Windows Vista

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας AEON
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
ambu_dare είπε:
Επίσης, ήδη πολλές εμπορικές εταιρείες βγάζουν εμπορικά

προγράμματα για το "ελεύθερο" Linux. Αφού έβαλαν πόδι

με περιορισμούς για τα προγράμματα τους θα έχουν εν καιρό

και επιπλέον απαιτήσεις.
Τι σχέση πάλι έχει αυτό. Εγώ έχω αγοράσει εμπορικά παιχνίδια από αυτά που πουλάει ο Παπασωτηρίου στα ράφια του για το Linux. Φυσικά και πρέπει να πουλάνε οι εταιρείες για να ζήσουν. Τι σχέση έχει αυτό; Για τι περιορισμούς μιλάς;

Προγραμματιστής είμαι και εγώ μη ξεχνιόμαστε. Ρίξε μια ματιά στην ID. Σου δείνει όλο τον κώδικα κάτω από GPL οπότε μπορείς να κάνεις παπάδες και έχει ΣΕ ΑΛΛΗ άδεια τα WAD.

Δες την SUN. Δεν έβαζαν στο DEBIAN java και OO και αναγκάστηκε να την κάνει GPL. Λες να χάσει; Λες τα τζιμάνια οι δικηγόροι της και όλοι οι κουστουμαρισμένοι χαρτογιακάδες δεν τα έχουν σκεφτεί όλα αυτά;

Τι να σας πω βρε παιδια ?

Δηλαδη περιμενετε να αγιοποιηθειτε για να σκεφτητε πως θα γινεται (εστω πιο) νομιμοι ?....απο ανθρωπους που εχω γνωρισει προσωπικα δεν περιμενα τετοιες αποψεις.

Σου δινει καποιος το μεσο - δωρεαν και ανοιχτο, να το κανεις οτι θες , και δουλευει και ειναι αποτελεσμα εργασιας χιλιαδων ανθρωποωρων - και δεν σου ζηταει τιποτα.....εσυ το παιρνεις το χρησιμοποιεις για να παρανομησεις (το κανουν ΟΛΟΙ δεν το παιζω στην απεξω) και βγαινεις μετα και μιλας για διπροσωπεια για ματαιη λογικη της νομιμοτητας και εχεις και υφος για αυτη σου την διαπιστωση....

Wally ελπιζω για τον τιτλο που μου εδωσες να εχεις συγγραφικη αδεία...και αν ναι ευχομαι να ειναι GPL :cool:

Τον τιτλο τον εχεις κερδισει αξιωματικα ;)

telamonas.stokos είπε:
Δηλαδη περιμενετε να αγιοποιηθειτε για να σκεφτητε πως θα γινεται (εστω πιο) νομιμοι ?....
Αυτό δεν είναι δικιά μας άποψη γιατρέ μου. Οεο. :cool:

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς για copyrights, pricing και licencing, εγώ μια χαρά τα βρίσκω. Mέχρι τώρα δεν έχουν κολλήσει ούτε μια φορά και από δυνατότητες, κάθε μικρολεπτομέρεια έχει ανασχεδιαστεί / βελτιωθεί. Οι ενσωματωμένες δυνατότητες αναζήτησης είναι το κάτι άλλο! Σαν να έχεις ενσωματωμένο Google Desktop στο λειτουργικό με περισσότερο όμως integration και ευκολίες. Το νέο indexing πάει σφαίρα. Το μόνο πράγμα που λείπει είναι το linux shell (αν και υπάρχουν τα gnu tools). Μέχρι και compiler για Unix εφαρμογές έχει ενσωματώσει. Χμ!

Με Χbox 360 και Core Duo 2 X6800 Εxtreme να τρέχουν Vista και Ubuntu σε dual boot Raid 5 προβλέπεται καυτός gaming χειμώνας (Eπιτέλους θα τρέξω και τον CSS64 3.0 σε full speed - που καταντήσαμε).

Υ.Γ: Σε αυτό που με είχε ρωτήσει ο pooky, η ταχύτητα και οι χρόνοι σε σχέση με τα XP στο laptop είναι πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα. Το Office και apps δείχνoυν να πηγαίνουν λίγο πιο γρήγορα. Το περιβάλλον όμως είναι τόσο αναβαθμισμένο που το upgrade το κάνεις δαγκωτό. Από πλευράς gaming, το final release δείχνει να μειώνει κι άλλο την ψαλίδα διαφοράς με τα XP. Έτσι ενώ τα RC1 ήταν 10-15% βραδύτερα και το RC2 5-10%, στα final μάλλον κινούμαστε στο 0%-5%.

