Σ'ευχαριστώ και πάλι για την βοήθειά σου και τις οδηγίες!! Με τα πρώτα γράμματα κεφαλαία σε κάθε λέξη, κατανοητό! Το ίδιο θα ισχύει και για τους τίτλους επεισοδίων; Γιατί ήδη στα "Πάτερ Ημών" και στο "Ο Πέτρος Και Τα Κορίτσια Του" τα έβαζα με κεφαλαίο το 1ο γράμμα. Να τα αλλάξω ή δεν έχει τόση σημασία εκεί;
Να επισημάνω ορισμένα τώρα που είδα αλλά δεν άλλαξα κι αν νομίζετε πως χρειάζονται αλλαγή, κάντε την:
1. Στην σειρά "Πάτερ Ημών" έχω 45 επεισόδια (καλά..το 6ο μου λείπει) και όχι 54. Σίγουρα υπάρχουν τόσα;
2. Στην σειρά "Οι Στάβλοι Της Εριέτας Ζαϊμη" έχω 34 επεισόδια. Είναι σίγουρα 36 το σύνολο; Κάτι έχει συζητηθεί για ένα εορταστικό που παίχτηκε Χριστούγεννα, αν θυμάμαι καλά. Είναι στα 36 μέσα; Σε περιπτώσεις, τώρα, που υπάρχει ένα τέτοιο επεισόδιο ή όπως το χριστουγεννιάτικο "Χάι Ροκ" που διαρκεί 1.5 ώρα περίπου, τι γίνεται μ'αυτά; Θα πρέπει να αναφέρονται ξεχωριστά ως σπέσιαλ επεισόδια ή ως τηλεταινίες; Τι προβλέπεται; Η διάρκεια ανά επεισόδιο, όμως, σαφώς και δεν αναφέρεται σ'αυτά τα επεισόδια! Μήπως θα πρέπει να αναφέρονται κάπου ξεχωριστά; Προσοχή! Δεν εννοώ τις ταινίες "50-50" και "Ευτυχισμένοι Μαζί" (επίσης αυτές δεν έχουν καταχωρηθεί, απ'ότι βλέπω!) αλλά ούτε και πιλοτικά μεγαλύτερης διάρκειας όπως στο "Τα Μυστικά Της Εδέμ" (σ'αυτά ας κάνουμε τα στραβά μάτια στο θέμα "διάρκεια") αλλά σπέσιαλ εορταστικά επεισόδια όπως του "Χάι Ροκ" που προανέφερα και του "Οι Στάβλοι Της Εριέτας Ζαϊμη" (γράφεται με ένα "τ" όπως διόρθωσα, αλλά δεν βλέπω αλλαγή). Αν μπαίνουν ως σπέσιαλ επεισόδια θα πρέπει να αναφέρονται πιστεύω μέσα στην παρουσίαση της σειράς. Αν θεωρηθούν τηλεταινίες, τότε θέλουν δική τους καταχώρηση. Ένα αντίστοιχο παράδειγμα σε special episodes (προσωπικά δε νομίζω να το έχω πετύχει αλλού σε ξένη σειρά) θα βρείτε στην σειρά
"Doctor Who" όπου μιλάμε γι'αυτά που ναι μεν έχουν φυσική συνέχεια αλλά δεν ανήκουν στην αρίθμηση της σειράς! Τα παρακολουθείς βάσει ημερομηνίας προβολής τους! Κάτι τέτοιο θεωρώ πως είναι και στις Ελληνικές που προανέφερα. Για πείτε λοιπόν τι κάνουμε!
3. Στην σειρά "Το Σπίτι Δίπλα Στη Θάλασσα" έχω στην κατοχή μου 20 επεισόδια. Σίγουρα είναι 22 στο σύνολο;
4. Το ίδιο ερώτημα πάει και για την σειρά "Στη Σκιά Του Πολέμου" όπου έχω 18 επεισόδια και αναφέρονται πως υπάρχουν 20.
Για οποιαδήποτε "διόρθωση" κάνω πάνω σε τίτλο, χρονολογία, άτομο κτλ. θα το αναφέρω πρώτα εδώ, λοιπόν!
Σου στέλνω κι ένα pm!
EDIT: Πρόσθεσα κάποια στοιχεία στην σειρά "Έρευνα". Το είχα ανοιχτό, μόλις πάτησα να γίνει το edit και είδα πως έβαλες pm παραπάνω πως το άνοιξες! Ελπίζω να μην έκανα καμία πατάτα και να σου έσβησα κάτι! :/ /emoticons/unsure@2x.png 2x" width="20" height="20" /> Θέλω να διαχωρίσουμε τις καθαρά ντοκυμαντερίστικες εκπομπές απ'αυτές που έχουν και πάνελ με καλεσμένους και μιλάνε. Επίσης άλλες απ'αυτές είναι ενημερωτικές, άλλες πάλι όχι! Για παράδειγμα "Στα Άκρα" με την Βίκυ Φλέσσα θεωρείται περισσότερο talk-show ή το "Οι Πύλες Του Ανεξήγητου" που θεωρείται "talk-show"/"ντοκυμανταίρ". Την "Έρευνα" θα την έβαζα "talk-show"/"ντοκυμανταίρ" επίσης αλλά αυτά που αναφέρω δεν είναι είδη αλλά υποκατηγορίες (μέσα στην κατηγορία "τηλεοπτικές εκπομπές"! Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε πως το σκέφτομαι...
Τώρα, υπάρχει το θέμα τι θα είδος θα έβαζα την σειρά "Στα Άκρα" και την "Οι Πύλες Του Ανεξήγητου"; Μάλλον την 1η ψυχαγωγική/ενημερωτική (το 2ο συνθετικό λόγω, κυρίως, των καλεσμένων της) και την 2η έρευνας (αν μπορεί να ειπωθεί έτσι)/ψυχαγωγική.
Παιδιά μου είναι πραγματικά δύσκολο να μην το αναλύσω κάπως. Δε μπορούμε να τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι. Το να προστίθεται μία-μία η κατηγορία και ένα-ένα το είδος, μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει στο μέλλον. Σας το λέω άλλη μια φορά γιατί το έχω ξαναδεί το "έργο".
Για άλλη μια που έχω ένσταση, είναι το "Candid Camera" που θα μπορούσε κάλλιστα να μπει στις εκπομπές ως "ριάλιτι" και όχι στις τηλεοπτικές σειρές που είναι τώρα ως "κωμωδία". Το "Εσύ Αποφασίζεις" πάλι μου κολλάει για συνδυασμό "Τηλεοπτική σειρά\Δραματική" με "Τηλεπαιχνίδι" (ή κάτι τέτοιο, τέλος πάντων). Δεν είναι αμιγής τηλεοπτική σειρά για κανένα λόγο!