RetroDB - Πρόοδος εργασιών

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Ναι. Οτι προβλημα,απορια,παρατηρηση εχουμε την βαζουμε εδω ωστε εν καιρω να αποακατασταθει ;)

Εντάξει μόλις είδα στην "Κραυγή Των Λύκων" το:

|episodeDur= 50'

Το θέμα είναι, γιατί δεν πιάνει γραμμή μόνο του ξεχωριστά; Θεωρείται δευτερεύουσα πληροφορία και πρέπει να είναι μαζί με την αρίθμηση επεισοδίων; Θέλω να πω δείτε στους "Μικρομεσαίους" που μόλις έβαλα διάρκεια επεισοδίου για να καταλάβετε τι εννοώ. Και κάτι τελευταίο (για την ώρα). Η τιμή που δίνουμε είναι αριθμητική μόνο; Ή μπορούμε να δώσουμε σχόλια σε παρένθεση δίπλα του; Π.χ. σε μία σειρά τα επεισόδια να γνωρίζουμε πως είναι 60΄με τις διαφημίσεις οπότε θα πρέπει να το βάλουμε σε παρένθεση δίπλα. Ή να γνωρίζουμε πως πως ένα εορταστικό επεισόδιο έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Που θα το αναφέρουμε αυτό;

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το οτι ειναι σε μια γραμμη ειναι απλα για να ειναι πιο "μαζεμενη" η πληροφορια. Πολυ ευκολα το βαζουμε σε δικη του αραδα.

Δεν εχει περιορισμο/μασκα χαρακτηρων.

Καλό θα ήταν πριν διορθώσουμε ονόματα ηθοποιών να το συζητάμε πρώτα, γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που με τις διορθώσεις φτάνουμε στο αρχικό λάθος, που μέχρι τότε θεωρούνταν σωστό.

Αν σας μπέρδεψα λίγο, δυστυχώς έτσι είναι η κατάσταση.

Γεια σου Mandrake και Καλώς Ήρθες στον κόσμο της RetroDB!

Αν έχεις κάποια απορία σχετικά με το αν μπορείς ή όχι να καταχωρήσεις κάτι στη RetroDB, η συμβουλή μου είναι επιχείρησέ το για να δεις στην πράξη ποιο είναι το αποτέλεσμα (πώς φαίνεται). Βεβαίως, σε κάθε περίπτωση το σημαντικό είναι να θυμάσαι ποια ήταν η προηγούμενη "κατάσταση" (στην περίπτωση που το "πείραμα" δεν πετύχει), ώστε να μπορείς να επαναφέρεις το κείμενο... ;)

Mandrake είπε:
Εντάξει μόλις είδα στην "Κραυγή Των Λύκων" το:|episodeDur= 50'

Το θέμα είναι, γιατί δεν πιάνει γραμμή μόνο του ξεχωριστά; Θεωρείται δευτερεύουσα πληροφορία και πρέπει να είναι μαζί με την αρίθμηση επεισοδίων; Θέλω να πω δείτε στους "Μικρομεσαίους" που μόλις έβαλα διάρκεια επεισοδίου για να καταλάβετε τι εννοώ. Και κάτι τελευταίο (για την ώρα). Η τιμή που δίνουμε είναι αριθμητική μόνο; Ή μπορούμε να δώσουμε σχόλια σε παρένθεση δίπλα του; Π.χ. σε μία σειρά τα επεισόδια να γνωρίζουμε πως είναι 60΄με τις διαφημίσεις οπότε θα πρέπει να το βάλουμε σε παρένθεση δίπλα. Ή να γνωρίζουμε πως πως ένα εορταστικό επεισόδιο έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Που θα το αναφέρουμε αυτό;
Τέλος, όσον αφορά το θέμα της διάρκειας των επεισοδίων, όπως θα ξέρεις είναι αδύνατον όλα τα επεισόδια μιας τηλ. σειράς να έχουν την ίδια διάρκεια, οπότε, αυτό που κάνουμε είναι να στρογγυλοποιούμε το νούμερο της διάρκειας των επεισοδίων για την κάθε σειρά. Εξηγούμαι:

Ας υποθέσουμε μια σειρά, λχ "Οι Μικρομεσαίοι", το 1ο επ της οποίας είναι 27', το 2ο είναι 25' και το 3ο 24'. Στην περίπτωση αυτή, μπορούμε είτε να στρογγυλοποιήσουμε τη διάρκεια στα 25', είτε να στρογγυλοποιήσουμε στα 30', διαχωρίζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο τις ημίωρες από τις ωριαίες σειρές.

Φίλε Bernard καλώς σας βρήκα! Έχω μια ένσταση σ'αυτό που λες για τις διάρκειες διότι στο πρόγραμμα του κάθε παραγωγού είναι φαντάζομαι να βγουν επεισόδια με συγκεκριμένη διάρκεια κι απλά πολλές φορές δε βγαίνει ακριβώς. Έτσι γίνεται στις τηλεοπτικές σειρές σε όλον τον κόσμο. Επειδή ασχολούμαι αρκετά χρόνια στο IMDB και έχω κάνει μέχρι στιγμής πάνω από 1200 updates (από πολύ μικρότερα και ασήμαντα μέχρι πολύ σημαντικότερα) έχω δει πως στις σειρές, στο "Running Time", μπαίνει η διάρκεια του επεισοδίου και όταν σε κάποια σειρά αυτά "παίζουν" συνέχεια, τότε βάζουν σε παρένθεση το "approx." (απ'το approximately) που σημαίνει κατά προσέγγιση. Ένα παράδειγμα μπορείς να δεις εδώ! Επίσης μπαίνουν διάφορα άλλα όπως σε παρένθεση το "including commercials" που υποδηλώνει ακριβώς αυτό που λέει. Η διάρκεια του επεισοδίου μαζί με τις διαφημίσεις! Ένα παράδειγμα γι'αυτό που λέω, εδώ!

