CRT Gaming

Για τις χαμηλές αναλύσεις σε CRT TV μια χαρά ειναι η 1050 πιστεύω. Αλλά πως κατάφερες και την σύνδεσες?

Πάντως αν ήθελες ανάλυση 1024x768 θα μπορούσες να πάρεις ένα PC CRT monitor. Θα είχες και καλύτερη ανάλυση/λεπτομέρεια χωρίς scanlines αλλά και όλα τα καλά μιας CRT όπως η λάμψη, η καθαρότητα στην κίνηση, το χαμηλό input lag, κλπ.

Θεωρώ πως στην TV, η εικόνα γίνεται downscale και μαζί με τα scanlines χανεις σε λεπτομέρεια αλλά κερδίζεις στο ότι κρύβονται ότι ατέλειες. Mε πιο σύγχρονα παιχνίδια είναι σαν να βλέπεις κάτι από την πραγματικότητα μέσα από κάποια παλιά κάμερα. Είναι και αυτό καλό κολπάκι αλλά δεν έχει να κάνει με την ποιότητα της CRT.
Α μπραβο ακριβως αυτο.Σαν βλεπεις πραγματικα γραφικα μεσα απο παλια καμερα ενα πραγμα στα συγχρονα παιχνιδια αλλα ομως
δεν το περιμενα οτι θα ειχα τετοια καθαροτητα και ποιοτητα.H καθαροτητα των γραφικων ειναι η ιδια ποιοτητα που βγαζουν με composite το dreamcast - ps2 - xbox1 - gamecupe οποτε αυτος ηταν και ο στοχος που στην προηγουμενη καρτα δεν ξερω τον λογο αλλα η ποιοτητα με τις ιδιες ρυθμισεις ηταν λιγο χειροτερη στα παιχνιδια.Τελικα ακομα και καρτα με καρτα παρολο την ιδια συνδεση εχουν διαφορες.

Θα εψαχνα οπωσδηποτε για crt pc monitor αν δεν ημουν 100 ευχαριστημενος απο την crt tv αλλα ευτυχως ειμαι απολυτα ευχαριστημενος μιας και εχω την πιο φωτορεαλιστικη αποδωση των συγχρονων παιχνιδιων μεσω της crt tv και ειναι αυτο που ηθελα.Κονσολα τυπου dreamcast - ps2 - xbox1 με εξοδο για crt tv αλλα με αποδοση συγχρονων γραφικων.

H 1050 ti ειναι εξαιρετικη γιατι σε 1024x768 που μπορει να γινεται downscale στην εικονα της crt tv η αναλυση φαινεται εξαιρετικη για τα δεδομενα της crt tv και ολες οι καλες μικρολεπτομερειες των παιχνιδιων που εβλεπα σε led tv 42" φαινονται και εδω με την διαφορα ομως εδω που εχω απο την μασκα της crt και τον φωσφορο = εχτρα φωτορεαλισμος.
Ισως εκμεταλευεται και η καρτα την αναλυση 1024x768 στην crt για μεγιστη αποδοση εικονας και εννοειται οτι χρειαζεται και η καταλληλη crt tv και εννοειται ρυθμιση σε contrast - ευκρεινια - χρωμα κλπ.

Εχω εχω βαλει την αναλυση 1024x768 για επιφανεια εργασιας και στα παιχνιδια οποτε ο μετατροπεας παιζει μονο εκει.Το pc το συνδεσα
με τον hdmi to rca που γραφει πανω upscaler 1080p.Το συνδεεις στην crt tv και ολα γινονται αυτοματα.Super βολικος.Και θυμαμαι παλια οταν τον ειχα παρει το 2016 αν θυμαμαι καλα δεν μου αρεσε η εικονα που ειχα στα ρετρο και ουτε μου περασε απο το μυαλο πως καποτε θα παιξω συγχρονα παιχνιδια με αυτον.

