[Hasbro] Sindy

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας mytinyworld
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Sindy by Hasbro

Λατρεμένη Αναστασία όνειρο οι κουκλίτσες, οι Σιντοτάνυες! Χάρηκα που είδα και τη Rapunjel. Τουλάχιστον τώρα ξέρω ότι δύο αγαπημένα μου πρόσωπα την έχουν...

Πολυαγαπημένη μου mytinyworld να πάρουμε σβάρνα τις συγγενείς για να μας δώσουν κούκλες; ;)

Ελα Mytinyworld μην στεναχωριεσαι!!! Εγω παντως πρωτη φορα εχω κουκλες απο σπιτι εδω στην Ιταλια. Τις μοναδικες κουκλες που μου εχουν χαρισει μου τις εχετε στειλει εσεις :flower: Κανεις αλλος δεν εχει κρατησει τα παιχνιδια του, και εκεινα τα κοριτσια στην Ελλαδα που ειχαν την νονα που τους εφερνε σε καθε γιορτη ο,τι τελευταιο κυκλοφορουσε στην αγορα απο κουκλα τις πεταξανε στα σκουπιδια...εκει να δεις πικρα..... :(

Τελος παντων ας μην βλεπουμε το ποτηρι αδειο, εδω εχουμε κουκλες να φανε κι κοτες!!! Και τι κουκλες!!! Μυστηριες!!!

και οι δυο γραφουν Made in China στο σωμα , και Ceppiratti στο κεφαλι

picture.php

picture.php

picture.php

Αυτη εδω στο σωμα γραφει, εκτος απο Made in China, και CEPPI RATTI (2 λεξεις αυτην την φορα) SPA GROUP OF GIOCHI PREZIOSI

picture.php

picture.php

Eδω το χερακι εχει κατι σαν εγκοπη κυκλο, μονο αυτο, οχι και το αλλο. Αλλα δεν ξερω τι ειναι ουτε η κοπελα θυμοταν να μου πει.

Εαν θυμοτανε και τετοιες λεπτομερειες σιγα να μην ηταν τυπος που χαριζε ετσι τις παιδικες του κουκλες! Θα ηταν και αυτη κουκλομανα ή κουκλομαζωχτρα :D

picture.php

Μάλιστα! Επειδή δεν έχω δει ποτέ πως είναι μια τάνυα, αφού δεν την είδαμε ποτέ από το κουτί της, δεν μπορώ να ξέρω τι γράφει πίσω.. :xm: Πάντως οι σίντυ γράφουν made in china στην πλάτη και ceppiratti (μία λέξη) στο κεφάλι. Η κούκλα με την πλεξούδα, είναι ίδια με τις σίντυ, οπότε (με την επιφύλαξη για τις τάνυα) είναι μια σίντυ. Η άλλη, διαφέρει πολύ! Και τα χέρια της έχουν άλλη κλίση (σαν τις υπόλοιπες sindy hasbro τρίτης γενιάς που σας έλεγα), αλλά και τα πόδια της είναι πιο "γεμάτα" στα γόνατα και στις γάμπες και φυσικά τα χαρακτηριστικά στην πλάτη! Αυτή η κούκλα πρέπει να είναι η Τάνυα!??8) Η μια πιο παλιά Τάνυα!??8) Υποθέσεις κάνω... #) Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι όλες οι σίντυ που έχω και οι δύο της Αναστασίας που μου έστειλε είναι ίδιες! (μόνο η τελευταία Αναστασία μου είναι πιο μαυρισμένη, η πρώτη είναι ασπρούλα σαν τις φωτεινές πριγκίπισσες!) Μυστήριο... :o Επιφυλάσσομαι να ψάξω περισσότερα..

Ευχαριστούμε Αναστασία για την τόση δουλειά με τις συγκριτικές φωτογραφίες :flower:

Ειδες MytinyWorld μου, αυτη η Σιντοτανυα ειναι η πιο μυστηρια!!! :D

Για να σε μπερδεψω, χωρις να το θελω βεβαια, σας βαζω ακομα 1 φωτογραφια συνημμενη απο 4 Σιντυ που πουλουνταν σαν Tanya στο ιμπει Ιταλια. :o

Σε αυτες τις φωτογραφιες τα κεφαλακια, το μακιγιαζ, το χρωμα στο δερμα και το καλουπι στο σωμα ειναι μαλλον ιδιες με τις σιντοτανιες της MytinyWorld.

