Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Παραθέτω και άλλες ταινίες που γυρίστηκαν την ίδια περίοδο και από τους ίδιους "ηθικούς αυτουργούς",Leon είπε:Μιλάμε για μια ταινία που χρηματοδοτήθηκε από την Χούντα (όπως πολλές άλλες παρόμοιες γελοιότητες)
Αγαπητέ, μάλλον παρεξήγησες τα γραφόμενά μου.Leon είπε:Φίλε exetlaios εσύ ξεκίνησες το θέμα, παίρνοντας ουσιαστικά πολιτική θέση με τα γραφόμενά σου και χαρακτηρίζεις όσους θίχτηκαν από αυτή την απαράδεκτη προβολή μιας κατάπτυστης ταινίας από Δημοτικό κανάλι λέγοντας ότι έχουν "κομματικά ή ιδεολογικά κωλύματα, συμπλέγματα, πορώσεις κλπ." και μάλιστα δίνεις link εφημερίδας φασιστικής και ρατσιστικής ιδεολογίας.
Ασφαλώς και δεν είναι το ίδιο, αλλά νομίζω ότι παραβλέπεις κάτι πολύ σημαντικό :Leon είπε:Η διαφορά μεταξύ στρατευμένης τέχνης και γελοίας προπαγάνδας, όπως το συγκεκριμένο φιλμ, είναι χαόδης και φυσικά δεν μπορείς να βάζεις στο ίδιο καλάθι τον Αϊζενστάιν και τον...Μαχαίρα.
Παρόλα αυτά κράτησες τοexetlaios είπε:Αγαπητέ, μάλλον παρεξήγησες τα γραφόμενά μου.Ακριβώς για να ΜΗΝ πάρω πολιτική θέση (υπάρχουν άλλα φόρουμ γι'αυτό),
δεν έκανα copy-paste την είδηση, επειδή στην σελίδα όπου αναφερόταν,
υπήρχε σαφής πολιτική τοποθέτηση.
Εγώ απλώς παρέθεσα την ΕΙΔΗΣΗ απογυμνωμένη από τα πολιτικά σχόλια
που αρχικώς την περιβάλανε.
Το οποίο είναι εκτίμηση της Εφημερίδας και όχι απαραίτητα η αλήθεια. Στο άρθρο του Ριζοσπάστη αντίθετα πουθενά δεν αναφέρεται αυτό για παράδειγμα. ΛέειΗ ταινία αυτή «κόπηκε στον αέρα», από την διεύθυνση του σταθμού, μετά από τηλεφωνικές διαμαρτυρίες
στελεχών της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης, γνωστού κόμματος.
Οι διαμαρτυρίες είχαν την «αιτιολογία» ότι «η ταινία αυτή του 1971, χαρακτηρίζεται από προπαγάνδα».
Και έρχεται αργότερα η ανακοίνωση από την ΚΟ Θεσσαλονίκης η οποία γράφειΗ προβολή της ταινίας διακόπηκε άρον άρον, προφανώς μετά από τις διαμαρτυρίες τηλεθεατών, οι οποίοι επικοινώνησαν τηλεφωνικά με εργαζόμενους της Δημοτικής Τηλεόρασης και κατήγγειλαν το γεγονός.
ΠηγήΆρα δεν είναι απαραίτητα σωστό ότι ήταν μέλη του ΚΚΕ που "κατέβασαν" την ταινία. Εγώ, που δεν ανήκω σε αυτόν το χώρο, αν έβλεπα αυτή την ταινία στην ΤV θα διαμαρτυρόμουν εντόνως όπως, θέλω να πιστεύω, ο κάθε πολίτης με στοιχειώδη γνώση της ιστορίας.Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι «η χρησιμοποίηση των δημόσιων ραδιοσυχνοτήτων και της δημοτικής τηλεόρασης δεν μπορεί να γίνεται για αντικομμουνιστική προπαγάνδα και πλήρη διαστρέβλωση της αλήθειας». «Το ΚΚΕ - ξεκαθαρίζει - αποτέλεσε τον αιμοδότη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα κατά των κατακτητών. Η επέμβαση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σε συνεργασία με την ντόπια αστική τάξη οδήγησε στον εμφύλιο και το δίκαιο αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που αποτέλεσε την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στη χώρα μας».
Δυστυχώς (πάλι) δεν μπορώ να παρευρεθώ (την τύχη μου)Wally είπε:Παιδια ωραια τα ειπαμε αλλα τελικα κουραστηκε η φαση. Ας το αφησουμε λοιπον και μπορουμε να συνεχισουμε τη κουβεντα απο κοντα την Παρασκευη. Το πολυ-πολυ να πλακωθουμε με τα φυστικο-φουντουκα.
Δεν εχω δει την ταινια, παντως με ξενιζει εν ετει 2009 να πεφτει ψαλιδι οπως επισης και η αντιδραση που γεννα μετα απο τοσο καιρο.