RetroDB - Πρόοδος εργασιών

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Ok, εγώ παιδιά θα επανέλθω το βραδάκι, ... πρέπει να φύγω για το γραφείο μου... :(

Καλή σας μέρα!

Εγώ ένα θα ήθελα να πω, αν μου επιτρέπετε. Να μην καταλήξει η retrodb σε μία υπέρ-αναλυτική βάση με πολλές κουραστικές λεπτομέρειες, ατελέσφορες για το μέσο "ερευνητή". Οι κατηγορίες που προτείνει ο Bernard νομίζω είναι αρκετά καλές.

Νάσο να ρωτήσω κάτι εγώ, άσχετα απο αυτά; Ρίξε μια ματιά στο λήμμα "Ευανθία Ρεμπούτσικα" αν δε σου κάνει κόπο και πες μου, οι πληροφορίες που δίνονται εκεί, είναι ικανοποιητικής μορφής για να τις συνεχίσω και σε άλλους ηθοποιούς/συνθέτες/παρουσιαστές;

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είναι πάρα πολύ καλό.

Μπράβο sunset για μια ακόμα φορά.

Συνέχισε.

PS Συμφωνώ μαζί σου σε όλα.

Bernard το "τηλεοπτική εκπομπή" δεν υπάρχει σαν ορισμός πουθενά στον πλανήτη παρά μόνο στην Ελλάδα. Εκεί θέλω να καταλήξω κι εξηγώ παραπάνω για ποιόν λόγο φαντάζομαι πως γινόταν αυτό τότε και απλά παρέμεινε. Δεν διαφωνώ ότι χρησιμοποιούνταν και χρησιμοποιείται σαν όρος απ'τους ειδικούς στην χώρα μας. Τις λέξεις αναλύω και σκέφτομαι αν είναι σωστό να μπαίνουν έτσι όλων αυτών των ειδών οι σειρές. Γιατί στο τι λένε στην Αμερική και την Αγγλία κάνεις λάθος φίλε μου. Στις σειρές τις κατατάσουν. Επειδή ακριβώς το "ντοκυμανταίρ" (όπως η "κωμωδία", το "δράμα", η "επιστημονική φαντασία" κτλ.), για παράδειγμα, είναι κινηματογραφικό είδος (όπως είναι η "κωμωδία", το "δράμα", η "επιστημονική φαντασία" κτλ.), υπάρχει αντίστοιχα τηλεταινία ντοκυμανταίρ, βιντεοταινία ντοκυμανταίρ όπως και σειρά ντοκυμανταίρ με κανονικά επεισόδια! Βλέπε διάφορες του "National Geographic" όπως το "Αφρική: Το Λίκνο Της Ζωής", "Αρχαίοι Πολιτισμοί" (που έχουν κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα) κτλ. ή αν θέλεις με παραδείγματα στο πως το βλέπουν οι ξένοι πάμε σε "National Geographic Specials" , το "National Geographic Ultimate Explorer", το "The History Channel Presents" κτλ. Το ίδιο ισχύει για τα πάντα! Μπορείς ας πούμε να δεις που έχουν τα "Candid Camera" ('53), "Candid Camera" ('48-'50), "Candid Camera" ('60-'67) (ανέφερα ορισμένα από άλλες χρονολογίες), το Αγγλικό "Who Wants To Be A Millionaire" (άκυρο το "TV-game" που είπα πριν. "game-show" το καταγράφουν), το "American Idol: Search For A Superstar", από talk-show το "The Daily Show", σειρά ντοκυμανταίρ για αυτοκίνητα όπως το "Top Gear" κτλ. Για να καταλάβεις καλύτερα όσα έχουν εκεί σε εισαγωγικά φαίνεται είναι οι ουσιαστικά "τηλεοπτικές σειρές" ("TV series") και οι "μίνι σειρές" ("mini series"). Ένα παράδειγμα πως τα ξεχωρίζεις ανάμεσα στον σωρό είναι ας πούμε εδώ. Τέλος πάντων εδώ δεν μας ενδιαφέρει πως λειτουργεί το IMDB στην μορφοποίησή τους αλλά για να δούμε πως τα ξεχωρίζουν και οι Άγγλοι, οι Αμερικάνοι, οι Γερμανοί, οι Ρώσοι, οι Γάλλοι και εν πάση περιπτώσει όλοι οι άλλοι.

Εκτιμω τη γνωμη σου φιλτατε Mandrake (που μαλιστα την θεμελιωνεις πολυ σωστα με παραδειγματα) αλλα θα γινω ελαφρως κουραστικος επαναλαμβανοντας οτι η RetroDB δεν παταει πανω στο προτυπο ImDB (που μπορει να ειναι και το καλυτερο), δεν απευθυνεται σε παγκοσμιο κοινο αλλα ειναι και παραμενει ενα Ελληνικο εξειδικευμενο (ως προς τη θεματολογια του εννοω) wiki.

Αλλαγες στη δεδομενη κατασταση ουτε μπορουν να γινουν ευκολα (απο τους λιγους feeders) αλλα ουτε νομιζω να χρειαζεται.