Επισης να προσθεσω οτι εγω μεχρι τωρα Sindy Hasbro Italia δεν εχω συναντησει, και για αυτο υποθετω οτι η ιδια κουκλα πουλιοταν ως Tanya εδω.

Οι δικες μου εχουν ιδιο ακριβως κεφαλι μεταξυ τους, αλλα διαφορετικο τελειως σωμα, χερια, μπουτια:

Η πρωτη που ειναι πιο μπουταλου, με πιο γεματα μπουτια και πιο ωραια χερια (Ceppiratti-Giochi Preziosi), εχει το σωμα της Σιντυ στην δευτερη φωτογραφια που σας ποσταρω.

Οποτε εχει δικιο η MytinyWorld μας που λεει οτι μοιαζει με sindy hasbro τρίτης γενιάς.

Σαν αυτη εδω που ειχες ποσταρει MytinyWorld, που την ειχες βρει στο καλαθακι προσφορα!

picture.php

Υποθεση:

Ανακατεμενα κεφαλιων με σωματα διαφορων περιοδων ηδη απο την συσκευασια της κουκλας! :xm:

Γιατι ρε γμτ :sealed: δεν γραφανε και καμια χρονολογια απο πισω οπως η Ματελ? :o :O:O

Η δευτερη που σας εδειξα με την μπλε τουφα (Ceppiratti σκετο), αυτη εδω δηλαδη

picture.php

εχει το σωμα αυτων στην πρωτη φωτογραφια, ιδιο με εκεινων της MytinyWorld!

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σωστά! Απλά να προσθέσω ότι ακόμα και αυτή η δική μου που μας έδειξες Αναστασία μου, όπως και όλες οι άλλες τρίτης γενιάς που έχω, μπορεί μεν να έχουν παρόμοια χεράκια με την μυστήρια κουκλίτσα με την ΦΡΑΝΤΖΑ (όχι αυτή με την πλεξούδα), όμως καμιά τους δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά στην πλάτη! Ολες είναι made in china σκέτο! Αρα κάτι ξεχωριστό έχει αυτή η κουκλίτσα και αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι είναι μια Τανυα πιο παλιά από τις άλλες :xm: .

Πιθανόν την ίδια εποχή που βγαίναν οι σιντοτάνυες (1997) η giochi preziosi να κυκλοφορούσε την ίδια κούκλα σε Ιταλία ως Τάνυα και σε Ελλάδα ως Σίντυ. Δεν είχε λόγο να την κυκλοφορήσει ως Σίντυ την Τάνυα της στην Ιταλία! Οταν όμως (όπως μας είπαν οι Αγγλοι) μετά την άλλαξε και της έβαλε το κεφάλι Σίντυ και έκανε τα "γυριστά" χεράκια, ενδεχομένως να σταμάτησε να την κυκλοφορεί και ως Τάνυα σε Ιταλία και ως Σίντυ/Τάνυα σε Ελλάδα και να συνέχισε παντού με την τελευταία Σίντυ που μας δείχνεις από το Ιταλικό ebay! Πάντα υποθέσεις κάνω, γιατί πληροφορίες (πέρα από τις τελευταίες των άγγλων) δεν έχω βρει παιδιά! #) Αυτό με την έλλειψη χρονολογίας όχι μόνο στο σώμα, αλλά και στα κουτιά, έχει μπερδέψει πολύ κόσμο! Ακόμα και ο σπεσιαλίστας άγγλος που ήξερε τόσα πολλά, ρώταγε εμένα αν ξέρω (άκου τώρα :o ) πότε σταμάτησε η hasbro hellas να παράγει τις "σπάνιες" σίντυ!!! Το 2000? Μόνο αυτό του έλειπε να φτιάξει το παζλ του! :P Εμείς είμαστε σε πολύ αρχικό σημείο ακόμα!! #)

Θα επανέλθω αργότερα με τα νεότερα που προέκυψαν από τα κουτιά που έχω! Και το μυστήριο της hasbro hellas! :o

ΥΓ. Σκεφτηκα και κάτι άλλο τώρα... Μήπως όταν ανέλαβε την σίντυ η giochi preziosi το 1997, να είχε μεγάλο στοκ από Τανυα και να ήθελε να τις "διώξει" για να συνεχίσει μόνο με τη Σίντυ και να άρχισε να τις πουλάει παντού και ως Τάνυα και ως Σίντυ και ως ό,τι άλλο τους βόλευε???

