RetroDB: Διορθώσεις και Προσθήκες σε λήμματα

Κάντε ένα refresh διότι έβαλα σε παράθεση τα δικά σας κι έγραψα κι άλλα στο ίδιο...
 
Pharcyde είπε:
Update Παιδια,ΟΧΙ συχγωνευση.
δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι τα ιδια γιατι στο DNA εμφανιζονται ως ιδρυτες του 3 ατομα τα οποια εχουν σχεση με το D.N.A. Studio.

στο D.N.A. Studio Πρεπει να διορθωθει το trivia Και να μπουν οι:

Αγης Γυφτοπουλος (Υπαρχει λημμα,ας γινει ως Link) Δανιηλ Φωκας Νικος Παναγιωτατος

απτα αρχικα των οποιων πηρε το ονομα του.
Επαναφερω παιδια σχετικα με το dna Studio οτι πρεπει να γινει αυτη η αλλαγη
 
Παιδιά στη σαραντάρα ποιος έγραψε τη μουσική; Γιατί βλέπω και Πλέσσας και Ξαρχάκος στο script με το ίδιο opcode (music) και οι δύο.

Προς το παρόν τους έβαλα να εμφανίζονται και οι δύο (music, music2) ώστε να βλέπουμε το λάθος* και να το διορθώσουμε.

*Θεωρώ ότι είναι λάθος, δε θυμάμαι συνεργασία τους

Pharcyde είπε:
Update Παιδια,ΟΧΙ συχγωνευση.
δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι τα ιδια γιατι στο DNA εμφανιζονται ως ιδρυτες του 3 ατομα τα οποια εχουν σχεση με το D.N.A. Studio.

στο D.N.A. Studio Πρεπει να διορθωθει το trivia Και να μπουν οι:

Αγης Γυφτοπουλος (Υπαρχει λημμα,ας γινει ως Link) Δανιηλ Φωκας Νικος Παναγιωτατος

απτα αρχικα των οποιων πηρε το ονομα του.
Δεν κατάλαβα τίποτα. Αν μπορείς ανέλυσε το θέμα όσο γίνεται πιο απλά για να κάνουμε την αλλαγή στο σωστό λήμμα και να σιγουρευτούμε ότι είναι δύο διαφορετικά λήμματα

Εδώ πόσο είναι η διάρκεια; Γιατί βλέπω δύο νούμερα, 100 και 94

To ίδιο κι εδώ.
 
Shock είπε:
Παιδιά στη σαραντάρα ποιος έγραψε τη μουσική; Γιατί βλέπω και Πλέσσας και Ξαρχάκος στο script με το ίδιο opcode (music) και οι δύο.Προς το παρόν τους έβαλα να εμφανίζονται και οι δύο (music, music2) ώστε να βλέπουμε το λάθος* και να το διορθώσουμε.

*Θεωρώ ότι είναι λάθος, δε θυμάμαι συνεργασία τους
Ο Μιμης Πλεσσας ειναι,το λεει και στους τιτλους

