Oι καλύτερες Ελληνικές κωμωδίες του σινεμά

Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες

Ο Ηλίας του 16ου

ΟΙ ταινίες με Λογοθετίδη

Μια Ελληνίδα στο Χαρέμι

Τα κίτρινα γάντια
 
Αν προσέξατε την νεα διαφημιση του τζόκερ θα δειτε πως μοιαζει με την τεραστια κωμωδια, ''γλέντι, λεφτά και αγάπη'' με τον τιτανοτεράστιο Αυλωνίτη. Ο ανηψιος που θέλει να φυγει ο αρρωστος θειος για το μεγάλο ταξίδι και ο γιατρος που απαγορευει τις συγκηνισεις , το φαγητο και τα ποτά :flower: ελα όμως που ο ανηψιος κανει το αντιθετο και ο θειος ζωντανευει ξανα

μα αυτά τα τρια το γλέντι, τα λεφτα και η αγάπη σε ξαναζωντανευουν :p δοκιμασμενη θεραπεια

στο τζοκερ ο ανηψιος προκειμένου να τα τιναξει ο θειος προσλαμβανει μια σεξι νοσοκόμα :p αμα σκαβεις τον λάκκο του αλλονου, πέφτεις ο ιδιος μέσα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
http://www.joom.gr/poios-xaraktiras-palias-ellinikis-tainias-eisai/

το βαζω με επιφυλαξη εδώ γιατι ολοι οι ηθοποιοι είναι κωμικοι που βγαινουν, επίσης μπορει να εισαι ανδρας και να σου βγει η βουγιουκλου και κοπέλα και να σου βγει ο Παπαγιανοπουλος, αν θελουν ας το κάνουν μονο οι κοπέλες :) μην υπάρξουν παρεξηγήσεις παιδια
 
Εγω ειμαι ο....

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ


Είσαι αστείος/α χωρίς να το επιδιώκεις και καμιά φορά κια χωρίς να το καταλαβαίνεις!!! συνέχησε να είσαι ο εαυτός σου...είσαι τέλειος/α!!!





 
μου ετυχε η :

11.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Επιτέλους και ένα κουίζ με ωραίο αποτέλεσμα!!!! :D


 


ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ



Είσαι πολύ αρχοντικό άτομο και κάνεις εντύπωση με την παρουσία σου!!! είσαι εύθυμος/η αλλά σε μερικούς προκαλείς αισθήματα φόβου, γι αυτό καλό είναι να δείχνεις τις προθέσεις σου σε κάθε περίπτωση για να μην παρεξηγηθείς!!!

 
Και μένα η Καρέζη μου έτυχε, όπως στην Αριάδνη και στην Κατερίνα.
 
Μια ταινια που δν είναι πολύ γνωστη αλλά η ατάκα πάει κυριολεκτικά συννεφο είναι ο πύργος των ιπποτών, αθηναικη κωμωδια από την αρχή μέχρι το τέλος

http://www.tainiothiki.gr/v2/filmography/view/1/1980
 
Αν και αγοράκι μου βγήκε ότι είμαι η Καρεζη :p

Μαλλον βρήκα τον τύπο γυναίκας που μου ταιριάζει :)
 
Παιδια φανταζομαι ότι θα εχετε δει τις δυο παρεμφερείς ταινιες1/ το έξυπνο πουλί και 2./ Ποιος θανάσης;

υπέροχες κωμωδιες , ποιος λετε ότι ερμηνευει καλύτερα τον ρόλο του καλόκαρδου χαζου κοροιδου; για μενα ο Χατζηχριστος,δεν τίθεται θέμα κανενα
 
αριαδνη είπε:
Παιδια φανταζομαι ότι θα εχετε δει τις δυο παρεμφερείς ταινιες1/ το έξυπνο πουλί και 2./ Ποιος θανάσης;υπέροχες κωμωδιες , ποιος λετε ότι ερμηνευει καλύτερα τον ρόλο του καλόκαρδου χαζου κοροιδου; για μενα ο Χατζηχριστος,δεν τίθεται θέμα κανενα.
Εμενα παλι μου αρεσει περισσοτερο ο Βεγγος στο ριμεϊκ της πρωτης ταινιας.
 
