Game of the Week: Εβδομαδα 26 [Frostbite - Atari2600 - Post 717]

Δεν εβαλα το βιντεο για να δειξω πως παιζει ο τυπας αλλα το εβαλα για να δειτε πως η μπιλια στο οριτζιναλ μηχανημα παει γρηγορα και συγκεκριμενα πολυ γρηγορα οπως και στο PA δεν ειναι δηλαδη το αργοκινητο καραβι που περιγραφεις εσυ στο VPX που οπως τα λες ειναι λες και πηγαινει η μπιλια πιο αργα και απο την καθηστερηση και εχει βαρος 5 κιλα.
Εμένα δεν μου φάνηκε ότι η μπίλια πάει πιο αργά στο VPX πάντως. Μονο σε κάτι αρχαία τραπέζια του '60 πάει αργά και δεν ξέρω αν έτσι πρέπει να είναι και στα πραγματικά της εποχής.

Το Black knight 2000 δεν θυμάμαι να το πήρε το μάτι μου στο μουσείο. Κάνω λάθος;
Δεν θυμάμαι να πω την αλήθεια.
 
Παιχνιδι: The MachineBride of Pinbot (Williams 1991) 

Πλατφορμα: Pinball

InfoWiki IPDB

Emulators: VPX, Pinball Arcade

Ενα υπεροχο φλιπερ

Κυριες και κυριοι. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

themachine.jpg
 
Εμένα δεν μου φάνηκε ότι η μπίλια πάει πιο αργά στο VPX πάντως. Μονο σε κάτι αρχαία τραπέζια του '60 πάει αργά και δεν ξέρω αν έτσι πρέπει να είναι και στα πραγματικά της εποχής.
Αυτο πεστο στον Wally τασο που με αυτα που ελεγε νομιζες πως η μπιλια εχει 5 κιλα στο VPX.Τελως παντων για να μην το κουραζουμε το θεμα ο Wallys προσπαθει να δικαιολογηθει γιατι στο BK2000 ειναι μεγαλητερο παλτο και απο τον Μιλτον Νουνιες που ειχε ερθει καποτε στην ΠΑΟΚΑΡΑ :fafoutis: :fafoutis: :fafoutis:

Γιαυτο λοιπον βαλε το Bride of pinbot Wally οπως υποσχθηκες μπας και εισαι καλητερος εκει :p

Edit: To εβαλε τελικα :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Περίμενα στο Emulators: Να έβαζε μόνο το VPX. :D
 
Περίμενα στο Emulators: Να έβαζε μόνο το VPX. :D
Ρε μαριε αμα εβαζε μονο το VPX πως θα εβρισκε μετα δικαιολογιες για τα μικρα του σκορ στο VPX με την βαρια και ασηκωτη μπιλια με τα αδυναμα φλιπερ κλπ ενω στο PA η μπιλια τρεχει με την ταχυτητα του φωτος και τα φλιπερ ειναι παντοδυναμα οποτε η μπιλια με ενα απλο αγγιγμα ανεβαινει στης ραμπες και που πρεπει να παταμε σιγα σιγα το κουμπι μην πεταχτει η μπιλια απο το εικονικο φλιπερακι :fafoutis: :fafoutis: :fafoutis:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1@Wally[/USER]

To τραπέζι που σου έστειλα το δοκίμασες καθόλου?

 
Το προβλημα ΦΑΙΝΕΤΑΙ να ηταν στην nvram. Την εσβησα και μεχρι τωρα δεν μου εβγαλε θεμα. Εκανα καποιες μοντιφες για το να φερω το view εντελως καθετο και ενιοτε εχω καποια  δυνατα κοκκινα φωτα. Το κοιταω.
 
To σκορ μου στο PA στο πρώτο παιχνίδι που έπαιξα:

Untitled1.png

To σκορ μου στο VPX, μετά από 3 παιχνίδια γιατί τα δύο πρώτα δεν κράτησαν ούτε λίγα λεπτά: 5.000.000 και κάτι. Δεν μπόρεσα να βγάλω screenshot γιατί με το print screen δεν εμφάνισε το backglass για κάποιο λόγο.