Στο crysis παραπανω το παιζω με το expanded mod του 2013 με τα νεα textures και εχει και επιλογη ωρας για την ημερα ωστε να εχω και τον φωτεισμο που θελω στo παιχνιδι.
 
Aκομα δεν μπορω να μαζεψω το σαγονι μου με το επιπεδο της αληθοφανειας των γραφικων στην crt tv μου 21" με τα παιχνιδια που επαιξα στο pc.

Μεσημερακι κυριακης σημερα και ωρα και για retro gaming στην crt. 2d arcades emulators - sega model emulator 3 - αυθεντικο snes και donkey kong country. Για μενα retro gaming και συγχρονο gaming μονο σε καλες crt τηλεορασεις.

Οπως παει και στον υπνο μου crt τηλεορασεις θα βλεπω σε λιγο :fafoutis:

Πριν λιγο καιρο ξανατερματισα το rage στο xbox 360 στην crt tv 21" Και αυτο πλεον θα ειναι μονιμα συνδεδεμενο με την crt και το καλο ειναι οτι ετσι θερμαινεται και λιγοτερο ο επεξεργαστης στο xbox 360 μιας και τα παιχνιδια αντι για 1080p παιζουν σε 480i οπως πχ και στο dreamcast οποτε δεν ζοριζει παραπανω τον επεξεργστη.

Oι φωτο δυστυχως δεν μπορουν να πιασουν την αποδοση της crt tv σε καμια περιπτωση και το αποτελεσμα που εχω ειναι εννοειται κατα πολυ ανωτερο σε σχεση με τις φωτο.

Gameplay Rage xbox 360 - crt tv 21"

1.JPG

2.JPG

3.JPG
 
  • Like
Reactions: XLV
Δεν το χω δει ακομη τωρα ανεβηκε απο το DF.

H πατατα του αιωνα θα ελεγα οτι ηταν οι lcd για το gaming γενικως.

Παντως αυτο που μπορουν να κανουν εξαιρετικα οι lcd οθονες στο gaming ειναι να δειχνουν τα γραφικα των 3d συγχρονων παιχνιδιων πιο ψευτικα σε σχεση με τις crt. Εκει οντως τα πανε περιφημα.

Εχω αδικισει πολλα παιχνιδια που εχω παιξει στις lcd οθονες λογο γραφικων απο την εποχη του xbox 360.Εστω και αργα καταλαβα ποσo μεγαλυτερη αληθοφανεια εχω αν βρεθει η καταλληλη crt.

Χθες συνεχισα το crysis 1 με το expanded mod του 2013 στην philips crt tv 21" (2006 ετος κατασκευης) με καμπυλωτη οθονη και συνεχισα το παιχνιδι στην αρχη της πιστας relic.Η ζουγκλα που εβλεπα φαινοταν τοσο φωτορεαλιστικη (στην επιλογη ημερας πχ στις 11:00 το πρωι) και η εικονα ειχε μια αληθοφανεια που εφτανε και στο 100% Εβλεπα τετοιον φωτορεαλισμο και δεν το πιστευα.Μετα παλι αντι να προχωρησω το παιχνιδι χαζευα τα φωτορεαλιστικα γραφικα της βλαστησης του παιχνιδιου.:fafoutis:
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τωρα που το σκέφτομαι το XBOX 360, κονσόλα που είναι σχετικά σύγχρονη και παίζει κάποια games σαν αυτά που πόσταρες πχ το Rage, υποστηρίζει Composite/component. Μάλιστα όταν είχε πρωτοβγεί η κονσόλα δεν είχε καν HDMI, σε κάποια επόμενη έκδοση το προσθέσανε. Νομίζω ακόμα και στο Slim μπορείς να βάλεις αυτό το παλιό καλώδιο.

Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή μιας και τώρα δεν έχω καλώδια να συνδέσω το PC.
 
Το xbox 360 στις 21 ιντσες που παιζω σε crt 60hz για μενα ειναι ολα τα λεφτα.