Εδώ μέσα λοιπόν, λείπουν πάρα πολλές διάρκειες επεισοδίων. Βασικά σε ελάχιστες, μέχρι στιγμής, σειρές έχω εντοπίσει να υπάρχουν (καλά μη φανταστείς... Δεν έχω δει παρά ένα ψήγμα απ'την τεράστια βάση δεδομένων σας!)! Καλό θα είναι να τις έχουμε έστω ως "κατά προσέγγιση", λοιπόν, με όσο το δυνατόν γίνεται κοντινότερη σε μέσο όρο διάρκεια σε όλα τα επεισόδια μιας σειράς, εκτός αν σε έναν κύκλο έχουν τάδε διάρκεια και σε άλλον αποφασίζει η παραγωγή να είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη! Αυτό μπορεί να αναφερθεί όπως και τα special/εξτρά επεισόδια, ξεχωριστά! Σε παραπέμπω σε αντίστοιχο παράδειγμα του IMDB εδώ! Η πρότασή μου είναι λοιπόν αν π.χ. τα επεισόδια παίζουν από 22-26 λεπτά κι έχουμε ένα των 30 να μπαίνουν 25 λεπτά διάρκεια επεισοδίου. Έχω πετύχει και βάλει και στο imdb Ελληνικές και ξένες σειρές με 34, 45, 48, 50, 55, 25, 15, 12 (βλέπε: σειρές κινουμένων σχεδίων) και ούτω καθεξής. Καλό θα είναι λοιπόν ένας μέσος όρος και όχι στρογγυλοποίηση! Για το θέμα "ηθοποιοί" συμφωνώ και γι'αυτό είπα να το αναφέρω εδώ μέσα! Θα επανέλθω με την ταινία που θέλω να αναφέρω. Ελπίζω να μην σας ζάλισα!

Mandrake είπε:
.. Έχω μια ένσταση σ'αυτό που λες για τις διάρκειες διότι στο πρόγραμμα του κάθε παραγωγού είναι φαντάζομαι να βγουν επεισόδια με συγκεκριμένη διάρκεια κι απλά πολλές φορές δε βγαίνει ακριβώς. Έτσι γίνεται στις τηλεοπτικές σειρές σε όλον τον κόσμο.
Φίλε Mandrake, δε νομίζω ότι εδώ μας λες κάτι που δεν γνωρίζουμε, ή ότι εγώ υποστήριξα κάτι διαφορετικό! Ίσα-ίσα που με το υποθετικό παράδειγμα που παρέθεσα ("... το 1ο επ της οποίας είναι 27', το 2ο είναι 25' και το 3ο 24'...") αυτό ακριβώς ήθελα να θίξω: εξυπακούεται ότι τα επεισόδια κάθε σειράς πρέπει να έχουν συγκεκριμένη χρονική διάρκεια (πχ 25', δεν γυρίζουν κάθε επεισόδιο με σκοπό να μην τηρήσουν τη συμφωνία με τον τηλεοπτικό σταθμό!), αλλά επειδή αυτό είναι στην πράξη αδύνατο (με συνήθως μικρές αποκλίσεις των +/- 1-2 λεπτών, αλλά και μεγαλύτερες κατά καιρούς +/- 4 λεπτών), πρότεινα την "στρογγυλοποίηση".

Mandrake είπε:
.. Καλό θα είναι λοιπόν ένας μέσος όρος και όχι στρογγυλοποίηση!
Πάλι εδώ παρεξήγησες τα γραφόμενά μου - ίσως να φταίω εγώ που ήμουν σχετικά λακωνικός στην απάντησή μου (είχα γράψει ένα αρκετά μεγαλύτερο post, αλλά το έχασα πριν πατήσω καταχώρηση κι έτσι αναγκάστηκα να το ξαναγράψω από την αρχή...) Με τον όρο στρογγυλοποίηση, εννοούσα τον (κατά προσέγγιση) μέσο όρο. Γράφω "κατά προσέγγιση" διότι θεωρώ απίθανο να μπορέσουμε να βρούμε τις ακριβείς διάρκειες όλων των επεισοδίων για όλες τις Ελληνικές τηλεοπτικές σειρές που έχουν καταχωρηθεί στη RetroDB, ούτως ώστε να είμαστε σε θέση να υπολογίσουμε τον ακριβή μέσο όρο για την κάθε μία από αυτές. Αν όμως γνωρίζουμε ότι η διάρκεια των επεισοδίων μίας σειράς είναι συνήθως γύρω στα 24'-25', να μπορούμε να καταχωρίσουμε ένα από τα δύο αυτά νούμερα σαν "ασφαλή" προσέγγιση.

Mandrake είπε:
Επειδή ασχολούμαι αρκετά χρόνια στο IMDB και έχω κάνει μέχρι στιγμής πάνω από 1200 updates (από πολύ μικρότερα και ασήμαντα μέχρι πολύ σημαντικότερα)...
Πολύ σημαντικό αυτό που αναφέρεις. Από την άλλη, μπορεί εμείς να μην έχουμε ασχοληθεί με την database της IMDB, αλλά είμαστε κι εμείς "παλιές καραβάνες" και έχουμε κάνει αρκετή δουλειά στη RetroDB.

Mandrake είπε:
... έχω δει πως στις σειρές, στο "Running Time", μπαίνει η διάρκεια του επεισοδίου και όταν σε κάποια σειρά αυτά "παίζουν" συνέχεια, τότε βάζουν σε παρένθεση το "approx." (απ'το approximately) που σημαίνει κατά προσέγγιση.
Καμιά αντίρρηση σε αυτό.

Mandrake είπε:
Επίσης μπαίνουν διάφορα άλλα όπως σε παρένθεση το "including commercials" που υποδηλώνει ακριβώς αυτό που λέει. Η διάρκεια του επεισοδίου μαζί με τις διαφημίσεις!
Εδώ διαφωνώ. Ποιος ο λόγος να καταχωρίσει κάποιος τη συνολική διάρκεια ενός επεισοδίου μιας σειράς συνυπολογίζοντας τα διαφημιστικά μηνύματα, από τη στιγμή που μπορεί να τα αφαιρέσει και να καταγράψει την "καθαρή" ώρα προγράμματος?

Mandrake είπε:
Εδώ μέσα λοιπόν, λείπουν πάρα πολλές διάρκειες επεισοδίων. Βασικά σε ελάχιστες, μέχρι στιγμής, σειρές έχω εντοπίσει να υπάρχουν (καλά μη φανταστείς... Δεν έχω δει παρά ένα ψήγμα απ'την τεράστια βάση δεδομένων σας!)!
Αν αναλογιστείς (1) πόσα άτομα ασχολούνται ενεργά με την ανανέωση των στοιχείων στη RetroDB μέχρι σήμερα (πέρα από τις αρχικές "μαζικές" καταχωρήσεις που αποτέλεσαν και τον "σκελετό" της RetroDB), τα οποία δεν είναι παραπάνω από τα δάχτυλα του ενός χεριού, για να μην σου πω ότι και τα 3 δάχτυλα είναι αρκετά..., (2) το πόσο διάστημα έχει περάσει από τότε που τέθηκε σε "λειτουργία" η RetroDB και τέλος (3) το γεγονός ότι η RetroDB "πάει πακέτο" με το forum retromaniax και δεν είναι μία ανεξάρτητη και αποκομμένη βάση δεδομένων, που σημαίνει ότι πέρα από την ενημέρωση της RetroDB, κάποιοι έχουν παράλληλα και την ευθύνη της οργάνωσης των θεμάτων στο forum, σχολιασμού κάποιων θεμάτων και ακόμα και "παρέμβασης" αν χρειαστεί, καθώς και άλλες συναπτόμενες του forum δραστηριότητες (λχ κείμενα συνεντεύξεων κτλ), τότε θα καταλάβεις γιατί ο ρυθμός ενημέρωσης της RetroDB πιθανόν να μην ανταποκρίνεται στις δυνατότητες και στην όρεξη της (μικρής) ομάδας που ασχολείται με αυτήν.

