Imgema
Alien RetroDatabase
- Αντιδράσεις
- 1.422
Όταν λες την έκδοση 0.257? Στο retroarch έχουν άλλες ονομασίες. Πχ Arcade (FB Alpha 2012) κλπ.
Στο RetroArch, την τελευταία έκδοση του core την ονομάζει "Mame-Current".
Αυτήν την στιγμή που ποστάρω αντιστοιχεί στην έκδοση 0.257, η οποία είναι και η τελευταία "κανονική" εκδοσή εκτός RetroArch. Το λέω αυτό γιατί καμιά φορά η core αργεί να γίνει update. Πχ για ένα διάστημα λίγων μηνών το core είχε "κολλήσει" στην έκδοση 0.251 παρά το ότι το κανονικό MAME είχε φτάσει στην 0.256.
Να ξέρεις επίσης ότι το romset που έχεις (τα roms δηλαδή) θα πρέπει να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στην έκδοση του core/emulator που έχεις. Αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις το current core (έκδοση 0.257 αυτήν την στιγμή που μιλάμε) τότε το ιδανικό είναι να έχεις και το 0.257 romset. Οσο πιο πολύ απέχει το romset από το core/emulator, τόσα πιο πολλά roms δεν θα τρέχουν. Αν πχ έχεις το 0.240 romset, άντε να μην σου παίζουν το 2% των roms που θα έπαιζαν αν είχες την ίδια έκδοση με το core, δλδ την 0.257. Είναι μικρό το ποσοστό γιατί δεν απέχουν τόσο πολύ οι εκδόσεις και δεν έχουν αλλάξει τόσα πολλά roms αυτό το διάστημα. Αλλά αν πας να παίξεις με τα αρχαία roms που μάλλον έχεις, δλδ του 0.78, λογικά πάνω από τα μισά δεν θα τρέχουν. Δεν το έχω δοκιμάσει να σου πω βέβαια.
Επίσης ένα πολύ μικρό ποσοστό roms αλλάζει όνομα όταν γίνεται update το romset. Είναι αρκετά μικρό ώστε να μην σου τύχει να συναντήσεις κάποιο αν κάνεις update από κάποια πιο πρόσφατη έκδοση. Αλλά στην δική σου περίπτωση, δηλαδή 20+ χρόνια updates, θα έχουν αλλάξει αρκετά roms όνομα. Που σημαίνει ότι θα πρέπει να ξανακάνεις scrap για εικόνες/videos για να τα αντιστοιχήσει όλα ξανά με τις νέες ονομασίες.
Τα ίδια ισχύουν πάνω κάτω και για το FBA. Το πιο καινούριο είναι το FBNeo ενώ το Alpha βασίζεται σε πιο παλιά έκδοση. Εχει δικό του romset ξεχωριστό από το MAME αν και όσα roms έχω δοκιμάσει από MAME τρέχουν και στο FBNeo. Να προσέχεις και το Flycast. Δεν ξέρω αν τον χρησιμοποιείς για Naomi/Atomswave emulation, πάντως τα roms του ΜΑΜΕ κάνουν. Αν και λογικά δεν πρέπει να υπάρχουν καν Naomi/Atomiswave roms στην έκδοση 0.78 που έχεις.
Για το άλλο πρόβλημα που έχεις στο iPAD δεν μπορώ να σε βοηθήσω μιας και δεν έχω αγγίξει ποτέ συσκευή της Apple. Αλλά όταν κάτι δούλευε πριν και τώρα δεν δουλεύει τότε λογικά φταίει κάποιο update, πχ να έκανες update το core και το καινούριο να έχει πρόβλημα. Γι αυτό καλό είναι να έχεις backups προηγούμενων εκδόσεων των cores. Η μπορεί να είναι και κάποιο update της ίδιας της Apple, την οποία δεν θα εμπιστευόμουν ποτέ για emulation συσκευή.