RetroDB - Πρόοδος εργασιών

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Καπου χαμενο στα ποστ, ειναι και ενα δικο μου - στις αρχες της "συζητησης" - οπου εξεφραζα την αποψη οτι πρεπει να λειανθουν καποιες δομικες ανωμαλιες στο στησιμο της βασης και μετα να γινει η συζητηση περαιτερω εμπλουτισμου της.

Κουβαλωντας καποιες "παιδικες ασθενειες", τα προτεινομενα ανοιγματα θα δημιουργησουν εν καιρω μεγαλυτερες τρυπες προς κλεισιμο.

Δεν χρειαζονται αντεγκλισεις. Εμεις θα παλεψουμε τα τεχνικα, εσεις συνεχιστε το εξαιρετικο σας εργο μεσα στα πλαισια που υπαρχουν λογω συγκυριων και οταν λυθουν τα προβληματα ειναι θεματα δευτερολεπτων οι νεες υποκατηγοριες, κεφαλαια κτλ

Ειρηνη υμιν εν ρετρω αδερφοι! :)

Δεν σκόπευα να συμμετάσχω στη συζήτηση, αλλά Mandrake με προκαλείς...

Mandrake είπε:
...Επίσης στην "αλληλοεκτίμηση των feeders" βάζεις μέσα τα edit του Bernard σε δικές μου προσθήκες; Δεν είπατε εσείς οι ίδιοι ότι δεν πειράζουμε προσθήκες κάποιου feeder αν δε συζητηθεί πρωτίστως εδώ μέσα;
Το μοναδικό edit που έκανα σε προσθήκη σου ήταν στο λήμμα των "Τριων Χαρίτων", όπου αρχικά είχα περάσει την επανάληψη της σειράς το 2009 και πρόσθεσες και την χρονολογία 2010. Επειδή η σειρά προβλήθηκε σε επανάληψη από Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009 μέχρι Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010 (δηλαδή μία μόνο εβδομάδα το 2010 και τα 8 τελευταία μόνο επεισόδια σε σύνολο 92), θεώρησα ότι η καταχώρηση της επανάληψης το 2009 ήταν επαρκής, ότι η καταχώρηση και το 2009 και το 2010 θα μπορούσε να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι η σειρά προβλήθηκε 2 φορές σε επανάληψη μέσα στα 2 χρόνια και επομένως έσβησα την προσθήκη σου του 2010. Αν έκανα κάποιο άλλο editing σε προσθήκη σου, σε παρακαλώ πολύ να το αναφέρεις (προς αποφυγή δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων δηλαδή!) Αναμένω με μεγάλη περιέργεια...8)

Κατά τα άλλα, δεν έχω τίποτα να προσθέσω - με έχουν καλύψει πλήρως τα posts των nasos kolias, sunset89, Paspartoo, manos426f και Wally.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κατάλαβα πως το σκέφτηκες και γιατί το διόρθωσες! Από την άλλη το ότι έχω στην κατοχή μου 20 επεισόδια από μια σειρά και το άλλαξα με το 19 (που απ'τη στιγμή που τα έχω όλα, φαντάζομαι πως είναι λάθος) είναι "παράπτωμα". Ενώ το ότι μου έσβησες μια καταχώρηση τελείως, δεν είναι. Εκεί το πάω. Φυσικά και η καταχώρησή μου ήταν με λάθος σκεπτικό γιατί όντως είναι συνέχεια του 2009! Δεν είχα κατανοήσει πλήρως τι σημαίνουν αυτές οι χρονολογίες, τότε. Όμως, τελικά, ποιά είναι τα όρια του "πειράζω χωρίς να αναφέρω"; Και καλά..εσύ είσαι moderator κι έχεις ας πούμε αυτό το δικαίωμα. Ακόμη και τότε όμως, όταν το ξανασυναντήσω εγώ μετά από 3 μήνες και βλέπω πως λείπει ενώ θυμάμαι ότι το πέρασα, πρέπει να μπαίνω στο τρυπάκι να ψάχνω πίσω ποιός το έκανε και γιατί (το "γιατί" σ'αυτήν την περίπτωση το κατάλαβα αμέσως! Δεν τίθεται θέμα είπαμε, το σκέφτηκα λάθος); Τουλάχιστον ας αναφερθεί. Δικοί σας άτυποι κανόνες είναι βρε παιδιά σε θέματα σωστής λειτουργικότητας. Δεν λέω κάτι διαφορετικό. :xm: Απ'όσο γνωρίζω δεν υπάρχει άλλο edit.