Υ.Γ.2: Κατά τη γνώμη μου, το πρόβλημα με την σύγκρουση windows-linux σε λίγο καιρό θα είναι λιγότερο λειτουργικό και περισσότερο ιδεολογικό, μιας και από χρηστικής αξίας τείνουν να γίνουν ολοένα πιο ισοδύναμα.

Υ.Γ.3: Σήμερα περνάω το Office 2007 Enterprise, οπότε αναμένετε περισσότερο feedback.

Παιδιά...Η ενότητα λέει Windows Vista το διαβάσατε?

Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να ξαναδώ τα ίδια,συγκρούσεις μαλώματα διαφωνίες.στεναχωριέμαι...Ας γράψουμε επιτέλους για τα

Windows Vista
και μόνο για αυτά......Ο καθένας ας κρατήσει τις απόψεις για τον εαυτό του..Η πάτε στη γνωστή ενότητα!

Wally είπε:
Να υπενθυμισω οτι δεν μιλαμε για κοσμοιστορικα φαινομενα και βαθιες φιλοσοφικες αληθειες αλλα για μια εφαρμογη διαχειρισης αρχειων....Ambu ως συνηθως με βρισκεις απολυτως συμφωνο...
Βρε Wally εμπεδώσαμε την άποψη σου ότι ένα λειτουργικό σύστημα είναι ένας διαχειριστής αρχείων. Υπάρχει όμως και η άλλη άποψη, αυτών που δουλεύουν Linux. Το βλέπουν σαν ένα πνευματικό παιδί τους και ας είναι υοθετημένο. Έλεος με τη λογική του προιόντος. Δεν όλα τα πράγματα. προιόντα. Πες το αυτό στον hackera που ξενυχτάει για να κάνει RE την τελευταία ATI για να φτιάξει τους drivers.

Πες το αυτό στα παιδιά του Ubuntu που κάθονται και μεταφράζουν τη διανομή στα Ελληνικά , που γράφουν τα howtos για να βοηθήσουν. Υπάρχει ένα πάθος και μια αγάπη που δεν χρειάζεται να τη συμμερίζεστε αν δεν την καταλαβαίνετε. Και εδώ είναι το όλο θέμα. Δεν έχω δει τα Vista, ΣΙΓΟΥΡΑ θα τα έχει το PC μου σε λίγους μήνες (αγορασμένα Ambu όπως τα τωρινά) αλλά θα είναι ένα προιόν όπως λέει και ο pooky ένα μέσο για να παίξω τα παιχνίδια και να γράψω τη μουσική που δε μπορώ στο Linux. Το Linux είναι για όλα τα άλλα, είναι το πάθος. Είναι εκπληκτικό να είσαι μπροστά σε μια προσπάθεια χιλιάδων ανθρώπων που θέλουν να αλλάξουν κάτι. Είμαστε τυχεροί που ζούμε αυτή την εποχή, ζούμε μια mini επανάσταση στην πληροφορική, αν δεν την καταλαβαίνουμε ας της δώσουμε το χρόνο της.

telamonas.stokos είπε:
Αυτο ομως το διαβασα σε δικο σου ποστ :animrolleyes:
Η "νόμιμη χρήση" και τα ανοιχτά whatever software είναι δικές σας κουβέντες αφεντικό. Εμείς δεν είπαμε οτι είμαστε νόμιμοι, εσείς κατηγορείτε τον Windowόκοσμο οτι δεν είναι και δεν κάνει τίποτα γι'αυτό. :help:

ambu_dare είπε:
Σας αρέσει το Linux επειδή είναι καλύτερο; Δεκτό.

Αλλά φτάνει πια με το δωρεάν και την νομιμότητα.
Το Linux δεν είναι δωρεάν. Μπορείς να το κατεβάσεις και να το πουλήσεις όσο θέλεις.

Κραταω αυτα που ειπε ο shock και αφηνω το thread αυτο σε τροχια on topik - εχεις δικιο akmaka μου, παρεσυρθην ως συνηθως.

