dr_slump είπε:
Η σειρά ήταν πολύ καλή (οι πρώτες δύο σεζόν). Όσοι το κοροϊδεύουν για "αμερικανιά" δεν γνωρίζουν πως είναι απλά μια μεταγλώττιση με διαφορετική ιστορία και ενδιάμεσα Αμερικάνους (διαφόρων φυλών) ηθοποιούς.
Δυστυχώς ναι, πριν 11 χρόνια έφυγε από τη ζωή η τηλεοπτική Triny σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Los Angeles.
Την πρώτη ταινία την είχα δει σε πρεμιέρα στο σινεμά που υπήρχε απέναντι από το άστρο στους Αμπελόκηπους (που τώρα έγινε θέατρο... έλα, εδώ το έχω...). Θυμάμαι το πολύ καλό παιχνίδι βασισμένο σε αυτή για το Game Gear και το Mega Drive.
Για αυτοκόλλητα είχαν βγει 4 albums. Ένα της αρχής της πρώτης σεζόν, ένα που κάλυπτε σχεδόν όλη τη δεύτερη, ένα της Κουκουρούκου και ένα για την ταινία. Μετά βγήκαν για Zeo και διάφορες άλλες σεζόν αλλά είχα μεγαλώσει πλέον για να ασχοληθώ με κάτι άλλο από Dragon Ball Z (άντε λίγο Pokemon το 99).
Επιτραπέζια είχαν βγει 3 επίσης. Οι φιγούρες δεν ήταν της Kinder αλλά της Tombola και ήταν, μέχρι πρόπερσι, η μόνη έκδοση παιχνιδιών όπου φτιάχτηκε Rita Repulsa. Πέρασαν σχεδόν 20 χρόνια για να βγει σε κανονική φιγούρα στα commemoratives.
Τα παιχνίδια ήταν φοβερά. Η Bandai είχε κάνει άψογη δουλειά για το Super Sentai Zyuranger και η μεταφορά από την Bandai of America ήταν έτοιμο φαγητό. Θυμάμαι πως με πήγαν μέχρι το Περιστέρι στου Μουστάκα το 94 (9 χρονών τότε) και πήρα τις πρώτες μου φιγούρες, λίγο πριν εντυπωσιαστώ από ένα Virtual Fighter arcade που είχαν στο κατάστημα. Ακόμα θυμάμαι εκείνη την ημέρα... αργότερα φυσικά προστέθηκαν τα Zords και τα playsets καθώς και φιγούρες σε διάφορα μεγέθη. Αυτή τη στιγμή ξεχωρίζω τα Micro Machines που ήταν σε πολύ μικρό μέγεθος και άκρως εντυπωσιακά.
Τα comics των MMPR κυκλοφόρησαν σε 2 διαφορετικές εκδόσεις. Η μία ήταν στο ένθετο της Απογευματινής (ή του Ελεύθερου Τύπου; κόλλησα), σχεδιασμένη από Έλληνες και η άλλη ήταν μετάφραση και κυκλοφόρησε το 95-96 από την Modern Times. Τα δεύτερα εντοπίζονται στο Μοναστηράκι, τα πρώτα έχω να τα δω από τότε...
Γεια σου ρε Nick με την εμπεριστατωμένη κριτική σου! Συμφωνώ απόλυτα, ήταν, νομίζω, μια από τις σειρές που σημάδεψε τη γενιά μας, γεννημένους τη δεκαετία 1980. Γιατί δεν έγραψες ότι οι αυθεντικοί Power Rangers είναι ιαπωνικής παραγωγής; Μάλιστα, όπως σωστά σημειώνεις, οι σκηνές με τους Rangers να φορούν τις στολές είναι ακριβώς το γιαπωνέζικο footage, ντουμπλαρισμένο με την εκάστοτε μεταγλώττιση! Δεν το πίστευα όταν το πρωτοέμαθα... Αλλά ήταν λογικό, αν δει κανείς την απίστευτη ομοιότητα των Zords με αντίστοιχα mechs σε anime της εποχής (Voltron, Voltus, Saber Rider κ.ά.) Μετά τους Turbo, το πράγμα ξεφούσκωσε. Παρόλο που στην Ιαπωνία έχουν φτάσει αισίως τους 30 (!!!!!!!) κύκλους... Κολλημένοι οι άνθρωποι...