Οι κατηγοριες που υπαρχουν ειχαν προαποφασιστει συμφωνα και με τα trends που παρατηρουσαμε και στο φορουμ αλλα και με την γραμμη που δινει ο Νασος.

Οι εκπομπες ειναι μια μεγαλη σελιδα και θα πεσει αρκετη κουβεντα παντως...

Επανέρχομαι με το να πω απλά πως ο όρος "μυθοπλασία" στις "live action" ή "scripted", όπως ανέφερες, προσωπικά μου ακούγονται μια χαρά σαν όροι και με καλύπτουν! Αν και τα πράγματα θα γίνουν πιο πολύπλοκα στο μέλλον, φαντάζομαι... Ήδη έχουμε "scripted" μαζί με "εκπομπή" όπως το "Εσύ Αποφασίζεις"! Και είναι ακόμα νωρίς...

Το "Μπράβο, Καλώς Ήρθατε" που μου αναφέρεις δεν το γνωρίζω γι'αυτό και δε μπορώ να κάνω κάποιον διαχωρισμό απ'τις "Τρεις Χάριτες". Δώσε μου άλλο παράδειγμα σε παρακαλώ. Όσο για τους "ειδικούς" Στάθη Βαθούλκο και λοιπούς που αναφέρεις είμαι σίγουρος πως χάριν απλοποίησης και ιστορικής αναφοράς χρησιμοποιούν αυτούς τους όρους ακόμη. Αλλά η ζωή και οι τέχνες γίνονται όλο και πιο πολύπλοκα κι αν θέλουμε κάποια στιγμή να μην θεωρούμε το ίδιο πράγμα την σειρά "Φάκελοι" με την "Ελλάδα Έχεις Ταλέντο" και να μην τις αναφέρουμε λίγο αυθαίρετα (έτσι μου ακούγεται βρε παιδιά μιας και ο όρος βγήκε ουσιαστικά βάσει Φυσικής). Αλλά είπαμε... Εγώ δεν ήρθα να χαλάσω/αλλάξω πράγματα και καταστάσεις. Όπως φαίνεται συνέπεσε απλά με το γεγονός ότι τώρα προσθέτετε έναν ευρείας κατηγορίας τηλεοπτικό όρο! Καλό θα είναι λοιπόν, όπως λέτε, να ξεκαθαριστεί απ'την αρχή για να μην τραβάτε μετά τα χίλια μύρια... :)

bernard.c είπε:
Οι Άγγλοι και οι Αμεικάνοι αναφέρονται και στα "scripted" και στα "non-scripted" προγράμματα ως "TV Shows". Από την άλλη όμως, όταν λένε "TV series" (τηλ σειρές), νομίζω ότι είναι σαφές ότι αναφέρονται μόνο σε "scripted" προγράμματα..
Δεν ισχύει. Απαντάω παραπάνω με παραδείγματα. Δε με μπερδεύει καμία μετάφραση πάντως.

bernard.c είπε:
Το να περάσουμε στη RetroDB όρους του τύπου "(πραγματικοί ηθοποιοί")/τηλεοπτική σειρά" το θεωρώ υπερβολή και "άκυρο". Το θέμα είναι να μας καταλαβαίνουν αυτοί που μας διαβάζουν... Και στο forum έτσι τα έχουμε ξεχωρίσει και δεν νομίζω ότι τα μέλη του forum μπερδεύονται...

Ειλικρινά πιστεύω ότι σε μπερδεύει η μετάφραση των λέξεων αυτών από τα Αγγλικά στα Ελληνικά: Οι Άγγλοι και οι Αμεικάνοι αναφέρονται και στα "scripted" και στα "non-scripted" προγράμματα ως "TV Shows". Από την άλλη όμως, όταν λένε "TV series" (τηλ σειρές), νομίζω ότι είναι σαφές ότι αναφέρονται μόνο σε "scripted" προγράμματα..
Ναι, το "με πραγματικούς ηθοποιούς" κι εμένα μου ακούγεται άκυρο! Το "Μυθοπλασία" είναι μια χαρά! Κοίταξε να δεις... Αυτοί οι διαχωρισμοί προέκυψαν στην συζήτηση από τις "σειρές". Δεν μας απασχολούν τώρα μιας και δεν υπάρχουν "κινούμενα σχέδια" για να τα ξεχωρίζεις! Όταν με το καλό αποφασίσετε αν πρέπει να μπουν ή όχι θα πρέπει τότε να γίνει κάποιος διαχωρισμός με την υπόλοιπη "μυθοπλασία" που είναι ήδη μέσα! ;)

Όσο για τα "τηλεπαιχνίδια" δεν βλέπω κάτι το διαφορετικό απ'τα υπόλοιπα είδη. Όσο δικαίωμα έχουν και τα "realities" αφού μπήκαν, δυστυχώς (προσωπική εκτίμηση) και στην δική μας τηλεόρασή, άλλο τόσο έχουν και τα "τηλεπαιχνίδια" ή τα "ντοκυμανταίρ" για δική τους κατηγορία. Άποψή μου πάντα...

