Για να μην πειραξω την υπαρχουσα RetroArch, εφτιαξα μια νεα. Εκει εβαλα μονο το DosBoxPure core.
Πρωτη κινηση πετας μεσα στο φακελο Downloads ενα Win98SE image.
Πας και κανεις Load Content μεσα απο την RetroArch.
Με το που ξεκινα, επιλεγεις Install new Operating System και διαλεγεις ποσο μεγαλο θα ειναι το "partition"
Το δημιουργει μεσα στο System φακελο.
Με το που τελειωνεις την εγκατασταση εχεις ενα Win98SE συστημα με 16ΜΒ RAM, S3 και Voodoo1. Το πηγα 32ΜΒ και εβαλα πιο φρεσκους 3Dfx drivers (μεσα απο το Content "μετεφερα" ενα .zip με οτι χρειαζομουν). Επειδη την αναλυση την κρατησα χαμηλη (640*480*16), φορτωσα τον EasyCRT shader...θα πειραματιστω και με αλλους.
Πετας iso παιχνιδιων μεσα στο φακελο Downloads και απο το Load Content καθε φορα αυτα γινονται mount.
Οποτε εγκαθιστας ενα ενα τα παιχνιδια.
Δεν την παλευα να βρω cracks για full install ετσι οταν πχ θελω να παιξω Forsaken (που εχω εγκαταστησει απο πριν), απλα το επιλεγω στο Content, μπουταρω στα Win98, γινεται mount και το επιλεγω απο το Start Menu...οτι θα εκανα και στο κανονικο λειτουργικο.
Καποια παιχνιδια (MotoRacer, NFSIISE, TD4, LBA2, SegaRally1 κτλ) για καποιο λογο, ενω τα εγκαθιστω, οταν παω να τα τρεξω δεν "βλεπουν" το CD. Κριμα γιατι θα τα ηθελα. Δεν ξερω αν ειναι καποιο κλειδωμα ή δεν μπορουν να δουνε το E: ως CD
Η σειρα Screamer σκαει στην εγκατασταση...
Αρα εχεις ολα τα iso στο φακελο Downloads. Τα λειτουργικα σου φτιαχνονται στον φακελο System.
Εχω αποφυγει ακομα να δοκιμασω παιχνιδια με περισσοτερα CD
Ευτυχως οι εγκαταστασεις παιχνιδιων διαρκουν πολυ λιγο.
Απλα βασικα εφτιαξα δυο, τρια Win98 images...στα δυο δοκιμαζω αβερτα και οτι παιζει καλα το παω στην "επισημη" ωστε να μην μπουκωσω το λειτουργικο.
To κλασσικο καλο με την RetroArch ειναι οτι μετα παιρνεις τον φακελο και τον πετας σε οποιο PC θες. Επισης μπορεις απλα να δωσεις το image, αν καποιος εχει ηδη τα παιχνιδια.
Θα φτιαξω και ενα Win95...
Ερωτηση...αν ειδα καλα στο GitHub το core εχει να βγαλει release απο το καλοκαιρι. Ξερεις αν το αναπτυσουν μεσα στο Libretro?
Απο ολη τη λιστα που εχω εγκαταστησει, το μονο προβλημα το ειχε το Unreal που εσκαγε με τους τελευταιους 3Dfx drivers (παιζει μια χαρα με τους default). Ηθελε ενα παλιοτερο glide dll στο Unreal/System.