1.JPG

στην ταινια γιατι εμφανιζεται δυο φορες το ονομα "Γιαννης Μιχαλακος";
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mandrake είπε:
Συγχώνευση ως προς ποια ονομασία, όμως; Μη βιάζεστε γιατί μέχρι τώρα προσπαθούσαμε να μεθοδεύουμε τις ενέργειές μας όσο το δυνατόν καλύτερα. Πρέπει να δούμε τις παραγωγές για να δούμε πως εμφανίζεται πιο συχνά. Εάν δεν έχεις σκοπό να τις τσεκάρεις μία προς μία, Αντώνη, άφησέ το και θα το αναλάβουμε οι υπόλοιποι, μόλις αντλήσουμε τις πληροφορίες που χρειάζεται. Σου έχω στείλει ένα προσωπικό μήνυμα για ένα θέμα που χρήζει άμεσης διευθέτησης εδώ και επτά (7) μέρες. Απάντηση δεν έχω πάρει καμία, ούτε καν εάν είναι εφικτό ή όχι αυτό που θεωρώ πως επείγει να γίνει. Στο διάστημα αυτό, παρά τις δυσκολίες που είχες, έχεις ποστάρει σε 2 νήματα που αφορούν τη RetroDB, 5 φορές. Να περιμένω κάποια απάντηση αρνητική ή θετική ή θα μου πεις και πάλι ότι "υπερβάλω λίγο" στην "αδιαφορία" που αναφερόμουν παραπάνω;
Οι μέρες έφτασαν τις δέκα (10) και απάντηση θετική ή αρνητική για το αν είναι εφικτό, δε δόθηκε. Αρχίζω να υποψιάζομαι πως το αίτημά μου ήταν δυσνόητο και χρήζει μεγαλύτερης ανάλυσης. Το θέμα θεωρείται αρκετά σοβαρό γιατί επηρρεάζει τον τρόπο λειτουργίας των feeders αρκετό καιρό τώρα και κυρίως από δω και στο εξής, αλλά φαίνεται πως υπάρχουν ακόμη σοβαρότερα ζητήματα να διευθετηθούν, όπως το πως θα πρέπει να είναι γραμμένο το λήμμα του "DNA Studio".

Shock είπε:
Εδώ πόσο είναι η διάρκεια; Γιατί βλέπω δύο νούμερα, 100 και 94
To ίδιο κι εδώ.
Περάστηκαν οι σωστές διάρκειες και κάποιες λίγες εξτρά πληροφορίες.

Mandrake είπε:
Ομοίως με το παραπάνω για τον Γιώργο Ρούσσο. Στο συγκεντρωτικό λήμμα οδηγεί το όνομα στις εξής παραγωγές: "Γκρεμισμένα Όνειρα" ('49), "Ιπποκράτης Και Δημοκρατία" ('72), "Μανταλένα" ('60), "Ο Ζηλιαρόγατος" ('56), "Ευτυχώς... Τρελάθηκα!" ('61) & "Εξωτικές Βιταμίνες" ('64).
Το επαναφέρω μήπως το δει κανένας Νάσος, γιατί χάθηκε στα αζήτητα... Όποιους δε βρούμε με σιγουριά, πάνε με ερωτηματικό σε παρένθεση στο τέλος του ονόματος. Για να τα ψάχνουμε με συγκεκριμένο τρόπο εάν προκύψει κάποια νεότερη πληροφόρηση.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
στη βιντεοταινια να προστεθουν :

1.JPG

ηθοποιοι: Φραγκουλης Φραγκουλης,Νικος Αλεξανδροπουλος,Ορεστης Δημητριου,Ελενη Καψασκη,Ιωαννα Γαλανη,Κωστας Κλαδης,Σακης Σαμαρτζης,Ελενα Φιλιππου,Νικος Κακουρας,Θανασης Σταμουλης,Πανος Μπουρης,Χρηστος Νικολαου,Γιαννης Τριβελλας,Σοφια Γκιτακου,Καιτη Ισσαρη,Βουλα Κωστα,Δημητρης Συμεωνιδης,Κωνσταντινος Γιαννακακης,Κωστας Στρατουδακης,Βιλλη Σκουρα,Παναγιωτης Χαλεπας,Δημητρης Αθανασοπουλος,Παναγιωτης Αναστασοπουλος,Νικος Μπελλος(στο ρολο του μαεστρου)

στιχοι τραγουδιων:Κλαιρη Χριστοφορακη

φωνητικα ντουμπλαζ:Τακης Κωνστας ,Κατερινα Ζαρουτη,Μαρια Τσιγκοπουλου

τραγουδι:Ιωαννα Γαλανη,Τολης Τσιμογιαννης

διευθυνση παραγωγης:Σπυρος Ζιαγκος
 
Ηθελα να ξανατονισω μια σημαντικη διορθωση

στη σελιδα

http://retrodb.gr/wiki/index.php/D.N.A._Studio

Κατω κατω στα σχολια/trivia Πρεπει να γραφτει οι το μουσικο συγκροτημα αποτελουν οι:

Αγης Γυφτοπουλος (Υπαρχει λημμα,να μπει με link παραπομπης αν γινεται)

Δανιηλ Φωκας

Νικος Παναγιωτατος

και αυτο,διευκρινιζω πρεπει να συμβει επειδη DNA Studio και D.N.A. Studio ειναι εν τελει 2 διαφορετικα πραγματα.

