Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
"Με άπειρα περιθώρια λάθους", θα διόρθωνα. Επειδή υπάρχουν αρκετά προβλήματα που με ένα parsing δε μπορείς να τα δεις, επέτρεψέ μου να διαφωνήσω για το ότι είναι θέμα 2-3 ημερών να μεταφερθούν τα δεδομένα. Και να μεταφερθούν, θα μεταφερθούν λάθος. Πολλά πράγματα θα πρέπει να γίνουν χειροκίνητα, κάτι που προσωπικά με ξενερώνει αφάνταστα και δεν είμαι σίγουρος ότι θα συμμετάσχω σε κάτι τέτοιο. Έχω κάνει κατά καιρούς προσπάθειες να τα σουλουπώσω, έχω σημειώσει ένα κάρο άλλα προς διόρθωση, όμως μου είναι απίστευτα κουραστικό. Κι αυτό διότι δεν υπήρξε εξαρχής η βούληση και ο προγραμματισμός ώστε να ακολουθούμε όλοι μας (και εσείς, φυσικά!) κάποιες συγκεκριμένες οδηγίες, να υπάρχει κάποιος έλεγχος και κάθε φορά που άνοιγα κάποιο θέμα αποφεύγατε να το συζητήσετε για να καταλήξουμε. Όταν έρθει η ώρα, θα καταλάβεις τι εννοώ.Shock είπε:Όλο το Mediawiki που βασίζεται η RetroDB μεταφέρεται σε RDBMS.Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε προβλήματα στο parsing, μιας και η αρχική πηγή είναι plain text με πολλά περιθώρια λάθους.
Πολλές φορές προσπαθώ να "μαντέψω" τι θέλει να γράψει εδώ ο feeder.
Π.χ ενώ υπάρχει dob και dob στους ανθρώπους (ηθοποιούς, σκηνοθέτες, κλπ) θα δεις πολλά 1916-2012 που δεν περνάγανε στον παλιό parser.
Αυτό με τις πολλές gallery ξεκίνησα να το φτιάχνω με το χέρι χτες, ένα-ένα αλλά είναι τόσα πολλά που θα βελτιώσω τον parser να τα βρίσκει αυτόματα.
Το πρόβλημα μας δεν είναι τα δεδομένα, αυτά είναι θέμα 2-3 μερών να περάσουν στην Neo4J. Το πρόβλημα μας είναι το front-end. Δεν είμαι "Webάς", μπορώ να δώσω Rest WS και κάποιος να σχεδιάσει την μόστρα μας. Αυτό ήταν πάντα το πρόβλημα μας η μόστρα μας![]()
Αυτό που έχει αλλάξει αυτό τον καιρό είναι ότι βρήκα ανθρώπους που θα με βοηθήσουν σε αυτόν τον τομέα.
Για να δούμε, δεν υπόσχομαι τίποτα για να μην την ξαναπατήσω όπως την προηγούμενη φορά
Pharcyde είπε:Nα πω και γω μερικες διορθωσεις αν και τωρα τελευταια με ξεχναει ο moderator και δεν τις περναει...
Kambia ευχαριστω για την απαντηση!Kambia είπε:![]()
Παιδιά δεν είναι πως σας "ξεχνάει" ο feeder της retrodb. Απλά το φόρτο εργασίας είναι μεγάλο, η δουλειά που γίνεται είναι εθελοντική και οι προτεραιότητες μοιράζονται. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει στο πέρασμα των πληροφοριών στην retrodb αρκεί να μας το ζητήσει.
Υγ. Χωρίς καμία παρεξήγηση PharcydeAπλά πιάστηκα από τα γραφόμενά σου για να υπενθυμίσω τα παραπάνω.
Shock αυτα τα ονοματα εγω τα εγραψα στο ποστ ,ετσι τα αναφερει στους τιτλουςShock είπε:Το σημαντικότερο όμως δώσε ολόκληρα τα ονόματα των ηθοποιών που έβαλεςΧρ.Φωτιδης
Οθ. Κατσιβελακης
Λάθος χρήση tag. Αντί να χρησιμοποιηθεί το epimusic, χρησιμοποιήθηκε το σκέτο music.Διορθώθηκε .Pharcyde είπε:Στην ταινια τρελοι παραγωγοι απιθανα μανουλια ο Νικος Καρβελας εμφανιζεται ως μουσικος συνθετης,ενω ειναι επιμελητης.
Όχι πλέον. Αλλά δε φαίνεται και το ότι είχε την επιμέλεια της μουσικής. Αυτό γιατί έχει περαστεί σαν ηθοποιός. Εϊναι μια έλλειψη της RetroDB. To be fixed.Pharcyde είπε:Εστω.Ακομα χειροτερα ομως,στo Profile Νικος Καρβελας,η ιδια ταινια εμφανιζεται ως ταινια που εχει παιξει!!!!