Για τις "Τηλεταινίες", επίσης δεν βλέπω διαφορά! Η παραγωγή μιας τηλεταινίας από μια κινηματογραφική είναι σαφής και ευδιάκριτη ακόμη κι αν η κινηματογραφική είναι b-movie ή χαμηλού προϋπολογισμού (low budget) ταινία. Οι "βιντεοταινίες", δε, έχουν τον δικό τους ρόλο επίσης! Γυρίστηκαν και γυρίζονται (λιγότερο σήμερα, ίσως) για την προώθηση της αγοράς οπτικοακουστικών συσκευών. Ο κάθε τύπος ταινίας έπρεπε να έχει τον δικό του χώρο.

nasos kolias είπε:
Όσο για τα άρθρα Mandrake. Υπήρχε διχογνωμία από την αρχή για το που θα μπουν.

Τελικά δεν υπάρχει πλήρης ομοιομορφία επί του θέματος στην retrodb αλλά προσωπικά μ' αρέσει το γεγονός ότι οι κανόνες δεν είναι strict. Επίσης το ότι μερικούς τίτλους δεν στους εμφανίζει, αυτό συμβαίνει σε λέξεις άνω των 10 γραμμάτων. Πχ άν ψάξεις για τη Νεοδημοκράτισσα πεθερά, δεν θα την εμφανίσει αν δεν πληκτρολογήσεις επακριβώς : 7 θανάσιμες πεθερές : Η Νεοδημοκράτισσα πεθερά.

Μειονέκτημα λοιπόν του search engine.

PS προς mandrake : Διαχώρισα το Ρεμπέτικο σε δυο: ταινία και σειρά. Ίσως στη σειρά υπάρχουν περισσότεροι συντεέστές λόγω μεγαλύτερης διάρκειας.
Για ποιά άρθρα μου μιλάς; Γιατί χάθηκα λίγο... :)

Νάσο σ'ευχαριστώ για τις πληροφορίες στο θέμα "search engine" και στο ότι κοίταξες το "Ρεμπέτικο"! Δεν ήξερα πως έχει βγει και σε σειρά! Και είναι το ίδιο σενάριο; Το κακό είναι ότι πρόσθεσα ηθοποιούς μετά τον Νικόλα Άσιμο... Να αναφέρω όσους θυμάμαι για να αφαιρεθούν/μετατοπιστούν ή βλέπετε τις αλλαγές μόνοι σας και το φρόντισες ο ίδιος;

Wally είπε:
Εκτιμω τη γνωμη σου φιλτατε Mandrake (που μαλιστα την θεμελιωνεις πολυ σωστα με παραδειγματα) αλλα θα γινω ελαφρως κουραστικος επαναλαμβανοντας οτι η RetroDB δεν παταει πανω στο προτυπο ImDB (που μπορει να ειναι και το καλυτερο), δεν απευθυνεται σε παγκοσμιο κοινο αλλα ειναι και παραμενει ενα Ελληνικο εξειδικευμενο (ως προς τη θεματολογια του εννοω) wiki.
Αλλαγες στη δεδομενη κατασταση ουτε μπορουν να γινουν ευκολα (απο τους λιγους feeders) αλλα ουτε νομιζω να χρειαζεται.

Οι κατηγοριες που υπαρχουν ειχαν προαποφασιστει συμφωνα και με τα trends που παρατηρουσαμε και στο φορουμ αλλα και με την γραμμη που δινει ο Νασος.

Οι εκπομπες ειναι μια μεγαλη σελιδα και θα πεσει αρκετη κουβεντα παντως...
Αγαπητέ Wally η RetroDB όπως έχω ξαναπεί είναι ξεχωριστή database από μόνη της και δεν χρειάζεται πληροφορίες απ'το IMDB και το κάθε IMDB! Κάθε όμως κατηγορία απ'αυτές που υπάρχουν εδώ υπάρχουν κι εκεί ή αν θέλεις πολλή μόδα και ξενόφερτα προγράμματα πλέον τα παίρναμε και τα "παίρνουμε" απ'έξω ενώ τα προσαρμόζουμε στα μπορώ και στα θέλω της Ελληνικής πραγματικότητας. Ομοίως το πρέπον είναι να κινούμαστε και να προσαρμοζόμαστε με τους δόκιμους όρους και κατηγορίες που έχουν επιβληθεί παγκόσμια αλλά που μπορούμε στην γλώσσα μας να τους μετατρέψουμε διαφορετικά χωρίς να χάνεται το νόημα του τι σημαίνουν/είναι! Για παράδειγμα το "μυθοπλασία" που αναφέρατε είναι όντως αποδεκτό και κατανοητό, πιστεύω από όλους! Δεν είναι θέμα λοιπόν "αντιγραφής" του IMDB γιατί πολύ απλά δεν είναι δικοί τους οι όροι αλλά των "ειδικών" πάνω σε οποιοδήποτε οπτικοακουστικό υλικό υπάρχει στον πλανήτη. Απλά εκεί προσαρμόζονται όπως καλό θα είναι να γίνει κι εδώ πέρα! Δηλαδή αν τις "τηλεοπτικές εκπομπές" ο τύπος της τότε εποχής τις είχε ονομάσει "τηλεοπτικές μεταδόσεις" (που τις ονομάζει αλλά δεν έχει επικρατήσει απλά ως "κατηγορία"!), που πάλι βγάζει νόημα στο τι θέλαν να πουν με αυτό, θα τις περνούσατε ως "τηλεοπτικές σειρές και "τηλεοπτικές μεταδόσεις"; Πως σας ακούγεται αυτό;

