Windows Vista

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας AEON
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Κοιτα,ηρθε σε μια εποχη που τα ανταγωνιστικα συστηματα ηταν αναπηρα.

Η Commodore ομως δεν σταθηκε ανταξια του μηχανηματος.

Καταφερε εν τελει να το φουνταρει.

Wally είπε:
Ο C64 ηταν παιχνιδομηχανη ή peekpokeμηχανη (οχι οτι δεν εγιναν προσπαθειες παντως, βλ GEOS etc)Την AMIGA παιχνιδομηχανη την εκανε η Commodore αφαιρωντας την MSBasic απο το πακετο και μη αντικαθιστωντας την με καποιο αλλο εργαλειο.Ασυγχωρητο!
Βρε wally μου αυτό κατάλαβες; Μίλησα για τους ανθρώπους που κρατήσανε ζωντανό τον C64, την Amiga, αυτούς που γράφουν τα blogs, που συντηρούν αυτό το forum, που κάνουν cvs checkout.

Μιλάω για τα άτομα που ακόμα και σήμερα παλεύουν με έναν pegaso ή ακούνε το γουργούρισμα του drive της Amiga.

@pooky. Κανείς δε σου λέει ότι έχεις κάνει κάτι λάθος ή ότι τα βλέπεις από λάθος προοπτική τα πράγματα. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος Απλά ότι υπάρχουν κι άλλες προοπτικές. Όσον αφορά τα 8000 γνώμη μου είναι ότι αφορά ένα υπέρογκο ποσό για pc. Σίγουρα αν κάνεις το κέφι σου και τα έχεις πάντα, άνετα μπορείς να χαλάσεις και τα 2πλάσια. Μην συγκρίνουμε όμως pc με αυτοκίνητα.

Τελικά όλα είναι θέμα προοπτικής

Shock, όπως και τα αυτοκίνητα έτσι και τα PCs έχουν έναν κοινό άξονα. (Δεν αναφέρομαι σε κανένα διαφορικό μην ανησυχείς.)

Μπορείς να πάρεις ένα Matizακι (που είναι κουκλί, υπέροχο, μια γλύκα, ένα απίθανο αυτοκινητάκι) και έχεις μια Chevrolet.

Μπορείς να πάρεις μια Corvette (που είναι κούκλα, υπέροχη, ατελείωτη, μια γλύκα και απίθανο αυτοκινητάκι) και πάλι έχεις μια Chevrolet.

Σωστό;

Και ναι και όχι είναι τελικά όντως θέμα προοπτικής. Εγώ τι θα διάλεγα; Το Matizάκι ΚΑΙ την Corvette..... Το ένα για να κόβω ήρεμα τις βόλτες μου και να ακούω κλασσική μουσικούλα και το άλλο για να χώνω τα μέταλλα και να χάνομαι με 1000. Ανάλογα πως το βλέπω εκείνη τη στιγμή.

ΑΛΛΑ!!!! Για το ένα θες 7800 ευράκια και για το άλλο θες 125000........

Έτσι και τα PCs.

Μπορείς να πάρεις ένα απλό laptopάκι με 500 ευράκια και μπορείς να φτιάξεις ένα υδρόψυκτο τέρας με 10000. Τι διαλέγω εγώ; Και τα δύο. Το Laptopάκι για να σερφάρω, να γράφω τα posts μου και να ακούω τα MP3s μου και το "τερατάκι" για να χάνομαι στο STALKER και στο Oblivion στην 30 Aplle Cinema Display. Είναι και εδώ θέμα προοπτικής.......

Γι'αυτο σε παω ρε γειτονα ...γιατι εισαι τρελαρας :thumb: :thumb: :thumb:

Τι στο καλό μανία είναι αυτή με τα Vista, αλήθεια, από όποια πλευρά και εάν βρίσκεσαι... είτε με το μέρος τους, είτε ενάντια τους.