Η crt που εχω παιξει xbox 360 ειναι μια samsung 21" που εχω βελτιωσει την εικονα της αισθητα μεσω service menu με δυνατο αποτελεσμα στην αληθοφανεια του xbox 360 και στην παρακατω philips 21" με καμπυλωτη οθονη που παιζω επισης δειχνει εντυπωσιακο και εχω ανεβασει και εδω την λαμψη των χρωματων μεσω service menu που ακομα και χαμηλα που εχω τα χρωματα και το contrast δειχνουν απιστευτα οπως και το βαθος του μαυρου βγαζει εντυπωσιακο αποτελεσμα με τους φωτεισμους που φωσφοριζουν στο σκοταδι.

 
Eγώ έχω μία 27αρα Sony Trinitron. Εχω ήδη συνδέσει πάνω της το Wii με φοβερά αποτελέσματα. Με το Metroid Prime 3 είναι σαν τα μάτια μου να ξαπλώνουν πάνω σε βελούδινα σκεπάσματα. Εχει ένα μικρό θεματάκι με τα χρώματα στην πάνω δεξιά γωνία, υποθέτω θέλει απομαγνητισμό ή κατι τέτοιο.

Αλλά το Wii είναι το πιο σύγχρονο μηχάνημα που εχω συνδέσει σε CRT TV μέχρι στιγμής.
 
Κ γω ότι ρετρό gaming ευχαριστιεμαι τον τελευταίο , το κάνω με wii softmod σε crt 14 με svideo. Το καλώδιο που χρησιμοποιώ έχει κ svideo out αλλά κ κίτρινο καρφί. Τα έχω κ τα δυο συνδεδεμένα στην οθόνη. Η οθόνη διαθέτει κουμπί εναλλαγής εισόδου video από το svideo είτε από το καρφί. Με αυτόν τον τρόπο κ πατώντας το βλέπεις με την εναλλαγή την διαφορά στην ποιότητα που έχει το svideo.
 
Eγώ έχω μία 27αρα Sony Trinitron. Εχω ήδη συνδέσει πάνω της το Wii με φοβερά αποτελέσματα. Με το Metroid Prime 3 είναι σαν τα μάτια μου να ξαπλώνουν πάνω σε βελούδινα σκεπάσματα. Εχει ένα μικρό θεματάκι με τα χρώματα στην πάνω δεξιά γωνία, υποθέτω θέλει απομαγνητισμό ή κατι τέτοιο.

Αλλά το Wii είναι το πιο σύγχρονο μηχάνημα που εχω συνδέσει σε CRT TV μέχρι στιγμής.
Ειχε ερθει και ο αδερφος μου να δει τα παιχνιδια που παιζω στο pc και του επεσε το σαγονι με τα γραφικα που ειχε η crt tv 21" οταν του εβαλα να παιξει το rise of the tomb raider.Δειχνουν απιστευτα τα γραφικα μου ειπε σε αυτη την crt και τρομερα αληθοφανη.

Εγω στις 21" ειμαι ευχαριστημενος στο 100% Ειχα μια sony trinitron 27-28 ιντσων αλλα την ειχα δωσει γιατι δυστυχως ειχε πεσμενη η εικονα στον φωσφορο και τα χρωματα.

Συνηθως ο μαγνητισμος εχει σχεση με την αλλοιωση των χρωματων για αυτο σε πολλες crt ακουμε τον μικρο θορυβο (τσακ) που κανει το θερμιστορ που απομαγνητιζει την οθονη μολις τις ανοιξουμε.Ειχα και εγω σε sony trinitron 21" προβλημα με τα χρωματα και την πηγα στον τεχνικο να μου βαλει καινουργιο θερμιστορ για να λυθει οριστικα το προβλημα και τα χρωματα αψογα.Αυτο το μικρο εξαρτημα αλλαζει.