Εκτροχιαστήκαμε πάλι ... τα κεφάλια μέσα :thumb:

Π.χ Τώρα θέλω να ποστάρω κάτι επάνω στα Vista....Να πω μια γνώμη..θα φανώ στο τέλος εγώ εκτός θέματος,και απάντηση

δεν θα πάρω.......Τα Windows Vista είτε το θέλουμε είτε όχι,ενδιαφέρει δισεκατομμύρια χρήστες και είναι αυτό που θα συζητηθεί πολύ..

keeper7k είπε:
Η "νόμιμη χρήση" και τα ανοιχτά whatever software είναι δικές σας κουβέντες αφεντικό. Εμείς δεν είπαμε οτι είμαστε νόμιμοι, εσείς κατηγορείτε τον Windowόκοσμο οτι δεν είναι και δεν κάνει τίποτα γι'αυτό. :help:
Δεν κατηγορεί κανένας κανέναν και για τίποτα. Και για να φέρουε το παιχνίδι στα vista κατά pooky και akmakas. Θέλετε να παίξετε παιχνίδια; Φυσικά γιατί όχι και εγώ θέλω. Έχω αγοράσει τα XP. ΜΜΜ όχι ακριβώς. Πρέπει να αναβαθμιστώ σε Vista γιατί το DX10 που θα χρειάζονται όλα τα παιχνίδια σε λίγο παίζει μόνο με τα Vista. ΟΚ. Το δέχομαι αν δε μπορώ να κάνω χωρίς αυτά.

Για όλα τα άλλα όμως ή θα μείνω στα XP αν είμαι εταιρεία π.χ και δε χρειάζομαι κάτι περισσότερο από τα XP. MMM όχι ακριβώς. Πρέπει να κλείσουμε κάποιες τρυπούλες που έχουν μείνει. Δεν είναι τίποτα μερικά μερεμέτια στο TCP/IP stack και επειδή είναι ξαναγραμμένο δε μπορούμε να το βάλουμε στα XP. Αν θέλετε service pack και καλύτερη ασφάλεια πρέπει να πάτε σε Vista.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ένα μονοπώλιο θα σε αναγκάζει να αγοράζεις το προιόν του ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ εφόρου ζωής χωρίς να έχεις επιλογή.

ή μήπως έχεις;

Και για να είμαστε μέσα στο topic εκτός από DX10 σε τι θα αλλάξει τη ζωή μας; Τα eye candies υπήρχαν από πριν.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συγνώμη φίλε ΑΕΟΝ, τελευταία παρατήρηση και κλείνω... στον κόσμο των Vista τίποτα δεν διατταράσει την συνέχεια των δοκιμών και παρουσίασης αποτελεσμάτων από σένα... :thumb:

telamonas.stokos είπε:
Δηλαδη περιμενετε να αγιοποιηθειτε για να σκεφτητε πως θα γινεται (εστω πιο) νομιμοι ?....απο ανθρωπους που εχω γνωρισει προσωπικα δεν περιμενα τετοιες αποψεις.
Ωραίο ανέκδοτο αυτό φίλε telamonas. :rofl:

ΔΕΝ υπάρχει λίγο ή πολύ παράνομος (μήπως λίγο και πολύ δολοφόνος ή λίγο και πολύ βιαστής σαν να λέμε), ή είσαι νόμιμος ή δεν είσαι.

Άλλωστε και εγώ τα windows, office και άλλα προγράμματα, αυθεντικά και νόμιμα τα έχω. Μου τα δώσαν με το καινούργιο PC δώρο. Άρα είμαι και εγώ (έστω λίγο πιο) νόμιμος;

-----

Αλλαγή πλεύσης προς αποφυγή ξυλοδαρμού από τον ΑΕΟΝ:

Τελικά ΑΕΟΝ; λένε τί τα (σ)Vista; Είναι ωραία; :D

Φίλε μου Shock…ο περισσότερος κόσμος χρησιμοποιεί τα ΧP…Με την λογική σου θα έπρεπε να έχουμε ακόμα Win 95 η 98…Τώρα που μιλάμε όλοι έχουμε ΧP Γιατί εσύ η εγώ η ο οποιοσδήποτε άλλος είδε κάτι καλύτερο στα ΧP Πώς να το κάνουμε….Τα Vista ήρθαν με τρομερές βελτιώσεις..Όποιος θέλει τα βάζει όποιος δεν θέλει κρατάει τα 3,11 που είναι και ρέτρο....