Mandrake είπε:
Καλό θα είναι να τις έχουμε έστω ως "κατά προσέγγιση", λοιπόν, με όσο το δυνατόν γίνεται κοντινότερη σε μέσο όρο διάρκεια σε όλα τα επεισόδια μιας σειράς, εκτός αν σε έναν κύκλο έχουν τάδε διάρκεια και σε άλλον αποφασίζει η παραγωγή να είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη!
Συμφωνούμε απόλυτα - αυτό ήδη εφαρμόζεται στη RetroDB. Και για του λόγου το αληθές, σε παραπέμπω σε αντίστοιχο παράδειγμα:

http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Σε_χρόνο_TV

Mandrake είπε:
Η πρότασή μου είναι λοιπόν αν π.χ. τα επεισόδια παίζουν από 22-26 λεπτά κι έχουμε ένα των 30 να μπαίνουν 25 λεπτά διάρκεια επεισοδίου. Έχω πετύχει και βάλει και στο imdb Ελληνικές και ξένες σειρές με 34, 45, 48, 50, 55, 25, 15, 12 (βλέπε: σειρές κινουμένων σχεδίων) και ούτω καθεξής.
Καμία αντίρρηση και εδώ.

Και μια και το έφερε ο λόγος στο IMDB, δεν ξέρω από διάρκειες επεισοδίων πώς τα πάει, αλλά το να αναφέρει λχ στο καστ της σειράς "Οι Τρεις Χάριτες" ότι οι πρωταγωνίστριες έπαιξαν σε συνολικά 30 επεισόδια η κάθε μία (!!) υπολογίζοντας μόνο τα επεισόδια της σεζόν "1990-91" (σε ποια σεζόν αναφέρεται, στην 1η, στη 2η, πάντως ο αριθμός επεισοδίων σε καμία σεζόν δεν ήταν 30 επεισόδια) είναι χοντροειδές λάθος...

Και για του λόγου το αληθές, σε παραπέμπω σε αντίστοιχο παράδειγμα:

http://www.imdb.com/title/tt0211681/fullcredits#cast

Τέλος, στο σημείο αυτό θα ήθελα να πω πόσο σημαντικό είναι η ομάδα που ασχολείται με την RetroDB να είναι δεμένη και να λειτουργεί αρμονικά. Αυτό έχει επιτευχθεί κατά κύριο λόγο χάρη στον nasos kolias (δημιουργό της βάσης δεδομένων), ο οποίος μας διέθεσε τις πληροφορίες που είχε συλλέξει και παρακολουθεί τα updates που γίνονται, επεμβαίνοντας διακριτικά και με σεβασμό στη δουλειά του καθενός από εμάς, εμπλουτίζοντας κάποιο λήμμα περαιτέρω μόλις δει μόλις δει κάποια ανανέωση των στοιχείων, προκειμένου να το κάνει ακόμα πιο ολοκληρωμένο. Για παράδειγμα, σε μία σειρά που θα ενημερώσουμε με κάποια trivia, ο Νάσος την επόμενη μέρα κατά πάσα πιθανότητα θα προσθέσει φωτογραφίες. Ή σε μία σειρά που θα καταγράψουμε τους τίτλους των επεισοδίων, ο Νάσος θα την ενημερώσει άμεσα με περισσότερα στοιχεία για το καστ και τη διανομή ρόλων. Αυτό που έχω εκτιμήσει ως σήμερα περισσότερο από κάθε άλλο είναι ότι το κάθε μέλος της ομάδας δρα πολύ περισσότερο "συμπληρωματικά" στη δουλειά του άλλου και όχι "διορθωτικά" (εκτός βεβαίως αν υπάρχει κάποιο "χοντρό" λάθος). Κατ' αυτόν τον τρόπο, εγώ τουλάχιστον εκλαμβάνω (με ευχαρίστηση) ότι η δουλειά στη RetroDB είναι περισσότερο συλλογική και λιγότερο ατομική.

bernard.c είπε:
Αν αναλογιστείς (1) πόσα άτομα ασχολούνται ενεργά με την ανανέωση των στοιχείων στη RetroDB μέχρι σήμερα (πέρα από τις αρχικές "μαζικές" καταχωρήσεις που αποτέλεσαν και τον "σκελετό" της RetroDB), τα οποία δεν είναι παραπάνω από τα δάχτυλα του ενός χεριού, για να μην σου πω ότι και τα 3 δάχτυλα είναι αρκετά...

........τότε θα καταλάβεις γιατί ο ρυθμός ενημέρωσης της RetroDB πιθανόν να μην ανταποκρίνεται στις δυνατότητες και στην όρεξη της (μικρής) ομάδας που ασχολείται με αυτήν.
Σωστό αυτό που λες και ισχύει φίλε bernard.c,αλλά επέτρεψέ μου να κάνω μία παρατήρηση,πάντα με απεριόριστο σεβασμό στη δουλειά που κάνετε εκεί μέσα,καθότι θα έχεις καταλάβει ότι είμαι απ' αυτούς που τον γοήτευσε το στήσιμο αυτής της εξαιρετικά σημαντικής database,εξ' ου και θέλησα να συνδράμω όσο μπορούσα (ελάχιστα δηλαδή) σ' αυτό.

Νομίζω λοιπόν ότι ήταν εξαρχής γνωστό πως αυτοί που θ' ασχολούνταν με τη RetroDB ουσιαστικά θα ήταν ελάχιστοι,ακριβώς διότι το μεράκι γύρω από το περιεχόμενο αυτής (σειρές-ταινίες-ηθοποιοί κτλ κτλ) το έχετε εσείς οι ελάχιστοι.Δηλαδή οι υπόλοιποι δεν αδιαφορούν,απλά 1)στερούνται γνώσεων 2)δεν είναι ο τομέας τους 3)δεν είχαν δηλώσει ότι θ' ασχοληθούν και 4)δεν έχουν την ίδια "τρέλα" -με την καλή έννοια φυσικά- με το αντικείμενο.

