Retropie

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.466
Αντιδράσεις
2.924
Στον φακελο bios
 

broxopios

RetroN00b
Joined
5 Μάρ 2017
Μηνύματα
47
Αντιδράσεις
4
Δεν το κατάλαβα, τι ακριβώς εννοείς;
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.466
Αντιδράσεις
2.924
Θα δοκιμασω αυριο να δω τι παιζει στο δικο μου στησιμο και θα σου πω
 

broxopios

RetroN00b
Joined
5 Μάρ 2017
Μηνύματα
47
Αντιδράσεις
4
Wally είχες κανένα νέο για το neo geo?

Τώρα σκέφτομαι να ασχοληθώ λίγο με amiga. Στην ουσία το μόνο παιχνίδι που θέλω να βάλω είναι το SWOS. Έχει ασχοληθεί κανείς? Αξίζει τον κόπο?
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.466
Αντιδράσεις
2.924
Ουπς σορρυ, το ξεχασα! Θα σου πω το βραδυ.

Θα ελεγα να μην χρησιμοποιεις pifba. Πηγαινε καρφι για lr-fba-next.

Γενικα οπου μπορεις να διαλεγεις lr- emulators διοτι ειναι οι libretro cores που ακουνε στο γενικο σεταρισμα του RetroPie. Δηλαδη φτιαχνεις τα controls και παιζουν παντου.

Οσο για την Amiga, αν κανεις Update RetroPie Script λογικα θα δεις πλεον και το Amiberry του συμπατριωτη Midwan οπου ειναι fork του UAE4ARM. Το τρεχω εδω και καιρο εγκαθιστωντας το εξωτερικα και ειναι εξαιρετικο. Τωρα πλεον θα βρισκεται μεσα στο RetroPie.

Aπο οτι διαβαζω, συντομα ισως δεν θα χρειαζονται οι ταρζανιες που εχω περιγραψει σε προηγουμενο ποστ (να φτιαχνεις .uae αρχεια για καθε δισκετα) για να τρεχεις κατευθειαν τα Amiga παιχνιδια.
 

broxopios

RetroN00b
Joined
5 Μάρ 2017
Μηνύματα
47
Αντιδράσεις
4
Για το neogeo μου βγάζει 2 emulators. Τον pifba και τον ir-fbalpha. Δε μου έχει τον ir-fba-next.

Για amiga πάτησα να εγκαταστήσει το amiberry και μου βγάζει την amiga στο retropie. Μέσα στα αρχεία μου έφτιαξε φάκελο amiga (όχι amiberry). Σωστά; Τώρα πως περνάμε παιχνίδι; Τι αρχεία χρειάζονται; Στο swos έχω τη δυνατότητα να το κατεβάσω σε LHA, CD32 & CD32 (SX32).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.466
Αντιδράσεις
2.924
Μην πας για ξεχωριστα NeoGeo. Ειναι δυσκολο και να βρεις συμβατο romset. Στησε τον lr_fba_2012 απο τα Optional Packages και βαλε το σωστο Final Burn romset. Τα Nam 1975, Soccer Brawl, Street Hoop που ρωτησες, παιζουν ΟΚ.

Για την Amiga εγω εχω κανει αυτο δηλαδη ενα .uae αρχειο για καθε adf αρχειο που να του λεει με ποιο emulator και με ποιο configuration θα ξεκιναει. Ειχα το Amiberry στημενο χερατα κανοντας overwrite τον UAE4ARM. Το εβαλα με τον retropie installer και τα βλεπει κανονικα. Μαλιστα σου δινει 3 επιλογες στο Launch menu: Amibbery, Amiberry 500, Amiberry 1200. Θα κοιταξω σε τι διαφερουν (απο τη στιγμη που διαβαζουν ετοιμα .uae). Ισως να μπορει να ξεκινα κατευθειαν απο .adf

Παντως εντος ημερων θα εχουμε νεα εκδοση RetroPie
 

broxopios

RetroN00b
Joined
5 Μάρ 2017
Μηνύματα
47
Αντιδράσεις
4
Κάτι μου ξεφεύγει εδώ σίγουρα δε γίνεται. Ασχολούμαι με το NeoGeo τώρα για να μπορέσω να κάνω τα 3 αυτά games να παίξουν.