Μπράβο, τώρα μου αρέσει που ακριβολογείς.

Mandrake είπε:
Κατάλαβα πως το σκέφτηκες και γιατί το διόρθωσες! Από την άλλη το ότι έχω στην κατοχή μου 20 επεισόδια από μια σειρά και το άλλαξα με το 19 (που απ'τη στιγμή που τα έχω όλα, φαντάζομαι πως είναι λάθος) είναι "παράπτωμα". Ενώ το ότι μου έσβησες μια καταχώρηση τελείως, δεν είναι. Εκεί το πάω. Φυσικά και η καταχώρησή μου ήταν με λάθος σκεπτικό γιατί όντως είναι συνέχεια του 2009! Δεν είχα κατανοήσει πλήρως τι σημαίνουν αυτές οι χρονολογίες, τότε. Όμως, τελικά, ποιά είναι τα όρια του "πειράζω χωρίς να αναφέρω"; Και καλά..εσύ είσαι moderator κι έχεις ας πούμε αυτό το δικαίωμα. Ακόμη και τότε όμως, όταν το ξανασυναντήσω εγώ μετά από 3 μήνες και βλέπω πως λείπει ενώ θυμάμαι ότι το πέρασα, πρέπει να μπαίνω στο τρυπάκι να ψάχνω πίσω ποιός το έκανε και γιατί (το "γιατί" σ'αυτήν την περίπτωση το κατάλαβα αμέσως! Δεν τίθεται θέμα είπαμε, το σκέφτηκα λάθος); Τουλάχιστον ας αναφερθεί. Δικοί σας άτυποι κανόνες είναι βρε παιδιά σε θέματα σωστής λειτουργικότητας. Δεν λέω κάτι διαφορετικό. :xm: Απ'όσο γνωρίζω δεν υπάρχει άλλο edit.
Mandrake εάν το πρόβλημα των τελευταίων 15 ποστς σε αυτό το thread είναι τα 19 ή 20 επεισόδια της Επιφάνειας, να πάω να τα κάνω 20 να τελειώνει η υπόθεση. Δηλαδή ήμαρτον , δε θα κολλήσουμε στη ... Ζούνη.

Συνέχισε όμως και σε άλλα λήμματα και μην κολλάς στο αν σου κάνουμε εντιτ στις διορθώσεις σου. Εάν είναι να κολλάμε σε κάθε ένα λήμμα που αλλάζει μετά το τελευταίο εντιτ του καθένα μας και να ζητάμε το λόγο για αυτό, δεν κάνουμε δουλειά.

Ο Μάνος και ο Πάνος έχουν δίκιο και μας έχουν καλύψει στα υπόλοιπα ζητήματα.

Καλησπέρα σας.

Σήμερα έκανα κάτι που ήθελα ΠΟΛΥ καιρό να κάνω - "αφιέρωσα" τη μέρα μου στην ενημέρωση των τηλεοπτικών σταθμών στη RetroDB. Πέρασα πληροφορίες, ημερομηνίες, φωτογραφίες και άνοιξα μερικά ακόμα λήμματα που θα χρειαστούν σίγουρα στο μέλλον.

http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Κατηγορία:Κανάλια

Δεν έχω ακόμα τελειώσει με όλα τα λήμματα - μου έμεινε να περάσω φωτογραφίες σε μερικά ακόμα (ΕΡΤ, ΕΡΤ2, ΕΤ1, ΕΤ2, ΝΕΤ, Σινέ+, ΔΕΗ (+ κείμενο), MEGA, ΑΝΤ1, ΣΚΑΙ, ALPHA).

Έχω τελειώσει (σε αυτή τη φάση) τα: ΕΙΡ, ΤΕΔ, ΕΙΡΤ, ΥΕΝΕΔ, ΕΤ3, NEW, TEMPO, TV PLUS)...

Μπράβο bernard, έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά πάνω στο θέμα των τηλεοπτικών σταθμών. Το διαπιστώνω καθημερινά. Και δεν έχεις αφιερώσει "μια μέρα μόνο"....

Θα προσθέσω στην ΕΙΡΤ (κάτω) μια φωτο με το εορταστικό σήμα (ΕΙΡΤ με γκυ) χωρίς να ξέρω ποια είναι η παρουσιάστρια. Αν δεν σου αρέσει απλά διέγραψε το.