Εκεί που κάποιοι μπορούσαμε να συνεισφέρουμε,ήταν ακριβώς στο στήσιμο του σκελετού της DB (Shock) και στο πέρασμα στοιχείων (Wally κι εγώ).Από 'κει και πέρα,δε νομίζω ότι έχουμε,για παράδειγμα οι τρεις μας,τις γνώσεις για να εμπλουτίσουμε την DB περαιτέρω.Μακάρι να μαζευτούν άλλα 5-6 άτομα εδώ μέσα,που μαζί μ' εσάς τους τακτικότατους "εργάτες"-DB feeders,θα φτάσετε την DB εκεί που πρέπει και μπορεί αυτή να φτάσει.Όλοι οι υπόλοιποι καλό θα ήταν να έχουν πάντα στο μυαλό να την προωθούν/αναφέρουν/διαφημίζουν όπου μπορούν. :)

Μ' άλλα λόγια,δε χρειάζεται να νιώθεις κάποια πίκρα -αν διέκρινα καλά κάτι τέτοιο,μέσα από τα παραπάνω γραφόμενά σου- για τη παρούσα σύσταση της DB team.

Αυτό που είναι το πλέον σίγουρο είναι ότι άπαντες όσοι έχουν ρίξει έστω και μία ματια στη RetroDB,δε μπορούν παρά να θαυμάζουν το τεράστιο έργο που έχετε επιτελέσει σ' αυτή! ;)

Καλησπέρα manos426f,

Σε ευχαριστώ (εκ μέρους και των υπολοίπων RetroDB-feeders) για τα καλά λόγια που έγραψες για τη προσπάθεια που καταβάλλεται. Σωστά το αντιλήφθηκες για την "πίκρα" που εκφράζω μέσα από το μήνυμά μου - απλά αυτή δεν κατευθύνεται στο γεγονός ότι δεν συνεισφέρουν περισσότερα μέλη στον εμπλουτισμό της βάσης. Ίσα ίσα που όποτε σας έχουμε ζητήσει βοήθεια (λχ για την καταχώριση των επεισοδίων "Φρουτοπίας" πρόσφατα στη RetroDB), αυτή δόθηκε από τη μεριά σας άμεσα και με χαρά. Εννοείται επομένως ότι δεν έχω την "απαίτηση" να συνεισφέρουν όλοι στη RetroDB!

Η "πικρία" μου εστιάζεται στο γεγονός ότι πιστεύω ότι δεδομένων των συνθηκών που αναφέρουμε (και οι δύο μας) παραπάνω (μικρή ομάδα, λιγοστός διαθέσιμος χρόνος), η "ποσότητα" των δεδομένων που έχει καταχωρηθεί είναι σχετικά ικανοποιητική και δεν αποδέχομαι χαρακτηρισμούς του τύπου "ελάχιστες σειρές περιλαμβάνουν διάρκειες επεισοδίων". Γιατί δεν "αποδέχομαι" τέτοιους χαρακτηρισμούς?

Σε καμία περίπτωση επειδή θεωρώ ότι η RetroDB μπορεί να χαρακτηριστεί "πλήρης" - ακόμα απέχουμε κατά πολύ και μακάρι να είμαστε σε θέση να την χαρακτηρίσουμε "σχεδόν πλήρη" σε κάποια χρόνια... (άλλωστε, ένας τέτοιος χαρακτηρισμός είναι ουτοπικός, διότι πάντα κάτι θα μπορεί να προστεθεί, ο όγκος των πληροφοριών δεν είναι πεπερασμένος). Τότε? Πολύ απλά λόγω της προσπάθειας που καταβάλλεται. Επειδή (1) ξέρω πόσο χρόνος έχει αφιερωθεί στη μελέτη, διασταύρωση στοιχείων και καταχώρηση στη βάση, (2) έχω περάσει ο ίδιος, αλλά ακόμα σπουδαιότερα έχω δει να περνάνε άλλα μέλη πολύ πλήρεις καταχωρήσεις στη RetroDB και τέλος (3) διότι το "πονάω" αυτό το project ("αν δεν παινέψεις το σπίτι σου άλλωστε θα πέσει να σε πλακώσει") ;)

Μα τοσο μεγαλη σημασια εχει η ακριβης διαρκεια των επεισοδιων? Απο την στιγμη που το 90% των σειρων απο το 1970 μεχρι το 1985 δεν υπαρχουν πια και κανεις δεν θα μπορεσει να τις ξαναδει, τι νοημα εχει αν το επεισοδιο του Λουνα Παρκ, για παραδειγμα, ηταν 50, 52 ή 55 λεπτα? Αν ειχαμε στα χερια μας το αρχειο ολων των εκπομπων (οπως συμβαινει στις περισσοτερες χωρες του κοσμου), τοτε θα το καταλαβαινα. Προσωπικα θα προτιμουσα να καταναλωναμε την ενεργεια μας στην προσπαθεια ευρεσης αυτου του υλικου.

ChristosM είπε:
Μα τοσο μεγαλη σημασια εχει η ακριβης διαρκεια των επεισοδιων? Απο την στιγμη που το 90% των σειρων απο το 1970 μεχρι το 1985 δεν υπαρχουν πια και κανεις δεν θα μπορεσει να τις ξαναδει, τι νοημα εχει αν το επεισοδιο του Λουνα Παρκ, για παραδειγμα, ηταν 50, 52 ή 55 λεπτα? Αν ειχαμε στα χερια μας το αρχειο ολων των εκπομπων (οπως συμβαινει στις περισσοτερες χωρες του κοσμου), τοτε θα το καταλαβαινα. Προσωπικα θα προτιμουσα να καταναλωναμε την ενεργεια μας στην προσπαθεια ευρεσης αυτου του υλικου.
+1!

Μα ποιος διαθέτει τόσο καλό αρχείο ώστε να μπορεί να εντοπίσει τη χρονικη διάρκεια όλων των επεισοδίων όλων των σήριαλ που περιλαμβάνονται στη retrodb? Και ποιον ενδιαφερει; Ελάχιστοι ειναι αυτοι που νοιαζονται αν ένα επεισόδιο είναι 41 ή 45 λεπτά.

Νομίζω ότι στη βάση, έχουμε εστιάσει περισσότερο σε πληροφορίες/trivia που είναι σπάνιο να βρει κανείς αλλού. (και στο τέλος παίρνουν και τις περιγραφές χωρίς να αναφέρουν την πηγή-ξέέρω το καθιερωμένο μου παράπονο είναι).

όπως είπε και ο Χρήστος ας εστιάσουμε σε πιο ουσιώδη ζητήματα! :)

Προτείνω να σταματήσουμε τη συζήτηση αυτή γιατί νομίζω ότι παίζουμε την κολοκυθιά.

