RetroArch (PC)

Μπηκε και Enterprise core.

Και ετσι για το γουστο, το τελευταιο MegaBezel εν δρασει (και Duimon overlays) με Thunderforce V σε Beetle Saturn core.

Δυστυχως η συμπιεση του YT μου εχει σακατεψει τα scanlines και εχει προσθεσει μια θολουρα αλλα θα σχηματισετε μια αποψη.

Δειτε το σε Fullscreen 1080p 60 καρε
for the record αυτο το Guest.r-mini (GDV-Mini) το εχω γραψει εγώ, σε GLSL :p
 
Εφτιαξα μια ξεχωριστη RetroArch για να δοκιμασω το συνδυασμο DOSBoxPure core (που εχει προ-στημενο S3+VooDoo1) + Win98SE και εχω εκπλαγει!
Να παιζεις Unreal με shader στα 60 καρε...priceless

Νομιζω οτι καποια παιχνιδια (πχ τα NFS2SE,3,Porsche, MotoRacer, TestDrive 4, Carmageddon 2) δεν μπορουν να καταλαβουν CD στο E
Τα Screamer σκανε στον Installer

Γενικα παντως η συμβατοτητα ειναι περα των προσδοκιων μου
 
640*480*16 Voodoo1
(πατηστε τον μεγεθυντικο στο παραθυρο που θα ανοιξει ωστε να φανει και ο shader - περιεργως αν και ελαφρυς, μασκαρευει πολυ καλα την χαμηλη αναλυση χωρις moire)
 
Για οποιον ενδιαφερεται και δεν θελει να σπαταλησει χρονο δοκιμαζοντας, τα παρακατω παιζουν χωρις προβλημα
Θα συνεχισω να το ψαχνω

 
Εχεις φτιαξει κάποιο Hdd image? Πως το φορτώνεις αυτο το setup?
 
Για να μην πειραξω την υπαρχουσα RetroArch, εφτιαξα μια νεα. Εκει εβαλα μονο το DosBoxPure core.
Πρωτη κινηση πετας μεσα στο φακελο Downloads ενα Win98SE image.
Πας και κανεις Load Content μεσα απο την RetroArch.
Με το που ξεκινα, επιλεγεις Install new Operating System και διαλεγεις ποσο μεγαλο θα ειναι το "partition"
Το δημιουργει μεσα στο System φακελο.
Με το που τελειωνεις την εγκατασταση εχεις ενα Win98SE συστημα με 16ΜΒ RAM, S3 και Voodoo1. Το πηγα 32ΜΒ και εβαλα πιο φρεσκους 3Dfx drivers (μεσα απο το Content "μετεφερα" ενα .zip με οτι χρειαζομουν). Επειδη την αναλυση την κρατησα χαμηλη (640*480*16), φορτωσα τον EasyCRT shader...θα πειραματιστω και με αλλους.
Πετας iso παιχνιδιων μεσα στο φακελο Downloads και απο το Load Content καθε φορα αυτα γινονται mount.
Οποτε εγκαθιστας ενα ενα τα παιχνιδια.
Δεν την παλευα να βρω cracks για full install ετσι οταν πχ θελω να παιξω Forsaken (που εχω εγκαταστησει απο πριν), απλα το επιλεγω στο Content, μπουταρω στα Win98, γινεται mount και το επιλεγω απο το Start Menu...οτι θα εκανα και στο κανονικο λειτουργικο.

Καποια παιχνιδια (MotoRacer, NFSIISE, TD4, LBA2, SegaRally1 κτλ) για καποιο λογο, ενω τα εγκαθιστω, οταν παω να τα τρεξω δεν "βλεπουν" το CD. Κριμα γιατι θα τα ηθελα. Δεν ξερω αν ειναι καποιο κλειδωμα ή δεν μπορουν να δουνε το E: ως CD
Η σειρα Screamer σκαει στην εγκατασταση...

Αρα εχεις ολα τα iso στο φακελο Downloads. Τα λειτουργικα σου φτιαχνονται στον φακελο System.

Εχω αποφυγει ακομα να δοκιμασω παιχνιδια με περισσοτερα CD

Ευτυχως οι εγκαταστασεις παιχνιδιων διαρκουν πολυ λιγο.
Απλα βασικα εφτιαξα δυο, τρια Win98 images...στα δυο δοκιμαζω αβερτα και οτι παιζει καλα το παω στην "επισημη" ωστε να μην μπουκωσω το λειτουργικο.