Pooky; μην μου αγχώνεσαι και όποιος άλλος γουστάρει να "παίξει" με αυτά, [edit]torrent[edit]. Δοκιμάστε μόνοι σας το νέο λειτουργικό της Micro$oft.[/i] Υπάρχουν δύο DLs ένα των 2,5GBs και ένα διπλάσιου σχεδόν μεγέθους (4,33 GB). Όποιο και εάν επιλέξετε διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες. Άντε λοιπόν ξοδέψτε λίγο bandwidth και για τον Bill, όχι μόνο για τον Linus.

attachment.php

Εάν θέλετε να δείτε εάν το PC σας υποστηρίζε τα winVista, περάστε μία βόλτα και από εδώ όμως εγώ δεν θα έδινα και πολύ βάση καθώτι η πείρα μου λέει ότι γενικά τρέχουν και σε μηχανήματα με κατώτερα χαρακτηριστικά από αυτά των προδιαγραφών.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλα, μιλαμε για απιστευτες δηλωσεις σε αυτο το thread :D

O Wally (Watson ?) ανακαλυπτει επαναστατες των 17 ιντσων στο φορουμ και ετοιμαζεται να τους καρφωσει την MI6.....αφεντικο εγω εχω 19 ιντσο μονιτορ θα τη γλυτωσω ?? :eek:

Ο Pooky κοβει βολτες με american beauty car και πεταει δεσμιδες δολλαρια στους περαστικους....πες μου δρομολογιο αδερφε να τη στησω σε καμια γωνια :cool:

Τωρα λιγο πιο σοβαρα - το οτι τα windows vista ειναι η default πλατφορμα για pc gaming , ακομα και ως αξιωμα οπως παρουσιαζεται εδω , δειχνει ενα μονο πραγμα...την καταντια του λειτουργικου της Μ$. Να δωσω δηλαδη 300+50 για να παιξω πχ oblivion στην τελευταια λεξη της μοδας στα λειτουργικα (το οποιο οπως λεει η αδεια χρησης του δεν μου ανηκει κιολας...)...ειναι ακριβο μετα το Wii !!! ενδιαφερον... :)

Περιμενα πιο εμπνευσμενη απαντηση απο τον συγγραφεα του φορουμ :)

Καλα πηγα εγω στο Hilton και δεν ηρθες εσυ? (να τα εβλεπες και πρωτο χερι ωστε να αποφανθεις αν ειναι ακριβο ή φθηνο... :P )

Λοιπον αρχισες και εσυ να γινεσαι selective? :D

Αυτή η πιπίλα με το ότι δεν μας ανήκουν τα αυθεντικά windows να μην πεταγόταν κάθε λίγο και λιγάκι. Να υποθέσω ότι το Linux ανήκει σε όλους; Δεν είναι κατωχυρωμένο από κάποιον; Εάν δεν είναι να τρέξω να το κατωχυρώσω εγώ. Μην ξυπνήσει ένα πρωί ο Linus με μία επιταγή με 16 μηδενικά και φτύσει όλους του Linux Users κατάμουτρα και πάει διακοπές στο Hilton της Hawaii.

OSRM claims that a third of the 283 issued patents are held by Linux-friendly corporations like Cisco, HP, IBM, Intel, Novell, Oracle, Red Hat and Sony. The others are held by groups that may not be as friendly to Linux, such as Microsoft. Ravicher identified Microsoft as the holder of 27 of the patents, which he says have not been court tested.
Linux-friendly η Sony και κατέχει δικαιώματα και πατέντες σε αυτό το "ελεύθερο" λειτουργικό.

Σίγουρα με λίγο googling θα βρεθεί και η αντίθετη άποψη, όμως είναι γεγονός ότι, κάποιος "κρατάει" στα χέρια του τις πατέντες και τα δικαιώματα ακόμα και των ελευθέρων λειτουργικών και προγραμμάτων, πολύ απλά είτε για να μην του τα κλέψουν ή για να μην τα πατεντάρουν άλλοι. Τα λεφτά είναι πολλά και ίσως στο μέλλον πολλά να αλλάξουν εξαιτίας τους. Γιατί τελικά είτε το θέλουμε είτε όχι, το χρήμα κινεί αυτόν τον πλανήτη. Δυστυχώς.

Οπότε μην λέτε για EULA, άδειες χρήσης κ.λπ. γιατί το μέλλον μπορεί να κρύβει εκπλήξεις για όλους μας. Δυστυχώς.

ambu για το μέλλον πολλά μπορεί να γραφτούν...Μπορεί μια μέρα να θελήσει και η M να το παίξει ιεραπόστολος....Δεν ξέρουμε οντως!Το θέμα ειναι στο παρόν τι γίνεται...ή μάλλον τι ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ να γίνεται και ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ για αυτο ατομικά.