FixedPharcyde είπε:Αλλο.
Η μεγαλη των μαφιοζων σχολη.Μουσικη επιμελεια Σπυρος Παπαζαφειριου (σωστο) Δεν εχει δοθει ομως χαρακτηρας Link στη λεξη Σπυρος Παζαφειριου,με αποτελεσμα στο profile Σπυρος Παπαζαφειριου,να απουσιαζει η ταινια απο τη λιστα βιντεοταινιων στις οποιες εχει μουσικη επιμελεια ο τυπας.
Νομίζω ότι το έφτιαξα αλλά ρίξε κι εσύ μια ματιά μήπως μου έχει ξεφύγει κάτιPharcyde είπε:Αλλο μεγαλο δραμα.
Τονυ Τσιγκος. Ο τυπος εχει και μουσικη επιμελεια και συνθεσει μουσικη και σε κινηματογραφικες ταινιες και βιντεοταινιες.
Στη σελιδα του απουσιαζουν ως δια μαγειας ολες οι κινηματογραφικες ταινιες που εχει συνθεσει η γραψει μουσικη.
Εχει μονο για βιντεοταινιες.
Που και αυτες δεν ειναι ολες,αφου υπαρχουν ταινιες που ενω στο retrodb λενε μουσικη επιμελεια Τονυ Τσιγκος,αυτη δεν ειναι Link (ωστε να οδηγει σε Profile Τονυ Τσιγκο)
Προσπαθούμε. Ευχαριστούμε για τη βοήθεια. Πάντα χρειάζονται extra μάτια για να βρίσκουμε τα προβλήματα μαςPharcyde είπε:Αλλα αντι αλλων μαγκες.
Γράψε λάθος στα παραπάνω... Δεν είδα το νέο template και ζητώ συγνώμη... Είδα απλά ότι "ενεργοποίησες" τα epimusic και ότι πρόσθεσες τη μουσική επιμέλεια στους συνθέτες, οπότε λέω πάει... Σειρά έχουν τα επόμενα στις θεατρικές παραστάσεις...Shock είπε:Λάθος χρήση tag. Αντί να χρησιμοποιηθεί το epimusic, χρησιμοποιήθηκε το σκέτο music.Διορθώθηκε .
Όχι πλέον. Αλλά δε φαίνεται και το ότι είχε την επιμέλεια της μουσικής. Αυτό γιατί έχει περαστεί σαν ηθοποιός. Εϊναι μια έλλειψη της RetroDB. To be fixed.
Fixed
Νομίζω ότι το έφτιαξα αλλά ρίξε κι εσύ μια ματιά μήπως μου έχει ξεφύγει κάτι
Προσπαθούμε. Ευχαριστούμε για τη βοήθεια. Πάντα χρειάζονται extra μάτια για να βρίσκουμε τα προβλήματα μας
Επίσης, στις ημέρες προβολής βλέπω πως πας και αλλάζεις τα πάντα για να φαίνονται με κόμματα. Ο τρόπος που τα φτιάχναμε πάντοτε, έχει μία λογική, δεν είναι απλά δεδομένα γραμμένα με διαφορετικό τρόπο επειδή έτσι μας κάπνισε. Αν η σειρά προβάλλονταν απανωτά κάποιες ημέρες, τότε βάζαμε "-" ενδιάμεσα (Δευτέρα-Παρασκευή). όταν σε έναν κύκλο επεισοδίων παίζονταν μόνο Δευτέρα και είτε ενδιάμεσα του κύκλου είτε στον επόμενο, άλλαζε σε Τρίτη, το βάζουμε "Δευτέρα, Τρίτη" όχι "Δευτέρα-Τρίτη". Πρόσεξε τι κάνεις, γιατί πρέπει να βρεθεί μία κοινή λύση, όχι να ψαχνόμαστε μετά με δεδομένα. Εάν πάλι γράφει "Κυριακή, Τρίτη, Τετάρτη" ανήκει στη 2η περίπτωση με πρεμιέρα να είχε κάνει μια Κυριακή. Το "Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη" μιας σειράς που παιζόταν από Δευτέρα έως Πέμπτη, μας τα κάνει μπάχαλο όταν το αλλάζεις και δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορέσουμε να βρούμε και ποτέ να διορθώσουμε ξανά τα δεδομένα αυτά. Μη βιάζεσαι λέμε και ρώτησε όσους έχουν περάσει δεδομένα στη βάση, να σου εξηγήσουν γιατί το κάνουν αυτό. Ορισμένες φορές το "Δευτέρα, Τρίτη" δε σημαίνει ότι άλλαξε ημέρα προβολής, αλλά ότι προβάλλεται και τις δύο ημέρες. Γίνεται κατά κόρον σε Κυπριακές σειρές αυτό, για παράδειγμα. Απ' τη στιγμή που δεν έχουμε λίστες επεισοδίων, δε φαίνονται πουθενά όλα αυτά που σου λέω τώρα, παρά μόνο στη μεταβλητή εκείνη με τον τρόπο που τα παρουσιάζαμε μέχρι σήμερα.Shock είπε:Παιδιά να δούμε λίγο τις τηλεταινίες;Π.χ Cabaret
Δεν είναι σειρά, θα έλεγα ότι ανήκει περισσότερο στις ταινίες. Τι λέτε κι εσείς;
To template είναι έτοιμο "TvMovies" και άλλαξα όλες τις σειρές με category=1 σε TvMovies. Ελπίζω να μη ξέχασα κάτι. Θα διορθώσω και την πρώτη σελίδα.Mandrake είπε:Που αναφέρεται ότι είναι σειρά; Εφόσον φέρει την ένδειξη κατηγορίας: "Τηλεταινίες"! Δεν είναι καλά έτσι; Φαντάζομαι πως θεωρείτε ότι είναι καλά, μιας και το template το αιτούμαι εδώ και πέντε χρόνια, αλλά δε γίνεται.
-Ποια είναι η λογική και που είναι καταγεγραμμένη ώστε να έχετε όλοι την ίδια ακριβώς;Mandrake είπε:Επίσης, στις ημέρες προβολής βλέπω πως πας και αλλάζεις τα πάντα για να φαίνονται με κόμματα. Ο τρόπος που τα φτιάχναμε πάντοτε, έχει μία λογική, δεν είναι απλά δεδομένα γραμμένα με διαφορετικό τρόπο επειδή έτσι μας κάπνισε.
Δευτέρα-Παρασκευή σε όλες τις γλώσσες με όποιο τρόπο και από όποια προοπτική το δούμε σημαίνει "Δευτέρα ως Παρασκευή" και περιλαμβάνει τις ημέρες "Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή".Mandrake είπε:Αν η σειρά προβάλλονταν απανωτά κάποιες ημέρες, τότε βάζαμε "-" ενδιάμεσα (Δευτέρα-Παρασκευή).
Το καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι λάθος τρόπος καταχώρησης. ΔΕΝ σε κατηγορώ για το λάθος, προφανώς από τη στιγμή που δεν σου έλυσα το πρόβλημα της σωστής καταχώρισης είναι δικό μου το λάθος.Mandrake είπε:όταν σε έναν κύκλο επεισοδίων παίζονταν μόνο Δευτέρα και είτε ενδιάμεσα του κύκλου είτε στον επόμενο, άλλαζε σε Τρίτη, το βάζουμε "Δευτέρα, Τρίτη" όχι "Δευτέρα-Τρίτη".
ΟΚ, πάλι δεν είναι δυνατόν να το καταλάβει κάποιος αυτό. Πρέπει να του το πούμε (με το Tempate)Mandrake είπε:Πρόσεξε τι κάνεις, γιατί πρέπει να βρεθεί μία κοινή λύση, όχι να ψαχνόμαστε μετά με δεδομένα. Εάν πάλι γράφει "Κυριακή, Τρίτη, Τετάρτη" ανήκει στη 2η περίπτωση με πρεμιέρα να είχε κάνει μια Κυριακή.
Μα αφού παίζεται από Δευτέρα ως Πέμπτη, πως σου κάνει μπάχαλο το Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη;Mandrake είπε:Το "Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη" μιας σειράς που παιζόταν από Δευτέρα έως Πέμπτη, μας τα κάνει μπάχαλο όταν το αλλάζεις και δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορέσουμε να βρούμε και ποτέ να διορθώσουμε ξανά τα δεδομένα αυτά.
Ο οποίος πρέπει να αλλάξει.Mandrake είπε:Μη βιάζεσαι λέμε και ρώτησε όσους έχουν περάσει δεδομένα στη βάση, να σου εξηγήσουν γιατί το κάνουν αυτό. Ορισμένες φορές το "Δευτέρα, Τρίτη" δε σημαίνει ότι άλλαξε ημέρα προβολής, αλλά ότι προβάλλεται και τις δύο ημέρες. Γίνεται κατά κόρον σε Κυπριακές σειρές αυτό, για παράδειγμα. Απ' τη στιγμή που δεν έχουμε λίστες επεισοδίων, δε φαίνονται πουθενά όλα αυτά που σου λέω τώρα, παρά μόνο στη μεταβλητή εκείνη με τον τρόπο που τα παρουσιάζαμε μέχρι σήμερα.