PCs δώρα από τους φίλους του GRM στο Ζάννειο ίδρυμα παιδικής αγωγής και προστασίας

ποια διανομη θες να περασεις και για ποια χρηση?
 
Τώρα.....σώθηκες ! :D :D

Δεν έχω αξιωθεί -ακόμη- να ασχοληθώ λιγάκι με linux,οπότε πώς να σου απαντήσω ;

Βασικά οπωσδήποτε θέλουμε μια διανομή εύκολη στη χρήση,που να μην είναι ελλειπής η βιβλιοθήκη της και να μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν σε αυτή,εκείνοι που θα χρησιμοποιούν τα PC's αυτά...

Βοήθησα καθόλου ;
 
Πιθανώς στη συγκεκριμένη περίπτωση το linux δεν θα έχει καμία χρήση. Πολύ καλό το δωρεάν λειτουργικό αλλά δείτε το ρεαλιστικά το θέμα. Πόσες πιθανότητες υπάρχουν στο άτομο (ή στα άτομα) που θα πάει το μηχάνημα να γνωρίζει linux και πόσες πιθανότητες να γνωρίζει windows; Απλά φανταστείτε να πάει το μηχάνημα σε κάποιο σχολείο και ο δάσκαλος να ανοίξει τα κουτιά με τα παιδιά τριγύρω του. Χαμόγελα μέχρι τα αφτιά και περιέργεια. Το συνδέει πατάει το κουπί και βλέπει λειτουργικό linux. Άλλη περίπτωση να πάει σε μία οικογένεια που δεν έχει την οικονομική άνεση να αγοράσει pc για το παιδί τους να παίξει κανένα παιχνίδι και το ανοίγουν και βλέπουν linux. Και ναί πριν πεταχτεί κανείς και αρχίζει να μου απαριθμεί καταλόγους με εφαρμογές του linux ξέρω πως υπάρχουν εφαρμογές που κάνουν μια χαρά την δουλειά τους και στο linux. Επίσης δεν γνωρίζω το παγκόσμιο ή το Ελλαδικό ποσοστό των χρηστών του linux αλλά είμαι σίγουρος πως είναι πολύ μεγάλο. Τώρα αν μου βεβαιώσει κάποιος πως στην χώρα μας οι περισσότεροι χρήστες τρέχουν λειτουργικό linux τότε θα αναθεωρήσω και θα ζητήσω ταπεινά συγνώμη.

Δεν είμαι διατεθιμένος να δώσω 80 ευρώ ή όσο κοστίζουν τα windows xp home για να τα αγοράσω. Όμως προσφέρω 2τμχ γνήσια office xp pro Ελληνικά και κάνω την αρχή δίνοντας 10 ευρώ για να μαζευτούν τα χρήματα για να αγορασθούν τα windows.

Και όχι δεν δουλεύω για την microsoft και ούτε παίρνω ποσοστά από αυτήν.
 
Telonio δεν έχεις άδικο σε όσα λες, το συζήτησα με τα παιδιά χθες και έπεσε η ιδέα να γίνει μια κλήση στη Microsoft Hellas, να τους εξηγήσουμε το φιλανθρωπικό σκοπό της κίνησής μας και να ζητήσουμε δύο πακέτα γνήσια ΧΡ ως δωρεά. Αν μη τι άλλο δεν χάνουμε τίποτα να δοκιμάσουμε.
 
Mάριε,κάνε προς το παρόν κράτει για το τελευταίο,θα επικοινωνήσω αύριο τηλεφωνικά με την Microsoft Hellas,ζητώντας δύο γνήσια αντίτυπα των XP,για να περάσουμε στα μηχανήματα.

Πιστεύω -και θέλω να ελπίζω- ότι δε θα το αρνηθούν,βλέποντας για ποιο λόγο θα τα ζητήσω...

***EDIT***

Άλκη,postάραμε ακριβώς την ίδια στιγμή,για το ίδιο ακριβώς πράγμα !!! :D
 
Το είχαμε συζητήσει από κοντά Μάνο. Βασικά το μόνο που χρειάζεται είναι η παραχώρηση 2 αδειών χρήσης με τη μορφή cd key. Τίποτε άλλο, εγκαθιστάς τα XP που έχεις.

