Θυμήθηκα και το θρυλικό ΠΥΡΑΝΧΑ που ποτέ δεν πήγα γιατί όταν έκλεισε ήμουν 15 χρονών και δεν με άφηναν οι γονείς μου, αλλά έχω ακούσει φοβερές ιστορίες από φίλους και από τον σύζηγο ο οποίος ήταν θαμών του καταστήματος και ήταν εκεί και το βράδυ που καθάρισαν τον πορτιέρη κι έκλεισε
Το Πιρά
Γχα, όπως έλεγε η ταμπέλα, ήταν περίπτωση.
Του αξίζουν πολλά όσκαρ, γιατί την εποχή της μεγάλης μαυρίλας και της παλινόρθωσης της φλωριάς (αρχές 90)
ήταν ΤΟ ΜΟΝΟ μαγαζί του κέντρου, που κράτησε τη σημαία ψηλά.
Έπαιζε κλασσικοροκάδικα πράγματα, καλό ελληνικό ροκ, ρέγγε (αφιέρωνε από μια ώρα σε κάθε είδος) και άλλα μεράκια.
Ως εκ τούτου υπήρξε το μόνο μέρος, όπου προ ωραρίου Παπαθεμελή (< '95) μπορούσες να κάμεις στις πέντε παρά το πρωί παραγγελιά T-Rex.
Βρισκόταν σε ένα στενό κάθετο στην Αριστοτέλους, 5 λεπτά απ' την πλατεία Βικτωρίας.
Για κάποιο λόγο έχω την εντύπωση ότι ανήκε στους ιδιοκτήτες του Texas της Ιπποκράτους
(εκ των οποίων έναν τον θυμάμαι ένα βράδυ να κυνηγάει άτομο μέσα στο Πιράγχα με το ξύλινο σκαμπό της μπάρας).
Είναι αληθές ότι σύχναζαν διάφοροι, ανάμεσά τους και πολλοί "επιστήμονες"
(κατά περίεργο τρόπο ολυμπιακοί, παρ' όλο που η γειτονιά βαζελοκρατείται),
που τους λες και φιλάθλους, βέβαια, εάν θεωρήσεις άθλημα το να εκσφενδονίζει κανείς μπουκάλια μπίρας στον τοίχο, ώστε αυτά, ακολούθως, να σπάσουν.
Τα μπουκάλια αυτά τιμώνταν πλήρη περιεχομένου περ. 300 δρχ,
δλδ καλή τιμή για την εποχή (μικρό μέγεθος).
Αργότερα έκανε έναν κάποιο συμβιβασμό το μαγαζάκι,
αφού Παρασκευές/Σάββατα άρχισε να παίζει και καλά alternative, grunge κλπ, προκειμένου να μαζεύει κόσμο τις "εμπορικές" μέρες και με δυσαρέστησε.
Δεν ήξερα ότι ο λόγος που έκλεισε ήταν αυτός που λέει η φίλη μας,
αλλά δε μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση.
Ωστόσο, πάντα είχα τη γνώμη ότι και στο πιο αιμοβόρικο μέρος, αν ξέρεις να κρατήσεις χαρακτήρα και αν δεν έχεις πάει με πρόθεση να πουλήσεις μούρη
(δλδ, αν γίνει σαφές ότι δεν ανήκεις στην καφρίλα
-ανεξαρτήτως νοημοσύνης οι κάφροι λόγω ενστίκτου το αντιλαμβάνονται αυτό,
γιατί, αν είσαι εκτός φάσης, δεν τίθεται θέμα "ανταγωνισμού"-
τότε δεν έχεις πρόβλημα).
Πχ λόγω αθλητισμού ποτέ δεν έπινα ιδιαίτερα, ούτε ψαχνόμουν και η εμφάνισή μου πρέπει να ήταν μάλλον άσχετη, παρ' όλ' αυτά ουδέποτε αντιμετώπισα πρόβλημα.
Τώρα θα μου πεις πόσο "ένστικτο" μπορεί να έχουν τα θραύσματα γυαλιού, που εκτινάσσονται από σπάσιμο μπίρας πάνω απ' το κεφάλι σου.
Ε, απ' ό,τι φαίνεται, έχουν.
Μην ξεχάσω να αναφέρω την "αραχτή" διακόσμιση του μαγαζιού
("καθίσματα" από κομμένους κορμούς δέντρων, καλαμωτή στην οροφή κλπ),
που σου έδινε την εντύπωση ότι είσαι σε ροκάδικο σε νησί το '80
(κάποια στιγμή πρέπει να γίνει ένα σχετικό θρεντ).
Εντάξει. Απολύτως οργασμικά γέλια. Με τρόπο, βέβαια, γιατί μας βλέπουν.
Επί σειρά ετών τράκαρα στο δρόμο μια τύπισσα καθ' οδόν για Ριμπάουντ με όλο τον δέοντα σοβά. ΠΟΣΕΣ φορές μου είχε έρθει να τη ρωτήσω "τι είν' αυτά που κάνεις;",
αλλά της τη χάρισα***.
Νομίζω, φασιονβικτιμίλα σε συνδυασμό με άσχημα παιδικά χρόνια.
Εκεί οφειλόταν η ακράτειά τους.
Ναι.
Μετά, περί τα μιντ-90'ς άρχισε να το παίζει πότε κλειστή και πότε ανοιχτή η Ριμπάουντ, τώρα δεν ξέρω τι γίνεται, λείπω και από Αθήνα.
Έστω, δεκτά όλα τα γούστα, αλλά και η πολλή παρεξήγηση κάπου κουράζει.
Τεσπάν, πάντα είχα την εντύπωση ότι το κλιηπ του Τσακνιιιή είχε εν μέρει γυριστεί στη Ριμπάουντ.
Με χαρά θα διαβάσω κάποιο μήνυμα διάψευσης, που θα έκοβε και την τελευταία μου εμμονή με το χώρο.
Αλλά, αν έχω δίκιο, είναι μια κάποια ευκαιρία να δείτε περί τίνος επρόκειτο.
http://www.youtube.com/watch?v=rnWkpZrBLU0
Άσχετο, αλλά, για να κλείσουμε κάπως ανθρώπινα, νομίζω ότι θα έπαιρνα την απάντηση του 0:52
http://www.youtube.com/watch?v=_CR2soA6ijg&feature=related