Περιμένω να δω από το φιλο Mandrake δουλειά σε ότι αφορά το feedimg σε πληροφορίες, συντελεστές, φωτογραφίες και τέλος πάντων ψηφίδες, που μια μια μέχρι τώρα έχουν φτιάξει τη RETRODB.

Και θέλω να αφιερώσω το παρακάτω τραγούδι σε όλους μας.

"Σ' όποιον αρέσουμε............ για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε"

Δεν είναι δυνατόν... Έγραφα 1.5 ώρα τώρα και ενώ έκανα "προεσκόπιση" με αποσύνδεσε και τα μηδένισε όλα... Τέλος... Καπούτ... Δεν τα ξαναγράφω για κανένα λόγο. Δε μπορώ δηλαδή να τα διατυπώσω άλλη τόση ώρα, ξανά!! :( Παιδιά παρεξηγήσατε και προθέσεις και τα πάντα. Εδώ δε μπήκα να κάνω ούτε τον κακό, αλλά ούτε και τον κουμανταδόρο. Για όνομα του θεού... Εδώ μπήκα για να βοηθήσω και για να ξεκινήσω να το κάνω αυτό, όπως είναι φυσικό και φυσιολογικό, έπρεπε να κάνω κάποιες ερωτήσεις και κάποιες προτάσεις για να ξέρω πως θα βαδίσω και πως θα συνεχίσω. Το τι ζητάτε, κυρίως! Ας αφήσουμε παρακαλώ τους όποιους εγωισμούς κι αν θέλει κάποιος ας αντιπροτείνει ή υποδείξει πως δουλεύετε εδώ μέσα σ'αυτά που ανέφερα, για να με μπάσει κι εμένα σωστά. Δεν μείωσα σε κανέναν βαθμό την δουλειά που έχετε κάνει εδώ (που στον τομέα "Ελληνικές ταινίες και σειρές" μάλιστα ξεπερνάει κατά πολύ το IMDB!)! Αγαπητέ Νάσο δεν ανέφερα τίποτε ούτε για ψηφίδες, ούτε για φωτογραφίες ή συντελεστές και δεν ξέρω από που έβγαλες το συμπέρασμα πως θα ήρθα για να δώσω τέτοια στοιχεία. Δεν ήρθα για να αποδείξω τίποτα σε κανέναν παρά μόνο να προσφέρω την βοήθειά μου όπου μπορώ και ξέρω.

ChristosM είπε:
Διαφωνώ. Από τη στιγμή που κάποιος εργάζεται σε μια βάση δεδομένων και διαθέτει τις γνώσεις ή/και το υλικό για να περάσει περισσότερες πληροφορίες, γιατί να μην το κάνει; Με την ίδια λογική γιατί θα πρέπει να ξέρουμε τους ηθοποιούς που παίξαν σε μια ταινία που δεν πρόκειται να βρούμε ποτέ; Γιατί θα πρέπει να ξέρουμε το έτος προβολής της; Δεν χτίζονται έτσι οι βάσεις δεδομένων και δεν ξεκινάμε με τέτοιο σκεπτικό αλλά με το αντίθετο. Όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν, τόσο καλύτερα! Και όπως ο χρόνος διαρκείας μιας ταινία θεωρείται σημαντικός, άλλο τόσο θεωρείται και μιας σειράς.

Θα επανέλθω...

Κατ αρχην μιας και ολοι κανατε αναφορα στην IMDB. H RetroDB δεν την ειχε ως προτυπο εξ αρχης. H RetroDB ειναι ενα Wiki και μαλιστα επιμελως εκκεντρικο (πχ βλεπε αλφαβητικη καταταξη των ηθοποιων)

Και επειδη ολη η κουβεντα τις τελευταιες μερες ειναι μαλλον επι παρεξηγησεων, να πω και εγω 2 πραγματακια.

H RetroDB ακολουθει το προτυπο "αναπτυξης" που εχουμε και στο RetroManiaX (Ο Νασος btw οδηγει περιφημα το "σκαφος" :) ).

Δηλαδη μεγαλωνει με προγραμμα και τμηματικα - παντα μεσα απο συζητηση.

Και αυτο για να αποφευχθει το συνδρομο "Paralysis by Analysis" που σακατευει ιστοχωρους αλλα και γενικοτερες πρωτοβουλιες.

Τωρα αυτο που λετε περι διαρκειας.

Νομιζω πως το πιο σωστο ειναι να παρουσιαζεται η διαρκεια οπως την δινει το εκαστοτε καναλι.

Τι νοημα θα εχει ενα λημμα τηλεοπτικης σειρας να δινει μεσο ορο διαρκειας ολων των επεισοδιων - προφανως με ακριβεια δευτερολεπτων?

Ενδιαφερον απο την αλλη ομως, θα εχει ο καθαρος και ακριβης χρονος διαρκειας ολης της σειρας (του συνολου των επεισοδιων).

Ομως ποιος εχει αυτη τη πληροφορια?

Και αν θελουμε να το εμβαθυνουμε, σε καθε επαναληψη εχουμε προσθεσεις και (κυριως) αφαιρεσεις πλανων και αρα διαρκειας. Οποτε αν θελουμε παλι να ειμαστε ακριβεις πρεπει να ανοιγουμε νεο λημμα για την καθε επαναληψη ή να δημιουργησουμε ενα "σεντονι" στο κυριο λημμα.

Θελω να καταληξω στο οτι, καλο πραγμα η εξειδικευση αλλα προυποθετει τμηματικες ολοκληρωσεις βηματων, αλλαγες δομης και παρουσιασης για καθε φρεσκια ιδεα-περοχη.

Και για να απευθυνθω και στο φιλο Mandrake (αφου τον ευχαριστησω για την προσφορα του να δωσει και αυτος ενα χερακι!!), ολες οι ιδεες ειναι καλοδεχουμενες και μεχρι τωρα εχουν υλοποιηθει ολες, απλα μετα απο ζυγισμα, κουβεντα και αφου εγιναν οι αναγκες αλλαγες μορφοποιησης και προσφερομενου περιεχομενου.

Επι τη ευκαιρια να σας μεταφερω προκαταβολικα τα συγχαρητηρια ενος σημαντικοτατου προσωπου της Ελληνικης τηλεορασης που δεν μπορουσε να διανοηθει οτι τα 10000+ λημματα δημιουργηθηκαν απο ελαχιστους ανθρωπους, σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα και ανευ ουδεμιας στηριξης. Λεπτομερειες αυτη την εβδομαδα καλως εχοντων των πραγματων

Πρόταση προς Νάσο:

Μπράβο που άνοιξες σελίδα για τoν συνθέτη Παπαδημητρίου και τα Soundtracks του. Θα ήθελα να σου προτείνω να κάνεις κάτι αντίστοιχο για μερικούς ακόμα συνθέτες (αν και μπορεί να το έχεις ήδη υπόψιν σου). Βασίλης Δημητρίου, Παναγιώτης Καλατζόπουλος, Ευανθία Ρεμπούτσικα. Μας έχουν χαρίσει αρκετές υπέροχες μουσικές για "ντύσιμο" των σήριαλ.