picture.php

mytinyworld είπε:
Αρα κάτι ξεχωριστό έχει αυτή η κουκλίτσα και αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι είναι μια Τανυα πιο παλιά από τις άλλες :xm: .
Τωρα μιλαμε παντα για αυτην στα αριστερα, με την φραντζα ανευ κοτσιδας, που γραφει CEPPI RATTI SPA GROUP OF GIOCHI PREZIOSI: Μια υποθεση που εκανα ειναι οτι επειδη η Ceppi Ratti αγoραστηκε απο την Giochi preziosi, το σωμα της ειναι πιο καινουργιο οποτε σκεφτηκα ακριβως το αντιθετο, υποθεσεις παντα ετσι παιδια, οτι δηλαδη ειναι μια Τανυα πιο καινουρια!!!

Αλλα και πιο παλια απο την τωρινη Tanya GIOCHI PREZIOSI

http://www.retromaniax.gr/vb/showpost.php?p=179426&postcount=47

mytinyworld είπε:
ΥΓ. Σκεφτηκα και κάτι άλλο τώρα... Μήπως όταν ανέλαβε την σίντυ η giochi preziosi το 1997, να είχε μεγάλο στοκ από Τανυα και να ήθελε να τις "διώξει" για να συνεχίσει μόνο με τη Σίντυ και να άρχισε να τις πουλάει παντού και ως Τάνυα και ως Σίντυ και ως ό,τι άλλο τους βόλευε???
Ετσι ακριβως πιστευω Μytinyworld μου κι εγω!

Για αυτο εχει γινει αυτο μπαχαλο...για λογους ιταλικης μαφιας και κινεζικου στοκ!!! :D

Τα φρυδια στις δυο κουκλες σιντοτανυες μου, αυτη με τις αφελειες και αυτη με την κοτσιδα, ειναι σχεδιασμενα σαν μια απλη γραμμη και η σκια ειναι ασημι.

Οι σιντοτανυες της Μytinyworld μας εχουν ομως τα φρυδια σχεδιασμενα πιο πλουσια και τριχα τριχα, οπως οι Σιντυ Φωτεινές πριγκίπισσες της (με τα φορέματα που φωσφορίζουν στο σκοτάδι) που μας ειχε δειξει, αυτες δηλαδη

picture.php

Αντε να βρεις ακρη!!! :D

Αναστασια είπε:
Mytinyworld μου εννοεις με τα ξανθα μαλλια και την φραντζα, στα αριστερα, ετσι;
Ναι, Αναστασία μου, αυτή εννοώ, απλά σε ένα τόσο μπερδεψιάρικο θέμα, δεν μπορείς να τη γλιτώσεις χωρίς να μπερδευτείς!!! #)

Εκανα και edit παραπάνω στο ποστ μου, να μην μπερδευτούμε! #)

Sindy hasbro hellas

Μας είπαν λοιπόν οι Αγγλοι πως στην Ελλάδα, η hasbro hellas έβγαλε κάποιες σίντυ που κυκλοφόρησαν μόνο στην Ελλάδα (μεταξύ 1997 και 2000?) και είναι κατά κάποιον τρόπο "συλλεκτικές". Ποιές είναι αυτές δεν έχω καταλάβει, έψαξα όμως να βρω όλα τα κουτιά από τις sindy που έχω, κάθησα και τα μελέτησα και ιδού τα συμπεράσματά μου:

Οχι, κανένα κουτί δεν έχει φαρδύ πλατύ το HASBRO HELLAS. Ομως, κάποια από αυτά, έχουν την αναφορά ότι η hasbro hellas είναι αποκλειστικός διανομέας.

Καταρχήν, τα κουτιά από τις κούκλες από 1989-1992, είναι γραμμένα στα αγγλικά και πουθενά hasbro hellas. Είναι οι δεύτερης γενιάς σίντυ, στα άσπρα/ροζ κουτιά. Και όλες τις βρίσκω στους καταλόγους. Επίσης, όλες αναγράφουν τη χρονολογία τους και δεν έχει καμία ανάμειξη η giochi preziosi. Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και ωραία τακτοποιημένα (ο άγγλος παιδί μου είναι τυπικός σε όλα του!)

