Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)

E, η Κιβωτός ήταν στις αποθήκες της Ολυμπιακής; 8)

Τι σου είναι η τεχνολογία ρε παιδί μου!!!!! :D :D
 
, η Κιβωτός ήταν στις αποθήκες της Ολυμπιακής;
Μη το γελάς καθόλου! Αν υπάρχει ένα μέρος που θα μπορούσε να είναι η Κιβωτός, αυτό είναι! Αχαχα :D :D
 
YouTube - LEGO - Indiana Jones Trailer 3 - HQ

[edit] Αυτό το βίντεο δεν είναι διαθέσιμο [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η 4η και χειροτερη (ακομα κι απο το Temple of Doom)της 4αδας

,το σεναριο λιγο

,οι σκηνες καταδιωξης μαλλον ανεμπευστες

,κριμα .....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Την ταινία τη παρακολούθησα εχτές σε ιδιωτική προβολή.

Η ταινία τα σπάει.

Ο Indy, απλά τέλειος. Αν είχε έστω και ένα ίχνος ρεαλιστικότητας, δεν θα ήταν Indy.

Προτείνεται ανεπιφύλακτα!!!!!!!
 
Την ειδα και γω χθες.

Την προτεινω σε καποιον που θελει να περασει δυο ωρες ευχαριστα.
 
μολις γυρισα απο το κινηματογραφο η ταινια ειναι μια χαρα με χιουμορ ,ξυλο,κυνηγητα και γενικα οτι ειχαν και τα αλλα indiana jones......!

ο ιντυ καλα κρατα παντως........ :D
 
Μάλλον θα συμφωνήσω με τον Nemo...Θα την έβαζα μάλλον λίγο πιο πάνω από το Temple of Doom.Χαρακτηριστικό και των δύο οι "λίγοι" συμπρωταγωνιστές.

Στο Temple η σπαστική wannabe ηθοποιός Kate Capshaw και τώρα ο Shia LaBeouf...Το υπερβολικό δε με χάλασε σε καμμία περίπτωση αλλά το φινάλε ειδικά ήταν...δεν έχω λόγια απλά.Είχε τις στιγμές του,αλλά μου έδωσε την αίσθηση ταινίας που προσπαθούσε να πάρει μπρος και μόλις τα κατάφερνε δε διαρκούσε για πολύ.Μακάρι να είχε συμφωνήσει ο Sean να παίξει και εδώ ίσως να έδινε κάτι παραπάνω.

Μη με παρεξηγείτε είμαι μεγάλος fan του Indy και σίγουρα θα δω και αυτή την ταινία αρκετές φορές,απλά η πρώτη αίσθηση είναι αυτή του μουδιάσματος.

Αν υποπτευθώ πως ο γιος του Indy θα συνεχίσει το franchise...θα πεθάααανωωω.Μακάρι να έχω άδικο βέβαια
 
τι να πω ,μαλλον γερασα (εδω για να ξεχωρισουμε τα γατια απο τα σκυλια στο rapidshare ,χρησημοποιω το + του numeric pad , για να μεγεθυνω την εικονα (Opera user))
 
Grendizer είπε:
Αν υποπτευθώ πως ο γιος του Indy θα συνεχίσει το franchise...θα πεθάααανωωω.Μακάρι να έχω άδικο βέβαια
Eιναι μαλλον σιγουρο.

To ειπε ο Λουκας. :xm:

George Lucas has told Roger Friedman that he envisions Shia LaBeouf, playing Indy's maybe-son Mutt, taking over the Indiana Jones franchise from Harrison Ford. Speaking about the "more than a strong possibility" (Friedman's words, not Lucas's) of a fifth film, Lucas says: "I have an idea to make Shia [LeBeouf] the lead character next time and have Harrison [Ford] come back like Sean Connery did in [Last Crusade]. I can see it working out." I note this without comment for now. Next week, once a bunch of us have seen Mutt's debut, we'll go nuts.
 
Τι να πω...Μακάρι να τον φωτίσει ο Ύψιστος να κάνει πάλι τα μαγικά του...Αλλά και πάλι άλλο το δίδυμο Sean Connery και Harrison Ford-nostalgia aside.

Το Last Crusade είχε τις απίστευτες στιχομυθίες μεταξύ των δυο τους.Πολύ χιούμορ και γέλιο που έβγαινε αβίαστα πέρα από το όμορφο story. :)
 
Θα συμφωνήσω με την kambia.Για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου καλή είναι,αλλά τίποτα περισσότερο... :precry:
 
