RetroDB - Πρόοδος εργασιών

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Μπορείτε να βάλετε στοιχείο "διάρκεια" και για τις βιντεοταινίες; Υπάρχει το "Dur" αλλά είναι φαίνεται μόνο για τις κινηματογραφικές. Το πέρασα εδώ αλλά δεν έπιασε.

Ετοιμοοοοοοοοοο

Ευχαριστώ! Θέλω να ρωτήσω επίσης κάτι που μόλις πρόσεξα. Είχα διορθώσει τον αριθμό επεισοδίων της σειράς "Επιφάνεια" σε 20 (από 19) και ο Sunset89 τα ξανάκανε 19. Γιατί συνέβη αυτό; Κι ένα λαθάκι που είναι σε εκκρεμότητα ακόμη:

Mandrake είπε:
Πρέπει να διορθώσετε το όνομα στον τίτλο με ένα "ρ" στο "Εριέτας" που είναι και ο σωστός. Εγώ δε μπορώ να το κάνω παρά μόνο στο Sname που το άλλαξα.
Αλλά κι ένα ερώτημα που θα πρέπει να με διαφωτίσει κάποιος πιο ειδικός:

Mandrake είπε:
Επίσης η Γιάννα Μπαλτσιάκη που αναφέρω ίσως είναι η Ιωάννα Μπαλτσάκη που παίζει στην ταινία "Ο Έτσι" (2006). Επειδή 2 πηγές μου λένε αυτό το όνομα όμως, καλό θα είναι να αναφέρονται και τα δύο. Υπάρχει αντίστοιχο a.k.a. για τους ηθοποιούς και λοιπά πρόσωπα, έτσι δεν είναι; Γιατί πολλοί σε ταινίες τα αλλάζουν είτε επειδή χρησιμοποιούν καλλιτεχνικά, είτε γιατί αλλάζει το οικογενειακή τους κατάσταση είτε για να τα κάνουν απλά πιο "εφετζίδικα"! Αν δεν υπάρχει, καλό θα είναι να το έχουμε στα υπόψιν!
Είναι εφικτό; Στο θέμα "Ροζίτα Σώκου" κατάλαβα τι συμβαίνει! Απλά πρέπει κάποιος να δημιουργήσει μια καταχώρηση για κάθε όνομα που να συνδέει τις υπόλοιπες μεταξύ τους! :)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mandrake είπε:
Ευχαριστώ! Θέλω να ρωτήσω επίσης κάτι που μόλις πρόσεξα. Είχα διορθώσει τον αριθμό επεισοδίων της σειράς "Επιφάνεια" σε 20 (από 19) και ο Sunset89 τα ξανάκανε 19. Γιατί συνέβη αυτό;
Η sunset89 το έκανε αυτό διότι έχει δει όλη τη σειρά και απλώς αποτελείται από 19 επεισόδια. άμα δεν είσαι σίγουρος για τον αριθμό επεισοδίων άστο όπως έχει. ;)

(αυτος ο Sunset φταιει για ολα, αυτος)

Επειδή h Sunset έχει απόλυτο δίκιο, αγαπητέ Mandrake, έχω κατ' επανάληψη παρακαλέσει να μην διορθώνουμε ανεξέλεγκτα και σύμφωνα με άλλες πηγές γιατί έτσι απλά διαιωνίζουμε τα λάθη του internet. Είδα κι έπαθα να διορθώσω πολλά λάθη που δυστυχώς φέρονται να είναι κοινώς αποδεκτά και επαναλαμβόμενα , όπως πχ επεισόδια διάφορων σειρών που δεν υπάρχουν, ονόματα που δεν συμμετέχουν, και γενικά το

"Κοινώς αποδεκτό" δεν είναι πάντα σωστό.

Γι' αυτό έχω πει πως καλό είναι για κάποιον που έρχεται με όρεξη για δουλειά να ασχoληθεί μόνο με νέες πληροφορίες στα πρώτα στάδια και προσθέσεις όπου μπορεί, όχι όμως διορθώσεις χωρίς προηγούμενη συζήτηση.

ps Οι στάβλοι διορθώθηκαν.

