Για τα πολιορκητικά playmobil τα 'χουμε πει... Την άποψή μου την ξέρετε...
Ας δούμε λοιπόν μια κατασκευούλα καταπέλτη...
Ολο από φελιζόλ, εκτός από τα σουβλιά, τις ρόδες και το... κουτάλι !
Στα αρνητικά της τελικής κατασκευής: Βγήκε αρκετά μεγαλύτερο απ' οσο ήθελα και το περισσότερο είναι για... μόστρα (τζάμπα βάψιμο). Χρειάζονται 2 άλογα για να το σέρνουν (κλαψ κλαψ θα μας λείψουν από το ιππικό
)
Στα θετικά: Ακόμη κι έτσι, το "πετραδάκι" σας θα πάει με ακρίβεια στα 2 - 2,5 μέτρα (η κλίση του κουταλιού είναι στις 45 μοίρες). Προκύψανε 2 θεσούλες για φιγούρες αριστερά και δεξιά
). Και βέβαια το συνολικό κόστος !!! 1,5 ευρώ όλα !!!περισσότερες φωτό στο άλμπουμ
Playmobil Custom Photos 1
Ομορφούλι δεν είναι ???
Πάμε για κάτι άλλο τώρα...
Κάποια στιγμή έγραφα ότι ακόμα και οι αποτυχημένες προσπάθειες μπορούν να σας χρησιμέψουν...
Επίσης, γνωρίζετε πια ότι ΔΕΝ ΠΕΤΑΩ ΤΙΠΟΤΑ, ο νευρωτικός !!!
Οταν δηλαδή φτιάχνω ένα βέλος, ακόμα και τη μυτούλα της οδοντογλυφίδας που σπάω στο τέλος την κρατάω (είχα ποστάρει ότι χρησιμέυει για να "στρώσει" ο λαιμός του αλόγου άμα είναι χαλαρός).
Θολή είναι, αλλά καταλάβατε τι εννοώ...
Αλλη χρήση λοιπόν της... μυτούλας ?
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΞΟΘΗΚΗΣ !
Κόβουμε ένα κομμάτι χαρτόνι, ας πούμε σε αυτό το σχήμα... και τσακίζουμε στις δυο πλευρές
Βάφουμε την άλλη όψη όπως, όσο και όποτε θέλουμε (εγώ αφού έβαλα καφέ χαρτόνι, μου θυμίζει ξύλο και το αφήνω κι έτσι). Βαζουμε τα τόξα μας πάνω και μετράμε πού θέλουμε να τρυπήσουμε με μια βελόνα.
Μπήγουμε από πίσω τις μυτούλες μας... Θα μοιάζει κάπως έτσι...
Ετοιμό !!! Εγκεκριμένο κι από τον ίδιο το βασιλιά !!!
Αμα θέλετε βάζετε και στα πλαϊνά, ό,τι τραβάει η ψυχή σας... Για το κόστος μην τα λεμε ξανά και ξανά...