shock είπε:
Και για να είμαστε μέσα στο topic εκτός από DX10 σε τι θα αλλάξει τη ζωή μας; Τα eye candies υπήρχαν από πριν.
Προσωπικά περιμενω το WinFX (πλέον Net 3.0) να δώ τι θα κανει καθώς έχουν ακουστέι πολλά καλά για το νέο framework. Ήδη η βελτίωση του 2 απο το 1 ήταν τεράστια. Δεν είναι μόνο eye candies. Πλέον μπορείς να κληρονομήσεις και να κάνεις extend οτιδήποτε class υπάρχει πάνω στα Windows (ακόμα και το Start Button :cool: ). Προγραμματιστικώς, παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον για τον κόσμο που δουλεύει ή γράφει ερασιτεχνικά σε πλατφόρμες MS (η M$ που λέει κι ο Ambu :P ).

Κατα τα άλλα, θα δείξει. Προς το παρόν το εντυπωσιακότερο απο τα επερχόμενα Vista (όσον αφορά τους μη εξειδικευμένους χρήστες) είναι σίγουρα το gaming, και γι'αυτό ασχολούμαστε τόσο πολύ με αυτό. Θα επανέλθω με νεότερα.

@akmakas

Τα κατάφερα κι έμεινα on topic :thumb:

Μα δε συγκρίνω τα 3.1 με τα Vista. Λέω τι περισσότερο έχει εκτός του DX10 και το search (google desktop).

Δεν είμαι ενάντια στην εξέλιξη akmakas. Προπαθώ να καταλάβω πρακτικά σε τι θα αλλάξει τη ζωή μου το νέο προιόν. Ιστορικά και μόνο να θυμιθώ μερικές δραματικές αλλαγές

Από spectrum σε Amstrad 664 με CPM

Από Amstrad σε Amiga

Από Amiga σε PC με DOS

Από DOS σε 3.1

Από 3.1 σε 95

Από 95 σε ΝΤ code base.

Από ΝΤ σε 2000/XP

Το τελευταίο μόνο και μόνο για την σταθερότητα. Τα NT ήταν ένα μπλέ δράμα.

θεωρώ ότι τα παραπάνω άλλαξαν κάτι στην καθημερινότητα μου. Απλοποίησαν κάποια πράγματα, κάποια άλλα τα έκαναν πιο δύσκολα, έδωσαν νέες δυνατότητες ταυτόχρονα με την εξέλιξη των PC (βλέπε USB/1394 κ.α).

Keeper διόρθωσε με μπορεί να κάνω λάθος το WinFX είναι στα vista; Να θυμίσω ότι κυκλοφορεί στο MSDN η τελική έκδοση άρα ξέρεις.

shock είπε:

A ρε συ Antony, μόνο και μόνο για αυτό το λόγο η κοσμογονία έχει επέλθει!!!!

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το γεγονός αν υπάρχουν ή όχι eye candies, αρκεί που θα μπορώ να παίξω τις καινούργιες μηχανές γραφικών. Αυτό και μόνο αυτό για μένα τα λέει όλα.

@ President of GRM (AEON): Thanks a lot Πρόεδρε! :thumb: Περιμένω εναγωνίως το feed back σου. Όσο για το gaming μια μείωση της απόδοσης της τάξης ακόμα και του 20% είναι αναμενόμενη, αλλά αυτό ισχύει μόνο για παιχνίδια και κάρτες γραφικών που υποστηρίζουν μέχρι DX9, όταν έρθουν τα DX10 και γίνουν must τα πράγματα θα αλλάξουν. Φυσικά μιλάμε και για την πρώτη φουρνιά drivers μην το ξεχνάμε αυτό έτσι; Το μέλλον έχει να μας δείξει πολλά και η ιστορία σίγουρα θα επαναληφθεί.

Διαφώτισέ μας λίγο περισσότερο επί των τεχνικών προγραμματιστικών θεμάτων, υπάρχει διαφορά στον τρόπο που χειρίζονται τα DX9 ανάμεσα στα Vista και τα XP? Με απλά λόγια γιατί δεν καταλαβαίνει πολύπλοκα.....

P.S. Ρε σεις έλεος! Πόση ώρα μίλαγα με το χαζό ξανθό wanabe Oblivion maniac στο τηλέφωνο, που το φτάσατε το thread?

Α και Πρόεδρε... με γειά το 360!!!! Κάτι έμαθα......ισχύει; :D

Πίσω
Μπλουζα