Retro αλυσίδες Φαστ-Φουντ

hermes_gr74 είπε:
Για όσους είναι παλιοί Γλυφαδιώτες θα θυμούνται τα:Mama's (Απέναντι από την παλιά αφετηρία)

Royal (Στην Α. Μεταξά μετά τις καφετέριες στην Ζησιμοπούλου)

Taco Time (Στην Λαζαράκη)

Point Restaurants (Α. Μεταξά κ' Α. Παπανδρέου. Τωρα είναι KFC και Pizza Hut)
Δυνατό μνημονικό! ;)

Αν κρίνω από το τελευταίο ποστ, εξακολουθείς να μένεις στην περιοχή?
 
Η διαφήμιση είναι από περιοδικό του 1995
 
krios είπε:
Και βεβαια υπηρχαν ανεβαινοντας απο Δροσοπουλου στη δεξια πλευρα. Μεσα δεκαετιας 90 σιγουρα.Ακριβες σημειο δε θυμαμαι foutix δυστυχως.
Το σημείο ήταν πολύ χαμηλά στην Φωκίωνος στο τέλος της σε μία γωνία στην Ι. Δροσοπούλου.

and1 είπε:
Να είσαι καλά D@redevil. Η αλήθεια είναι ότι ούτε κ 'γω ήξερα την συγκεκριμένη αλυσίδα παρόλο που είχε κ στη Θεσσαλονίκη.
Εγώ θυμάμαι μόνο ένα πάνω στο σύνταγμα ανάμεσα σε McDonalds και Kenny Roger's. Δεν κράτησε πολλά χρόνια πάντως. Δεν ξέρω αν υπήρχαν και άλλα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
and1 είπε:
Έντυπη Διαφήμιση Fast Food Steer's
attachment.php
Τα Steers είχαν ανοίξει στα μέσα των 90ς , θυμάμαι μόνο ένα στο Σύνταγμα και ένα στην Κηφισιά και πρέπει να έκλεισαν μετά το 98 , μαζί με τα Taco times
 
alkis21 είπε:
Καταρχάς έχει γέλιο που κάθε δεύτερη σελίδα αναφέρεται από κάποιον το bacon mushroom melt των Wendy's... πραγματικά εκπληκτική σύνθεση! Το μόνο αρνητικό που έβρισκα στην αλυσίδα αυτή ήταν ότι δεν είχε Coca-Cola.
Καλησπερα και απο εμενα , χαιρομαι που βρηκα αυτο το νημα , μιας και εκεινες τις εποχες ημουν και εγω οπως και εσεις και οι περισσοτεροι νεοι εκεινης της εποχης θαμώνες αρκετών φαστ φουντ , και για να φάμε και για τα ραντεβουδακια , οπως επισης για πολλους απο εμας ηταν μια βραδυνη εξοδος ( η καταληγαμε σε αυτα μετα απο μπιλιαρδα και μποουλινγκ ) μιας και δεν πηγαιναμε σε καφετεριες και μπαρ τα βραδυα λόγω ηλικίας κτλ.

Τα αγαπημενα μου ηταν και οπως και πολλων αλλων οπως διαβασα τα Wendys , εκανα ολοκληρο ταξιδι με φιλους με τον ηλεκτρικο για να παμε σε αυτα του Συανταγματος (αγαπημενα ) και αυτα της Κηφισιας , εννοετε επισης οτι επαιρνα μονο αυτο με τα μανιταρια κτλ , που παλευα με τον ευατο μου να φαω 2 και ποτε δεν μπορεσα .

Να θυμισω και κατι που ισως πολυ να εχουν κανει , οταν το καταστημα του Συνταγματος εδειχνε live τους τελικους του NBA και εμενε ανοιχτο το καταστημα μεχρι της 5 και 6 το πρωι γεματο κοσμο μεσα που εβλεπε να ματς και παρακαλουθουσε απο τις τηλεορασεις στο παταρακι που ειχε.

Στεναχωρηθηκα πολυ οταν εκλεισαν , την εδω διαχειριση επειδη ρωτησαν αρκετοί την ειχε ο γνωστος σε ολους μας Νικας , απο εκει και μετα η Wendys σταδιακα αποσυρθηκε απο την Ευρωπη γενικα , παρολο που απο οσα γνωριζω απο καποιους γνωστους η εταιρια Νικας προσπαθησε να κρατησει εστω και καποιο καταστημα ανοιχτο στην Ελλαδα , αλλα δεν τα καταφερε , τα κοστοι θα ηταν δυσβάστακτα.

πριν 6 χρονια ξεκινησα λογο εργασιας καποια ταξιδια στην Αμερικη οπου και πηγαινα 3 φορες το χρονο στην Νεα Υορκη , εννοειτε οτι σε καθε μου επισκεψη εκει το πρωτο πραγμα που εκανα ηταν να παω σε ενα καταστημα wendys για να φαω ,bacon mushroom melt δεν υπαρχει εκει βεβαια , αλλα και ουτε μπορω να πω οτι οι γευσεις που ειχαμε εμεις απο το Ελληνικο wendys πλησιαζουν πολυ στο Αμερικανικο , σιγουρα το Ελληνικο ειχε πολυ καλυτερη γευση .