Η Sunset89 λοιπόν! Δεν ήξερα! Είμαι απόλυτα σίγουρος γιατί έχω στην κατοχή μου και τα 20 επεισόδια! ;) Δεν πρόκειται να κάνω τέτοιου είδους αλλαγή αν δεν είμαι σίγουρος για κάτι..! Να φτιάξουμε είπαμε πως πάμε, όχι να γκρεμίσουμε! Φίλε Νάσο έχω πει πως κι εγώ με την σειρά μου θα αναφέρω πρώτα εδώ μέσα για οποιαδήποτε "χοντρή" αλλαγή (όχι προσθήκη) βλέπω πως πρέπει να αλλαχθεί προτού το πράξω, αν δεν το έχω ήδη στην κατοχή μου (που είναι το πλέον προφανέστερο στοιχείο). Πες μου αν έχω κάνει κάποιο άλλο τέτοιο "παράπτωμα". Εκτός αν βάζουμε μέσα στο "Ο Κυρ' Γιώργης Εκπαιδεύεται" την απόστροφο που πρόσθεσα, ας πούμε. Τα επεισόδια επαναλαμβάνω πως τα έχω και γι'αυτό και τα πέρασα. Ακόμη μαθαίνω βέβαια!

Υ.Σ. Οπότε αλλάξτε κάποιος παρακαλώ ξανά σε 20 επεισόδια την σειρά...

Mandrake είπε:
Η Sunset89 λοιπόν! Δεν ήξερα! Είμαι απόλυτα σίγουρος γιατί έχω στην κατοχή μου και τα 20 επεισόδια! ;) Δεν πρόκειται να κάνω τέτοιου είδους αλλαγή αν δεν είμαι σίγουρος για κάτι..! Να φτιάξουμε είπαμε πως πάμε, όχι να γκρεμίσουμε! Φίλε Νάσο έχω πει πως κι εγώ με την σειρά μου θα αναφέρω πρώτα εδώ μέσα για οποιαδήποτε "χοντρή" αλλαγή (όχι προσθήκη) βλέπω πως πρέπει να αλλαχθεί προτού το πράξω, αν δεν το έχω ήδη στην κατοχή μου (που είναι το πλέον προφανέστερο στοιχείο). Πες μου αν έχω κάνει κάποιο άλλο τέτοιο "παράπτωμα". Εκτός αν βάζουμε μέσα στο "Ο Κυρ' Γιώργης Εκπαιδεύεται" την απόστροφο που πρόσθεσα, ας πούμε. Τα επεισόδια επαναλαμβάνω πως τα έχω και γι'αυτό και τα πέρασα. Ακόμη μαθαίνω βέβαια!

Mα πως γίνεται να έχουμε δει και οι δύο ολόκληρη τη σειρά και μένα να μου βγαίνουν 19 και σένα 20 επεισόδια; Μήπως διαθέτεις κάποιο διπλό; για τσέκαρε την αρχή ενός-ενός επεισοδίου μήπως έχεις κάποιο Χ2. Την έχεις δει όλη ή απλά τη διαθέτεις; Γιατί γίνονται και λάθη.

Δεν την έχω δει ακόμη (την είχα ψιλοπαρακολουθήσει τότε...) απλά την διαθέτω. Τα τσέκαρα όμως πριν ποστάρω (μήπως έκανα κάποιο απ'τα λάθη που αναφέρεις) ένα-ένα πως ξεκινάνε, πως τελειώνουν και τυχαίες ενδιάμεσες σκηνές και είναι 20! Αν τα έχεις και θέλεις μπορώ να σου ανεβάσω στο rapidshare το επεισόδιο που σου λείπει. Μένει να βρούμε με κάποιον τρόπο ποιό είναι.

Παιδιά επίσης στις περιπτώσεις που ένας/μία ηθοποιός έχουν μπει με άλλο όνομα σε ταινία ή σειρά που έχουμε στην βάση, τι κάνουμε; Για παράδειγμα στο "Ένοχος" ('89) η Λυδία Λένωση είναι με "Λυδία Λενούση" και ο Διονύσης Σαμαρτζής με "Σάκης Σαμαρτζής"! Περνάμε κάπου αυτή την πληροφορία ή το αφήνουμε; Κι αν δεν ξέρουμε το κανονικό όνομα του ηθοποιού παρά μόνο αυτό που αναγράφει η ταινία, τι γίνεται; Έχουμε διπλά πρόσωπα; Ίσως να βοηθούσε αυτό που αναφέρω παραπάνω. Να φαίνονται, δηλαδή, στις παρουσιάσεις των προσώπων τα 2α ονόματά τους, τα 3α αλλά και τα παρατσούκλια και οτιδήποτε! Ωσότου αν κάποιος έχει άλλη πληροφορία να μπαίνει στα ονόματα και να ξέρει πως "κυκλοφόρησαν" και με αυτό σε κάποιες συμμετοχές τους! Αν σκέφτεστε κάτι άλλο πείτε απόψεις!