To κλασσικο καλο με την RetroArch ειναι οτι μετα παιρνεις τον φακελο και τον πετας σε οποιο PC θες. Επισης μπορεις απλα να δωσεις το image, αν καποιος εχει ηδη τα παιχνιδια.

Θα φτιαξω και ενα Win95...

Ερωτηση...αν ειδα καλα στο GitHub το core εχει να βγαλει release απο το καλοκαιρι. Ξερεις αν το αναπτυσουν μεσα στο Libretro?

Απο ολη τη λιστα που εχω εγκαταστησει, το μονο προβλημα το ειχε το Unreal που εσκαγε με τους τελευταιους 3Dfx drivers (παιζει μια χαρα με τους default). Ηθελε ενα παλιοτερο glide dll στο Unreal/System.
 
Τελευταία επεξεργασία:
To κλασσικο καλο με την RetroArch ειναι οτι μετα παιρνεις τον φακελο και τον πετας σε οποιο PC θες. Επισης μπορεις απλα να δωσεις το image, αν καποιος εχει ηδη τα παιχνιδια.

Aυτό είναι το κομμάτι που με ενδιαφέρει :p

Εχω κάνει ήδη ένα Windows 95/98 setup στο PCem και δεν έχω την όρεξη να στήνω κι άλλο αλλά αν είχα ένα ψιλοέτοιμο (μόνο τα Windows 98SE+default drivers και ας μην έχει παιχνίδια) θα του εβαζα πράμα να το τεστάρω.

To performance πως είναι? Εχει input/audio lag? Στο PCem έχει λίγο audio lag και είναι αρκετά σπαστικό.

Λογικά τα παιχνίδια που οπως λες "σκάνε" μπορεί απλά να θέλουν άλλα αρχεία. Αλλο CD εγκατάστασης, κάποιο no CD crack, κλπ.

Οι φάκελοι μπορούν να αλλάξουν? Πχ να μην χρησιμοποιεί το "downloads" σαν CD Drive?

Φαντάζομαι το Setup μπορεί να φορτωθεί μόνο ως "Windows 98" και όχι το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αλλά αν μπορείς να κάνεις save/load state, θεωρητικά θα μπορούσες να κάνεις ένα Windows image για κάθε παιχνίδι με ένα autoload state σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά ενώ εχει ήδη μπουτάρει, να κάνεις το state read only και να έχεις το κάθε image σαν wheel στο hyperspin ή επιλογή στο Launchbox :p
 
Τελευταία επεξεργασία:
Χμμμμ
Μου φαινονται να παιζουν ΟΚ. Οτι εβαλα στο οφισιαλ RetroArch ηταν παιχνιδια χωρις λαθη και χωρις performance θεματα. Θα κανω μια συγκριση με το PCem. Θα βαλω ενα Q2 timedemo

Εχω την εντυπωση οτι κανει Mount οτι βαλεις ως Content και οχι βαση του φακελου.

Ναι, δυστυχως δεν εχω βρει τροπο να χρησιμοποιω το Launchbox.
Η ιδεα σου φαινεται καλη αλλα νομιζω οτι θα χρειαζεσαι κανα GB+ για καθε παιχνιδι, ε?
 
Μπορεις να φτιαξεις Playlist και να τρεχει default στο OS το παιχνιδι που επελεξες. Βαζεις και thumbnails και εισαι αρκετα ΟΚ.
Εμενα με βολεψε.
Τσεκαρε γυρω στο 18:00
 
Ενα γρηγορο βιντεο που ετοιμασα που δειχνει RetroArch Playlist DosBoxPure με τα παιχνιδια που ειναι στημενα, με thumbnails και info, να φορτωνει default τα Win98SE (S3 + Voodoo 1) με το επιλεγμενο παιχνιδι mounted (στην περιπτωση αυτη το Unreal).
Δεν εχω προσθεσει ακομα Bezel, AA κτλ παρα μονο ενα απλο EasyCRT shader.