Μακαρι να ανοιξουν ξανα στην Ελλαδα , εννοειτε οτι θα πηγαινω με καθε ευκαιρια και οτι θα γραφω στα παλια μου τα παπουτσια διαιτες κτλ

 


 
Τα Wendy's στην Ευρώπη ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένα. Μόνο στην Ελλάδα και στην Αγγλία είχαν καταστήματα αν θυμάμαι καλά, και τώρα δεν έχουν πλέον πουθενά. Στην υπόλοιπη Ευρώπη κυριαρχούσαν εκτός από τα McDonalds, τα Burger King και τα Quick στις γαλλόφωνες χώρες, οπότε δεν υπήρχε πολύ περιθόριο στην αγορά για τα ελαφρώς πιο ακριβά Wendy's. Στην Ελλάδα είχαν επιτυχία γιατί πρόλαβαν χρονικά τα άθλια McDonalds και ήταν η πρώτη ξένη αλυσίδα.

Στην Αμερική είναι αρκετά διαδεδομένα αλλά όπως είπε ο φίλος δεν έχουν το bacon mashroom melt, ούτε το chicken cordon blue burger. Έχουν το κλασικό cheesburger, το chilli with cheese (chilli con carne) και το frosty από ότι θυμάμαι. Από τότε που έκκλεισαν στην Ελλάδα, εκτός από την Αμερική έχω φάει πάλι Wendy's και στην Ασία στις Φιλιππίνες.

Πάντως για να πω την αλήθεια δοκιμάζοντας πάλι εκ των υστέρων δεν μπορώ να πω ότι υπήρχε ο ίδιος ενθουσιασμός της τότε εποχής. Οι ωραίες αναμνήσεις που έχουμε από τα Wendy's έχουν να κάνουν περισσότερο με την όλη ατμόσφαιρα των 90's παρά με το φαγητό αυτό καθεαυτό. Μπορείς να βρείς πλέον πολύ καλύτερα burgers από αυτά των Wendy's.
 
Frank213 είπε:
Ναι, Quick στη Πάτρα. Είχα φάει το 1986 για πρώτη φορά. Στην συνέχεια Hambo στη πλατεία Νέας Σμύρνης - δυστυχώς τα Goody's διέλυσαν τον ανταγωνισμό τότε.Πέραν αλυσίδων πάντως, θυμάται κανείς το Twins (νομίζω έτσι το έγραφαν) στην ίδια πλατεία; Κλασσικό ρετρό φαστφουντάδικο... έκλεισε μερικά χρόνια μετά το Hambo.

Το ευχάριστο είναι ότι τα McDonalds στη Ν. Σμύρνη έκλεισαν... προς το τέλος ζητούσαν προσωπικό επί μήνες... άμα σε φτύνουν και οι εργαζόμενοι και οι πελάτες... κλάφτα!

Στη Γλυφάδα υπάρχει ακόμη το Burger Queen... κλασσική δολοφονική σαβούρα με έξτρα λίγδα και μάκα. Λέω να πάω μία μέρα.

Τέλος θυμάται κανείς το Wammy's απέναντι από τον Εγκέφαλο στα Εξάρχεια; Το απόλυτα τελειωμένο φαστφουντάδικο. Αφού επέζησα του φαγητού του, πιστεύω ότι άνετα θα επιζήσω και της πυρηνικής καταστροφής, του Γκοτζίλα και της επίθεσης των δρακονιανών.
Είσαι φοβερός ! Στα Wammy's πήγαινα κάθε Σάββατο !Νομίζω ήταν το 90 - 91 !
 
Μου φαίνεται παράξενο που δεν έχει αναφερθεί πουθενά Το Τζάντε, η αλυσίδα τυροπιτάδικων (με σπεσιαλιτέ το πεϊνιρλί), η οποία υπάρχει από το 1971!

Δεν αποκλείω να είναι η πρώτη αλυσίδα ταχυφαγείων στην Ελλάδα και μάλιστα συνεχίζει κανονικότατα μέχρι και σήμερα, μάλιστα ακόμα με το πιο νόστιμο πεϊνιρλί που έχω φάει!

Παλιότερα είχε μασκότ μια καρικατούρα ενός τυπά με ένα πεϊνιρλί και τώρα έχει αντικατασταθεί με μια τυρόπιτα που γελάει. Επίσης έκαναν καλό hot dog (δεν ξέρω για τώρα).
 