Επίσης, οταν πληρώνεις για κάτι εσυ δε θες να σου ανήκει??Για το linux κανεις δε ζήτησε λεφτά και ο καθενας νιώθει οτι του ανήκει...Άσχετα αν κάποιος θεωρείται "πατέρας" του...Δεν είπαμε να το ρίξουμε στην φιλανθρωπία...Απλά να έχουμε την Επιλογή...

EULA και στο Linux;

...???...

Tελικά τί μπορεί να σου ανήκει; Ο κόπος του άλλου;

Μπα μάλλον πληρώνεις για να δουλεύεις με το πρόγραμμα του,

αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σου ανήκει και ότι μπορείς να το

κάνεις ότι θέλεις... Ακόμα και να το εκμεταλλεύεσαι για να

πουλάς "έτοιμα πακέτα" Linux με προγράμματα άλλων και να

βγάζεις λεφτά από την δικιά τους δουλειά.

Επίσης, ήδη πολλές εμπορικές εταιρείες βγάζουν εμπορικά

προγράμματα για το "ελεύθερο" Linux. Αφού έβαλαν πόδι

με περιορισμούς για τα προγράμματα τους θα έχουν εν καιρό

και επιπλέον απαιτήσεις.

Σωστά Ambu, είναι κάτι σαν τα ελάχιστα specs των games.

Π.Χ. Κάρτα γραφικών 32 mega......:rolleyes:

Ναι αλλά τι κάρτα; nVidia? VIA? SIS? Πολύ γενικότητα..... :help:

Φυσικά δεν με νοιάζει αυτή τη στιγμή, το επερχόμενο gaming machine όχι απλά θα τα σηκώνει, θα τα απογειώνει. Αν και θα στηθεί, (δυστυχώς), κάπου στα μέσα του 2007, από τώρα ήδη μελετάω κουτιά, airflows, συστηματάκια υδρόψηξης αλλά και γενικά ότι έχει να κάνει με την μείωση ή αν θες την εξάλειψη του θορύβου σε ένα τέτοιο μηχάνημα.

Φυσικά σήμερα το πρωί παίχτηκε καλή φάση με οθόνη μια και μπορεί να πάρω τσάμπα μια 22άρα Mitsubishi οπότε για αρχή καλή είναι η ντουλάπα. Μια και περιμένω true HD tvs να βγουν σε μαζική παραγωγή ή ένα καλό projectorάκι σαν του Wally να έρθει και να κάτσει σαν main display στο μηχανάκι. :diablotin:

Για κάρτες γραφικών, μνήμες, μητρική και τροφοδοτικό θα επιλλέξω ανάλογα με το τι θα κυκλοφορεί εκείνη τη στιγμή μια και είναι νωρίς να μιλάμε για κάτι τέτοιο από τώρα. Είδομεν........ και can't wait......... :D :D

Επιμένεις...Κανείς δεν είπε ομως οτι αν το linux απαρνηθεί τις βασικές αρχές του και υιοθετήσει καινούριες θα τρέξουμε όλοι να τις ασπαστούμε!Προτιμούμε οτι πιο κοντινό στο ιδανικό μας ambu...Και αυτό προς το παρόν λέγεται linux.Αύριο μπορεί να λέγεται φούφουτος ή δεν ξέρω γω τι...

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΠΑ σε αυτόν το κόσμο.

Αργά ή γρήγορα όλοι το διαπιστώνουν αυτό.

Επίσης η πιπίλα περί επιλογής δωρεάν προγραμμάτων

και λειτουργικών για την επιλογή νομιμότητας ακούγεται

υποκριτικό αν μη τι άλλο από όποιον ασχολείται με την

μουσική, τον κινηματογράφο, τα παιχνίδια κ.λπ.

Ναι είμαστε νόμιμοι, επειδή το λειτουργικό μου είναι δωρεάν,

αλλά οι καλλιτέχνες και προγραμματιστές παιχνιδιών δεν

έχουν δικαιώματα για τις δημιουργίες τους...

Οπότε αυτούς, ας τους κατακλέψουμε... πολύ λογικό για όποιον

επικαλείται σε κάθε post του περί Linux την νομιμότητα που του παρεχει.

Παρανομία και νομιμότητα κατά συνείδηση. Ωραίο ανέκδοτο.

Σας αρέσει το Linux επειδή είναι καλύτερο; Δεκτό.