Δεν θέλω για κανένα λόγο να φαίνεται πως κάνω διαχωρισμό. Γίνομαι κουραστικός αλλά το λέω για άλλη μια φορά. Και για εκεί έχω ενστάσεις όπως είχα και παλαιότερα! Για παράδειγμα τις "μικρού μήκους" ("short") τις έχουν στα genre (στα "είδη" δηλαδή! Τραγικό!) ή στο ότι στο link που σας έδωσα προηγουμένως για να δείτε πως ξεχωρίζουν οι σειρές με τα εισαγωγικά, δε μπορείς να καταλάβεις από ένα τέτοιο "search" ποιά είναι κινούμενα σχέδια και ποιά "live action"! Κάποια συγκεκριμένα updates που θέλω να κάνω, μου "κλειδώνουν" (δε θα μπω σε λεπτομέρειες) κι ενώ τους αναφέρω τον λόγο που το ζητάω αυτό να γίνει έτσι δε μπορούν να αποσταλούν καν αλλά ούτε και μου επιτρέπεται να κάνω αλλαγές! Είναι bug! Έχω αποστείλει 2 e-mail και περιμένω ακόμη απαντήσεις. Υπάρχουν κι εκεί ακόμη θέματα που πρέπει να αλλάξουν για να γίνεται όσο δυνατόν πιο εύχρηστη η βάση δεδομένων τους. Παλαιότερα σκεφτόμουν πως το "People" είναι πολύ χοντροκομμένο να φαίνεται στο search που επιλέγεις για να βρεις ονόματα. Γιατί δεν είχαν απλά ένα "Names"; Τι πάει πει "people"; Θα βάζατε εδώ σε αναζήτηση "Άνθρωποι" αντί για "Ονόματα"; Στην πορεία, προς μεγάλη μου έκπληξή, είδα πως άλλαξε! Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.

Για να συνεχίζω και στην κουβέντα που πρέπει να πέσει... :)

Προτείνω να ανοιχτεί ειδικό thread με τον τίτλο :

"Φιλοσοφική αναλυση καταχώρησης σειρών στην Retrodb σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τις επικρατούσες αντιλήψεις για την κατηγοριοποίηση σειρών, εκπομπών και άλλων τινών"

Αλλά όλες αυτές οι συζητήσεις θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να απεμπλακούν από το feeding της RetroDB, γιατί το προτεινόμενο υπερβολικό feeding θα την κάνει παχύσαρκη και ίσως μη επιθυμητή πλέον.

Ας την αφήσουμε λοιπόν νέα, φρέσκια, δροσερή, απλή, θελκτική, καλόκαρδη και κυρίως κατανοητή .Ένας τομέας όπου τα άτομα που ασχολούνται με αυτήν καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον, συννενοούνται σε δυο γραμμές, και κυρίως αλληλουποστηρίζονται για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Συμφωνώ 100% με την παραπάνω άποψη του Νάσου.

Mandrake, δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω επί του θέματος ("I rest my case").

Και μόνοι σας είπατε άλλωστε (Νάσος) πως πρέπει να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα από τώρα. Η ανάλυση αυτή γίνεται για να μην τα βρούμε μπροστά μας αργότερα. Όπως νομίζετε! Φίλε Νάσο δε μου απάντησες με το "Ρεμπέτικο", όμως, τι θα γίνει με τους ηθοποιούς που πέρασα. Ούτε άλλο παράδειγμα πήρα για την σύγκριση με τις "Τρεις Χάριτες" και το "Μπράβο, Καλώς Ήλθατε". Δε μου είπε ακόμη κανείς αν μπορώ να κάνω νέα καταχώρηση και πως, ή μόνο να προσθέτω στοιχεία. Επίσης δεν είπαμε τι γίνεται με τις "μικρού μήκους" ταινίες! Φαντάζομαι πως δεν υπάρχουν τηλεταινίες (στην Ελλάδα τουλάχιστον) αλλά κυρίως κινηματογραφικές και κάποιες βιντεοταινίες. Και το πως "ελέγχεται" το τι περνάει ο καθένας (π.χ. προσθέτει έναν ηθοποιό)! Το βλέπει κάποιος απο'δω μέσα ακόμη και το παραμικρό νέο edit να έχει γίνει; Θέλω να πω σε περίπτωση που χρίζει διόρθωσης, ελέγχεται το κάθε νέο edit κάπως από κάποιον; Και τέλος αν μπορούμε να κάνουμε νέα καταχώρηση απ'την αρχή, αναφέρουμε πουθενά πηγές; Διασταυρώνεται κάπως; Έχει αναλάβει κάποιος συγκεκριμένα να τα ελέγχει; Τα ερωτήματα πολλά αλλά χρειάζομαι απαντήσεις για να δω πως δουλεύει και να μην κάνω καμιά πατάτα!