Τα υπόλοιπα κουτιά είναι HASBRO-GIOCHI PREZIOZI, μοβ/πράσινα, χωρίς χρονολογίες και αναφέρουν την hasbro hellas ως διανομέα. Εχουν επίσης την εξής ιδιαιτερότητα: ασχέτως αν η κούκλα που αγοράστηκε είναι μια σιντοτάνυα, ή μια κλασική σίντυ τρίτης γενιάς, ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΥΤΙΑ έχουν πίσω φωτογραφία ΠΑΝΤΑ μια σιντοτάνυα! Ναι, ναι, ακριβώς! Μάλιστα, πράγματα που χρησιμοποιούνται για την φωτογράφηση (π.χ. μια εφημερίδα στην κούκλα working girl) είναι στα ιταλικά! Οι ιταλοί λοιπόν, χρησιμοποιούσαν ως μοντέλο τους την Τανυα, ασχέτως αν η κούκλα δεν είχε τη μορφή της Τανυας! :o

Και μια τελευταία παρατήρηση: η σιντυ με το κοριτσάκι στο ποδήλατο (pedaling toddler, που παρεμπιπτόντως έχει όνομα και λέγεται Patti) είναι το μοναδικό κουτί γραμμένο στα αγγλικά, μόνο από hasbro (όχι giochi preziosi, καθόλου ελληνικά και πουθενά η hasbro hellas) και έχει χρονολογία 1995. Να υποθέσω ότι τουλάχιστον μέχρι το 1995, πριν ανακατευτεί η giochi, η hasbro έγραφε χρονολογίες. Αρα μάλλον αυτές που έχω και σας λέω παραπάνω για τα κουτιά τους, είναι μετά το 1997 που ανέλαβε η giochi preziosi. Εκεί έγινε όλο το μπάχαλο με την Τανυα, εκεί έπαψαν οι χρονολογίες και εκεί εμφανίστηκε η hasbro hellas! Ανέλαβε ο ιταλός και τα έκανε... μπάχαλο!

Αυτά προς το παρόν! :darkglasses:

Sindy by Hasbro

Πολυαγαπημένη μου mytinyworld σε ευχαριστώ. Τώρα άρχισα κι εγώ να βρίσκω μια σειρά. Πολύ προσεγμένη δουλειά έκανες.Συγχαρτήρια!!! :thanx2:

Ειδατε κοριτσια; :o :O:O

Τα χε φτιαξει ωραια και καλα ο αγγλος, περιποιημενα στρωμενα, με το κουτι τους το σωστο, με την φωτογραφια την σωστη, με την χρονολογια... :darkglasses:

Προσπαθουσε κι ο ελλην να τον ακολουθησει, ευρωπαιος σου λεει ο αγγλος κατι θα ξερει, να τον ακολουθησω ως διανομεας να παω μπροστα. :darkglasses: :darkglasses:

Τα βλεπει ο ιταλος, σου λεει, για κατσε ρε φιλε, ουνα ρατσα ουνα φατσα με μενα εισαι ή με τον ξενερωτο τον αγγλο; :xm:

Παρε αυτα τα κουτια με αλλα αντ'αλλων φωτογραφια, χωσε και ασχετη κουκλα μεσα, οπως λαχει και ιδου!!! ;)

Η πιο μυστηρια κουκλα, σαν τον χαμογελο της Τζοκοντας του Ντα Βιντσι.

Δεν ειναι τυχαιο οτι... ωραιος μεν ο αγγλος, αλλα ο ιταλος ειναι αλλιως! :)

Τι να σου κανει και ο ελλην διανομεας; Τρωει την ιταλικη πιτσα, τρωει και την αγγλικη κουζινα εεεε δεν θελει και πολυ, ακολουθει τον ιταλο και μπλεκει τα κουτια και τις κουκλες Sindy-Tanya-Sindotanya

Και ιδου που βγηκε μεσα απο το μπαχαλο η μεγα συλλεκτικη!!! :darkglasses:

Καλά μιλάμε Αναστασία, έχω ρίξει το απίστευτο γέλιο!!! :rofl: :rofl: :rofl:

Και κάθεται και κοιτάει ο άγγλος το ιταλοελληνικό μπάχαλο και το μαφιόζικο μάρκετινγκ και λέει: Oh dear, what a collectible doll!! Και θέλει και πληροφορίες να του δώσουμε! Αντε να του πεις ότι είναι τόοοοσο συλλεκτικές που μερικές είναι και ΟΟΑΚ, του στυλ ό,τι περίσσεψε το φτιάξαμε μια κούκλα!:animeek:

Υ.Γ. Σ'ευχαριστώ ραπουνζέλ μου για τα καλά σου λόγια, το έχω πάρει προσωπικά το θέμα με το μυστήριο της σίντυ, που θα πάει, θα μπουν κάποια μέρα πιστεύω όλα σε τάξη!