Αλλά φτάνει πια με το δωρεάν και την νομιμότητα.

Είσαι σε όλα νόμιμος; ΕΙΣΑΙ;

Δεν το αντέχω άλλο αυτό το παραμύθι.

Να υπενθυμισω οτι δεν μιλαμε για κοσμοιστορικα φαινομενα και βαθιες φιλοσοφικες αληθειες αλλα για μια εφαρμογη διαχειρισης αρχειων....

Ambu ως συνηθως με βρισκεις απολυτως συμφωνο...

Φυσικά και δεν είσαι!Αλλά δεν θα ΕΠΡΕΠΕ να είσαι?Και ακόμα καλύτερα...Δεν θα ΗΘΕΛΕΣ να εισαι???

ambu_dare είπε:
Ναι είμαστε νόμιμοι, επειδή το λειτουργικό μου είναι δωρεάν,αλλά οι καλλιτέχνες και προγραμματιστές παιχνιδιών δεν

έχουν δικαιώματα για τις δημιουργίες τους...

Οπότε αυτούς, ας τους κατακλέψουμε...
Η φωνή της λογικής μίλησε... :thumb:

Όταν γίνουμε νόμιμοι σε όλα , ξαναμιλάμε για λειτουργικά....

Ambu ευτυχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα όπως τα γράφεις. Ναι υπάρχει πόλεμος πατεντών. Η M$ και μόνο κατωχυρώνει δεκάδες, ναι καλά διαβάσατε δεκάδες πατέντες την ημέρα. Να μην πω για την Apple. Το θέμα είναι ΤΙ πατεντάρεις, ΠΟΥ ισχύουν οι πατέντες και ΑΝ παραβιάζονται αυτές. Το θέμα δεν είναι μικρό για να το καλύψω σε λίγες γραμμές και σίγουρα δεν είμαι το πλέον κατάλληλο άτομο να σου απαντήσω σε τυχόν απορίες που σου έχουν δημιουργηθεί. Αυτό που ξέρω είναι ότι:

Η SCO που είχε αγοράσει κάποια στιγμή την Caldera πήρε ένα γερό κομπόδεμα από την M$ (υπάρχουν τα αποδεικτικά στη δίκη) και έκανε μήνυση στην IBM ότι κώδικας που έδωσε "ελεύθερα" στο Linux είναι copyrighted από την SCO. Το θέμα έφτασε στα δικαστήρια, πέσανε πολλά χρήματα από δικηγόρους (ξέρεις τι γίνεται στην Αμερική). Η δίκη δεν έχει τελειώσει αλλά είναι κατά 99% νίκη της IBM. Οι πατέντες είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στο Linux που δεν πιάνουν οι εταιρείες που θίγονται.

Με τα Copyrights τώρα. Ναι το Copyright το έχει το Torvalds. Αν ψάξεις λίγο στο google θα δεις και πως το απόκτησε (κάποιοι πήγαν να πάρουν το copyright οι ίδιοι και να το εκμεταλευτούν). Το copyright μπορεί να αλλάξει κάποια πράγματα αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αλλάξει την άδεια χρήσης από GNU/GPL σε άσχετη. Αυτό είναι μια δικλείδα ασφαλείας που έχει μέσα η GPL και ουσιαστικά είναι και ο λόγος που κάποιοι δεν κάνουν το βήμα να βάλουν τα προγράμματα τους κάτω από τη στέγη της. Από τη στιγμή που κάνεις το πρόγραμμα σου GPL δεν μπορείς να το βγάλεις από εκεί. Άρα πάντα θα είναι ελεύθερο. Μη φοβάσαι λοιπόν ότι θα αλλάξει το Linux, κανένας δε μπορεί να το κάνει αυτό, ούτε ο ίδιος ο Torvalds. Η δύναμη του Torvalds είναι καθαρά η ταυτότητα του ως Technical Manager. Δηλαδή λέει ότι η mainstream 2.6 έκδοση θα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και όσο και να χτυπάει τον .... του κάτω ο #2 στην ιεραρχία αυτό θα γίνει. Αυτό δε σταματάει κανένα βέβαια να πάρει την 2.6 να την κάνει ότι θέλει και να την βγάλει έξω. Αυτό κάνει η Redhat, η Suse και όλοι τέλος πάντων.