Δεν χρειάζεται να βάζουμε υποσημειώσεις. Οι τίτλοι των ταινιών μπορούν να λένε ότι θέλουν από ορθογραφικά λάθη έως παραποίηση ονομάτων. Δεν ακολουθούμε ότι γράφουν αλλά αυτά που στην πραγματικότητα (ή στο σύστημα) είναι.

Ο Σαμαρτζής για παράδειγμα εμφανίζεται με διάφορες παραλλαγές.

Το σύστημα τον δέχεται μόνο ως Διονύσης Σαμαρτζής, που περιλαμβάνει όλες τις παραλλαγές του ονόματος του. Το ίδιο για τη Λένωση.

Mandrake είπε:
Δεν την έχω δει ακόμη (την είχα ψιλοπαρακολουθήσει τότε...) απλά την διαθέτω. Τα τσέκαρα όμως πριν ποστάρω (μήπως έκανα κάποιο απ'τα λάθη που αναφέρεις) ένα-ένα πως ξεκινάνε, πως τελειώνουν και τυχαίες ενδιάμεσες σκηνές και είναι 20! Αν τα έχεις και θέλεις μπορώ να σου ανεβάσω στο rapidshare το επεισόδιο που σου λείπει. Μένει να βρούμε με κάποιον τρόπο ποιό είναι.
Κάτσε να δούμε τώρα που θα την έχει κάθε βράδυ επανάληψη μέχρι ποιο νούμερο θα φτάσει! ;)

nasos kolias είπε:
Δεν χρειάζεται να βάζουμε υποσημειώσεις. Οι τίτλοι των ταινιών μπορούν να λένε ότι θέλουν από ορθογραφικά λάθη έως παραποίηση ονομάτων. Δεν ακολουθούμε ότι γράφουν αλλά αυτά που στην πραγματικότητα (ή στο σύστημα) είναι.Ο Σαμαρτζής για παράδειγμα εμφανίζεται με διάφορες παραλλαγές.

Το σύστημα τον δέχεται μόνο ως Διονύσης Σαμαρτζής, που περιλαμβάνει όλες τις παραλλαγές του ονόματος του. Το ίδιο για τη Λένωση.
Πραγματικά δεν κατάλαβα καθόλου το "Δεν ακολουθούμε ότι γράφουν αλλά αυτά που στην πραγματικότητα (ή στο σύστημα) είναι."...

Δηλαδή εγώ δίνω ονοματεπώνυμο "Μπαρμπαγιώργος" και θα εμφανίζει "Διονύσης Σαμαρτζής"; Πως γίνεται αυτό; Ή απλά εννοείς να βάζουμε πάντα "Διονύσης Σαμαρτζής" ότι κι αν λέει η ταινία; Στην 2η περίπτωση όμως προϋποθέτει να γνωρίζουμε οποιονδήποτε ηθοποιό ή κομπάρσο απ'έξω με τα 2α ονόματά τους και τα παρατσούκλια τους! Υπάρχει κανείς που να τα θυμάται όλα αυτά τα ονόματα απ'έξω;

sunset89 είπε:
Κάτσε να δούμε τώρα που θα την έχει κάθε βράδυ επανάληψη μέχρι ποιο νούμερο θα φτάσει! ;)
Σοβαρά; Πότε το παίζει; Αφού δε με πιστεύεις πάντως, να δούμε.

Σε ότι αφορά τους δεύτερους, τρίτους ηθοποιούς που εμφανίζονται και δεν γνωρίζεις καλύτερα να μην τους βάζεις καθόλου. Η μη εμφάνιση είναι προτιμότερη από τα λάθη. Κομπάρσοι δεν χρειάζονται και αυτός είναι και ο λόγος που από την αρχή λέω, χωρίς ίσως να εισακούγομαι, ότι η πολλή λεπτομέρεια είναι ανούσια και λειτουργεί επιβαρυντικά στην παρουσίαση ενός θέματος.