Sorry, Nick (dr_slump). Μόλις τώρα είδα την παρακάτω αναφορά σου στο Super Sentai. ΟΚ!
Καλησπέρα και από έναν ακόμα φανατικό των Power Rangers (για τους πρώτους πέντε κύκλους μόνο, ήτοι Mighty Morphin {3 κύκλοι} + Zeo + Turbo). Μετά, η σειρά ξεφούσκωσε, λόγω της επανάληψης του ίδιου μοτίβου.
Συμφωνώ με όλους τους προηγούμενους ότι δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο, όσον αφορά τα σκηνικά, τη σκηνοθεσία και την ατμόσφαιρα, αλλά ήταν ξεχωριστό το σενάριο. Βεβαίως και στην παρέα, το καλοκαίρι κυρίως, κάναμε ότι ήμασταν κάποιος από την ομάδα και παίζαμε! Μάλιστα, με κάποιον από εδώ μέσα (ονόματα δεν λέω, ξέρει αυτός...) είχαμε ντυθεί και λευκοί Ranger κάποιες απόκριες, πολύ πλάκα!
Εγώ έχω ακόμα τις φιγούρες των Mighty Morphin που άλλαζαν τα κεφάλια τους (εκτός από τον Zack
, τον οποίο έχω μόνο σε μικρή φιγούρα από λαμπάδα, χωρίς τη στολή!!!), τον Ninja Megazord από την πρώτη ταινία, τα όπλα των Mighty Morphin που ενώνονται στο Power Blaster, σε απομίμηση τον Thunder Megazord (αγορασμένο από τον ΦΟΥΡΑΚΗ, ο dr_slump θυμάται
).
argy είπε:
Αλλα χοντρη καταθληψη παθαινα οταν εβλεπα στο comic τους διαφημιστικο απο το κρυσφηγετο τους σε παιχνιδι!!!Ειχα ρωτησει ολα τα πειχνιδαδικα αλλα πουθενα!!!!!
Για το τέλος, άφησα το καλύτερο δώρο που μου έχουν κάνει ποτέ στα μικράτα μου! Το Power Dome!!! Με τον Zordon να μιλάει με τη φωνή σου, μέσα από μικρόφωνο που στην παραμόρφωνε ώστε να θυμίζει την αυθεντική, τον Alpha-5 και ένα ωραίο set, όπου έβαζες μια φιγούρα από τις παραπάνω χωρίς κράνος και, καθώς την ανέβαζες, "μεταμορφωνόταν"! Απίστευτο πακέτο! Σας χρωστάω φωτό από αυτό ειδικά. [Φίλε argy, δεν ξέρω αν την έχεις πετύχει από τότε πουθενά. Δύσκολο πρέπει να είναι πλέον...]
Να αναφέρω και ένα πρόβλημα που είχα με τις φιγούρες των Mighty Morphin Power Rangers (δηλαδή των πρώτων τριών κύκλων). Συγκεκριμένα, η φιγούρα του Λευκού Ranger - Tommy είχε πανοπλία από πολύ ευαίσθητο υλικό. Τόσο, που είχα φτάσει να αγοράσω τρεις (!!!) διαφορετικές, και να μην έχω σώσει ούτε μία πανοπλία
Έσπαγαν με ένα-δύο αγγίγματα. Αντίστοιχα, με ίδια μεταχείριση (ξέρετε, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού
...), η πανοπλία του Πράσινου Ranger - Tommy μου είναι ακόμα άθικτη, 15 χρόνια μετά!!! Έτσι, να κοσμεί την προθήκη μαζί με τους άλλους! Θα ήθελα, αν και κάποιος άλλος από το forum αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα, να το αναφέρει. Μια που σας βρήκα να έχετε ανοίξει συζήτηση δηλαδή...