Υ.Σ. Στην σειρά "Τα Μυστικά Της Εδέμ" το πιλοτικό επεισόδιο #0 του 1ου κύκλου περάστε κάπως, παρακαλώ, ότι έχει διάρκεια 85' και του 2ου κύκλου 90' γιατί δεν βρήκα τον τρόπο... :/ /emoticons/unsure@2x.png 2x" width="20" height="20" /> Αλήθεια..το άρθρο ενώ είναι περασμένο, γιατί δεν φαίνεται στον τίτλο;

Απαντήσεις :

1. Στο λήμμα Μυστικά της Εδέμ άνοιξα ένα com για να βάλεις το άρθρο που δεν φαίνεται να έχει καταχωρηθεί.

2. Μη διορθώνεις τα Snames, και κυρίως με αυτόν τον τρόπο όπως σε άλλα forum, του τύπου Αν Ήταν Το Βιολί Πουλί. Θα υπάρξει πρόβλημα στο search. Καλύτερα να μην τα πειράζεις καθόλου.

3. Σε ότι αφορά τις ταινίες μικρού μήκους, έχουν ήδη περαστεί κάποιες, αλλά ακόμα δεν είναι ώρα να ασχοληθούμε με αυτές, λόγω των ήδη μεγάλων αλλαγών στις κατηγορίες. Θα είναι το επόμενο project με ίσως νέα κατηγορία, θα δούμε, πάντως δεν είναι της ώρας.

4. Με το Ρεμπέτικο δεν μπορώ να σου απαντήσω, δες τους ηθοποιούς, ψάξε και ξεχώρισε τους. Για διαγραφή αυτών που θέλεις απλά τους διαγράφεις από το αντίστοιχο |a1= ή |a2= κλπ χωρίς να πειράξεις το a.

5. Αν για κάτι δεν είσαι σίγουρος μην το πειράζεις, μπορείς να μου στείλεις pm.

6. Όπου δεν παίρνεις απάντηση όπως Χάριτες κλπ. απλά περίμενε.

7. Τηλεταινίες υπάρχουν αρκετές (βλέπε ALTER κλπ). Υπάρχει ήδη υποκατηγορία στις Σειρές. Δεν προτείνεται καμιά αλλαγή για την ώρα.

8. Αυτό το διάστημα, θα το δεις άλλωστε και από το recent changes υπάρχει υπερβολικός φόρτος με τις αλλαγές, και έτσι κάθε νεωτερισμός δεν είναι της ώρας.

Τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει, η κατηγορία Τηλεοπτικές εκπομπές προχωράει με καλούς ρυθμούς, και σε αυτήν θα γίνει ένταξη πολλών νέων λημμάτων.

Υπομονή λοιπόν και μόνο σίγουρες καταχωρήσεις. Όχι αλλαγές τώρα. Άλλωστε ο κάθε feeder είναι υπεύθυνος για αυτά που καταχωρεί. Από αυτά κρίνεται. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε πρόβλημα σε καταχωρήσεις. Ελπίζουμε ότι έτσι θα συνεχίσουμε.

Keep Feeding

Ωραία! Σ'ευχαριστώ πολύ για τις υποδείξεις/πληροφορίες! Κάτι που δεν κατάλαβες στις τηλεταινίες (σαφώς και ξέρω πως υπάρχουν κι εδώ μέσα αλλά και πολλές γενικά!) και στις βιντεοταινίες ή κινηματογραφικές που αναφέρομαι, είναι που ρωτάω συγκεκριμένα για τις "μικρού μήκους"! Αλλά μου απάντησες στο ότι δεν περνιούνται ακόμη! Επίσης ίσως θα πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές εδώ κι εδώ με τις τρέχουσες εξελίξεις. Το συγκεκριμένο δεν βοηθάει πολύ. Βλέπουμε πως γίνονται οι "series", οι "movies" και οι "vhs". Αλλά τα υπόλοιπα; Πρέπει να υπάρχει ένα indexing κάπου. Εκτός αν τα έχετε αλλού που δεν γνωρίζω! Κι έπειτα βλέπω για παράδειγμα το εξής:

Κατηγορίες Σειρών(category) 1 = Τηλεταινια

2 = Ντοκυμαντέρ

Ισχύει τέτοιο πράγμα; Έψαχνα εχθές πόση ώρα να βρω παρόμοια εκπομπή με το "Φάκελοι" ή το "Έρευνα" του Παύλου Τσίμα, "Οι Ρεπόρτερς" κ.α. για να δω πως έχουν δηλωθεί ως είδος, αλλά μάταια... Υπάρχουν ανάλογες καταχωρήσεις ή ακόμη; Ντοκιμαντέρ έχουν περαστεί καθόλου; Ρωτάω επειδή και στην αρχική σελίδα δεν υπάρχει κατηγορία.

nasos kolias είπε:
2. Μη διορθώνεις τα Snames, και κυρίως με αυτόν τον τρόπο όπως σε άλλα forum, του τύπου Αν Ήταν Το Βιολί Πουλί. Θα υπάρξει πρόβλημα στο search. Καλύτερα να μην τα πειράζεις καθόλου.
Δεν το πολυκατάλαβα. Τα "A.K.A." τα είδα από δικές σας καταχωρήσεις και προχώρησα σε όσα δεν υπήρχαν. Δεν άλλαξα όνομα κανενός τίτλου παρά μόνο προσθέτοντας αποσιωπητικά ή σημεία στίξης όπου δεν είδα (δε μου απαντήθηκε ούτε σ'αυτό το κομμάτι τι κάνουμε). Προσθετικά έβαλα 1-2 δεύτερους λοιπόν. Οι εναλλακτικοί τίτλοι δημιουργούν πρόβλημα στο search;

Υ.Σ. Στα υπόλοιπα που αναφέρω είδα πως παρακολουθείται κάτι, τις διαφορές του στις αλλαγές κτλ. Ήθελε λίγο ψάξιμο παραπάνω.