Sindy hot blades, 1991

Από την εποχή που τα πατίνια απέκτησαν τρεις ρόδες και το discman αντικατέστησε το walkman! H sindy hot blades από το 1991.

Δυστυχώς, η κούκλα μετά από 20 περίπου χρόνια δεμένη κατ'αυτόν τον τρόπο στο κουτί, απέκτησε ένα μικρό... θεματάκι με τα ποδαράκια της που δείχνει από πολύ δύσκολο έως αδύνατο να αποκατασταθεί... :(

picture.php

picture.php

Ειναι πανεμορφη!!! Σκετη δεκαετια του 90!

Τι προβλημα απεκτησε στα ποδαρακια αν επιτρεπεται MytinyWorld μου; Γιατι μου φαινεται μια χαρα κοπελα!

Στραβώσανε Αναστασία μου και βγήκανε και τα σύρματα σε ένα σημείο... :( Δεν φαίνεται στη φωτογραφία γιατί την έχω "σφηνώσει" κατά κάποιον τρόπο να σταθεί. Αφού και στη βάση που την έχω γλιστράει και πέφτει :cry:

Βρήκα και τη διαφήμισή της!

Εχω δυο μεσες με 4 ποδια σκετες, μηπως θα μπορουσες να κανεις καμια τραμπα?

Αλλα απο ετσι οπως την εχεις δεν φαινεται τιποτα...

Δηλαδη αν κοψω το ποδι, συρμα θα βρω μεσα??? :D

χεχεχεχε Σας αφηνω, εχω μια δουλιτσα να κανω..... χιχιχιχιχιχιχ :D :D:D:D:D

Ευχαριστώ μακίσιμο για την... προσφορά, αλλά δεν είναι τόσο χάλια ώστε να θέλει... μεταμόσχευση κορμού ;) ! Απλά δεν στέκεται σωστά στη βάση της!

Ολες οι κούκλες που λυγίζουν τα γόνατα έχουν μέσα σύρμα, δεν έχεις προσέξει που τα γόνατα στις bibi-bo πρασινίζουν? Είναι από τον χρωματισμό του βινυλίου από το σύρμα.

Γιατι το λετε βινυλιο?? Ειναι το ιδιο πλαστικο απο το οποιο εβγαιναν οι δισκοι βινυλιου που λεγαμε?? Μολις εκοψα ενα ποδι και οντως ειχε μεσα συρμα..!!! Το ιδο και το χερι..!! ;)

Εχω ξεραθει απο γελιο με τα πειραματα ανατομιας του Μακισιμου!!!!!! :D :D:D:D

Τι κανεις εκει περα βρε? :o

Δοκτωρ Τζεκιλ!!! :P

Παντως η κουκλα ειναι τελεια, φαινεται οτι ειναι μιντ! :)

Οντως το βυνιλιο ειναι το ιδιο υλικο και για τους δισκους!

Sindy by Hasbro

Πολυαγαπημένη μου mytinyworld το ίδιο είχε πάθει και μια Sindy Pedigree μου. Της είχε βγει από το ένα πόδι το σύρμα.Το τράβηξα με το πενσάκι και το έβγαλα όλο.Ή μπορείς να κόψεις το κομματάκι που βγήκε με έναν κόφτη προσεκτικά.

Είναι πάντως πολύ όμορφη!!!Να τη χαίρεσαι. :D

Ευχαριστώ ραπουνζέλ μου! :)

Οταν σπρώχνω το πόδι να μπει στη θέση του, το σίδερο μπαίνει ξανά μέσα στο πλαστικό και δεν εξέχει!8)8) Θα προσπαθήσω κρατώντας την κούκλα πάνω σε θερμότητα να επαναφέρω το πόδι στη θέση του. :xm:

Πίσω
Μπλουζα