Επιπρόσθετα στοιχεία όπως μοντάζ, φωτογραφία, σκηνικά, κουστούμια κλπ δεν είμαστε σε θέση αυτή τη στιγμή να προσθέσουμε μιας και δεν υπάρχει δική μας βάση δεδομένων παρά μόνο σποραδικά στοιχεία. Ίσως στο απώτερο μέλλον να μπορέσουμε να τα συμπεριλάβουμε.

Περιμένω με ανυπομονησία το αποτέλεσμα της μονομαχίας : Mandrake vs Sunset.

Πάντως αν στοιχημάτιζα τότε προσωπικά θα στοιχημάτιζα υπέρ της Sunset.

Sorry Mandrake.

nasos kolias είπε:
Περιμένω με ανυπομονησία το αποτέλεσμα της μονομαχίας : Mandrake vs Sunset.

Πάντως αν στοιχημάτιζα τότε προσωπικά θα στοιχημάτιζα υπέρ της Sunset.

Sorry Mandrake.
Σιγά καλέ μην είναι και η μονομαχία Νοτίων - Βορείων! χαχα :P

Ευχαριστώ για το στοίχημα αλλά κάτσε μη χάσουμε και οι δύο! Εγώ απλά είδα όλη τη σειρά στα 19 επεισόδια και δε μου δημιουργήθηκε η εντύπωση οτι ελειπε κανένα. Την είδα μέσα σε πέντε μέρες. Τώρα άμα είχε πια τόόση σεναριακή συνοχή ώστε να μη δημιουργείται κενό και με 19 να είναι εντάξει ο θεατής, τι να πω, μπράβο στον Σκαραγκά. Θα δείξει το μέλλον..

Κατα τα άλλα, συμφωνώ απόλυτα με το Νάσο - έχουμε ξαναπεί ότι η υπερ-ανάλυση μόνο χρήσιμη δε μπορεί να είναι σε τέτοιες περιπτώσεις. Άλλωστε τόσο εξιδεικευμένες γνώσεις όπως μοντάζ και κουστούμια μόνο οι επαγγελματίες θα μπορούσαν να ψάχνουν και τέλος πάντων αυτοί έχουν τη δυνατότητα να βρουν στοιχεία από πιο υπερεξιδικευμένες βάσεις! Ας αφήσουμε τη retrodb να εξυπηρετεί τη μάζα!

Δηλαδή συγνώμη βρε παιδιά... Αν ο κύριος Νάσος Κόλιας ή οποιοσδήποτε άλλος απο'δω μέσα έχει παίξει ως κομπάρσος σε 3 ταινίες γνωστές ναι μεν αλλά εμφανίζεται ελάχιστα έως καθόλου σε ρόλο που δεν συγκρατεί ποτέ κανένας μας, θα ήθελε το όνομά του να φαίνεται στην βάση δεδομένων ή όχι; Θα το βάζαμε; Τι εννοείτε με το αν είμαι σίγουρος για τους ηθοποιούς; Αυτούς που διαβάζω; Και βέβαια είμαι απόλυτα σίγουρος ότι έχω καλή όραση! Ποιός ενοχλείται με το ότι υπάρχει μια παραπάνω πληροφορία για έναν "κομπάρσο", έναν "δευτερωνιστή" ή οτιδήποτε και για ποιόν λόγο; Εάν εγώ δεν έχω πρόβλημα σαν feeder να χρησιμοποιήσω τον ελεύθερό μου χρόνο για να τους περάσω, γιατί έχουν οι υπόλοιποι που απλά βλέπουν να υπάρχουν 5-10 ονόματα παραπάνω; Επιβαρύνεται η βάση; Πως; Και σε τελική ανάλυση, είναι ο στόχος μας αυτή η βάση δεδομένων να γίνει κάποτε πλήρης ή όχι;