BTW τσεκαρα Sega Rally 2 επιδοσεις μεταξυ DosBoxPure, Box86 και PCem και η διαφορα ηταν μεγαλη. Στο DosBoxPure πηγαινει βουτυρο

EDIT: Ενα γρηγορο capture απο Sega Rally 2 στο DosBoxPure
 
Τελευταία επεξεργασία:
Βγήκε ένα καινούριο core για Laserdisc arcade games ονόματι DirkSimple. Είναι εύκολο στο setup και την χρήση αλλά δυστυχώς υποστηρίζει μόνο δύο games προς το παρόν (Dragon's Lair και Cliff Hanger). Μακάρι να προσθέσουν και άλλους τίτλους μπας και μπορέσουμε επιτέλους να τρέξουμε αυτά τα games στο RetroArch αφού το παλιό Daphne Core ποτέ δεν έκανε την δουλειά του.
 
Καταφερες να κανεις merge το ogg και m2v σε ogv?
 
Καταφερες να κανεις merge το ogg και m2v σε ogv?

Δεν ασχολήθηκα, θα περιμένω να μπουν και άλλα παιχνίδια στην λίστα πρώτα πριν αντικαταστήσω τελείως το Daphne standalone. Για μονο 2 παιχνίδια βαριέμαι να το κάνω τώρα.
 
@Wally

To emulation της Voodoo στο DosBox Pure πως το βλέπεις? Δεν είχα ποτέ Voodoo 1 και δεν είμαι σίγουρος. Στα λίγα παιχνίδια που δοκίμασα φαίνεται λάθος. Σαν να υπάρχει ένα πολύ έντονο φίλτρο που κανει τα texture μία θολούρα.
 
Εχει προβλημα το mipmapping νομιζω
 
Υπάρχει τρόπος να το απενεργοποιήσεις το Mipmapping? Ειχε τέτοιες επιλογές η voodoo? Eχει καπου καποιο panel για γενικές ρυθμίσεις? Δεν βρήκα κατι.
 
Καλά το guest.r με το advanced έχει γίνει κτηνος θέλεις μισή ώρα να το σεταρεις. Προτιμούσα μια φουλ έκδοση για τους πορωμενους των ρυθμίσεων και μια κανονική χωρίς τα άχρηστα, κάτι afterglow και τέτοια.
 
Καλησπέρα στην παρέα.

Μετά το android κινητό και το ipad είπα να σετάρω για πρώτη φορά το RetroArch στο PC. Διάβασα αρκετές σελίδες και είδα ότι από shaders προτείνετε τον reflection και τον πρόσθεσα και όντως είναι σούπερ. Θέλω όμως να μην φαίνεται οθόνη μέσα στην οθόνη μου. Να μην έχει τα πλαίσια τηλεόρασης δηλαδή. Να έχει τους χρωματισμούς αλλά να πιάνει κανονικά όλη την οθόνη μου. Καταλαβαίνω ότι χάνω σε retro feeling αλλά προτιμώ να βλέπω όσα περισσότερα μπορώ. Για Gameboy ποιον shader προτείνετε; Είδα αυτό το βίντεο που ποστάρατε πιο πίσω, αλλά δεν έλεγε ποιος ήταν. Πολύ καλός. Τον έβαλα σε Mame, Gamegear, DreamCast, Cannonball. NeoGeo και ήταν σούπερ. Είχα πρόβλημα όμως στο Atari2600 γιατί μου γύριζε κάθετα την οθόνη και ήταν μακρόστενο το αποτέλεσμα.

Γενικά θα ήθελα κάποιες προτάσεις για shaders αν έχετε διάθεση. Βέβαια αν λύσω αυτό με τα πλαίσια γύρω-γύρω του reflection θα είμαι πολύ οκ.

Τώρα τι cores χρησιμοποιείτε στα Mame? Εγώ τον mame 2003 plus. Το κακό είναι ότι σε κάποια παιχνίδια όταν συνεχίζει αυτόματα χαλάνε τα γραφικά και πρέπει να ξεκινήσω το παιχνίδι από την αρχή.

Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από το Retroarch και στα 3 συστήματα που το έχω. Γενικά σούπερ.
 
Τώρα τι cores χρησιμοποιείτε στα Mame? Εγώ τον mame 2003 plus. Το κακό είναι ότι σε κάποια παιχνίδια όταν συνεχίζει αυτόματα χαλάνε τα γραφικά και πρέπει να ξεκινήσω το παιχνίδι από την αρχή.