Anyway, σε αυτό το τραπέζι δεν έχουν καμία σχέση το PA με το VPX. Καταρχάς η μπίλια είναι σαν αερόμπαλα στο PA, πέφτει αργά και φεύγει από τα flippers σαν να έχει αντίσταση από τον αέρα, δηλαδή κόβει ταχύτητα κάπως γρήγορα. Σαν να μην έχει βάρος ένα πράγμα. Στο VPX νιώθεις ότι έχει ένα βάρος, ότι είναι από μέταλλο. Κινείται πολύ πιο γρήγορα στο τραπέζι και καμιά φορά εκτοξεύεται δεξιά και αριστερά με γκελ τόσο γρήγορα που την χάνεις (και παίζω και στα 120fps). Οπως δηλαδή συμπεριφέρονται και στην πραγματικότητα τα pinball. Αυτά τα απότομα γκελ δεν τα ένιωσα τόσο πολύ στο PA αφού η μπίλια είναι σαν να την εμποδίζει ο αέρας.

Στο PA ήταν τόσο εύκολο που κατάφερα και "ζωντάνεψα" την κοπελιά δύο φορές! Δηλαδή 8 γυρίσματα και άλλα 2 πιο μετά (10 σύνολο). Στο VPX κατάφερα μόνο 2  γυρίσματα (θέλει 4 για να ζωντανέψει). Επίσης στο PA μπορούσα 10 φορές στις 10 να πετάξω την μπίλια από το αριστερό flipper στο δεξί χωρίς πρόβλημα, λες και είμαι κανένας παιχταράς (spoiler alert: Δεν είμαι). Στο VPX το κατάφερα 2 - 3 φορές συνολικά, τις περισσότερες φορές δεν έκανα την κίνηση σωστά και έστελνα την μπίλια αλλιώς, ανάλογα πόσο γρηγορα χτυπούσα το flipper. Στο PA έβλεπα συνέχεια την ίδια συμπεριφορά, λες και το έκανα πάντα τέλεια.

Αυτό το είχα παίξει και στο Pinball Museum (είναι το αγαπημένο μου τραπέζι μετά το Diner) και η επίδοσή μου ήταν λίγο χειρότερη από αυτήν στο VPX και έπαιξα και περισσότερα παιχνίδια αν θυμάμαι καλά.

Δεν είμαι γενικά καθόλου καλός παίκτης pinball αλλά στο PA νιώθω πως κάτι κάνω.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
VPX εγώ, μια πρώτη προσπάθεια:

bop.jpg
 
Πρώτη φορά τέτοια ρέντα! Είχα 3-4 replay!! (Pinball Arcade)

(στον μεγάλο τροχο πήρα το Billion Club όχι οτι έβγαλα μόνος μου όλο το σκορ... μόνο τα 66 μύρια)

Untitled.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στο αγαπημένο μας PA. Εδώ μπορείς να κάνεις πολύ υψηλά σκορ επειδή τα physics δεν έχουν καμία σχέση απολύτως με το VPX. Είναι πιο fun στο PA, γιατί δεν θέλει να παλεύεις με τις άπειρες προσπάθειες να ανεβάσεις την μπίλια επάνω σε μια ράμπα όπως στο VPX. Όχι βέβαια πως δεν είναι εφικτό αυτό στο VPX, αλλά διαφορετικά physics και είναι σαν να μαθαίνεις το παιχνίδι από την αρχή (ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω).

Αστείο στο PA, μου έχει τύχει μερικές φορές. Κατεβαίνει η μπίλια από ψηλά, χτυπάει στο δεξί τριγωνικό bumper και πετάγεται και χτυπάει επάνω στο αριστερό, μετά ανεβαίνει με δύναμη επάνω την αριστερή ράμπα και κάνει την πλήρη περιστροφή της ράμπας ψηλά και καταλήγει χαμηλά στην δεξιά γωνία στην δεξιά ρακέτα. Φαντασία..

DSC06917.JPG

Και εδώ στο ίδιο παιχνίδι στο VPX μετά από πολλές προσπάθειες, το καλύτερο αποτέλεσμα που κατάφερα δεν έχει σχέση με το PA. Δεν είναι τόσο ότι χάνω την μπίλια, αλλά με εκνευρίζει το ότι πρέπει να βρω από την αρχή τα σημεία μέγιστης δύναμης στις ρακέτες, για να ανέβει η μπίλια ψηλά στις ράμπες. Χρυσό και άγιο το VPX, δεν λέω, αλλά χρειάζεται υπομονή και εγώ δεν την διαθέτω. Υπόψην πως στο VPX όταν περάσεις 7 εκατομμύρια, δεν σου δίνει extra ball όπως στο PA, αλλά σου δίνει ένα credit extra στο τέλος. Που στην προκειμένη περίπτωση δεν σε αφήνει να συνεχίσεις το παιχνίδι όπως συμβαίνει στο PA. Προφανώς σε αφήνει να παίξεις αλλή μια φορά στο πραγματικό φλίπερ.

