Στο αγαπημένο μας PA. Εδώ μπορείς να κάνεις πολύ υψηλά σκορ επειδή τα physics δεν έχουν καμία σχέση απολύτως με το VPX. Είναι πιο fun στο PA, γιατί δεν θέλει να παλεύεις με τις άπειρες προσπάθειες να ανεβάσεις την μπίλια επάνω σε μια ράμπα όπως στο VPX. Όχι βέβαια πως δεν είναι εφικτό αυτό στο VPX, αλλά διαφορετικά physics και είναι σαν να μαθαίνεις το παιχνίδι από την αρχή (ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω).
Αστείο στο PA, μου έχει τύχει μερικές φορές. Κατεβαίνει η μπίλια από ψηλά, χτυπάει στο δεξί τριγωνικό bumper και πετάγεται και χτυπάει επάνω στο αριστερό, μετά ανεβαίνει με δύναμη επάνω την αριστερή ράμπα και κάνει την πλήρη περιστροφή της ράμπας ψηλά και καταλήγει χαμηλά στην δεξιά γωνία στην δεξιά ρακέτα. Φαντασία..
Και εδώ στο ίδιο παιχνίδι στο VPX μετά από πολλές προσπάθειες, το καλύτερο αποτέλεσμα που κατάφερα δεν έχει σχέση με το PA. Δεν είναι τόσο ότι χάνω την μπίλια, αλλά με εκνευρίζει το ότι πρέπει να βρω από την αρχή τα σημεία μέγιστης δύναμης στις ρακέτες, για να ανέβει η μπίλια ψηλά στις ράμπες. Χρυσό και άγιο το VPX, δεν λέω, αλλά χρειάζεται υπομονή και εγώ δεν την διαθέτω. Υπόψην πως στο VPX όταν περάσεις 7 εκατομμύρια, δεν σου δίνει extra ball όπως στο PA, αλλά σου δίνει ένα credit extra στο τέλος. Που στην προκειμένη περίπτωση δεν σε αφήνει να συνεχίσεις το παιχνίδι όπως συμβαίνει στο PA. Προφανώς σε αφήνει να παίξεις αλλή μια φορά στο πραγματικό φλίπερ.
Γενικά ο στόχος του παιχνιδιού, είναι να καταφέρεις να ανεβάσεις την μπίλια επάνω στο πρόσωπο του ρομπότ, τόσες φορές όσες χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του. Μετά πρέπει να την ανεβάσεις άλλες δυο φορές για να ζωντανέψει το ρομπότ και μετά, άλλες δυο για να μπείς στο billionaire club και να γυρίσει ο μεγάλος κύκλος, που εκεί είναι και τα δισεκατομμύρια. Εκεί όμως παίζει ρόλο καθαρά η τύχη, αφού η φωτιζόμενη ένδειξη που περιστρέφεται μέσα στον κύκλο, σταματάει τυχαία στα ποσά. Για παράδειγμα, μια φορά κατάφερα να παω στο μεγάλο κύκλο 5 φορές απανωτές. Μόνο την μία φορά μου έδωσε το ένα δισεκατομμύριο, τις υπόλοιπες μου έδωσε extra ball και λίγα εκατομμύρια.
Βασίλη περιμένω να δω σκορ σου πάνω από ένα τρις. ?