ευχαριστω.
 
Ηθελα να ξανατονισω μια σημαντικη διορθωση

στη σελιδα

http://retrodb.gr/wiki/index.php/D.N.A._Studio

Κατω κατω στα σχολια/trivia Πρεπει να γραφτει οτι το μουσικο συγκροτημα αποτελουν οι:

Αγης Γυφτοπουλος (Υπαρχει λημμα,να μπει με link παραπομπης αν γινεται)

Δανιηλ Φωκας

Νικος Παναγιωτατος

και αυτο,διευκρινιζω πρεπει να συμβει επειδη DNA Studio και D.N.A. Studio ειναι εν τελει 2 διαφορετικα πραγματα.

ευχαριστω.
 
στην ταινια να προστεθει ο ηθοποιος Δ.Καρυδης

και η φωτογραφια της Δεσποινας Παναγιωτιδου

40.JPG
 
Συμπληρώθηκαν "Το σκυλάδικο", "Ψυχραιμία Ναπολέων" (Δ. Καρύδης) και η φωτό της Δέσποινας Παναγιωτίδου.
 
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να διαγραφεί μια φωτογραφία, όπως αυτή, ανεξάρτητα από τις ονομασίες της ταινίας.
 
Φίλε Νάσο, το λήμμα το κοίταξες καθόλου; Τη φωτογραφία την έχω αναρτήσει εκ νέου, με τη διαφορά ότι ανέβασα ολόκληρο το εξώφυλλο της βιντεοκασέτας και όχι την κουτσουρεμένη που είναι και αυτή που ζητώ να διαγραφεί. Δεν έχει σχέση το όνομα με αυτό που έκανα. Προσπαθώ να συμπληρώσω στη βάση όλα τα εξώφυλλα και τους τίτλους με τους οποίους κυκλοφόρησε κάθε παραγωγή. Για ρίξε μια ματιά σε παρακαλώ να δεις τι έχω περάσει...

Και κάτι ακόμη. Θα γίνω κουραστικός για άλλη μια φορά, επαναλαμβάνοντας πως ορισμένα λήμματα ανακατευθύνσεων ΔΕΝ πρέπει να σβήνονται. Όταν κάνω την αλλαγή στο όνομα, δεν τα ξεχνώ. Τα αφήνω επίτηδες έτσι. Εμείς οφείλουμε να έχουμε τον πρωτότυπο τίτλο κάθε παραγωγής, αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι πρέπει να θεωρούμε ότι ο αναγνώστης θα ψάχνει μια παραγωγή με τίτλους στην καθαρεύουσα, με παλαιά ορθογραφία, με ορθογραφικά και συντακτικά λάθη ή ακόμη και ξένους τίτλους όπως το "Ore Di Terrore". Γι' αυτό χρειάζεται να μένουν όλα αυτά τα λήμματα που θα ανακατευθούν στο αυθεντικό, χωρίς να ζορίζουν τον αναγνώστη και να ψάχνει δύο και τρεις φορές. Γι' αυτό λοιπόν είχε μείνει και το "Ο τρελοπαλιάτσος", ενώ στην πραγματικότητα η ταινία κυκλοφόρησε με δύο "λ". Είπαμε να ξεσκαρτάρουμε ότι δεν χρειάζεται, πλέον ξεσκαρτάραμε και περισσότερα με τη μηχανή αναζήτησης της google που πέρασε ο Αντώνης, διότι εκεί που πληκτρολογείς σου βγάζει τον τίτλο που θέλεις και τον πατάς, αλλά ας τα αφήνουμε για την 2η-3η λέξη, διότι στο "Ο τρελο" πιθανολογώ πως ο αναγνώστης το γράφει σχετικά γρήγορα και δε θα του βγάλει ποτέ το σωστό αποτέλεσμα. Δε ξέρω..ίσως κάνω και λάθος. Το αφήνω πάντως όταν η διαφορά είναι σχετικά "νωρίς". Ή ας πούμε σε έναν τίτλο που ξεκινάει "Το κρεβ(βάτι)" που ίσως προσπεράσει το δεύτερο "β" και δεν του βγάλει το σωστό αποτέλεσμα. Ας αφήνουμε μερικά, δεν πειράζει... Έχουμε να ξεσκαρτάρουμε πολύ πράμα στην πορεία. Κάτσε να διορθωθούν οι τίτλοι επεισοδίων τόσων και τόσων σειρών ακόμη με το κενό πριν το ":" και θα δεις τι θα μαζευτεί απ' αυτά που έχω να σου στείλω για διαγραφή... Δε ξέρω πως βλέπετε αυτό που λέω εδώ. Γνώμη μου είναι (αν κρίνω από μένα) ότι ό αναγνώστης θα προσπεράσει το γράμμα που δεν πρέπει... Εσείς κρίνετε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδιά, καλημέρα και συγχαρητήρια για το υπέροχο φόρουμ και το blog. Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω επιλογή εγγραφής στο RetroDB, παρόλο που υπάρχει σύνδεση! Έκανα λογαριασμό στο μητρικό (αγγλόφωνο) μπλοκ, αλλά δεν αποδέχεται τα στοιχεία το RetroDB.