Να αναφέρω τα βήματα που κάνω.

Αρχικά όπως είπες κατέβασα τον lr-fba-alpha2012.

Στη συνέχεια πήρα από 4 διαφορετικές πηγές romsets και χρησιμοποιώντας το clmamepro προσπάθησαν να τα κάνω rebuild. Κατέβασα από τη σελίδα του Final Burn που μου πρότεινες το dat file για τον lr-fba-alpha2012. Από το clmamepro πάτησα Profiler, φόρτωσα το αντίστοιχο dat file και πάτησα το Load/Upadate. Στη συνέχεια Settings καθόρισα έναν φάκελο που έβαλα στην επιφάνεια εργασίας που στην ουσία θα πάνε τα τελικά roms. To έκλεισα και πήγα στο rebuilder και εκεί έβαλα στο Source έναν-έναν τους φακέλους με τα διάφορα romsets (δοκίμασα και Non-Merged & Merge). Έτσι στον τελικό φάκελο μου έδωσε τα 3 παιχνίδια. Κανένα δε δούλεψε. Τι κάνω λάθος?

Edit: Πάμε στα της Amiga τώρα...

Δύσκολα αυτά που μου λες. Δεν έχω φτάσει σε τέτοιο επίπεδο ακόμη. Θα μου πεις γιατί ασχολείσαι? Έχω τρελή κάψα με τα retro games και με το retropie έχω βρει τη χαρά μου. Αλλά πολύ δυσκολία βρε παιδί μου...

Αυτό που έκανα είναι το εξής. Πέρασα τα kickstart στον φάκελο BIOS κι έβαλα 2 adf αρχεία του swos που βρήκα από εδώ. Επίσης ένα zip αρχείο του παιχνιδιού με πατς 2016/17 που βρήκα από εδώ.

Μπήκα στο amiberry, έβαλα στα roms, τη διαδρομή στα kickstart και έβαλα τα παιχνίδια στα DFO. Πάτησα reset αλλά με τις διάφορες δοκιμές σε ρυθμίσεις που έκανα, μόνο τις παρακάτω εικόνες κατάφερα να πάρω...

FormatFactory20170309_224625.jpg

FormatFactory20170309_224921.jpg

FormatFactory20170309_224804.jpg

FormatFactory20170309_224814.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

broxopios

RetroN00b
Joined
5 Μάρ 2017
Μηνύματα
47
Αντιδράσεις
4
Λοιπόν ύστερα απο μαρτυρικές προσπάθειες, πραγματικά, κατάφερα να κάνω την amiga να λειτουργήσει. Το πρόβλημα το είχαν τα παιχνίδια (roms) που έβαζα κι όχι η διαδικασία η οποία ήταν σωστή. Ετσι δοκίμασα το cannon fodder και παλαιότερες εκδόσεις του Sensible Soccer και δούλεψαν. Και πάμε στο επόμενο πρόβλημα. Δε μπορούσα να χρησιμοποιήσω τον μοχλό στα παιχνίδια. Πως ρυθμίζεται αυτο; Ακόμη περισσότερο, μπορούμε τον μοχλό να τον χρησιμοποιήσουμε σαν πληκτρολόγιο και ποντίκι για το μενού του amiberry?

Για τα neo geo δε βρήκα ακόμη λύση.
 

broxopios

RetroN00b
Joined
5 Μάρ 2017
Μηνύματα
47
Αντιδράσεις
4
Προσπαθώντας να λύσω ένα πρόβλημα, παρουσιάζεται ένα άλλο. Ξαφνικά μου αναγνωρίζει τον μοχλό του ps3 ως τρίτο μοχλό. Μέχρι το πρωί ήταν ο πρώτος. Έτσι λειτουργεί κανονικά στο μενού του retropie, αλλά όχι στα games.