Σε ευχαριστώ πολύ Νάσο για τα καλά σου λόγια. Απλά κοιτάω να καταπιάνομαι με κομμάτια της RetroDB που γνωρίζω και αγαπώ περισσότερο και για τα οποία ξέρω από που μπορώ να αντλήσω πληροφορίες. Αν και έχουμε ακόμα πολλές πληροφορίες να προσθέσουμε στις σειρές για να τις κάνουμε πιο πλήρεις, σιγά-σιγά έχω στο μυαλό μου (μετά τους τηλεοπτικούς σταθμούς) να ρίξω λίγο βάρος σε τηλεοπτικές εκπομπές, διότι τώρα "παιδεύεσαι" μόνος σου στο κομμάτι αυτό και είναι ΠΑΑΑΑΡΑ πολλές (ίσως περισσότερες και από τις σειρές, ειδικά τα τελευταία χρόνια με όλα τα νεότερα τηλεοπτικά κανάλια...) Τα τηλεπαιχνίδια επίσης τα αγαπώ πολύ και θέλω να ψάξω για περισσότερες πληροφορίες όταν βρω χρόνο και αφήνω για το τέλος μία πολύ αγαπημένη μου κατηγορία: τις Ελληνικές ταινίες. Αυτές όμως στο μέλλον... Σε βιντεοταινίες και θεατρικές παραστάσεις (εκτός από πολύ κάποιες που προσέφερε/προσφέρει η ΕΡΤ με τη Ραδιοτηλεόραση) δυστυχώς δεν έχω στοιχεία για να συνδράμω (όπως θα έχεις παρατηρήσει). Με έπιασε η φλυαρία μου...

Όσον αφορά την φωτογραφία στο ΕΙΡΤ που πέρασες είναι φανταστική! Δεν την έχω ξαναδεί ποτέ, αλλά είναι μαγευτικά ρετρό και πολύ όμορφη λόγω Χριστουγεννιάτικου θέματος! Η παρουσιάστρια είναι η αγαπημένη Νάκυ Αγάθου, από τις "σταθερές" παρουσίες στην ΕΡΤ για 20 περίπου χρόνια, η οποία μας ενημέρωνε για το πρόγραμμα με τη ζεστή της φωνή. Το μόνο που "φοβάμαι" είναι μήπως μας "πάρουν" την φωτογραφία άλλα sites - μήπως να προσθέσουμε κάποιο κειμενάκι όπως retromaniax.gr ή retrodb.gr? Αν θες, μου λες και το κάνω εγώ (δεν μου παίρνει πάνω από 2 λεπτά).

Συγγνώμη που επεμβαίνω bernard και αφού σου δώσω κι εγώ συγχαρητήρια για ό,τι έχεις κάνει, να ξανατονίσω την άποψή μου ότι στα σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα που ανεβάζουμε στη retrodb πρέπει οπωσδήποτε να περνάμε το λογότυπο για να αποφεύγουμε τα αρπακτικά του νετ, που ποτέ μα ποτέ δεν αναφέρουν πηγή!

sunset89 είπε:
Συγγνώμη που επεμβαίνω bernard και αφού σου δώσω κι εγώ συγχαρητήρια για ό,τι έχεις κάνει, να ξανατονίσω την άποψή μου ότι στα σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα που ανεβάζουμε στη retrodb πρέπει οπωσδήποτε να περνάμε το λογότυπο για να αποφεύγουμε τα αρπακτικά του νετ, που ποτέ μα ποτέ δεν αναφέρουν πηγή!
Ναι, συμφωνώ κι εγώ με αυτή την άποψη. Αυτό προσπαθώ να κάνω με τις φωτογραφίες που ανεβάζω στη βάση, εκτός κι είναι πάρα πολύ μικρές και το λογότυπο μας πιάνει όλη την φωτογραφία (που είναι κρίμα...)

Στην Βάνα Πεφάνη έχει μπει φωτογραφία της Χρύσας Παππά. Προφανώς αλιεύθηκε απο'δω που είχαν ήδη κάνει λάθος! Η Βάνα Πεφάνη είναι στην πρώτη φωτογραφία στ'αριστερά. :) Bernard συγχαρητήρια!! Έχεις ρίξει δουλειά!

Ευχαριστώ Mandrake, διορθώθηκαν οι φωτό.

Ότι άλλα λάθη διαπιστώνεις μη διστάζεις να τα λες.