Αναφέρομαι καθαρά για τους ηθοποιούς, όποιος κι αν είναι ο ρόλος τους. Και μην ξεχνάτε πως και αρκετοί μεγάλοι ηθοποιοί, κάποτε από κομπάρσοι ξεκίνησαν. Τώρα για το στοίχημα. Στοιχήματα δεν βάζω (που το βλέπω κομματάκι δύσκολο, μιας και τα επεισόδια είναι ήδη στην κατοχή μου, επαναλαμβάνω) τι έγινε; Δεν χάλασε ο κόσμος! Μπιγκ ντιλ! Για τα "σκηνικά", "κοστούμια" κτλ. δεν ξαναπερνάω τέτοια στοιχεία. Δεν συμφωνώ αλλά συμμερίζομαι την άποψή σας (δεν γνωρίζω βέβαια αν μιλάς εκ μέρους όλων αλλά δεν βλέπω και κανέναν άλλον να συμμετέχει). Μάλιστα θα αφαιρέσω αυτά που έχω βάλει ήδη ενώ μπορώ να κάνω εδώ reports σε όσα ήδη έχουν περαστεί παλαιότερα για να τα αφαιρέσει κάποιος υπεύθυνος!

Αγαπητέ Νάσο σε ποιά περίπτωση "η πολλή λεπτομέρεια είναι ανούσια και λειτουργεί επιβαρυντικά στην παρουσίαση ενός θέματος"; Εγώ πάλι είμαι της άποψης πως δεν υφίσταται σωστή παρουσίαση θέματος αν είναι ελλιπές. Γιατί ελλιπές είναι όταν δεν αναφέρεται μέρος του cast, όπως και να το κάνουμε. Όσο πιο λεπτομερές είναι ένα θέμα που παρουσιάζεται και όσο περισσότερες πληροφορίες δίνονται γι'αυτό τόσο πληρέστερη και καλύτερη μπορεί να θεωρηθεί μία παρουσίαση. Σε οποιονδήποτε τομέα! Σε αντίθετη περίπτωση θα σε παρακαλούσα να μου υποδείξεις κάποιο λειτουργικό πρόβλημα σε πληροφορίες που περνάω, με παράδειγμα.

Όσο για τα δεύτερα και τρίτα ονόματα που δεν γνωρίζω; Σε πληροφορώ πως δεν γνωρίζω και 100άδες πρώτα ονόματα που μπορεί να συναντήσω σε ταινίες. Ούτε όλους τους Έλληνες γνωρίζω, ούτε όλες τις Ελληνικές ταινίες τις έχω δει. Δεν είναι δυνατόν αυτό δηλαδή και να το ήθελα. Αυτούς τους πρωταγωνιστές, να μην τους περνάω λοιπόν; Καταλαβαίνεις πως δημιουργείται πρόβλημα έτσι και πρέπει να δωθεί μία λύση με τα ονόματα. Δεν είμαστε όλοι εδώ φωτεινοί παντογνώστες, νομίζω, και δεν είναι δυνατόν να κάνουμε ολόκληρη έρευνα στο διαδίκτυο για κάθε όνομα που περνάμε. Σιγά σιγά χτίζεται κι αυτό το κομμάτι. Μέρος της βάσης είναι και της διαδικασίας. Τα ονόματα πιστεύω πως θα πρέπει να περνιούνται όπως τα αναφέρει η εκάστοτε ταινία. Αν για παράδειγμα σε μία ταινία τον Νίκο Σταυρίδη πρωταγωνιστή τον είχαν βάλει "Αλέκο Καπετάνιο", δεν το γνωρίζαμε, η ταινία δεν βρίσκεται με τίποτα σήμερα και ούτε την έχει δει κανείς μας! Πως θα βάζαμε τον πρωταγωνιστή; Αυτό που προτείνεις και που ήδη κάνετε δημιουργεί περισσότερες λανθασμένες πληροφορίες και η λύση του δεν είναι σίγουρα η αφαίρεση του ονόματος αυτού. Αυτή η μέθοδος μου θυμίζει λίγο "πονάει πόδι, κόβω πόδι".

Εγω παλι παρατηρω, οτι καθε βραδυ εχουμε και 1-2 ποστς με αντιθεσεις ή ξεκαθαρισμα αποψεων ή προβληματισμο, πανω στο θεμα του τι ειναι η retrodb και πως πρεπει να λειτουργει.

Το site της retrodb.gr "ανηκει" τεχνικα (και μονο) στην ομαδα Β2R (retromaniax.gr, facebook ROG, twitter retromaniax κλπ κλπ) κατα βαση ομως ειναι ενα μνημειωδες εργο του Νασου Κολια που διατηρει και τον (φυση και θεση) τιτλο του Συντονιστη της ολης προσπαθειας.