1663359462639.png
 
Kαθε φορα που παω να παιξω crysis στην crt ηλεοραση μου το παθαινω πλακα με τα γραφικα του παιχνιου με το expanded mod.
Μεχρι σημερα δεν εχω δει καλυτερα γραφικα οσον αφορα την ζουγκλα που σε καποια σημεια του παιχνιδιου με τους καταλληλους φωτεισμους δειχνουν εξωπραγματικα.

Αλλη ζουγκλα παντως που ειδα στο πιο καινουργιο παιχνιδι far cry 6 στο youtube στα ultra settings hd μου φανηκε αρκετα ξεπερασμενη στον οπτικο τομεα και δεν εντυπωσιαζει καθολου εν ετη 2022.

Οι παρακαρω φωτο δειχνουν χαλια σαν γραφικα απο ps2 σε σχεση με το αποτελεσμα που εχω γιατι το κινητο μου λογο της αρχαιας καμερας που εχει δεν μπορει με τιποτα να πιασει τους εξωπραγματικους φωτεισμους της crt μου και την πραγματικη καθαροτητα των γραφικων.

crysis.JPG

crysis 2.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Reactions: XLV
Η μαγεια των βιντεοπαιχνιδιων σε ολο τους το μεγαλειο για μενα εν ετη 2022 με 80ς - 90ς και συγχρονα παιχνιδια στην crt τηλεοραση μου.
Απο το atari 2600 μεχρι και σημερα ολη η εξελιξη των βιντεοπαιχνιδιων στην crt μου με την εικονα που θελω.

Mετα το dreamcast - gamecupe - xbox1 - ps2 συνεχιζω επιτελους στο επομενο level οσον αφορα το crt 3d gaming με νεα εξελιγμενα γραφικα στην crt tv μου και τους απειστευτους φωτεισμους του φωσφορου που δεν μπορω να εχω σε καμια συγχρονη οθονη.
 
Mια ερωτηση. Εχω δοκιμασει παλαιες κονσολες σε τηλεορασεις 14-17 ιντζων. Εχω δοκιμασει Playstation se 24 sony-26 saba-33 philips και σε πλασμα 46. Η εικονα τους με μικανοποιουσε.
Μια συνγχρονη κονσολα π.χ. PS 5 θα εχει καλυτερη εικονα σε crt tv απο οτι σε μια συνγχρονη lcd tv?
 
Το playstation 5 δεν βγάζει εικόνα χωρίς μετατροπέα σε analog TV, CRT ή όχι, και εκεί η ποιότητα του μετατροπέα, από HDMI 1080p σε SCART RGB 240p, θα είναι πολύ σημαντική για το οπτικό αποτέλεσμα. Υπάρχουν διάφορα βίντεο όμως, όπου συνδέουν ένα VGA μόνιτορ σε PC, και παίζουν σύγχρονα παιχνίδια, και εκεί το αποτέλεσμα είναι φανταστικό πχ Gaming on a CRT Monitor in 2020 , PlayStation 5 + Xbox Series X Tested on CRT: Is Image Quality Really Better Than Any Modern Screen? , The Greatest Display That Ever Was Or Will Be.... The GDM-FW900 ή Playing Modern PC Games On an Old CRT TV .
 
Mια ερωτηση. Εχω δοκιμασει παλαιες κονσολες σε τηλεορασεις 14-17 ιντζων. Εχω δοκιμασει Playstation se 24 sony-26 saba-33 philips και σε πλασμα 46. Η εικονα τους με μικανοποιουσε.
Μια συνγχρονη κονσολα π.χ. PS 5 θα εχει καλυτερη εικονα σε crt tv απο οτι σε μια συνγχρονη lcd tv?
PS5 καλυτερα παιξε σε συγχρονη lcd tv αν θελεις να εχεις την τερμα καθαροτητα της υψηλης αναλυσης.