Τι να πρωτοδιαλεξεις από τις ελληνικές κωμωδίες; είναι σα να μπαίνεις σε ζαχαροπλαστείο.... κάθε μια θα σου αρέσει για διαφορετικούς λόγους. Στη μια είναι οι ατάκες, στη άλλη οι γκριμάτσες και οι χειρονομίες, σε άλλες οι σουρεαλιστικές σκηνές (βλέπε Βεγγος), σε άλλες όλα μαζί. Ομολογω ότι αγαπημένη μου ever είναι η "Δεσποινίς διευθυντής" γιατί είχα ανέκαθεν μια αδυναμία στην Καρέζη και μια τρελή αγάπη για τον Αλεξανδράκη. Ωστόσο η Καρέζη εδώ δεν είναι η πιο αστεία της ταινίας, είναι όμως όλοι οι άλλοι. Από Νικολαΐδη και Παπαγιαννόπουλο (-να έρθω κι εγώ μαζί σας; - όχι. -γιατί βρε Αθηνούλα; κι εγώ δημότης Αθηναίων είμαι!) μέχρι Παπαγιάννη (θεά!) και Μαρούδα (δεν παίζεται το κορίτσι εδω....)

Θέλω να πω ότι για μένα κωμωδίες δεν είναι απλώς αυτές που βγάζουν γέλιο με τις υπερβολικές ατάκες (Γυριιίσατεεε ;) ή πόζες (πχ. Βουγιουκλάκη κυρίως - please, οι funs μην πυροβολείτε) αλλά αυτές που είτε με τις εκφράσεις του ηθοποιού σε καποιες σκηνές (βλ. Αυλωνίτης, Μακρής, Λογοθετίδης) είτε με την άνεσή του να αυτοσχεδιάζει πάνω στο ήδη αστείο σενάριο (Βλαχοπούλου, Χατζηχρήστος στο Ζήκο, Βασιλειάδου και πολλοί ακόμη) είτε με την ικανότητα του σκηνοθέτη να δημιουργεί σκηνές που μόνο σοβαρά δεν μπορείς να τις πάρεις (πχ. η mama όταν δοκίμαζε στρώματα στο Μια Ιταλίδα απ' την Κυψέλη) κατάφερναν να βγάζουν αυθόρμητο γέλιο σαν να πρόκειται για κατι εντελώς φυσικό και συνηθισμένο. Ως εκ τούτου στη δική μου λίστα με τις καλυτερες κωμωδίες (εκτός από την αγαπημενη μου που ανέφερα) υπάρχουν και οι εξης - δεν τις παραθετω όλες:

Η θεία απ' το Σικάγο

Η Χαρτοπαίχτρα

Της κακομοίρας (η ερμηνεία του Χατζηχρήστου ηταν κέντημα!)

Μια Ιταλίδα απ' την Κυψέλη

Λατερνα, φτώχεια και φιλότιμο

Η ωραία των Αθηνών

Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης

Ούτε γάτα ούτε ζημιά

Κάτι κουρασμένα παληκάρια

Υπάρχει και φιλότιμο

Κίτρινα γάντια

Ο Ηλίας του 16ου

Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες

Το ξύλο βγήκε απ' τον παράδεισο

Θα σε κανω βασίλισσα

και μια μάλλον αθόρυβη, η οποία όμως έχει γρήγορους και αστείους διαλόγους, η Κόμισσα της φάμπρικας. Ρίζος, Τσούκας, Κρεββατά και Σοϊμοίρη (ειδικά αυτή) δίνουν ρέστα!

Σίγουρα έχω αφήσει αρκετές απ' έξω (πχ ο Θόδωρος και το Δίκανο λόγω του απολαυστικού ρόλου της "κατα τον ρουν των γεγονότων" Ρούλας του πάνω ορόφου (Αντιγόνη Κουκουλη) ή τις κωμωδίες που έπαιζε η Αρώνη) αλλά νομίζω ότι όσες ανέφερα είναι γενικότερα αποδεκτές ως πολύ καλές κωμωδίες και το αποδεικνύει τόσο η διαχρονικότητα του χιούμορ που τις χαρακτηρίζει όσο και η αγάπη με τη οποία τις περιβάλει το κοινό όλα αυτά τα χρόνια.
 