Απο τη στιγμη λοιπον που η retrodb δεν ειναι ο katalogosthstainiothikhsthselladosDB ή το imdbhellasDB αλλά πρωτιστως μια προσπαθεια καταγραφης (και σωτηριας αν θελετε) του media υλικου καποιων χρονολογικων περιοδων - και μιας και η γραμμη του Συντονιστη ειναι σαφης στο τι και πως θελουμε να λειτουργει (με τις οποιες μικροαλλαγες και προσθηκες χρειαζονται) - θελω αφου σας ευχαριστησω ολους για μια ακομα φορα για την συνεισφορα σας στο εγχειρημα, να σας παρακαλεσω να επικεντρωθουμε στην ιδια τη "δουλεια" με τους ορους και τον τροπο που μας εχει ηδη δειχθει και ας κανουμε την οποια συζητηση για αλλαγη τους οταν οι συνθηκες θα ειναι πιο ωριμες για κατι τετοιο.

Αγαπητέ Mandrake

Είναι η τελευταία φορά που θα ασχοληθώ με απάντηση post που αφορά το feeding γιατί απλούστατα δεν μπορώ να καταναλώνω χρόνο απαντώντας τα ίδια και τα ίδια πάνω σε πράγματα που το forum έχει ξεκαθαρίσει σχετικά.

Το concept μου είναι ξεκάθαρο ότι δεν συμφωνεί με το δικό σου.

Η επιθετική σου στάση απέναντι στο όλο στήσιμο της retrodb είναι επίσης εμφανής και οι μέχρι τώρα παρατηρήσεις σου αφορούν λεπτομέρειες που τουλάχιστον εμένα με έχουν κουράσει υπερβολικά.

Όταν μιλάμε για μη πέρασμα δεύτερων και τρίτων ρόλων, αυτό αφορά καθαρά τα ονόματα ηθοποιών που δεν αναγνωρίζεις π.χ "Χ. Χατζηπαπάρας". Δεν είναι απαραίτητο να καταχωρηθεί.

Όσο για το ξεχώρισμα των ηθοποιών αυτή είναι η διαφορά ενός παρατηρητή-αναλυτή και ενός καταγραφέα-αντιγραφέα. Στη retrodb δεν γράφουμε ό,τι βλέπουμε αλλά αυτό που πραγματικά είναι. Και δεν χρειάζονται αναφορές και υποσημειώσεις γι΄αυτό.

Η retrodb, διορθώνει συνέχεια επαναλαμβανόμενα λάθη άλλων forum.

Η μέχρι τώρα συμβολή σου στο feeding είναι κατώτερη των προσδοκιών μου, και ο λόγος είναι προφανής, αφού αναλίσκεις το χρόνο σου, σε αντιπαλότητα με το team για λεπτομέρειες ή παρατηρήσεις, που είναι κατά τη γνώμη μου χωρίς σημαντική αξία, από τη στιγμή που η retrodb είναι σε στάδιο ανάπτυξης και χρειάζεται ένα σωρό άλλα πράγματα με τα οποία θα μπορούσες να ασχοληθείς.

Μου ζήτησες να σου ανοίξω σελίδες για feeding, όπως Οι πύλες του ανεξήγητου γιατί θα πρόσθετες στοιχεία. Το έκανα με μεγάλη χαρά, γιατί το συγκεκριμένο νέο κομμάτι που αφορά τις εκπομπές χρειάζεται ανάπτυξη και προσωπικά δεν έχω αρχείο γι΄αυτές. Παρόλα αυτά εκτός από σχόλια τύπου "Πως θα ονομάσουμε την εκπομπή¨ (ενημερωτική-ψυχαγωγική-talk show κλπ) δεν είδα πρόοδο.

Σε ότι αφορά τη διαγραφή στοιχείων που έχεις προσθέσει, στο έχω επανειλημμένα τονίσει, ό.τι έχεις καταχωρίσει είναι καλά καταχωρημένο. Όποιες διορθώσεις χρειάζονται γίνονται εν καιρώ. Συνεπώς δεν χρειάζεται να λες πως θα διαγράψεις όλες τις καταχωρήσεις σου. Αλοίμονο αν ο καθένας που διαφωνεί, διαγράφει τα πάντα.

Και θα επαναλάβω για πολλοστή φορά ότι δεν θεωρώ εαυτόν ούτε αυθεντία, ούτε δικτάτορα της retrodb. Ο μέχρι τώρα τρόπος συνεργασίας και αλληλοεκτίμησης των feeders της ομάδας είναι αδιάσειστο στοιχείο μιας πραγματικά μεγάλης επιτυχίας του forum.