Bρηκα στο σαιτ του ηθοποιου Mιχαλη Δεσυλλα πληροφοριες σχετικα με τις συμμετοχες του στην τv. Eμεις εχουμε 4 συμ. στη rdb εκεινος εχει 19... Α εχει και φωτογραφιες απο τις εμφανισεις του στον ονειροπαρμενο απο τη γειτονια μας τρεις στο γυρω και τοημερολογιο ενος θυρωρου

Τελικά στο θέμα "ονόματα" τι αποφασίστηκε; Όποιοι ξέρουν όσα ξέρουν απ'τα κανονικά αλλιώς ότι αναγράφεται; Για να μην κάνω edit σε άλλον τότε, στο "Αδελφή Μου... Αγάπη Μου" ('87) η Δήμητρα Σερεμέτη είναι η Δήμητρα Παπαχρήστου.

EDIT: Έκανα κάποιο λάθος. Άκυρο το αποπάνω. Δήμητρα Παπαχρήστου είναι το κανονικό (λόγω του άντρα της, Κώστα) αλλά χρησιμοποιούσε το πατρικό της στις ταινίες.

Νάσο ρίξε μια ματιά στο παίξε μπουζούκι μου γλυκό.

Μετά το a6 όλοι είναι μόνο τραγουδιστές ή και ηθοποιοί?

Γιατί αν είναι μόνο το πρώτο ίσως να μην πρέπει να μπουν εκεί. Φυσικά το ίδιο το a6 πρέπει να φύγει

Πρόκειται για πρωτοτυπία, δεν νομίζω να υπάρχει άλλη τέτοια εγγραφή.

Επειδή στο συγκεκριμένο τραγουδούν όλοι αυτοί που αναφέρονται και είναι πολλοί, καταγράφηκε στο a6 τραγουδούν οι: και ακολουθούν τα ονόματα a7/a8....

Αυτό για να μην επαναλαμβάνεται το ra7/ra8....ως τραγούδι.....

Μπορεί να διαγραφεί το a6 και να υπάρχει αυτή η επανάληψη της λέξης τραγούδι μετά το κάθε όνομα. Προσωπικά πάντως δεν βλέπω να είναι άσχημη η παρουσίαση παρά την πρωτότυπη και ίσως καταχρηστική της εγγραφή.

Αν υπάρχει πάντως ....τεχνικό θέμα, να κάνουμε διόρθωση.

Πέρασα κάποιες πληροφορίες στο "Μικρό Έγκλημα" (2008 ) και θέλω να δείτε τι γίνεται με τα εξής ονόματα: Ο Κώστας Κορωναίος στην ταινία αυτή λέγεται "Κωνσταντίνος Κορωναίος" και το "Χρήστος Γεωργίου" είναι με "ι" ή "η" τελικά; Να υποθέσω ότι αυτός κι αυτός δεν είναι το ίδιο πρόσωπο, έτσι; Το όνομα συνήθως είναι με "η" βέβαια (δεν έχω πετύχει προσωπικά με "ι" αλλά δε γνωρίζω κι όλας) μιας και το "Χριστός" παραπέμπει αλλού.

Επισης οι Απαραδεκτοι ειναι 35 και 13 επεισοδια αντιστοιχα. Ειδα το τελος του 35ου και ελεγαν καλο καλοκαιρι.

Να υποθέσω πως τα επεισόδια δεν είναι όπως τα δίνει το "TV Ζάπινγκ", σε 3 σαιζόν; Το "1x35 Λος Απαραδεκτάος / Πορτογαλία", δηλαδή, είναι το τελευταίο του κύκλου; Μετά μένουν 14, ακόμη, όμως.

Mandrake είπε:
Να υποθέσω πως τα επεισόδια δεν είναι όπως τα δίνει το "TV Ζάπινγκ", σε 3 σαιζόν; Το "1x35 Λος Απαραδεκτάος / Πορτογαλία", δηλαδή, είναι το τελευταίο του κύκλου; Μετά μένουν 14, ακόμη, όμως.
Δύο ήταν οι σεζόν των Απαράδεκτων - το "TV Ζάπινγκ" (όπως άλλωστε και ο "Τηλεθεατής" με τους "10 Μικρούς Μήτσους") έκανε τους δικούς του διαχωρισμούς μεταξύ των σεζόν για να του "βγουν" ισάριθμα DVDs σε 3 κασετίνες.

Επίσης, το θέμα για το τελευταίο επεισόδιο του Α' κύκλου έχει ήδη αναρτηθεί εδώ:

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?t=982&page=18

Πίσω
Μπλουζα