Μόλις γύρισα και η απογοήτευσή μου σε σχέση με τα 2 προηγούμενα είναι τεράστια. Κι εγώ συμφωνώ με τα 2 κορίτσια πιο πάνω, ότι δηλαδή περνάς όντως 2 ευχάριστες ώρες. Ομως η ταινία αυτή είναι ενα νόμισμα με 2 όψεις, η μία είναι η ευχαρίστηση που σου προσφέρει ως μια ταινία με εφέ και τρέξιμο από την αρχή μέχρι το τέλος, και η άλλη είναι η αναπόφευκτη και, εκ των πραγμάτων (είναι 3o sequel), σύγκριση με τα 3 προηγούμενα και κυρίως με το 3ο που είναι και πιο πρόσφατο. Η ταινία ήταν γεμάτη ανούσια εφέ και σκηνές με υπερβολές όπως εκείνη με το ψυγείο η οποία γίνεται μεν να υπάρχει ως σκηνή, αλλά, πλιζ, σε άλλη ταινία, σας παρακαλώ πολύ δηλαδή!! Επίσης η σκηνή με τον πιτσιρικά που έκανε τον Ταρζάν παρέα με τις μαϊμούδες. Αυτό πώς έγινε δηλαδή;;; Και ενα σωρό άλλες ανούσιες σκηνές, όλες γεμάτες υπερβολή. Και φυσικά το ξεχειλωμένο σενάριο-αμερικανιά της ταινίας που ήταν βασισμένο γύρω από το .....!!!???!!! Παντελής έλλειψη φαντασίας του σεναριογράφου, δε μπα να'ναι και ο ίδιος ο Σπιλμπεργκ!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Grendizer είπε:
Στο Temple η σπαστική wannabe ηθοποιός Kate Capshaw και τώρα ο Shia LaBeouf...
Τον Shia, θα τον βλεπεις πολλες φορες απο εδω και περα Grendizer.. ειναι ηδη ο διαδοχος του Tom Hanks στα ματια του Spielberg, εγινε αγαπημενος ανερχομενος ηθοποιος του Michael Bay, και απεκτησε και την ευνοια του Lucas..

Λογω Harisson Ford, λογικο ειναι να επισκιαστηκε, αλλα στο Transformers εδωσε ρεστα!
 
Την ταινία την είδα το Σάββατο και δηλώνω διχασμένος, αν και η θετική εντύπωση είναι αρκετά ισχυρότερη από την αρνητική (βαθμολογία: 3μισι/5).

Από τη μία συγκινήθηκα πολύ που έβλεπα για πρώτη φορά τον αγαπημένο ήρωα στη μεγάλη οθόνη (δυστυχώς τα πρώτα τρία τα έχω δεί μόνο στη μικρή οθόνη), κι ενθουσιάστηκα που καί αυτή τη φορά ασχολείται με έναν διαφορετικό πολιτισμό, αυτόν των Μάγια, εμπλουτίζοντας την ποικιλία των προηγούμενων ταινιών. (Το θέμα της πρώτης ταινίας είναι εβραϊκό, της δεύτερης ινδουιστικό και της τρίτης χριστιανικό).

Μου άρεσε επίσης ο τρόπος με τον οποίο συνδυάζει πραγματικά στοιχεία με την επιστημονική φαντασία. Για παράδειγμα, οι Μάγια όντως έδεναν σφιχτά τα κεφάλια των μικρών παιδιών και άλλαζαν το σχήμα του κρανίου τους.

Από την άλλη βρήκα κι εγώ κάποιες σκηνές ανούσιες, αφελείς και ασύμβατες με το πνεύμα των πρώτων ταινιών, π.χ. τις πολυσηζητημένες ταρζανιές του Ματτ, και τη σκηνή με το ψυγείο (αν και εντυπωσιακή συνολικά). Οι σκηνές των μυρμηγκιών θα μπορούσαν να είναι λίγο καλύτερες, και το κυνηγητό πάνω στα στρατιωτικά οχήματα θα μπορούσε να είναι πιο ρεαλιστικό και επομένως πιο αγωνιώδες. Παραδόξως για πολλούς, η τελευταία φάση στη ζούγκλα δεν με ενόχλησε καθόλου, διότι είμαι σχετικά δεκτικός σε αυτές τις απόψεις.

Θέλω να πω ότι δεν αποκλείω ( πώς θα μπορούσα; ) την ύπαρξη εξωγήινων και την επαφή τους με κάποιους πολιτισμούς της γης: κυρίως με αυτή των Μάγια και πιθανόν με αυτή των Αιγυπτίων. Για επαφή τους με τους Έλληνες είμαι πολύ δύσπιστος, διότι θεωρώ ότι τα εκπληκτικά τεχνολογικά επιτεύγματά τους βασίζονται αποκλειστικά στη λογική. Σόρρυ, Λιακό... ;)