Είναι λοιπόν δικό σου θέμα να αποφασίσεις τι θέλεις να κάνεις.

Σε αυτό λοιπόν το τελευταίο προσωπικό μου post που αφορά το θέμα, θα επιθυμούσα να είσαι Mandrake συνεργάτης στο θέμα της ανάπτυξης της retrodb.

The end

Τη μία δηλαδή βρίσκεις και μου επισημαίνεις πως κάνω καλή δουλειά και εδώ μέσα αλλά και με private message και την άλλη η μέχρι τώρα συμβολή μου είναι κατώτερη των προσδοκιών σου; Πως γίνεται να ισχύουν και τα δύο, ακριβώς; Στο "αλληλοεκτίμηση των feeders" βάζεις μέσα και το στοίχημα που θα έχανα απ'την Sunset; Το σχόλιό σου αυτό θα μπορούσε να λείπει. Απλά. Δεν ρώτησε κανείς κανέναν για το ποιός θα "νικήσει" μιας και δεν επρόκειτο για προσωπική κόντρα ποτέ. Επίσης στην "αλληλοεκτίμηση των feeders" βάζεις μέσα τα edit του Bernard σε δικές μου προσθήκες; Δεν είπατε εσείς οι ίδιοι ότι δεν πειράζουμε προσθήκες κάποιου feeder αν δε συζητηθεί πρωτίστως εδώ μέσα; Δεν συμμερίστηκα απόλυτα την άποψη αυτή και είπα πως δεν θα το επαναλάβω (όπως την περίπτωση των 19-20 επεισοδίων με την Sunset που όμως έχω τα επεισόδια); Εγώ τι είμαι δηλαδή; Παρακατιανός; Δεν είμαι μέλος της ομάδας; Στο υπόλοιπο οργίλο post και τις λοιπές κατηγορίες δε θα απαντήσω ανάλογα. Δεν θα πέσω στο επίπεδο αν κι έχω πολλά να πω, παρά τον λίγο καιρό που είμαι μέσα. Πάντως κατάλαβα αρκετά. Κατανοητά όλα κι απ'τον Paspartoo!

Υ.Σ. Στις "Πύλες" πολύ απλά ξεχάστηκε. Κι αυτό γιατί δε μου δόθησαν ποτέ απαντήσεις σε ερωτήματα για να ολοκληρώσω την εικόνα που θα πρέπει να περάσω τα στοιχεία (π.χ. πως να το κάνω με τις ημερομηνίες προβολής κάθε επεισοδίου, ας πούμε). Θα γίνει άμεσα.

Φίλε Mandrake,να σου πω κάτι,εντελώς φιλικά;

(κι "έξω από τον χορό" όμολογουμένως...)

Προς τα έξω,η εικόνα που βγαίνει,είναι ότι αναστάτωσες την ομάδα της RetroDB.Εγώ τουλάχιστον αυτό εισπράττω.

Μπορεί να σ' αδικώ κατάφωρα,αλλά σου λέω ειλικρινά πώς μου φάνηκε όλη αυτή η ιστορία που κρατά,πόσο,60+ posts ήδη.

Είτε λόγω ασυνεννοησίας,είτε λόγω εμμονής πάνω σε κάποια φόρμουλα συμπλήρωσης στοιχείων,εδώ και κάποιες ημέρες παρακολουθούμε όλοι την ιστορία αυτή,που είναι πολύ κρίμα για την αξία του έργου αυτού.

Θα μου πεις "και τι έγινε;Θα πέσει η DB επειδή διαφωνούμε;"

Όχι,αλλά αν κάποιος δε μπορεί/δε θέλει/δεν αποφασίζει/δεν καταλαβαίνει ότι οφείλει να συμμορφωθεί με τις εντολές του Νάσου Κόλλια,μάλλον περισσότερο πρόβλημα δημιουργεί,παρά καλό.

Φυσικά εύχομαι να τα βρείτε και να παραμείνεις DB feeder,αλλά βρε αδερφέ,κάνε κι εσύ αυτά που σου λένε τα παιδιά τόσες ημέρες τώρα... :)

Ξαναλέω,100% φιλικά όσα έγραψα... ;)

Πίσω
Μπλουζα