Θα ήθελα να κάνω κάποια διόρθωση. Είμαι ο ηθοποιός Δημήτρης Βάλλης (όχι Βαλλής), που αναφέρετε στη συγκεκριμένη σελίδα http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%A6%CE%AC%CE%B5_%CF%84%CE%B7_%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1_%CF%83%CE%BF%CF%85 και υποδυόμουν τον Μάκη στο σήριαλ Φάε την Σοκολάτα σου. Αν μπορείτε αλλάξτε τον τονισμό στο όνομα και επίσης προσθέστε και συμμετοχή μου στα επεισόδια 1 και 2.

Άρα, Δήμητρης Βάλλης (Μάκης, 1ο-2ο και 15ο-18ο επ.)

Επειδή βλέπω ότι έχετε και ξεχωριστές σελίδες-βιογραφικά για τους Καλλιτέχνες, μπορείτε να καταχωρήσετε το βιογραφικό μου, όπου αναφέρονται και πολλές άλλες συμμετοχές μου σε σήριαλ (και όχι μόνο).

Σύντομο Καλλιτεχνικό Βιογραφικό

Γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1967 στην Αθήνα.

Από μικρός είχε κλίση στο τραγούδι αλλά και στην τέχνη γενικότερα. Στα χρόνια του σχολείου, υπήρξε βασικό στέλεχος και σολίστ στην χορωδία του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης, με καθηγητή-μαέστρο τον Ανδρέα Λαζάρου.

Επαγγελματικά ασχολήθηκε με την Δημοσιογραφία, στον Αθλητικό τομέα, σε εφημερίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Παράλληλα ήταν μέλος στο μουσικό συγκρότημα της Heavy Metal μουσικής Vomit, με την ιδιότητα του ντράμερ, με το οποίο συμμετείχαν στην συλλογή της εταιρείας FM Records, Greece Attacks.

Μετά την διάλυση του σχήματος, το 1991, ασχολήθηκε με το Έντεχνο Ελληνικό Τραγούδι. Έγραψε ποίηση και μουσική, ενώ κάποια τραγούδια, σε συνεργασία με τον μαέστρο και πιανίστα Μιχάλη Αρχοντίδη, τα ηχογράφησε, χωρίς όμως να κυκλοφορήσει κανένα από αυτά σε δίσκο.

Συμμετείχε μέχρι το 2001 σε Gospel μουσικές ομάδες, όπου υπήρξε βασικός ερμηνευτής. Το 1999 ηχογράφησε στο Ωδείο Σκαλκώτα και κυκλοφόρησε το CD με τίτλο Μάτια Παντού, με ελαφρολαϊκή μουσική-ερμηνεία και ευαγγελικού περιεχομένου στίχους, σε ενορχήστρωση Ανδρέα Ρηγόπουλου. Το ομώνυμο τραγούδι ήταν υποψήφιο για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης την ίδια χρονιά, σε ενορχήστρωση του Μιχάλη Αρχοντίδη.

