Wally είπε:
Εχει προσφερει απο τοτε πρωτογνωρο AI
Δεν θα το χαρακτήριζα πρωτόγνωρο. Βελτιωμένο ίσως αφού έβαλε και αυτό το λιθαράκι του στον τομέα AI μετά το Goldeneye και το Half-Life.
καινοτομιες που δανειστηκαν ολοι
Μπορείς να αναφέρεις μερικές παρακαλώ? Οχι ότι διαφωνώ απλά δεν ξέρω κατα πόσο οι καινοτομίες του καλυτέρεψαν ή χειροτέρεψαν το genre (πχ regenerating health).
φοβερα physics σε ολο τον κοσμο του
Αυτό δεν το είχα προσέξει να σου πω την αλήθεια ούτε έχω ακολουθήσει την πορεία εξέλιξης των physics στα παιχνίδια αλλά το πρώτο FPS που θυμάμαι όπου τα physics είχαν σημαντικό ρόλο στο gameplay ήταν το HalfLife 2.
προσεγμενα γραφικα-ηχο-control-τεχνολογια
Διαφωνώ σε όλα πλην του ελέγχου ο οποίος είναι πάνω κάτω προσεγμένος σε όλα τα FPS αλλιώς δεν θα παιζόταν. Τα γραφικά ας πούμε τα βρίσκω βαρετά και "άδεια" πλην του reach και από ότι φαινεται και του Halo4. Αλλά αυτά είναι και θέμα γούστου.
εξαιρετικο online με matching ισοδυναμων παιχτων και επιλογες
Συμφωνώ αν και δεν ασχολούμαι με online σε κονσόλες.
solid story που δεν επαναλαμβανεται και εχει universe για να κατσει
Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί ο κόσμος του ποτέ δεν με τράβηξε, ίσως γιατί βαριόμουν να το παίξω.
μαχες με δυνατοτητα αναριθμητων στρατηγικων
Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν και πολλές διαφορετικές στρατηγικές, πόσο μάλλον αναρίθμητες. Αλλά αυτό είναι μονο η άποψή μου. Δεν το έχω παίξει στο τελευταίο mode δυσκολίας οπότε δεν μπορώ να ξέρω αν ξαφνικά γίνεται και stategy game εκτός από FPS.
ενα campaign που δεν ειναι ιδιο με το προηγουμενο
Αν ήταν ίδιο το campaign ενός Halo με του προηγουμένου θα ήταν remake ή reboot και όχι sequel.
ζυγισμενων δυνατοτητων οπλα, οχήματα
Συμφωνώ για τα οχήματα, για τα όπλα δεν είναι κάτι σπουδαίο, πολλά FPS το πετυχαίνουν αυτό αν εννοείς ότι το κάθε όπλο έχει διαφορετική στρατηγική και χρήση.
skulls που patch-αρουν και το θεμα "εξερευνηση"
Εδώ θα διαφωνήσω κάθετα γιατί μάλλον έχεις παρεξηγήσει τι εννοώ με τον όρο εξερεύνηση.
κεντρικο χαρακτηρα που τραβαει
Τραβάει τι?
Αν εννοείς ότι είναι ενδιαφέρον χαρακτήρας, διαφωνώ αλλά δεν έχω διαβάσει τα novels. Με νοιάζουν μόνο τα παιχνίδια.
δικαιο χωρις sudden deaths και αηδιες, πολυ λεπτομερεια κτλ κτλ κτλ
Δεν το κατάλαβα αυτό.
Δεν είπα να μην πουλήσει. Απλά νομίζω ότι υπάρχει μια εντύπωση πως ότι πουλάει είναι ντε και καλά καλής ποιότητας. Αυτό δεν ισχύει. Το ότι πούλησε κάτι δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχει χίλια δυο λάθη ή ότι δεν μπορεί να κατακριθεί.
Stormwatch είπε:
Καλά, ή συγκρισή του Halo με τα shovelware party cooking breastfeeding games του Wii είναι εντελώς άκυρη...
Δεν τα συγκρινα σαν παιχνίδια. Ηταν ένα παράδειγμα του ότι δεν σημαίνει ντε και καλά ότι αν κάτι πουλάει σαν τρελό έχει και την ανάλογη ποιότητα. Νομίζω ότι παρεξηγούνται πολύ όσα λέω στα post μου, δεν ξέρω αν φταίω εγώ λόγω του ότι δεν τα γράφω καλά αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσω να συζητάω σε αυτό το τόπικ έστω και αν μου αρέσουν αυτού του είδους οι συζητήσεις.