Και μία ερώτηση: Μπορούμε στα τρίβια του κάθε καλλιτέχνη να προσθέτουμε πληροφορίες;; (και ηθοποιών και μουσικών κτλ)

Άρα ανάγκη για κουβέντα και συζητήσεις για τυχόν βελτίωση βλέπω πως επιδέχεστε κι αυτό είναι ευχάριστο! Να συνεχίσω λοιπόν σ'αυτά που έγραφα εχθές και που σχολιάστηκαν αλλά και στα πιο "φρέσκα":

Wally είπε:
Εδώ διαφωνώ. Ποιος ο λόγος να καταχωρίσει κάποιος τη συνολική διάρκεια ενός επεισοδίου μιας σειράς συνυπολογίζοντας τα διαφημιστικά μηνύματα, από τη στιγμή που μπορεί να τα αφαιρέσει και να καταγράψει την "καθαρή" ώρα προγράμματος?
Κοίταξε να δεις. Στο IMDB γίνεται αυτό σε περιπτώσεις κυρίως talk-show, magazinos και τέλος πάντων εκπομπές που δεν έχουν απαραίτητα συγκεκριμένη διάρκεια επεισοδίων. Δηλαδή σε εκπομπές που η διάρκεια επεισοδίων τους δεν έχει απλά απόκλιση +-4 λεπτά όπως πολύ σωστά αναφέρεις παραπάνω, αλλά +-20 και βάλε! Έπειτα είναι εκπομπές μεγαλύτερης διάρκειας (2ωρες, 3ωρες, 4ωρες...) και οι διαφημίσεις αλλάζουν την διάρκεια τους ανάλογα τα "νούμερα" που πιάνουν. Δεν τις έχει κανείς, δεν έχουν κυκλοφορήσει σε DVD οπότε είναι λίγο ρευστά τα πράγματα. Αν παρατηρήσεις το παράδειγμα που έφερα είναι η εκπομπή "Οι Πύλες Του Ανεξήγητου" του Κώστα Χαρδαβέλα που ναι μεν δε μας αφορά εδώ πέρα (ίσως για την ώρα) αλλά η μοναδική "πηγή" θα μπορούσε να ήταν κάποιος που θυμάται την διάρκεια αυτή ΜΕ τις διαφημίσεις και αναφέρθηκε στο retromaniax ή σε κάποιο άλλο forum, κάποιος που να'χει περάσει την πληροφορία κάπου αλλού που να μπορούμε να την αλιεύσουμε κι εδώ και τέλος πάντων είναι προσωρινό μέτρο! Στο IMDB γι'αυτό ακριβώς και το επιτρέπουν!

Γιατί κάνω αναφορές για το IMDB; Ε γιατί είτε το θέλουμε είτε όχι βρε παιδιά είναι η μεγαλύτερη βάση δεδομένων του πλανήτη και έχω περάσει απ'αυτό το κομμάτι χρόνια τώρα, όπως σας είπα. Είμαι εξωτερικό support member ένα πράγμα κι όποτε έχω χρόνο και πέσω πάνω σε κάτι, στέλνω και καμιά πληροφορία. Τώρα, πως συγκεντρώνει πληροφορίες; Είμαι σίγουρος πως συνεργάζεται κατά καιρούς παγκόσμια με όλα τα κανάλια και έχει ρίξει τρελός κόσμος πολλά χρόνια ιδρώτα για να φτάσει στο σημείο που έχει φτάσει. Δεν καταγράφει απλά σειρές και ταινίες της Αμερικής αλλά ολόκληρου του πλανήτη όπως και talk-shows, magazinos, πρωϊνάδικα, ντοκυμανταίρ, "ακατάλληλες", κινούμενα σχέδια, μικρού μήκους τα πάντα..τα πάντα! Δεν είναι εύκολος ένας τέτοιος όγκος δεδομένων να διαχειριστεί όπως πρέπει και φυσικά υπάρχουν και λάθη που αργότερα αν τα βρει και επέμβει κάποιος, διορθώνονται! Στο παράδειγμα που δίνεις με τις "Τρεις Χάριτες" φυσικά και είναι λάθος και χρήζει διόρθωσης. Δεν "περνάει" έτσι αβίαστα πάντως η όποια πληροφορία στείλει ο καθένας αλλά εάν για παράδειγμα στην συγκεκριμένη το κανάλι δεν έδωσε πληροφορίες, ο χρήστης είδαν πως είναι από Ελλάδα, προτιμούν να περάσουν την πληροφορία αυτή παρά να μην υπάρχει καθόλου μέσα. Λάθη θα γίνουν λοιπόν και θα εντοπιστούν! Σκοπός είναι να μην παραμείνουν λάθη! ;) Οι σαιζόν αναφέρονται ανάλογα τα επεισόδια που έχουν περαστεί ξεχωριστά. Εκεί δεν έχουν περαστεί ακόμη οπότε δεν φαίνονται οι χρονολογίες και τα επεισόδια όπως πρέπει. Το πόσα επεισόδια είναι και η διάρκεια του κάθε επεισοδίου περνιέται από αλλού.

Κατά καιρούς έβλεπα πως πράγματα στο IMDB καλό θα ήταν να υπάρχουν επειδή μέσα σ'όλα ήταν ένα σημαντικό βήμα για βελτίωση. Για παράδειγμα σκεφτόμουν πως καλό θα ήταν να έχει στο "Search" της μια επιλογή για να βρίσκεις κάτι βάσει εταιριών παραγωγής, διανομής κτλ. και αργότερα (καλά μην φανταστείτε..το "αργότερα" μπορεί να ήταν και μετά από 2 χρόνια!) προς έκπληξή μου δημιουργήθηκε η επιλογή "Companies"! Έτσι και με τις σειρές! Οι ταινίες έχουν το search τους και τις βρίσκεις. Εάν θέλεις να βρεις ένα επεισόδιο, όμως, μιας σειράς (μιας και είναι χιλιάδες οι περιπτώσεις με επεισόδια που φέρουν τίτλους) γιατί να μην υπάρχει κάτι αντίστοιχο ως επιλογή; Και όντως πέρασαν το "TV Episodes" γι'αυτήν ακριβώς την δουλειά!