Τώρα βέβαια καλό είναι να μας δώσουν και το cd με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ λειτουργικό. Είδομεν.
 
Παρελήφθη και το σετάκι ηχείων του exetlaios από εμένα...
 
Κύριοι,μια και ουσιαστικά μπαίνουμε "στην τελευταία στροφή" και αυτού του project,απλά με τις δωρεές τριών μελών να εκρεμμούν για να γίνουν.."πάνοπλα" τα δωρο-PCάκια μας,και με δεδομένο ότι καλύτερη περίπτωση φαντάζει μάλλον αυτή των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών,για να πάνε εκεί τα PCάκια μας,θα ήθελα να μου πείτε αν έχει κάποιος μια πρόταση,μια περίπτωση που αξίζει να λάβουμε υπόψη μας για τον προορισμό των δώρων μας...

Πιστεύω και νομίζω ότι το πολύ μέχρι την παραμονή της πρωτοχρονιάς πρέπει να τα έχουμε δώσει άλλωστε...
 
manos426f είπε:
Mάριε,κάνε προς το παρόν κράτει για το τελευταίο,θα επικοινωνήσω αύριο τηλεφωνικά με την Microsoft Hellas,ζητώντας δύο γνήσια αντίτυπα των XP,για να περάσουμε στα μηχανήματα.
Πιστεύω -και θέλω να ελπίζω- ότι δε θα το αρνηθούν,βλέποντας για ποιο λόγο θα τα ζητήσω...
Μήπως είχαμε ανταπόκριση από την Microsoft Hellas;
 
Οχι,διότι πήρα,κι ενώ χτύπησε σχεδόν 20 φορές το τηλέφωνό τους,δεν απάντησε κανείς...

Θα ξαναπροσπαθήσω βέβαια !
 
Kύριοι,εκτός απροόπτου μέχρι Κυριακή θα έχω παραλάβει όλα τα...missing parts,οπότε θα "δεθεί" και το δεύτερο PC μας...

Προτάσεις/ιδέες για προορισμούς των PCs μας όμως δε βλέπω... :precry:
 
Με χάλασε αυτό το 090 στη σελίδα τους...........
 
E και τι μ'αυτο! Δε νομιζω οτι μια τηλεφωνικη υπηρεσια αμαυρωνει το σκοπο της προσπαθειας. Θεωρω οτι ο υπευθυνος της πρωτοβουλιας κανει καλη προσπαθεια μακρια απο τις γνωστες εκκλησιαστικες πολιτικες που μας εξοργιζουν ολους. Ισως ομως η προσφορα των υπολογιστων στη συγκεκριμενη περιπτωση να μην ειναι ενδεδειγμενη γιατι και δε θα προσφερει κατι το ουσιαστικο λαμβανοντας τον ογκο των παιδιων που φιλοξενουνται εκει και θεωρω οτι καποια αντιστοιχη συνεισφορα σε μεγαλυτερη ισως κλιμακα θα εχει πραγματοποιηθει απο καποια εταιρεια. Μπορει να κανω και λαθος βεβαια.....
 
Παιδιά, μήπως να έρθουμε σε επαφή με κάποιον σύλλογο πολυτέκνων ;

Όχι βέβαια με σκοπό να αφήσουμε το PC στο σύλλογο, α

λλά να μας υποδείξουν μια οικογένεια και να πάμε το PC σε αυτήν.
 
Γιατι οχι? Σιγουρα θα εχουν κατι υποψιν.

Αλλωστε η αναμονη για να βρουμε αποδεκτες δεν φαινεται να ειχε αποτελεσμα...
 
Καλύτερα σε πολύτεκνη οικογένεια παρά σε εκκλησιαστικές οργανώσεις.

@portarinos: Εκκλησιαστική οργάνωση που μου κοτσάρει ένα 090 υψηλής χρέωσης δεν με εμπνέει. Δεν γνωρίζω και δεν θέλω να γνωρίζω στην τελική τι είδους δουλειά κάνει ο τύπος εκεί, αλλά η πείρα μου είναι πικρή μέχρι τώρα με ότι έχει να κάνει με εκκλησιαστικές οργανώσεις.