DSC06925.JPG

Γενικά ο στόχος του παιχνιδιού, είναι να καταφέρεις να ανεβάσεις την μπίλια επάνω στο πρόσωπο του ρομπότ, τόσες φορές όσες χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του. Μετά πρέπει να την ανεβάσεις άλλες δυο φορές για να ζωντανέψει το ρομπότ και μετά, άλλες δυο για να μπείς στο billionaire club και να γυρίσει ο μεγάλος κύκλος, που εκεί είναι και τα δισεκατομμύρια. Εκεί όμως παίζει ρόλο καθαρά η τύχη, αφού η φωτιζόμενη ένδειξη που περιστρέφεται μέσα στον κύκλο, σταματάει τυχαία στα ποσά. Για παράδειγμα, μια φορά κατάφερα να παω στο μεγάλο κύκλο 5 φορές απανωτές. Μόνο την μία φορά μου έδωσε το ένα δισεκατομμύριο, τις υπόλοιπες μου έδωσε extra ball και λίγα εκατομμύρια.

Βασίλη περιμένω να δω σκορ σου πάνω από ένα τρις. ?
 
Ρε είστε καλοί εσείς...

Θα αρκεστώ στο στήσιμο τραπεζιών και θα αφήσω το παίξιμο σε άλλους :p
 
Μαριε τα ειπες ολα φιλε δεν εχω να προσθεσω κατι.Απλα να πω και γω πως το τραπεζι αυτο ειναι εξαιρετικο και μαρεσει παρα πολυ πως γινετε ευκολα κατανοητο το τι ζηταει δεν ειναι κανα μπερδεμενο πχ που δεν μπορεις να καταλαβεις τι πρεπει να κανεις για να ανεβασεις το σκορ σου.

Στους δισεκατομμυριουχους λοιπον και γω.Μεχρι τωρα ημαστε τρεις για να δουμε ποσοι ακομα θα περασουν την πορτα του κλειστου μας club :fafoutis: :fafoutis: :fafoutis:

IMG_1780.JPG
 
+1 στο Billion Club χαχαχα 

IMG_20190425_224022.jpg

Αυτο με το big wheel ειναι πολυ τυχη... Και εγω τρεις φορες σερι το εκανα για να μου δωσει το billion στην παιξια αυτη... 

Χρονια πολλα και Καλη Ανασταση σε ολους! 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Έχω να πω πως το συγκεκριμένο τραπέζι μοιράζει απλόχερα τα εκατομμύρια! Μια φορά το έπαιξα χθες και χτυπησα 7εκ plus. Θα επανέλθω με καλύτερο σκορ. 
 
 
Καλωσοριζω τον γιαννη στο κλαμπ των δισεκατομμυριουχων.Γιαννη η σαμπανια και το μπρικ ειναι οπως μπαινεις στο κλαμπ αριστερα.Αν δεν θες απο την δεξια πλευρα εχει σουβλακια,μπυρες και ρετσινες.
 
Δεν βλέπω να ποστάρει σκορ ο Πάνος και ανυσηχώ. ?
 
Δεν βλέπω να ποστάρει σκορ ο Πάνος και ανυσηχώ. ?
Οντως βρωμαει η δουλεια.Επειδη ομως χλωμο το κοβω να μπει στο κλαμπ των δισεκατομμυριουχων ο Wallys δεν εχει μπρικ και σαμπανια γιαυτον η σουβλακια και ρετσινες ας την βγαλει με κανενα σπανακορυζο :fafoutis: :fafoutis: :fafoutis:
 
Χαχαχαχα.

Αρτι αφιχθεις απο Αγρια Δυση (Στερεας Ελλαδος)

Αποτοξινωθηκα απο μπλιμπλικια και κονσολοπεριπετειες (αναγκαστικα)

Ρε ελειψα μια βδομαδα και το γυρισατε ολοι στο Pinball Arcade?? :)
 
Πίσω
Μπλουζα