Ο mame 2003 ειναι όσο παλιός όσο λέει το όνομά του. Δηλαδή χρησιμοποιείς την έκδοση ενός emulator που είχε βγει πριν 20 χρόνια, με κάποιες βελτιώσεις και προσθήκες από όσο ξέρω αλλά και πάλι.... Μιλάμε για romset του 2003.

Αν θυμάμαι καλά, αυτή η έκδοση, δηλαδή η 0.78 στην ουσία, είχε γίνει ξεχωριστό fork για το original ΧΒΟΧ του 2001, ώστε να παίζει καλύτερα τα Midway arcades όπως τα Mortal Kombat και NBA JAM γιατί μετά από αυτήν την έκδοση δεν έτρεχαν full speed στην συγκεκριμένη κονσόλα.

Μετά λογικά έμεινε γιατί χρησιμοποιήθηκε και στα raspberry και σε πολύ παλιά κινητά, λόγω performance πάλι.

Ομως δεν βλέπω τον λόγο κάποιος να χρησιμοποιεί αυτήν την έκδοση (και το romset της μιας και τα roms εξελίσσονται μαζί με το MAME) σε ένα PC. Ακόμα και ένα PC 15ετίας να έχεις με Core 2 Duo, σε μία πιο σύγχρονη έκδοση θα μπορείς τρέξεις όλα τα games που παίζεις full speed στην 2003, συν πολλές βελτιώσεις σε αυτά οσον αφορά bugs και accuracy, συν πολλά roms που δεν μπορείς να τα τρέξεις καν τώρα λόγο παλαιότητας της έκδοσης.

Ακόμα και στα κινητά, το "MAME4Droid" χρησιμοποιεί την έκδοση 0.139, που είχε βγει το 2010. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει συσκευή την σήμερον ημέρα που να μην μπορεί να σηκώσει έστω αυτήν την έκδοση στην χειρότερη.

Μιας και ρωτάς, εγώ χρησιμοποιώ την τελευταία που μπορώ στο RetroArch, δηλαδή την στιγμή αυτήν την έκδοση 0.257, αλλά και το FBNeo σε κάποιες περιπτώσεις (πχ όταν ήθελα να κάνω overclock) αν και το MAME core τώρα έχει και αυτό επιλογή overclock στα core options. Καποια games μπορει να έχουν 1 frame λιγότερο input lag στο MAME ή το FBNeo, αν ανακαλύψω κάποια χρησιμοποιώ το καλύτερο που μπορώ. To FBNeo έχει τα δικά του romset αλλά εχουν τις ίδιες ονομασίες με το MAME από οσο ξέρω οπότε δεν θες ξεχωριστές εικόνες και videos για αυτά.

Εννοειται πως δεν χρειάζεται ντε και καλα να έχεις την τελευταία έκδοση και εγώ μια φορά τον χρόνο κανω ή αν υπάρχει καποιο πολύ σημαντικό update για μενα (ειναι λίγο μανούρα το update γιατί πρεπει να κανεις update και τα roms, όχι μονο τον emulator). Αν έχεις μια σύγχρονη σχετικά έκδοση που να έχει βγει μέσα στα τελευταία 4-5 χρόνια, δεν θα δεις διαφορές εκτός αν τις ξέρεις και τις ψάχνεις. Αλλά ακόμα και σε πολύ παλιά παιχνίδια διορθώνουν bugs ακόμα και τώρα, που δεν καταλαβαινες ότι είχαν κάποιο bug για πολλά χρόνια.

Οσον αφορά τα shaders, εγώ χρησιμοποιώ τον "guest advanced" σαν default αν θυμάμαι καλά, με κάποιες αλλαγές από μένα στα options. Αυτός του Game Boy που θες είναι στα "handhelds" και μετά "console border" o πρώτος που θα βρεις.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Σε ευχαριστώ πολύ.

Όταν λες την έκδοση 0.257? Στο retroarch έχουν άλλες ονομασίες. Πχ Arcade (FB Alpha 2012) κλπ.

Από shader για mame βρήκα τον crt-caligari στον φάκελο crt και το θεωρώ μια χαρά.

Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με το retroarch και το γεγονός ότι μπορώ να παίζω σε 3 συστήματα με τις ίδιες ρυθμίσεις.

BTW έχεις καμιά ιδέα για το παρακάτω θέμα που έχω;

 
Πίσω
Μπλουζα