​​​​​​Το τι διαφορετικό έκανα;

Έκανα enable το xboxdrv χωρίς να κάνω κάποια επιπλέον ρύθμιση ακόμη (θα ήταν το επόμενο που θα ρωτούσα αν δε παρουσιαζοταν το νέο πρόβλημα).

Επίσης πέρασα το dosbox για να δοκιμάσω το sensible soccer 2016/17.

Λίγο που έβαλα ένα mame να δοκιμάσω και να αλλάξω τις ρυθμίσεις του controller, δε λειτουργούσε το tab αλλά ένα από τα γράμματα (δε θυμάμαι ποιο). Όμως όταν πατούσα να ορίσω ένα κουμπί του ps3 controller δε το δεχόταν.

Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ.

EDIT: Και ξαφνικά όλα ήρθαν στα ίσια τους και ο μοχλός είναι στο no1 πάλι και λειτουργεί στα games κανονικά. Όπως πριν. Γιατί όμως συνέβη? Να ξέρω αν έκανα κάτι ώστε να μην ξανασυμβεί.

Επόμενο ερώτημα... πως κάνουμε mapping με το xboxdrv? Από τις οδηγίες εδώ, λέει στην αρχή ότι πληκτρολογούμε τη διαδρομή

cat /proc/bus/input/devices, αλλά όταν το πατάω δε συμβαίνει τίποτα. Το έχει επιχειρήσει κανείς?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

broxopios

RetroN00b
Joined
5 Μάρ 2017
Μηνύματα
47
Αντιδράσεις
4

Καλημέρα σε όλους!

Λοιπόν χθες ασχολήθηκα με το mapping controller μέσω xboxdrv. Έφτασα μέχρι στο σημείο που έλεγξα κάθε κουμπί και έπρεπε να γράψω την εντολή...

sudo /opt/retropie/supplementary/xboxdrv/bin/xboxdrv \

Εκεί όμως μου έβγαζε το εξής error και δεν μπορούσα να προχωρήσω

"Error couldn't claim the USB iterface: LIBUSB_ERROR_BUSY Try to run 'rmod xpad' and then xboxdrv again or start xboxdrv with the option --detach-kernel-driver".

Επίσης επειδή έχω προσπαθήσει πολύ με τα 3 παιχνίδια του NEOGEO και δε βρίσκω άκρη... αν έχει διάθεση και χρόνο κάποιο παλικάρι που έχει έτοιμα και λειτουργούν τα roms από Nam 1975, Soccer Brawl, Street Hoop και από Mame32 το Arch Rivals & Puzzle Bobble, να μου τα έστελνε με ένα wetransfer κάτι. Νομίζω δεν υπάρχει λόγος να παιδεύομαι άλλο με 5 games που δε βρίσκω και τρόπο να τα κάνω να λειτουργήσουν.

Στα θετικά είναι ότι πέρασα με επιτυχία το cannonball και το Outrun,

το DosBox όπου έβαλα το SWOS 2016/17 (λειτούργησε τέλεια) και έκανα και mapping τον ps3 controller,

εγκατέστησα με επιτυχία ένα PS4 controller με το ds4drv.

Στην ουσία το μόνο που μένει, είναι:

1. να κάνω να δουλέψουν τα 5 games που ανέφερα πιο πάνω,

2. να βρω πως να κάνω να ξεκινήσει το SWOS 2016/17 στην AMIGA &

3. Να κάνω mapping τον controller για να μπορώ να παίξω παιχνίδια AMIGA με μοχλό.

Ελπίζω με το νέο update που λες 1@Wally[/USER] σε retropie & Amiga να λυθούν αρκετΈς από τις δυσκολίες που έχω.

 

broxopios

RetroN00b
Joined
5 Μάρ 2017
Μηνύματα
47
Αντιδράσεις
4

Τι έγινε ρε παλικάρια το παρατήσατε το άθλημα?

Να πω ότι για το "3" που ανέφερα, μπόρεσα τελικά να κάνω τον μοχλό να λειτουργήσει για amiga. Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να έχω πληκτρολόγιο και ποντίκι για να χειριστώ το μενού της amiga. Τουλάχιστον όμως μπορώ να παίξω τα games.

Τώρα για το "2" αν έχει κάποιος διάθεση μπορεί να το τεστάρει μήπως κάνω κάτι λάθος? 1@Wally[/USER] έχει κουράγιο? Τα link του παιχνιδιού είναι εδώ http://files.swos.eu/swos16-17/ .

Για το "1" ισχύει ότι και πάνω :)

 

Kambia

Retired Admin
Joined
11 Ιαν 2008
Μηνύματα
13.627
Αντιδράσεις
1.058
Να σου πω την αλήθεια μετά το ζόρι που βλέπω να τραβάτε δεν τολμάω να πειράξω τίποτα! Όπως είναι σεταρισμένο, παίζω...
 

broxopios

RetroN00b
Joined
5 Μάρ 2017
Μηνύματα
47
Αντιδράσεις
4
Kambia είπε:
Να σου πω την αλήθεια μετά το ζόρι που βλέπω να τραβάτε δεν τολμάω να πειράξω τίποτα! Όπως είναι σεταρισμένο, παίζω...
Χαχαχαχα. Ναι η αλήθεια είναι ότι έχει ένα ζόρι, αλλά το τραβάω ίσως εγώ που δεν είμαι και τόσο σχετικός. Το παλεύω όμως. Μέρα με τη μέρα μαθαίνω και κάτι.
 

broxopios

RetroN00b
Joined
5 Μάρ 2017
Μηνύματα
47
Αντιδράσεις
4
Νιώθω συγκινημένος! Κατάφερα να κάνα να παίξει το swos 2016/17.

Ας πω τη διαδικασία για κάποιον που θέλει να κάνει το ίδιο. Φαντάζομαι θα λειτουργεί και σε αλλά games.

Καταρχάς κατέβασα την έκδοση του παιχνιδιού με το αρχείο lha. Το έκανα extract στον υπολογιστή και μου έδωσε έναν φάκελο. Αυτόν τον φάκελο τον πέρασα μέσα στην sd (διαδρομή επέλεξα τα roms της amiga, αν και δεν παίζει ρόλο, αρκεί να ξέρουμε που ειναι.

Επισης πέρασα στην sd και έναν blank δίσκο (blank200) σε zip μορφή.

Άνοιξα τον uae4arm (στον amiberry δε δούλεψε) και σαν βάση φόρτωσα την amiga1200 (του retripie). Στο "main Rom file" έβαλα 3.1. Στους δίσκους φόρτωσα στον df0 το blank disc (blank200) και στον hard drive έκανα add τον φάκελο swos που μου έδωσε το lha αρχείο.

Τελος στα memory settings έδωσα 2mb σε "chip" & "fast". Πάτησα reset και το παιχνίδι παίζει απροβλημάτιστα. Οποίος θέλει το δοκιμάζει.

Καλό βράδυ.
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.466
Αντιδράσεις
2.924

1@broxopios[/USER] δυστυχως τα προβληματα που θα βρεις στο RetroPie μπορει να ειναι απειρα και μοναδικα. Ενιοτε ουτε ο προγραμματιστης τους δεν ξερει να βοηθησει. Μονος βρισκεις λυση. Εγω κατεγραψα εδω λιγοτερες απο τις μισες λυσεις στα προβληματα που βρηκα για να βοηθησω νεους χρηστες. Αλλα τοσα τα ελυσα και δεν θυμαμαι πια ουτε τα προβληματα, ουτε τις λυσεις. Γι αυτο εχω πει οτι θελει υπομονη και πολυ πολυ τεσταρισμα. Το καλο ειναι οτι οταν τελικα το στησεις ειναι απολαυση.