Επίσης, συμμετείχε στο μουσικό σχήμα Φίρδην-Μίγδην, με το οποίο ερμήνευσε ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια σε μεζεδοπωλεία και μικρά ταβερνάκια.

Στη συνέχεια, ασχολήθηκε με την τηλεόραση ως Ηθοποιός. Πραγματοποίησε εμφανίσεις σε πολλά σήριαλ και διαφημιστικά σποτ.

Ενδεικτικά:

ΣΗΡΙΑΛΣ:

Απόσταση Αναπνοής (επ. 7 - Ρεπόρτερ)

Βέρα στο Δεξί (Γιατρός)

Δείξε μου τον Φίλο σου (Διπλός ρόλος: επ. 5 - Κοσμηματοπώλης, επ. 19ο-20ο Καθηγητής Παναγάκος)

Ελλάς το Μεγαλείο σου (επ. 18 - Περαστικός)

Επτά Θανάσιμες Πεθερές (επ. 1 - Δημοσιογράφος)


Έρωτας (2η περίοδος/επ. 72ο-73ο - Γιατρός)

Η Νταντά (επ. 12 - Ρεπόρτερ)

Καλημέρα Ζωή (Αστυνομικός)

Κάτω απ' την Ακρόπολη (Ντετέκτιβ Αντωνιάδης)

Κλείσε τα Μάτια (1η περίοδος - Γιατρός, 2η περίοδος/επ. 15 - Γιατρός)

Με Θέα στο Πέλαγος (επ. 13 - Επιθεωρητής)

Πιάτσα Κολωνάκι (Ρεπόρτερ)

Σαν τον Σκύλο με τη Γάτα (επ. 20 - Χρήστος)

Στο Φως του Φεγγαριού (επ. 6 - Γιατρός Μαιευτήρας)

Φάε την Σοκολάτα σου (επ. 1ο-2ο και 15ο-18ο, Μάκης)

Φιλοδοξίες (Βοηθός Συνήγορος)

Χήρες Κλαμπ (επ. 14 - Παρουσιαστής Εκπομπής)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ:

Εθνική Τράπεζα

ΓΣΕΕ

Εργατική Εστία

Forthnet

ΤΙΜ

ΟΠΑΠ Κύπρου

Τράπεζα Κύπρου

Τράπεζα Πειραιώς Artoza

7 Days

My Detail

Εμπορική Τράπεζα

New Day

Φωκάς Πολυκαταστήματα

Revoil

EΚO

ΤΑΙΝΙΕΣ:

Μην Περνάς, Αναβει Κόκκινο (Γονέας)

Σκόνη (Αντάρτης)

The Freediver (Σπόνσορας Coca-Cola)

448 B.C. Olympiade

ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ:

ΕΛ.ΑΣ

Sanofi-Aventis Φαρμακευτική

Κανείς δεν λέει σ' αγαπώ

Direct (Internet)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ:

Έχεις Γράμμα (Φάρσα σε Χρήστο Φερεντίνο)

ΘΕΑΤΡΟ:

Βάτραχοι Αριστοφάνους

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ:

1986 (με Vomit) β Mechanic Abomination (Rehearsal Demo) MC

1987 (με Vomit) β Sickness is Not an Experiment (Studio Demo) MC

1989 (με Vomit - συμμετοχή) β Greece Attacks (FM Records) LP/MC/CD

1995 - Θυμάσαι (Rehearsal Demo με Μιχάλη Αρχοντίδη) ακυκλοφόρητο

1996 - Ζωή σε Κλίμακα Μινόρε (Rehearsal Demo) ακυκλοφόρητο

1998 - Μάτια Παντού (Ωδείο Σκαλκώτα) CD/MC

2003 - Τα Παραμύθια της Γιαγιάς (Studio Demo) ακυκλοφόρητο

2014 - 6 Τραγούδια του Βασίλη Καραγιαννόπουλου (Studio Demo) ακυκλοφόρητο

2014 - ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ (Βασίλη Καραγιαννόπουλου-Ζεας Καραγιαννοπούλου) (Music Friends - DS)

(


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κατερίνα δε σε ξεχάσαμε! Καλοκαιράκι είναι και οι "εργασίες" έχουν πέσει λίγο. :) Μιλώντας απ' την πλευρά μου, τουλάχιστον.