Αν κάποιος θέλει μπορεί να ζητήσει τον οβολό μου με άλλο τρόπο, όχι μέσω γραμμής νησιών Πουκέ.

Γενικά είμαι κατά των "προσπαθειών" αυτών, με εκνευρίζουν αφάνταστα.

Φυσικά αυτό είναι προσωπική μου γνώμη, δεν το λέω με κανένα ίχνος επίθεσης εναντίον εσένα, αν τελικά αποφασιστεί να δωθεί το pc εκεί δεν θα φέρω αντίρρηση, αλλά δηλώνω ευθέως ότι δεν θα μετέχω στο μέλλον σε καμία άλλη πρωτοβουλία του GRM σχετικά με donations οποιασδήποτε μορφής.

Επικροτώ τη προσπάθεια του exetlaioy για πολύτεκνη οικογένεια. Άλλωστε στο GRM ότι κάνουμε δεν το κάνουμε για να πάρουμε δημόσια εύσημα, αλλά για να λάβουμε την ηθική ικανοποίηση οτι κάναμε κάτι σωστό και ότι βοηθήσαμε έναν συνάνθρωπό μας έστω και στο ελάχιστο.

Άλλο θέμα η βοήθεια στα σχολεία της Βόρειας Ηπείρου όπου και έπρεπε να πάμε δια μέσου αντιπροσώπων τους στην Αθήνα μια και δεν ήταν δυνατόν να πάμε αυτοπροσόπως στη Βόρεια Ήπειρο εμείς.

Γενικά επαναλαμβάνω προτιμώ να μείνουμε μακριά από κάθε λογής εκκλησιστικές οργανώσεις. Στην Αγία Παρασκευή θα θυμάστε το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει με την εκκλησιαστική οργάνωση "Ειρήνη" η οποία βρισκόταν ένα τετράγωνο πάνω από μια παλιά μου δουλειά. κι εκεί ο τύπος έκανε "καλή δουλειά" και ήταν αξιοσέβαστος στο χώρο του μέχρι που αποδείχτηκε ότι γύριζε ταινίες π0ρνό με ανήλικα.

Επαναλαμβάνω, αν αποφασιστεί να δωθεί η συνεισφορά μας σε τέτοιου είδους "οργάνωση" δεν θα φέρω καμία αντίρρηση. Θα αποχωρήσω από οποιαδήποτε μελλοντική προσπάθεια όμως, ανεξαρτήτου περιεχομένου και στόχου.
 
Εχει υποψιν του καποιος καποιο τετοιο συλλογο?
 
exetlaios είπε:
Παιδιά, μήπως να έρθουμε σε επαφή με κάποιον σύλλογο πολυτέκνων ;
Όχι βέβαια με σκοπό να αφήσουμε το PC στο σύλλογο, α

λλά να μας υποδείξουν μια οικογένεια και να πάμε το PC σε αυτήν.
x2

http://www.aspe.gr/

http://www.epa.gr/

Τα πρώτα λινκς από τον γούγλη.

υγ: Αυτό με το 090 ούτε που το είδα, lame :xm:
 
Pooky είπε:
..Εκκλησιαστική οργάνωση που μου κοτσάρει ένα 090 υψηλής χρέωσης δεν με εμπνέει. ... Αν κάποιος θέλει μπορεί να ζητήσει τον οβολό μου με άλλο τρόπο, όχι μέσω γραμμής νησιών Πουκέ.
Καλωσήρθατε στο τηλεφωνικό μας κέντρο.

Αν θέλετε να σώσετε την ψυχή σας, πατήστε 1.

Αν θέλετε να κάνετε μια δωρεά, πατήστε 2.

Αν θέλετε την υπηρεσία τηλε-εξομολόγησης, πατήστε 3.

Για οποιοδήποτε άλλο λόγο, περιμένετε και σύντομα

ο πρώτος διαθέσιμος εκπρόσωπός μας, θα σας μιλήσει ...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα