1. Συγχωρεμένος, αλλά αυτά είναι το "εύκολα", μεταξύ άλλων... Η μετακίνηση στο νέο template, δηλαδή, υπό την προϋπόθεση ότι οι υπόλοιπες μεταβλητές είναι σωστές και δεν αποκρύπτονται πλέον κάποια δεδομένα.
2. Είναι σε συνεννόηση μεταξύ μας "άγραφοι νόμοι", μιας και στη βάση από την αρχή γινόταν "πάρτυ" και γραμμένοι δεν υπάρχουν. Εάν έχουμε λίστες κυκλοφορίας, δεν πειράζει και τόσο να βάλεις όλες τις ημέρες και να τις χωρίζεις με κόμματα, εάν όμως όχι, καλό θα είναι να κάνουμε σχετική αναφορά στο trivia. Δε γίνεται διαφορετικά. Αλλιώς πως θα ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις που σου περιγράφω; Πρέπει λοιπόν να κινηθούμε κατά περίπτωση και να πιάτσουμε έτσι όλες να τις κάνουμε ίσα κι όμοια, δεν γίνεται... Ανάλογα τις πηγές του ο καθένας για να περάσει τις πληροφορίες αυτές, τις βάζαμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Τουλάχιστον οι περισσότεροι από όσους έχουμε περάσει απ' την τροφοδοσία, το τηρούμε. Δεν τηρούνταν πάντα, αλλά οι εξαιρέσεις είναι ελάχιστες. Επομένως εάν σου δημιουργεί πρόβλημα, να γίνει, αλλά κάνουμε αναφορά κατά περίπτωση στο trivia όπου δεν έχουμε μια πλήρη εικόνα της σειράς.
4. Και βέβαια το καταλαβαίνω, απλά στα τόσα που υπήρχαν και που ανέφερα κατά καιρούς για άλυτα προβλήματα, κάνατε τα στραβά μάτια. Έκανα λοιπόν και εγώ (όπως και συνάδελφοι στην τροφοδοσία) τα στραβά μάτια τουλάχιστον στο συγκεκριμένο και είχαμε αυτόν τον "άτυπο κανόνα" που σου ανέφερα προηγουμένως. Το κακό είναι ότι βολεμόμαστε κατά καιρούς με πολλούς "άτυπους κανόνες", διότι "τυπικοί" δεν υπάρχουν. Τώρα περάσανε τα χρόνια Αντώνη (περνάνε τα άτιμα) και κάποια πράγματα γίνανε. Δε μπορούν να "ξεγίνουν" εμ μία νυκτί. Ας δίνατε την πρέπουσα σημασία όταν έπρεπε. Εγώ ήμουν εδώ να κουβεντιάσω οτιδήποτε.
5. Πάλι δεν είναι κάποιο δικό μου πρόβλημα. Δεν είμαι ο τεχνικός της βάσης, εγώ αιτήθηκα και καλούμαι εδώ για τροφοδοσία. Και εντάξει, από την αρχή πάει στο καλό δεν το σκέφτηκε κάποιος να το κάνει. Στην πορεία που έπρεπε να δει και να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι κάποια τηλεοπτική σειρά που προβάλλεται για χρόνια, ΔΕ μπορεί να έχει μονάχα μία ημέρα προβολής και είναι προφανείς εδώ και χρόνια απ' τα δεδομένα που περνάνε, αυτές οι περιπτώσεις που περιγράφω παραπάνω.
6. Να αλλάξει πως όταν δεν "δηλώνετε παρών" σχεδόν ποτέ απ' την Δ.Ο.; Από μένα; Απ' τον Νάσο; Να χτυπήσουμε τα δάκτυλα και ν' αλλάξει; Παραπέμπω στην δεύτερη πρόταση του 5. Εμείς δεν "παρσάρουμε" Αντώνη και αυτά που εσύ βλέπεις, δεν τα βλέπουμε. Ακόμη κι όταν αιτηθήκαμε για κωδικό admin (αφού βλέπαμε ότι πολλά πράγματα δε γίνονταν), τον αρνηθήκατε δις και τρις. Ευτυχώς κάποια στιγμή αφήσατε τον Νάσο, τουλάχιστον, για να φεύγει η σαβούρα που ήταν προς διαγραφή. Από κάποια στιγμή κι ύστερα είχε γίνει αφόρητο το να υπάρχουν τόσα άχρηστα λήμματα. Ο τρόπος που έγινε στη "Μαντάμ Σουσού" είναι λάθος και σε πολλές άλλες περιπτώσεις δε μπορούμε να βάζουμε παρενθέσεις και να δείχνουμε πως και τι. Αυτό το κάνει συνήθως ο Βερνάρδος. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω στα υπόλοιπα παιδιά ότι η βάση αντιμετωπίζεται ως μπακαλοτέφτερο και δε θα 'πρεπε να είναι έτσι. Αλλά επειδή δεν υπάρχουν κανόνες (ξέφραγο αμπέλι) και δεν υπάρχουν έτοιμες φόρμες να δουλέψουν όπως γίνεται σε μια κανονική βάση, ας κουβεντιάσουμε κάποια τυπικά πράγματα που θα πρέπει να ακολουθούμε για να υπάρχει μια ομοιομορφία στις παρουσιάσεις. Έχω γίνει ο κακός και ανάποδος του φόρουμ και έχω κουραστεί πραγματικά να τα λέω αυτά. Δε μ' απασχολεί το image μου όμως κι όποιος καταλαβαίνει τι λέω, καταλαβαίνει. Στην πορεία στρώθηκαν κάποια, αλλά όχι όλα και δεν τα τηρούμε όλοι ακόμη, όπως πρέπει. Η βάση Αντώνη "πονάει" σε πολλά σημεία και αν κι εσείς αδιαφορείτε διαρκώς, δε βοηθάει ιδιαίτερα. Θα γίνονται όλο και πιο μπάχαλο και μετά είναι αδύνατον να τα συμμαζέψει ο οποιοσδήποτε. Εάν ποτέ έρθει η ώρα και γίνει αυτή η RetroDB 2 που έχετε υποσχεθεί επανειλημμένα εδώ και μια πενταετία (και βάλε! Αυτό ξεκίνησε ν' ακούγεται πριν μπω εγώ μέσα, τον Φλεβάρη του 2010.), θα μεταφερθούν τα δεδομένα τόσο λάθος, που όσο εύκολη και να είναι η ταξινόμηση θα είναι ένα τεράστιο μπάχαλο. Σου είπα πως με το parsing δε μπορείς να δεις τα πάντα και το εννοώ. Δεν είναι μόνο τεχνικά ζητήματα που υπάρχουν.
Να αναφέρω το πιο πρόσφατο παράδειγμα "αδιαφορίας";
5/6/2015. Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με τα "Επεισόδια" που πρέπει να επιλυφθούμε, πέρασαν 13 ημέρες, δε μου απάντησε κανένας και ξάφνου σήμερα βλέπω να γίνεται ο κακός χαμός με αλλαγές και να έκανες μία ερώτηση εδώ, να μην πήρες απάντηση και να ξεκίνησει ένας χαμός από αλλαγές και αλλοίωση δεδομένων... Υπενθυμίζω πως αυτό εδώ είναι φόρουμ συζήτησης και δεν έχει ο καθένας από εμάς "βομβητή", ώστε κάθε φορά που γίνεται ένα ερώτημα να είναι απίκο. Χρειάζεται και λίγη υπομονή. Εγώ μπαίνω πολύ συχνά στα e-mail, έχω σε παρακολούθηση όλα τα νήματα που αφορούν τη RetroDB, επομένως εάν έχω ειδοποίηση μπαίνω συχνά, αλλά και πάλι δεν είμαι πάντοτε διαθέσιμος. Ο Νάσος, για παράδειγμα, αυτά που γράφουμε εδώ και τρεις μέρες μπορεί να μην τα έχει διαβάσει ακόμη (πνίγεται στη δουλειά το καλοκαίρι). Υπομονή λοιπόν, όχι βιαστηκές κινήσει για να χαλάει η εργασία μας μηνών και ετών και ότι είναι το συζητάμε. Ελπίζω δηλαδή, από δω και πέρα...
Υ.Σ. Πες πως νομίζεις ότι πρέπει να παρουσιάζεται η μεταβλητή "airDay" στο template των τηλεοπτικών σειρών και εκπομπών, για μετέπειται ευκολότερη μετάβαση (εάν ποτέ γίνει αυτή) σε κανονική βάση δεδομένων και θα περνάμε τα υπόλοιπα στο trivia.