Προσωπικα εχω σταματησει τους πειραμαρισμους και απολαμβανω το παιχνιδι :)

Μια βασικη μου αρχη για το RetroPie ειναι οτι απαιτω οτι στηνω να παιζει απο καναπε. Δεν θελω πληκτρολογια και ποντικια.

Βαζω λιγο νερο στο κρασι μου για την Amiga αλλα περιμενω οτι ο Midwan θα καταφερει να σεταρει το ποντικι στο δεξι μοχλο (οπως ο Xport στον WinUAEX πριν 15 χρονια) ωστε να τελειωνει και αυτο.

 

broxopios

RetroN00b
Joined
5 Μάρ 2017
Μηνύματα
47
Αντιδράσεις
4
Έγινε λάθος ποσταρισμα.

Να σβηστεί παρακαλώ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

broxopios

RetroN00b
Joined
5 Μάρ 2017
Μηνύματα
47
Αντιδράσεις
4

1@Wally[/USER] ισχύει ότι το retropie έχει θέματα, αλλά αυτό που είδα είναι ότι υπάρχει εξήγηση αλλά δεν υπάρχουν καλοί οδηγοί ή απόψεις από διάφορους χρήστες για το ίδιο πρόβλημα. Ίσως επειδή δεν ασχολούνται πολλοί ή επειδή είναι σχετικά νέο.

Πάντως είναι φοβερό μηχάνημα. Μηχανή του χρόνου θα έλεγα. Έχω μαζεμένα τα παιδικά κ εφηβικά χρόνια εκεί μέσα (όσον αφορά τα παιχνίδια τουλάχιστον).

Είμαι κοντά στο 100% τώρα. Θέλω μόνο να κάνω να παίξουν τα 3 Neo Geo και το arch rivals. Και κάποια στιγμή να γίνει αυτό που είπες με τον δεξί μοχλό για ποντίκι.

 

broxopios

RetroN00b
Joined
5 Μάρ 2017
Μηνύματα
47
Αντιδράσεις
4
Τελικά βρέθηκε λύση και για τα 4 neogeo games που είχα θέμα.

- Nam 1975

- Soccer Brawl

- Street Hoop

- Puzzle Bobble - Bust A Move

Βρήκα έτοιμα fba 0.2.97.39 romsets και τα έτρεξα με τον lr-fbalpha emulator. Ούτε clmamepro ούτε αλχημείες. Έτρεξαν κανονικά. Τόσο απλό ήταν τελικά.

Τώρα το μόνο παιχνίδι που έχω θέμα και δε μου παίζει είναι το Arch Rivals από τα Arcade.

Όταν το τρέχω μου βγάζει την εξής εικόνα και δε μπορώ να κάνω τίποτα.

File_000.jpg


EDIT:

Τελικά βρέθηκε λύση και για το παραπάνω. Έκανα install τον advanceMAME 0.94 emulator μέσα από το Retropie και τρέχει και αυτό κανονικά.

Πλέον όλα τα παιχνίδια που θέλω τρέχουν απροβλημάτιστα.

Το μόνο που θέλω τώρα είναι κάποια στιγμή να κάνω mapping τον μοχλό, ώστε να λειτουργεί σαν πλητρολόγια-ποντίκι για να παίζω από καναπέ-κρεβάτι τα Amiga games χωρίς ξεχωριστό ποντίκι πληκτρολόγιο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

broxopios

RetroN00b
Joined
5 Μάρ 2017
Μηνύματα
47
Αντιδράσεις
4
Καλησπέρα στην παρέα.

Έχοντας οτι χρειάζομαι στο retropie, πως μπορώ να κάνω save όλα τα αρχεία; Να βγάλω την κάρτα και να κάνω οτι εχει copy-paste?
 
Μπλουζα