omenforever είπε:
Η καλύτερη, και συγκινητικότερη, φωτογραφία που τράβηξα στην έκθεση (αν και κακοτραβηγμένη). Απλά δείτε την πώρωση του μικρού τυπά στο Outrun:  


img7676l.jpg


 


Να 'σαι καλά παίδαρε, με ταξίδεψες πίσω...



Κρατιεται να μην πεσει γιατι δεν φτανει το τιμονι,lol.

Το ιδιο ακριβως προβλημα παθαινει και ο Wally.


 
Πίσω
Μπλουζα