Οι crt tv ειναι αλλη φαση.Πχ αν θελει καποιος να δει πρωτογνωρα 3d γραφικα για τα δεδομενα της crt tv αλλα δεν κανουν ολες για την μεγιστη εικονα μιας και δεν δειχνουν ολες το ιδιο καλα για για συγχρονο gaming γιατι καποιες παλιες εχουν μονο 50hz και πιο χαμηλη ευκρινεια απο καποιες πιο καινουργιες η και οτι με τις πολλες χιλιαδες ωρες λειτουργιας εχουν πεσει σε αποδοση.Εδω παιζει παιζει ρολο μια crt tv με καλη ευκρεινια.

Καλυτερα παντως για καποιον που δεν ξερει καλα τις crt tv να παει σε καποιο καλο crt pc monitor.
 
Εγω συνεχιζω το 1το crysis στην crt τηλεοραση μου αν και περισσοτερο χαζευω τους απιστευτους φωτεισμους και τα φωτορεαλιστικα γραφικα.:fafoutis:

Mε τα retro και τα συγχρονα παιχνιδια που παιζω στην crt tv μου η διασκεδαση των videogames εχει παει σε αλλο επιπεδο.

Χαμηλωσα λιγο το contrast στην crt tv για να βγουν λιγο καλυτερα οι φωτογραφιες με το κινητο αλλα και παλι εννοειται δεν μπορει να πιασει τα 3d γραφικα της crt τηλεορασης και τους φωτεισμους του φωσφορου.

1.JPG

2.JPG

3.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:
Θυμάμαι το πρώτο HTPC μου ήταν ένα athlon XP 1700 και κάρτα γραφικών NVidia Geforce4 Τi 4200 , δεν ήταν κοντά σε top χαρακτηριστικά, ήταν ήδη παλιά parts την εποχή που το συναρμολόγησα από parts που μου είχαν μείνει από αναβαθμίσεις, συνδεόταν μέσω TV-out της κάρτας γραφικών μέσω SVideo στο SCART μιας JVC 29 ιντσών CRT , το windows desktop σε ανάλυση 800x600 ήταν σχετικά ΟΚ, στα 1024x768 ήταν αρκετά fuzzy, αλλά φυσικά σε ταινίες ή παιχνίδια δεν φαινόταν καθόλου. τα παιχνιδια στο σύστημα αυτό, στη μεγάλη οθόνη, ήταν απολαυστικά.
 
Εγώ βρήκα στη δουλειά, ένα Philips 107E61 που είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Λέω να θυμηθώ τα παλιά, αρχίζοντας με Amiga!!!
 
Ξεκινησα το gta5 στο pc σε CRT τηλεοραση 21" με rca καλωδιο (κιτρινο - κοκκινο - ασπρο) για συνδεση.

Παιχνιδαρα.Τα γραφικα ειναι απιστευτα και τρομερα αληθοφανη με απιστευτους φωτεισμους που νομιζεις οτι βλεπεις σκηνικα απο καποια ταινια.

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG

6.JPG

7.JPG
 
  • Like
Reactions: XLV
Ωραίο φαίνεται, μόνο το 4:3 τα στριμώχνει λίγο.
 
Ωραίο φαίνεται, μόνο το 4:3 τα στριμώχνει λίγο.
Ειναι και τραβηγμενες λιγο πλαγιαστες οι φωτογραφιες.Ρυθμιζονται ομως αυτες οι αναλογιες.

Παντως απο οταν ειχα ξανα αρχισει μονο σε crt tv το retro gaming μετα την μεγαλη απογοητευση που εφαγα απο τις lcd δεν το περιμενα με τιποτα οτι θα φτασω στο σημειο να παιζω και ολα τα συγχρονα παιχνιδια σε crt τηλεοραση.:fafoutis: Και το θεμα ειναι οτι τα συγχρονα παιχνιδια που εχω παιξει μου αρεσουν οπτικα πολυ περισσοτερο και μου δινουν μεγαλυτερη διασκεδαση στην crt τηλεοραση μου.

Εχω το gaming pc πλεον σαν να ειναι κανονικη κονσολα μονιμο και αυτο στην crt τηλεοραση.Ανοιγω παιζω τα παιχνιδια και τελος.
 
Πίσω
Μπλουζα