Υ.Σ.2 Νάσο σ'αυτό που λες: "6. Όπου δεν παίρνεις απάντηση όπως Χάριτες κλπ. απλά περίμενε.".

Δεν έχω πρόβλημα να περιμένω αλλά επειδή παρακάλεσα, επειδή πέρασε κάποιος χρόνος (5 ημέρες) κι επειδή ο Bernard απάντησε εν τω μεταξύ αλλά όχι σ'αυτό που ζητούσα, το ανέφερα μήπως ξεχάστηκε.

Και κάτι ακόμη. Που θα αναφέρεται και πως βάζουμε σε κάθε σαιζόν μιας τηλεοπτικής σειράς/εκπομπής πόσα επεισόδια/εκπομπές έχει η κάθε σαιζόν; Στις περιπτώσεις που οι τηλεοπτικές σειρές ή εκπομπές έχουν τίτλους επεισοδίων και τους γνωρίζουμε, θα φαίνεται παρακάτω! Στις υπόλοιπες τι κάνουμε; Πως περνιέται και σε ποιό σημείο; Θα είναι ως αναφορά κάπου στο trivia ή μπαίνει στις αρχικές κατηγορίες κάπου/κάπως; Για παράδειγμα στο "Δυο Μέρες Μόνο" η 1η σαιζόν έχει 6 επεισόδια και η 2η έχει τα υπόλοιπα 12! Ας το προσθέσει παρακαλώ κάποιος εκεί για να δω πως γίνεται! :)

1. Αν έχεις οποιαδήποτε πληροφορία ή θέλεις να προσθέσεις κάτι, μπορείς να το κάνεις όπως για τα Μυστικά της Εδέμ προσθέτοντας |com=.

Επεισόδια που αφορούν 2 σεζόν μπορούν να αναλυθούν εκεί. Στη φόρμα υποχρεωτικά μπαίνει το άθροισμα των επεισοδίων.

2. Όλες οι σειρές που αναφέρεις Φάκελοι, Έρευνα και επίσης Αλάτι και Πιπέρι κλπ.

θα ανήκουν στη νέα πια κατηγορία Τηλεοπτικές εκπομπές. Σου ανοίγω τη σελίδα "Έρευνα" (για συμπλήρωση στοιχείων) για να δεις πως δημιουργούνται.

3. Η παρατήρηση για την πρόσθεση στοιχείων ως Α.Κ.Α ή και a.k.a αφορά μόνο τη γραφή, και όχι την πρόσθεση του εναλλακτικού τίτλου, που καλά κάνεις και τον αναφέρεις. Αν η εγγραφή σου ήταν

Αν ήταν το βιολί πουλί δεν θα έκανα κανένα σχόλιο. Όχι κεφαλαία σε κάθε λέξη.

4. Για τις οδηγίες έχεις δίκιο είναι πλέον "παλιές" αλλά δεν είχε προκύψει νέος feeder, όμως και πάλι δεν μπορούν να γίνουν τώρα.

5. Κι όταν λέμε "τώρα" ή "περίμενε", μη θεωρείς ότι αναφερόμαστε σε συγκεκριμένες μέρες. Απλά όπου βρίσκουμε δυσκολίες δεν χρειάζεται άγχος. Περνάμε αυτά που ξέρουμε πως γίνονται και αφήνουμε τα άλλα για αργότερα.

Μη νομίζεις λοιπόν ότι θεωρούμε εαυτούς "αυθεντίες". Μαθαίνουμε, πειραματιζόμαστε, αλλάζουμε, προσθέτουμε και όπως βλέπεις σε πολύ μικρό διάστημα έχουμε φτιάξει μια από τις πιο πλήρεις βάσεις δεδομένων, χωρίς βέβαια να έχουμε την ψευδαίσθηση, ότι είναι πλήρης ή ότι έστω πλησιάζει την αρτιότητα. Είναι όμως προϊόν που έγινε με μεράκι και αλληλοκατανόηση. Και σε αυτόν τον τομέα έρχεται και ο έλεγχος. Όπως τόνισα είναι στη διάθεση του κάθε feeder να εξετάζει τα στοιχεία πριν τα καταχωρήσει, και κυρίως να συζητά τυχόν διορθώσεις πριν τις κάνει.

PS : Πολύ καλές οι καταχωρήσεις σου Mandrake σε συντελεστές και όχι μόνο.

Αν στα επεισόδια όπως το Πάτερ ημών έχεις ονόματα Guest μπορείς να τα προσθέτεις μετά τον τίτλο του επεισοδίου.

