συγνωμη,για εκατοδραχμο μιλαμε ετσι?Οπως προειπα,καλο ειναι να κρατησετε τα χαρτονομισματα που εχετε κ που ακομα μπορουν να βρεθουν στη ονομαστικη τους αξια..(δεκαχιλιαρο=30 ευρω)οταν πλεον αποσυρθουν οριστικα θα ανεβει η αξια τους.."λ"ε??εκδοση 1981(αυτα με τον κοραη κ την αθηνα)λενε πως κυκλοφορησαν λιγα κομματια(ποσα??)η τιμη τους ειναι μεγαλυτερη απο αυτα που εχουν..αλλα,αν και τα 2 τα πατε στην τραπεζα,θα παρετε κατι λιγωτερο απο 30 λεπτα του ευρω..αντικειμενικα,χωρις να ειμαι εκτιμητης,ενα εκατομπαλο(ρετρο φραση?)χωρις "Λ"(οχι ακυκλοφορητο..)κανει 2-3 ευρω και οχι κατι τρελλες που ακουω για 20 κ 50 ευρω,οσα του λειπουν του καθενα(οχι εδω παντως,οι βιλλες μπορουν να περιμενουν..)να πω και μια ιστοριουλα..ισως καποιοι γνωριζουν για το νομισμα των 50 δραχμων,του 1988,που εχει ενα σφαλμα κοπης("κηλιδα επι του ιστιου")το καταρτι στην ακρη εχει μια ατσαλη εμφανως κουκιδα μεταλλου..πριν καμμια 20ρια χρονια ,μια μερα,οπως επαιζα τα κερματα στα χερια μου το ψηλαφισα και οταν το ειδα καλα,επαθα κατι!!"σφαλμα σε νομισμα"(σε χαρτονομισμα ειχα δει πολλακις)λεω,την πιασαμε την καλη..αρνηθηκα μια προσφορα 15000 δραχμων για να το δωσω!!..μετα απο καμποσο καιρο εβαλα αγγελια σε συλλεκτικο εντυπο ζητωντας..50000 δρχ!!με παιρνει ενας τυπος μια μερα λεγωντας"εχω καμμια 200ρια απο δαυτα..μ ενα 500ρικο το ενα τα θες..??"τοτε καταλαβα τη μουφα της υποθεσης..την αλλη μερα σε "ουφαδικο"βρηκα καμμια δεκαρια στο τσακα-τσακα..ειχε βρωμισει ο τοπος..!Μην ενθουσιαζεστε αλλα και μην σκοτωνετε τα αντικειμενα της συλλογης σας..εχουν ανυπολογιστη προσωπικη αξια..και αν εχουν και μια μεγαλυτερη υλικη,καραδωκουν λαμογια για τα παρουν "επι πινακιου φακης"Το πρωτο εκεινο πενηνταρικο με το σφαλμα,το εχω κρατησει για να θυμαμαι το "σφαλμα"μου(την εκτιμηση,οχι γιατι δεν το δωσα 15 χιλ)τα υπολοιπα..γιναν εργατοωρες στο τετρις..