Κύριε Βάλλη, ο λογαριασμός που κάνατε ήταν μάλλον σε κάποια άσχετη σελίδα. Στην RetroDB.gr δε μπορεί κάποιος να φτιάξει λογαριασμό από μόνος του, αλλά θα πρέπει να αιτηθεί να βοηθήσει ως τροφοδότης (feeder), στη Διαχειριστική Ομάδα του Retromaniax. Έχουμε ως κανόνα να δημιουργούμε λήμμα κάποιου συντελεστή όταν τον πετύχουμε να εμφανίζεται σε δύο, τουλάχιστον, παραγωγές! Δεν ήταν εσκεμένο που δε φτιάξαμε δικό σας ενώ εμφανίζεστε σε τόσες. Είμαι βέβαιος πως έχουμε αδικήσει και πολλούς άλλους. Αλλά είμαστε ελάχιστα άτομα που προσπαθούμε να τα βάλουμε όλα σε μια τάξη και αφενός τα δεδομένα που παρουσιάζονται απ' την έρευνα είναι χιλιάδες, αφετέρου δε μπορούμε να γνωρίζουμε τους πάντες απ' τον καλλιτεχνικό, δημοσιογραφικό, πολιτικό, αθλητικό & οποιονδήποτε άλλο χώρο με τον οποίο ασχολείται η βάση, ώστε να έχουμε άμεσα μία εικόνα του καθένα και να περάσουμε ότι χρειάζεται! Με τα δεδομένα που μας δώσατε, θα περάσουμε ότι μπορούμε! Σας ευχαριστούμε για τις πληροφορίες! :)
 
Κι εγώ ευχαριστώ, αγαπητέ φίλε. Δεν είχα την παραμικρή πρόθεση να παραπονεθώ, απλά να βοηθήσω στην καταγραφή σας από την δική μου πλευρά.

Να είστε καλά και εύχομαι καλή συνέχεια στο όμορφο έργο σας. :)
 
Να 'σαι καλά φίλε μου! :) Έκανα τη διόρθωση και σου άνοιξα το προφίλ (πέρασα και κάποια πράγματα που εκκρεμούσαν στο λήμμα της τηλεοπτικής σειράς "Φάε Τη Σοκολάτα Σου") και σιγά σιγά θα το σουλουπώσω όπως πρέπει και θα μπει κάθε τι στη θέση του! Κώστας λέγομαι εγώ και για ότι χρειαστείς, είμαστε στη διάθεσή σου!
 
Στην ταινια Το παραστρατημα μιας αθωας, η περιληψη εχει πολλα λαθη:

1. Ο Ανδρεας Μπαρκουλης δεν ειναι πλουσιος. Καθε αλλο, γι' αυτο και τελικα δεν παντρευεται την Γκελυ.

2. Ο πλουσιος μηχανικος που εν τελει παντρευεται η πρωταγωνιστρια δεν ειναι ο Λαμπρος Κωνστανταρας, αλλα ο Ανδρεας Φιλιππιδης.

3. Η γυναικα που κανει ανω κατω τη ζωη της πρωταγωνιστριας δεν ειναι παλια ερωμενη του αντρα της, αλλα πρωην συζυγος ενος συναδελφου του.

Και μια παρακληση: Μην αντιγραφετε τις περιληψεις απο την Ταινιοθηκη της Ελλαδος. Οσοι τις γραφουν εκει, τις περισσοτερες φορες δεν εχουν παρακολουθησει την ταινια στην οποια αναφερονται.
 
Πίσω
Μπλουζα