Το λήμμα Έρευνα άνοιξε.

Keep feeding.

Σ'ευχαριστώ και πάλι για την βοήθειά σου και τις οδηγίες!! Με τα πρώτα γράμματα κεφαλαία σε κάθε λέξη, κατανοητό! Το ίδιο θα ισχύει και για τους τίτλους επεισοδίων; Γιατί ήδη στα "Πάτερ Ημών" και στο "Ο Πέτρος Και Τα Κορίτσια Του" τα έβαζα με κεφαλαίο το 1ο γράμμα. Να τα αλλάξω ή δεν έχει τόση σημασία εκεί;

Να επισημάνω ορισμένα τώρα που είδα αλλά δεν άλλαξα κι αν νομίζετε πως χρειάζονται αλλαγή, κάντε την:

1. Στην σειρά "Πάτερ Ημών" έχω 45 επεισόδια (καλά..το 6ο μου λείπει) και όχι 54. Σίγουρα υπάρχουν τόσα;

2. Στην σειρά "Οι Στάβλοι Της Εριέτας Ζαϊμη" έχω 34 επεισόδια. Είναι σίγουρα 36 το σύνολο; Κάτι έχει συζητηθεί για ένα εορταστικό που παίχτηκε Χριστούγεννα, αν θυμάμαι καλά. Είναι στα 36 μέσα; Σε περιπτώσεις, τώρα, που υπάρχει ένα τέτοιο επεισόδιο ή όπως το χριστουγεννιάτικο "Χάι Ροκ" που διαρκεί 1.5 ώρα περίπου, τι γίνεται μ'αυτά; Θα πρέπει να αναφέρονται ξεχωριστά ως σπέσιαλ επεισόδια ή ως τηλεταινίες; Τι προβλέπεται; Η διάρκεια ανά επεισόδιο, όμως, σαφώς και δεν αναφέρεται σ'αυτά τα επεισόδια! Μήπως θα πρέπει να αναφέρονται κάπου ξεχωριστά; Προσοχή! Δεν εννοώ τις ταινίες "50-50" και "Ευτυχισμένοι Μαζί" (επίσης αυτές δεν έχουν καταχωρηθεί, απ'ότι βλέπω!) αλλά ούτε και πιλοτικά μεγαλύτερης διάρκειας όπως στο "Τα Μυστικά Της Εδέμ" (σ'αυτά ας κάνουμε τα στραβά μάτια στο θέμα "διάρκεια") αλλά σπέσιαλ εορταστικά επεισόδια όπως του "Χάι Ροκ" που προανέφερα και του "Οι Στάβλοι Της Εριέτας Ζαϊμη" (γράφεται με ένα "τ" όπως διόρθωσα, αλλά δεν βλέπω αλλαγή). Αν μπαίνουν ως σπέσιαλ επεισόδια θα πρέπει να αναφέρονται πιστεύω μέσα στην παρουσίαση της σειράς. Αν θεωρηθούν τηλεταινίες, τότε θέλουν δική τους καταχώρηση. Ένα αντίστοιχο παράδειγμα σε special episodes (προσωπικά δε νομίζω να το έχω πετύχει αλλού σε ξένη σειρά) θα βρείτε στην σειρά "Doctor Who" όπου μιλάμε γι'αυτά που ναι μεν έχουν φυσική συνέχεια αλλά δεν ανήκουν στην αρίθμηση της σειράς! Τα παρακολουθείς βάσει ημερομηνίας προβολής τους! Κάτι τέτοιο θεωρώ πως είναι και στις Ελληνικές που προανέφερα. Για πείτε λοιπόν τι κάνουμε!

3. Στην σειρά "Το Σπίτι Δίπλα Στη Θάλασσα" έχω στην κατοχή μου 20 επεισόδια. Σίγουρα είναι 22 στο σύνολο;

4. Το ίδιο ερώτημα πάει και για την σειρά "Στη Σκιά Του Πολέμου" όπου έχω 18 επεισόδια και αναφέρονται πως υπάρχουν 20.

Για οποιαδήποτε "διόρθωση" κάνω πάνω σε τίτλο, χρονολογία, άτομο κτλ. θα το αναφέρω πρώτα εδώ, λοιπόν!

Σου στέλνω κι ένα pm!

EDIT: Πρόσθεσα κάποια στοιχεία στην σειρά "Έρευνα". Το είχα ανοιχτό, μόλις πάτησα να γίνει το edit και είδα πως έβαλες pm παραπάνω πως το άνοιξες! Ελπίζω να μην έκανα καμία πατάτα και να σου έσβησα κάτι! :/ /emoticons/unsure@2x.png 2x" width="20" height="20" /> Θέλω να διαχωρίσουμε τις καθαρά ντοκυμαντερίστικες εκπομπές απ'αυτές που έχουν και πάνελ με καλεσμένους και μιλάνε. Επίσης άλλες απ'αυτές είναι ενημερωτικές, άλλες πάλι όχι! Για παράδειγμα "Στα Άκρα" με την Βίκυ Φλέσσα θεωρείται περισσότερο talk-show ή το "Οι Πύλες Του Ανεξήγητου" που θεωρείται "talk-show"/"ντοκυμανταίρ". Την "Έρευνα" θα την έβαζα "talk-show"/"ντοκυμανταίρ" επίσης αλλά αυτά που αναφέρω δεν είναι είδη αλλά υποκατηγορίες (μέσα στην κατηγορία "τηλεοπτικές εκπομπές"! Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε πως το σκέφτομαι...