Αρα να ανακεφαλαιώσω μήπως και σε μπέρδεψα άλλο το copyright, άλλο οι πατέντες και άλλο η άδεια χρήσης. Ναι δεν μπορείς να οικιοποιηθείς ότι έχεις τα δικαιώματα του brandname (σιχαμερή λέξη για το linux) αλλά το λειτουργικό το παίρνεις το κάνεις ότι θέλεις, το πουλάς, το ξαναγράφεις κ.τ.λ γιατί αυτό λέει η άδεια χρήσης του η οποία ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν με ενδιαφέρει αν μου ανήκει ή όχι ένα λειτουργικό όσο μπορώ και παίζω ή λοιώνω στα παιχνίδια. Άλωστε τι μας ανήκει και τι όχι, είναι θέμα που χωράει πολύ συζήτηση.....

Και επειδή όπως λέει και ο φίλτατος Shadowdancer, έχω αρχίσει κι εγώ τρέξιμο και βάρη και έχω μετατραπεί σε χαζό, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να λοιώνω στο παιχνίδι. Φυσικά αν με βάλετε να επιλέξω ανάμεσα στον Gates και τον Linus επιλέγω Gates.

Γάτα ο τύπος, απίστευτος επιχειρηματίας, απίστευτο μυαλό. Τα κονόμησε και καλά κάνει.

Όσο για το τι μας ανήκει ή όχι, αλήθεια έχετε αγοράσει κανά CD τον τελευταίο καιρό ή κανά DVD? Εγώ επειδή είδα καμιά 20αριά φορές σερί το "Pumping iron" και χάζεψα ακόμη περισσότερο κάτι άκουσα ότι και οι ταινίες αλλά και η μουσική που αγοράζετε δεν σας ανήκει, έτσι δεν είναι; Εκεί γιατί δεν "επαναστατείτε" βρε παιδιά; Ο Billaκος σας χάλασε; Μήπως ακόμα και το βιβλιαράκι που διαβάσατε τελευταία και αυτό δεν σας ανήκει αν και το πληρώσατε; Ακουσα κανέναν να λέει κάτι; Μπα.....

Αλλά εγώ είμαι ένα χαζό που παίζει παιχνίδια και αγοράζει ακριβά μηχανήματα, τι να κάνουμε.

Δεν πειράζει περιμένω το βράδυ να πάω γυμναστήριο να δω και κάτι ατελείωτα μωρά που θα τα καλέσω σπίτι για να παίξουμε Oblivion..... :diablotin: :diablotin:

Ε, ναι χαζά είναι και αυτά μωρέ αλλά πολύ όμορφά χαζά....αλλά όπως είπα και δηλώνω συνέχεια...

LIFE IS A GAME...... PLAY IT!!!!!!!!!

.....και αν έχεις και πείρα στο gaming γίνεται ακόμα καλύτερη :diablotin: :diablotin:

ambu_dare είπε:
Βρε ambu μου το διάβασες αυτό που έστειλες; Στη δεύτερη μόλις γραμμή λέει Redhat. Μια εταιρεία δηλαδή πουλάει ένα προιόν που χρησιμοποιεί τον πυρήνα του Linux. Τι σχέση έχει με ότι λέμε εδώ; Έχεις μπερδέψει τα distributions με το Linux.

Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Μπορώ σήμερα να ξεκινήσω να φτιάχνω ένα distribution, να βάλω μερικά προγράμματα ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΑ και να χρησιμοποιήσω τον πυρήνα του Linux. Η άδεια (EULA) που βάζω θα είναι δικιά μου.

Δες και το Debian τι Eula έχει σε παρακαλώ.

Παντως για το θεμα της ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ που εθιξε ο Ambu δεν εχω διαβασει απαντηση....

Αμα μανουριαζεις με EULA κτλ κτλ ισως δεν θα επρεπε να κατεβαζεις mp3,divx με το καρο απο το Internet.

Φυσικα μπορεις να με "ταπωσεις" λεγοντας ειτε οτι σεβεσαι τα πνευματικα δικαιωματα και ακους σε mp3 μονο οτι εχεις σε audio cd ειτε οτι τα κατεβαζεις μονο και μονο επειδη εισαι κατα των πατεντων (και δεν ξερω τι αλλο...)

Τωρα ποιος θα πιστεψει τι...ειναι μια αλλη ιστορια

Πίσω
Μπλουζα