Εν πάση περιπτώσει δεν είναι κακό να παίρνουμε ιδέες ή να τις απορρίπτουμε πριν καν τις δούμε. Να βοηθήσω έρχομαι. Δεν έρχομαι να σας πω πόσο ή αν είναι καλύτερο το IMDB από το RetroDB γιατί πέρα απ'το ότι είναι και οι δύο βάσεις δεδομένων είναι διαφορετικού τύπου. Το RetroDB είναι σε συγκεκριμένο τομέα και σ'αυτόν, φυσικά, υπερτερεί! Όπως είναι η βάση δεδομένων σε ένα animedb πχ. που έχει πολύ περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τα anime!

bernard.c είπε:
Η "πικρία" μου εστιάζεται στο γεγονός ότι πιστεύω ότι δεδομένων των συνθηκών που αναφέρουμε (και οι δύο μας) παραπάνω (μικρή ομάδα, λιγοστός διαθέσιμος χρόνος), η "ποσότητα" των δεδομένων που έχει καταχωρηθεί είναι σχετικά ικανοποιητική και δεν αποδέχομαι χαρακτηρισμούς του τύπου "ελάχιστες σειρές περιλαμβάνουν διάρκειες επεισοδίων". Γιατί δεν "αποδέχομαι" τέτοιους χαρακτηρισμούς?
Φίλε Bernard με συγχωρείς. Δηλαδή εδώ κατάλαβες πως σκοπός μου ήταν να αναφέρω πως δεν έχει γίνει δουλειά, πως είστε ελλιπείς πως είστε..δηλαδή τι να πω... Μην πιάνουμε να κοσκινίσουμε μία μεμονωμένη φράση και "γεννάμε" ότι θέλουμε απ'την φαντασία μας. Διάβασε πιο προσεκτικά σε παρακαλώ όλο το κείμενο και πες μου τον λόγο που θα έμπαινα εδώ να γίνω μέλος αν δεν πίστευα σε αυτό, αν δε μου άρεσε αυτό που βλέπω ή αν δεν καταλάβαινα πως υπάρχουν άτομα με μεράκι που πραγματικά τους ενδιαφέρει να συμπληρωθεί και να ολοκληρωθεί αυτή η δουλειά. Αυτό να στο πει κάποιος "απ'έξω" καταλαβαίνω κάπως να πάει το μυαλό σου εκεί. Αλλά κάποιος που δήλωσε συμμετοχή κι ας είναι και καινούργιος, λυπάμαι, αλλά δεν το καταλαβαίνω. Φαντάζομαι πως ο καθένας σας που μπήκε εκ των υστέρων είχε ως σκοπό να συμπληρώσει γιατί έβλεπε κενά και όχι απλά να μπει για να υπάρχει.

bernard.c είπε:
Αυτό που έχω εκτιμήσει ως σήμερα περισσότερο από κάθε άλλο είναι ότι το κάθε μέλος της ομάδας δρα πολύ περισσότερο "συμπληρωματικά" στη δουλειά του άλλου και όχι "διορθωτικά" (εκτός βεβαίως αν υπάρχει κάποιο "χοντρό" λάθος). Κατ' αυτόν τον τρόπο, εγώ τουλάχιστον εκλαμβάνω (με ευχαρίστηση) ότι η δουλειά στη RetroDB είναι περισσότερο συλλογική και λιγότερο ατομική.
Πολύ καλό που ειπώθηκε γιατί ήθελα κάποια στιγμή να το ρωτήσω! Οπότε δεν πειράζουμε ήδη υπάρχουσες πληροφορίες αν νομίζουμε πως έχουμε πιο σωστές αν δεν το αναφέρουμε πρωτίστως π.χ. εδώ μέσα ή σε κάποιο παρεμφερές thread (ή και παρουσίαση της ίδιας της σειράς αν υπάρχει)! Λειτουργούμε συμπληρωματικά! Πολύ ωραία!

Wally είπε:
Τωρα αυτο που λετε περι διαρκειας.

Νομιζω πως το πιο σωστο ειναι να παρουσιαζεται η διαρκεια οπως την δινει το εκαστοτε καναλι.

Τι νοημα θα εχει ενα λημμα τηλεοπτικης σειρας να δινει μεσο ορο διαρκειας ολων των επεισοδιων - προφανως με ακριβεια δευτερολεπτων?

Ενδιαφερον απο την αλλη ομως, θα εχει ο καθαρος και ακριβης χρονος διαρκειας ολης της σειρας (του συνολου των επεισοδιων).

Ομως ποιος εχει αυτη τη πληροφορια?
Δεν διαφωνώ σε αυτό! Στο IMDB, βέβαια, για παράδειγμα το κάνουν σε mini series όπου είναι σε parts και όχι σε επεισόδια όπου το κάθε part δεν έχει ίσο χρόνο απαραίτητα με το άλλο. Βλέπε "5 Μέρες Πριν Τα Μεσάνυχτα" ("5ive Days To Midnight") (2004), "Το Τρίγωνο" ("The Triangle") (2005), "The Lost Room" (2006) κτλ. Στο πρώτο μάλιστα, δείτε πως αναφέρονται άλλα parts σε άλλη χώρα κι άλλα σε άλλη. Συνεπώς το συνολικό εκεί βολεύει!

Τα κανάλια, το έχετε πει πολλές φορές, δεν συνεργάζονται όπως θα έπρεπε για τους δικούς τους λόγους. Ένας είναι σίγουρα ότι δεν έχουν πλέον όχι μόνο το υλικό αυτό στην κατοχή τους αλλά και την πληροφορία που ζητάμε! Πάντως μη νομίζετε πως τις έχουν και αντίστοιχα στο εξωτερικό. Μπορεί να ήταν περισσότερο οργανωμένοι σε κάποια θέματα αλλά και κι αυτοί έχουν κάνει λάθη και δεν βρίσκονται πληροφορίες πλέον και χαμένο τρελό υλικό, που προσπαθεί να συγκεντρωθεί ξανά απ'τους fan. Ένα πολύ καλό παράδειγμα είναι το "Doctor Who" ('63-'88 ) παραγωγής B.B.C.! Υπάρχει αντίστοιχο thread κάπου εδώ μέσα που αναφέρεται. :)