Τώρα, υπάρχει το θέμα τι θα είδος θα έβαζα την σειρά "Στα Άκρα" και την "Οι Πύλες Του Ανεξήγητου"; Μάλλον την 1η ψυχαγωγική/ενημερωτική (το 2ο συνθετικό λόγω, κυρίως, των καλεσμένων της) και την 2η έρευνας (αν μπορεί να ειπωθεί έτσι)/ψυχαγωγική.

Παιδιά μου είναι πραγματικά δύσκολο να μην το αναλύσω κάπως. Δε μπορούμε να τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι. Το να προστίθεται μία-μία η κατηγορία και ένα-ένα το είδος, μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει στο μέλλον. Σας το λέω άλλη μια φορά γιατί το έχω ξαναδεί το "έργο".

Για άλλη μια που έχω ένσταση, είναι το "Candid Camera" που θα μπορούσε κάλλιστα να μπει στις εκπομπές ως "ριάλιτι" και όχι στις τηλεοπτικές σειρές που είναι τώρα ως "κωμωδία". Το "Εσύ Αποφασίζεις" πάλι μου κολλάει για συνδυασμό "Τηλεοπτική σειρά\Δραματική" με "Τηλεπαιχνίδι" (ή κάτι τέτοιο, τέλος πάντων). Δεν είναι αμιγής τηλεοπτική σειρά για κανένα λόγο!

Θα ήθελα απλά να ενημερώσω πως μετά από ανταλλαγή pm με τον Νάσο με διαφώτισε σε διάφορα θέματα ενώ μου είπε πως θα κοιτάξει κάποια άλλα. Επίσης θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει θέμα για οποιαδήποτε άλλη απορία/παρατήρηση/πρόταση/προσθήκη/έλλειψη κτλ., θα πρέπει να το λέω εδώ ή θα πρέπει να γίνει σε κάποιο άλλο/νέο thread;

Οτι σε βολευει καλυτερα. Ολο αυτο το υποφορουμ εξυπηρετει την RetroDB

Ωραία! Τελικά η σειρά "Οι Στάβλοι Της Εριέτας Ζαϊμη" έχει 36 επεισόδια. Βρέθηκαν τα υπόλοιπα 2! Πρέπει να διορθώσετε το όνομα στον τίτλο με ένα "ρ" στο "Εριέτας" που είναι και ο σωστός. Εγώ δε μπορώ να το κάνω παρά μόνο στο Sname που το άλλαξα. Μένει να σιγουρευτούμε για το αν υπάρχει σπέσιαλ εορταστικό Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο. Λογικά είναι εκτός αρίθμησης.

Mandrake είπε:
Ωραία! Τελικά η σειρά "Οι Στάβλοι Της Εριέτας Ζαϊμη" έχει 36 επεισόδια. Βρέθηκαν τα υπόλοιπα 2! Πρέπει να διορθώσετε το όνομα στον τίτλο με ένα "ρ" στο "Εριέτας" που είναι και ο σωστός. Εγώ δε μπορώ να το κάνω παρά μόνο στο Sname που το άλλαξα. Μένει να σιγουρευτούμε για το αν υπάρχει σπέσιαλ εορταστικό Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο. Λογικά είναι εκτός αρίθμησης.
Υπάρχει Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο για αυτή τη σειρά. Προβλήθηκε μάλιστα το καλοκαίρι

Ωραία! Ας περαστεί στην σειρά ως πληροφορία! Πέρασα πληροφορίες στο "Προς Την Ελευθερία" ('96) και παρατηρώ πως ενώ η "Ροζίτα Σώκου" υπάρχει στα "Τετράγωνα Των Αστέρων" κτλ. δεν την βρίσκει. Δεν υπάρχει σύνδεσμος μεταξύ των προσώπων που φαίνονται στην εύρεση. Γιατί συμβαίνει αυτό; Πάντως κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο! Επίσης η Γιάννα Μπαλτσιάκη που αναφέρω ίσως είναι η Ιωάννα Μπαλτσάκη που παίζει στην ταινία "Ο Έτσι" (2006). Επειδή 2 πηγές μου λένε αυτό το όνομα όμως, καλό θα είναι να αναφέρονται και τα δύο. Υπάρχει αντίστοιχο a.k.a. για τους ηθοποιούς και λοιπά πρόσωπα, έτσι δεν είναι; Γιατί πολλοί σε ταινίες τα αλλάζουν είτε επειδή χρησιμοποιούν καλλιτεχνικά, είτε γιατί αλλάζει το οικογενειακή τους κατάσταση είτε για να τα κάνουν απλά πιο "εφετζίδικα"! Αν δεν υπάρχει, καλό θα είναι να το έχουμε στα υπόψιν!

Πίσω
Μπλουζα