Bajar, καλως μας ήρθες :) πολύ ωραιο το τοπικ σου καθως και η περιγραφή σου με το ζαχαροπλαστειο που ηταν πολύ πετυχημενη ετσι είναι ακριβως/ αλλωστε το ζαχαροπλαστειο στην ελληνικη ταινια ειχε τον συμβολισμό και την σημασία του( δες ''ο θησαυρος του μακαρίτη'' και ''το έξυπνο πουλί'', νομιζω πως και ο Μουστακας ηταν ιδιοκτητης ζαχαροπλαστείου σε μια ταινια)!

Τολμω να πω πως η Καρεζη ηταν εκπληκτική και ιδανική κυριως στην ρομαντική κομεντι παρα στην αμιγως κωμωδια όπως ηταν πχ η Βασιλειάδου
 
Bajar είπε:
Θέλω να πω ότι για μένα κωμωδίες δεν είναι απλώς αυτές που βγάζουν γέλιο με τις υπερβολικές ατάκες (Γυριιίσατεεε ;) ή πόζες (πχ. Βουγιουκλάκη κυρίως - please, οι funs μην πυροβολείτε) αλλά αυτές που είτε με τις εκφράσεις του ηθοποιού σε καποιες σκηνές (βλ. Αυλωνίτης, Μακρής, Λογοθετίδης) είτε με την άνεσή του να αυτοσχεδιάζει πάνω στο ήδη αστείο σενάριο

Ακριβώς! Συμφωνώ απόλυτα... :)
 
Στην εποχη τους ομως ηταν εντελως διαφορετικα τα πραγματα. Ενας θειός μου που πηγαινε πολυ σινεμα τοτε, μου ειπε οτι τα πολλα εισητηρια τα κοβαν η Βουγιουκλακη Ξανθοπουλος και διαφορα μελο, :eek: ΟΧΙ οι κωμωδιες της φινος φιλμς που βλεπουμε και απολαμβανουμε. Κουφο κι ομως αληθινο.
 
rainbowcrash είπε:
Στην εποχη τους ομως ηταν εντελως διαφορετικα τα πραγματα. Ενας θειός μου που πηγαινε πολυ σινεμα τοτε, μου ειπε οτι τα πολλα εισητηρια τα κοβαν η Βουγιουκλακη Ξανθοπουλος και διαφορα μελο, :eek: ΟΧΙ οι κωμωδιες της φινος φιλμς που βλεπουμε και απολαμβανουμε. Κουφο κι ομως αληθινο.
H Φίνος είχε τη δεκαετία του '60 τις περισσότερες εμπορικές επιτυχίες, ασχέτως Αλίκης. Είναι αλήθεια ότι αρκετές αφορούσαν ταινίες της Αλίκης, όμως υπάρχουν και τα μιούζικαλ του Δαλιανίδη. Το "Κάτι να καίει" ήταν η πρώτη ταινία που έσπασε το φράγμα των 600.000 εισιτηρίων στην Ελλάδα. Κωμωδίες με Βλαχοπούλου και Καρέζη επίσης μεγάλες επιτυχίες γενικότερα ("Χαρτοπαίχτρα", "Τζένη Τζένη").

Μια από τις καλύτερες κωμωδίες θεωρώ το "Δεσποινίς διευθυντής". Επίσης εξαιρετική για διάφορους λόγους είναι και η ταινία "Αλίμονο στους νέους".
 
Ο πιο αγαπημένος μου κωμικός και πλέον βρήκα να διαβάσω και την αυτοβιογραφία του! Μιμις Φωτοπουλος
 

Συνημμένα

  • IMG_20200201_120648.jpg
    IMG_20200201_120648.jpg
    1,3 MB · Προβολές: 2
The queen !! Ή βασίλισσα της κωμωδίας τι να λέμε! Ήταν από πολύ πλούσια οικογένεια ο πατέρας της
 

Συνημμένα

  • IMG_20200204_140414.jpg
    IMG_20200204_140414.jpg
    1,9 MB · Προβολές: 4
Ήταν από πολύ πλούσια οικογένεια ο πατέρας της
H μητερα της παλι οχι. Ηταν οικιακη βοηθος στο πλουσιοσπιτο, τα εφτιαξε με τον γιο της οικογενειας και κλεφτηκανε.
 
Πίσω
Μπλουζα