Το πρωτο Τζαντε στην Πετρουπολη ανοιξε το 1986 και τα επομενα μετα το 1990 - Προφανως και υπηρχαν πολλες αλλες αλυσιδες ταχυφαγειων στην Ελλαδα πολλα χρονια πριν ;)
 
Κι όμως, οι ίδιοι γράφουν "από το 1971". Αν ισχύει, τι υπήρχε πιο πριν σε μορφή αλυσίδας;

486305_195829283889071_11745701_n.png


486305_195829283889071_11745701_n.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απο το 1971 δουλευε (σε αλλους) επαγγελματικα ο ιδιοκτητης και αρχικος εμπνευστης του καταστηματος - τα εξηγει ολα στο site της αλυσιδας.
 
Και ο Γρηγόρης(1972) είναι παλιός και goodys(1975) είναι παλιά. Τώρα ένα τυροπιτάδικο που είναι πολύ παλιό είναι το μαμ. Πεσμαζόγλου και Σταδίου. Και από ότι γνωρίζω εξακολουθεί να υφίσταται.
 
Παλιά μίνι-αλυσίδα ήταν τα τυροπιτάκια "Ο Μερακλής". Σε μια στοά της Σταδίου στο ύψος του παλιού Ατενέ, αλλά και αλλού. Μάλιστα τα προϊόντα τους (εκείνη την εποχή τα σφολιατοειδή δεν είχαν επηκρατήσει), τα έβρισκες ένα φεγγάρι σε κουτάκι στα ψυγεία των σουπερμάρκετ. Μικρά τυροπιτάκια "κουρού", αλλά τη δεκαετία του 70-80, τότε που δεν την ξέραμε αυτή τη λέξη.

Η σημερινή αλυσίδα "Οι Μερακλήδες" δεν πρέπει να έχει σχέση με τον παλιό "Μερακλή". Από διαίσθηση το λέω, και μου κάνει να έχει έρθει από Θεσσαλονίκη, γιατί με μπουγάτσα πρωτοάνοιξαν.

Για το φίλο που ανέφερε το Τζάντε (το θυμάμαι στην οδό Κυψέλης), παλιό τυροπιτάδικο είναι και η "Βελανιδιά", στη γωνία της πλατείας Δούρου στο Χαλάνδρι. Ποτέ όμως δεν ήταν αλυσίδα, παρά μόνο την τελευταία δεκαετία που άνοιξε ένα δεύτερο μαγαζί στα φανάρια Μελισσίων, κοντά στην Κηφισίας.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
spyrosd είπε:
Τα Steers είχαν ανοίξει στα μέσα των 90ς , θυμάμαι μόνο ένα στο Σύνταγμα και ένα στην Κηφισιά και πρέπει να έκλεισαν μετά το 98 , μαζί με τα Taco times
Υπηρχαν και στο Μαρουσι ακριβως πισω απο τον ηλεκτρικο..
 
Πέτυχε κανείς τα "Handy's"? Αναγνωρίζω ότί δεν ήταν καμιά δυνατή αλυσίδα που άντεξε στον χρόνο, όμως για λίγο καιρό, 3-4 χρόνια μεταξύ 90-95 υποτίθεται ότι υπήρξε σε πολλά μέρη στην Ελλάδα. Προσωπικά τα γνώρισα στα ΒΠ των Αθηνών και με τάισαν 1-2 φορές/εβδομάδα στο γυμνάσιο. Μου κάνει εντύπωση που παρόλο τις δηλώσεις τους (τοπικές διαφημίσεις) ότι βρίσκονται "παντού", ούτε τα ξανάκουσα ούτε τα ξαναείδα...
 
Θυμάμαι λάθος ότι στην αρχή τα Hambo λεγόντουσαν Rimbo;
 
Δεν ξέρω επίσης αν εδώ θα πρέπει να αναφερθούν και τα περίφημα "Jax Donuts", που είχαν, μαζί με τις πίτσες Portofino νομίζω, αρίθμηση στην ταμπέλα του κάθε καταστήματος (π.χ. Jax Donuts No4). Kάποιο είχα πετύχει στο Χαλάνδρι, αλλά κι αυτό προ δεκαετίας.
 
Shadowdancer2501 είπε:
Ελα ρε γειτονα τρελε!!!!BEEF φιλαρακο.Απιστευτο πραγματικο (ala America) χαμπουργκερ και milkshake 60's.Ολα τα αλανια των περιξ περιοχων εσκαγαν μουρη,μηχανατοι και φασαριοζοι.Εγω ημουν σπορος τοτε(γυμνασιο)αλλα τους θυμαμαι.

Να πουμε και τα Wendys στο Συνταγμα(?)

Οχι τοσο ρετρο αλλα απο γευση εσκιζαν.Τρελη αγελαδα 110%

Τα ταχυφαγεία Wendy's πότε άνοιξαν και έκλεισαν; Είχα αγοράσει φαγητό από εκεί, ήταν σαν τα Goody's αλλά χαμηλότερα σε ποιότητα...

Αν θυμάμαι καλά, έκλεισαν κάπου το 2000...
 
Πίσω
Μπλουζα