Ο χαρακτήρας του Ματτ δεν με έπεισε απόλυτα, αλλά δεν με ενόχλησε κιόλας όπως ενόχλησε άλλους. Η Μάριον, πάντα γοητευτική αν και λίγο στημένη (πολλά γέλια και χαμόγελα σε αταίριαστες σκηνές). Αυτός που δεν με έπεισε καθόλου, και θεωρώ ότι ήθελε πολύ περισσότερη επεξεργασία ως χαρακτήρας, είναι ο διπρόσωπος (μάλλον τριπρόσωπος) "Μακ". Ο δε "Οξ", που θα μπορούσε άνετα να λείπει από το σενάριο, ήταν ίσως ο χειρότερος ρόλος του κατά τα άλλα εξαίρετου ηθοποιού John Hurt. Είχαμε και δύο πολύ ευχάριστες εκπλήξεις: την "κακή" σοβιετική Ιρίνα Σπάλκο (και μόνο το γεγονός ότι την υποδύεται η θεϊκή Cate Blanchett αρκεί), και έναν ελάσσονα ρόλο, τον καθηγητή Charles Stanforth (που τον υποδύεται άλλος ένας υπέροχος ηθοποιός, ο Jim Broadbent). Σταθερή η αξία του Harrison Ford που πάντοτε είναι ένα και το αυτό με τον ρόλο του Indiana Jones. Χάρη σ' αυτόν και μόνο, βαθμολογώ την ταινία με 3μισι αστέρια κι όχι με 2μισι ή τρία.

Δεν θα 'λεγα όχι σε μία ακόμα, καλύτερη όμως, πέμπτη και τελευταία ταινία για να κλείσει ο κύκλος της σειράς, να αφεθούν τα αμαρτήματα της τέταρτης, και να δούμε τί έγινε μετά το κάπως χλιαρό της φινάλε... Άλλωστε ο Σπήλμπεργκ είχε δηλώσει ήδη από τη δεκαετία του '80 ότι σκόπευε να γυρίσει πέντε ταινίες.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μετα απο συντομη ερευνα ειδα οτι το θεμα με τα κεφαλια των Μαγια δεν ηταν ακριβως ετσι.

ο σκοπος δεν ειναι να ειχαν μακροστενο κεφαλι αλλα απλα 'πλατυ μετωπο' (ομολογω οτι δεν καταλαβαινω τι ακριβως ειναι αυτο), το οποιο το εκαναν πιεζοντας με μια σανιδα. Μαλιστα στην ταινια Αποκαλύπτο του Γκίμπσον, για να αποδώσουν αυτή την εντύπωση όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται, έκαναν ειδικό ξύρισμα στους ηθοποιούς... εξακολουθω ομως να μη καταλαβαινω τι σχημα ειχαν ακριβως :)

Αυτο με το μακροστενο κεφαλι το ειχα διαβασει για καποια φυλη της Αφρικης

Γεγονος ειναι ομως οτι εχουν βρεθει κρανια με πολυ παραξενα σχηματα που θυμιζουν υποπτα τα γνωστα γκριζα ανθρωπακια!

Ασχετη φωτο:

aeroporos.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αχ, δεν την εχω δει ακομα...Ελπιζω να την δω μεσα στο σ/κ...αντε ερχεται και το Sex&theCity στις 5/6 :clap:
 
Το είδα και εγώ χτες.

Καλό για να περάσεις 2 ώρες, αλλά ως Ιντιάνα Τζόουνς, ήταν "φόλα" !

Από τότε που βγήκαν ατα CGI, χάθηκε η περιπέτεια στις ταινίες !

Παλιά βλέπαμε καμιά καλογυρισμένη σκηνή δράσης και λέγαμε

"Ουάου, πως το πετύχανε αυτό" !

Τώρα με τα γραφικά, όλο υπερβολές, που δε σου κάνουν καμιά εντύπωση.
 
Συμφωνώ exetlaios, αλλά πρέπει να αποφασίσουμε τι ακριβώς θέλουμε. Βλέπουμε μια ταινία χωρίς εφέ και λέμε "φτηνή παραγωγή, μπορούσαν και καλύτερα και τέτοια". Βλέπουμε μια ταινία τίγκα στα ειδικά εφέ και λέμε "χάθηκε η μαγεία και όλο μπλε οθόνες και οι ηθοποιοί παίζουν στο "κενό".

Μου αρέσουν τα ειδικά εφέ αρκεί να υπάρχει ισορροπία στην χρήση τους. Προτιμώ βέβαια τους κασκαντέρ γιατί είναι πιο ρεαλιστικοί.

Έχω την τριλογία Ιντιάνα σε dvd και υπάρχει και ένα έξτρα dvd ακόμα, που εξηγεί πως γυρίστηκαν. Η σκηνή της γέφυρας και η καταδίωξη στα τούνελ στο Temple of doom ήταν όλα με μακέτες και καθόλου σχεδόν εφέ. Υπήρχε δηλαδή μεράκι και ασχολία από πολύ κόσμο και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Τώρα κάθονται μπροστα από τον υπολογιστή και όλα είναι έτοιμα. Γλιτώνουν χρόνο και χρήμα.

Δυστυχώς έχουμε συνηθίσει σε αυτά και οι απαιτήσεις μας είναι πολλές στις ταινίες που βλέπουμε.
 
Ασφαλώς και θέλουμε εφέ.

Καλύτερα όμως λιγότερα και αληθοφανή,

παρά αμέτρητα εφέ, που κάνουν "μπαμ" ότι

είναι γραφικά από υπολογιστή.
 
Πίσω
Μπλουζα