Wally είπε:
Και αν θελουμε να το εμβαθυνουμε, σε καθε επαναληψη εχουμε προσθεσεις και (κυριως) αφαιρεσεις πλανων και αρα διαρκειας. Οποτε αν θελουμε παλι να ειμαστε ακριβεις πρεπει να ανοιγουμε νεο λημμα για την καθε επαναληψη ή να δημιουργησουμε ενα "σεντονι" στο κυριο λημμα.
Εδώ να πω μόνο αυτό. Σε οποιαδήποτε βάση δεδομένων έχω συναντήσει διαδικτυακά η διάρκειά της τοποθετείται, όπως είναι πολύ φυσικό, απ'την αρχή των τίτλων αρχής μέχρι το τέλος των τίτλων τέλους! Παντού! Κανονικά έτσι θα πρέπει να υπολογιστεί κι εδώ! Αλλιώς είναι σαν να έχεις ένα βιβλίο και να μην προσμετρήσεις τις σελίδες εξωφύλλου και οπισθοφύλλου στις συνολικές, κάτι που θεωρείται δεδομένο μιας και είναι το στο σύνολο του έργου. Στην περίπτωση που έχουμε κοψίματα και ραψίματα πάω πάσο... Ότι μπορούμε και γνωρίζουμε ας το συγκεντρώσουμε όμως και θα έρθουν και τα υπόλοιπα στην πορεία. Αυτό ελπίζω τουλάχιστον. ;)

Wally είπε:
Θελω να καταληξω στο οτι, καλο πραγμα η εξειδικευση αλλα προυποθετει τμηματικες ολοκληρωσεις βηματων, αλλαγες δομης και παρουσιασης για καθε φρεσκια ιδεα-περοχη.
Θα πρέπει όμως να γίνει η αρχή για να πατάει κάποιος που editάρει! Όπως μία αρχή έγινε με τους τίτλους! Γι'αυτό και οι ερωτήσεις μου στο πως και γιατί! :) Δεν καταλαβαίνω γιατί αγχωνόμαστε όμως. Ας περαστούν όσα γνωρίζουμε και τα άλλα θα έρθουν εν καιρώ! Είναι ανάγκη να έχουμε σε όλα, πληροφορίες για να ανοίξει ένα παραπάνω στοιχείο; Όσα γνωρίζουμε περνάμε! Άλλωστε και ταινίες μεγάλου αλλά κυρίως μικρού μήκους παρατηρώ πως λείπουν με μία πρόχειρη ματιά που έριξα σε ορισμένους τίτλους. Εδώ είμαστε για να συμπληρώσουμε τα κενά!

Παιδιά πραγματικά, όχι άγχος... Εγώ τουλάχιστον μπήκα εδώ συμπληρωματικά κι όπου μπορώ κι όσο μπορώ θα βοηθήσω. Αλλά οι ασχολίες πολλές και διάφορες και πρέπει να τις μοιράζω ισόποσα. Κι όσο για το IMDB αναφορές έκανα και θα κάνω γιατί δεν θεωρώ πως τίθεται θέμα ανταγωνιστικότητας ή/και πρωτοτυπίας. Απλά εμπειρικά επειδή είμαι στο support και βλέποντας με την πάροδο του χρόνου τις αλλαγές, μπορώ να πω πως πάνε προς το καλύτερο. Ιδέες λοιπόν και σκέψεις με παράδειγμα κι αν αρέσουν και φαίνονται ενδιαφέρουσες ή περισσότερο χρηστικές έχει καλώς. Αν όχι, πάλι έχει καλώς. Θα δουλέψω με τον δικό σας τρόπο! Γι'αυτό ήρθα! :)

Mandrake, κάποια από τα προηγούμενα γραφόμενά σου είχαν άλλη πρόθεση από τη μεριά σου και εκλήφθησαν διαφορετικά από εμένα...

Σου ξαναεύχομαι το Καλώς Ήρθες λοιπόν στην ομάδα και ό,τι προτάσεις/ιδέες/απορίες έχεις, μπορείς να τις εκφράζεις/διατυπώνεις εδώ. Επίσης, πολύ συχνά, αν θέλουμε να κάνουμε κάποιες (σημαντικές) αλλαγές σε κάποιο λήμμα της RetroDB, επικοινωνούμε μεταξύ μας αυτοί που έχουν κάνει τις συγκεκριμένες καταχωρήσεις στο συγκεκριμένο λήμμα, προκειμένου να διασταυρώσουμε πληροφορίες και πηγές και να συμφωνήσουμε στις αλλαγές.

"Καλή όρεξη" λοιπόν, διότι από "δουλειά" έχουμε μπόλικη! ;)

sunset89 είπε:
Πρόταση προς Νάσο: Μπράβο που άνοιξες σελίδα για τoν συνθέτη Παπαδημητρίου και τα Soundtracks του. Θα ήθελα να σου προτείνω να κάνεις κάτι αντίστοιχο για μερικούς ακόμα συνθέτες (αν και μπορεί να το έχεις ήδη υπόψιν σου). Βασίλης Δημητρίου, Παναγιώτης Καλατζόπουλος, Ευανθία Ρεμπούτσικα. Μας έχουν χαρίσει αρκετές υπέροχες μουσικές για "ντύσιμο" των σήριαλ.

Και μία ερώτηση: Μπορούμε στα τρίβια του κάθε καλλιτέχνη να προσθέτουμε πληροφορίες;; (και ηθοποιών και μουσικών κτλ)
Θα συμφωνήσω με την πρόταση της sunset89. Θα ήταν πολύ ωραίο να μπορούμε στα τρίβια του κάθε καλλιτέχνη να προσθέτουμε πληροφορίες - και να προσθέσω κάτι που θέλω κι εγώ (είναι η μέρα των προτάσεων φαίνεται η σημερινή):

Θα μπορούσαμε επίσης να κάνουμε το ίδιο και για τις σελίδες των τηλεοπτικών σταθμών? Θα μπορούσαμε εκεί να καταγράψουμε την ιστορία τους!

Χαίρομαι και εγώ για τις διαπιστώσεις του νέου φίλου, Mandrake

Με χαρά ακούω ότι λείπουν μεγάλου μήκους ταινίες από τη βάση δεδομένων της retrodb.

Ένας από τους βασικούς αρχικούς σκοπούς μου ήταν αυτός ακριβώς.

Η συνεχής συμπλήρωση της βάσης.

Επί το έργον λοιπόν.

Όσο για την πρόταση της sunset συμφωνώ απόλυτα. Άλλωστε για την εξαιρετική της δουλειά σε ότι παρουσιάζει δεν χρειάζονται συστάσεις. Είναι απλά τέλεια.

nasos kolias είπε:
Όσο για την πρόταση της sunset συμφωνώ απόλυτα.
Τέλεια! Ποιος ξέρει/μπορεί να αναλάβει να επεξεργαστεί τις σελίδες των καλλιτεχνών και των τηλεοπτικών σταθμών για να μπορούμε να προσθέτουμε κείμενα?

Παιδια θα κοιταξω αυριο τα templates και θα σας πω

Πίσω
Μπλουζα