Αλλοιώσεις σε ταινίες της Καραγιάννης-Καρατζόπουλος και της Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης

Διαβάζω τόση ώρα το τόπικ κ πραγματικά με έχετε καλύψει σε ότι και ήθελα να πω αλλά και ήθελα να ρωτήσω. Έχει κάτι λίγους μήνες που βλέπουμε ταινίες παλιές με την κολλητή μου και όποτε πέφταμε σε αλλοιωμένους τίτλους αηδιάζαμε και εκνευριζόμασταν απίστευτα. Μετά παρατηρήσαμε ότι γινόταν μόνο στον Καραγιάννη/Καρατζόπουλο άρα κάτι παίζει... μου λύθηκαν οι απορίες μου σήμερα τελείως!!!

Φυσικά δεν έχω να προσθέσω τπτ περισσότερο για αυτήν την... συμπαθέστατη κυρία που μας τα έκανε μαντάρα... Κατα το Μάρτη που είχα δει τις Διπλοπενιές ( είχα να τη δω χρόνια κ είναι από τις αγαπημένες μου κυριως λόγο μουσικής ε χτυπούσε και το κινητό μου με το Λευτέρη όλο το καλοκαίρι :p ) και εκεί που έδειχνε τα πλάνα από τη λαική λέω τι στο καλό ΚΑΝΑΛΙ ΑΛΛΑΞΑ???? και ψαχνόμουν!!!! Δηλαδή η τύπισσα είναι ΕΛΕΟΣ!!

Το Δημήτρη μου Δημήτρη μου το είδα τη Τρίτη ( λόγω ... εορτής!) και είδα και αυτό με τη ντισκόμπαλα και πραγματικά απόρησα ... πραγματικά ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

Κρίμα έχασα το Μια του κλέφτη σε dvd παρόλη τη κακοποίηση από τις ταινίες του αγαπημένου Τάκη μου λείπουν κάποιες
 
Ξαναδιαβάζοντας συγκεντρωμένα όλα τα μηνύματα του παρόντος thread, εξοργίζομαι για άλλη μια φορά με την άθλια και κακόγουστη επεξεργασία/κακοποίηση που υφίστανται οι ταινίες το δικαίωμα εκμετάλλευσης των οποίων έχει σήμερα η Καραγιάννης-Καρατζόπουλος.

Θα ήθελα να κάνω ένα μικρό σχόλιο: Μακάρι η κακοποίση των ταινιών αυτών να γινόταν μόνο στις ταινίες παραγωγής της Καραγιάννης-Καρατζόπουλος, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν ούτως ή άλλως προχειροφτιαγμένες (με εξαίρεση τις ταινίες συμπαραγωγής με την FINOS FILMS ή κάποιες (ελάχιστες) ταινίες μεγάλων πρωταγωνιστών, όπως Βουγιουκλάκη, Καρέζη, Βλαχοπούλου, στις οποίες δαπανήθηκαν λίγα παραπάνω χρήματα εκείνη την εποχή).

Το δυστύχημα της όλης υπόθεσης είναι ότι έχουν σήμερα περάσει στην κατοχή της Καραγιάννης-Καρατζόπουλος και οι εξαιρετικές ταινίες της Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν μικρά αριστουργήματα, σχεδόν αντάξιες των ταινιών της FINOS FILMS. Αυτές τουλάχιστον τις ταινίες, δεν τις λυπήθηκαν στην Καραγιάννης-Καρατζόπουλος; :(
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
bernard.c είπε:
Το δυστύχημα της όλης υπόθεσης είναι ότι έχουν σήμερα περάσει στην κατοχή της Καραγιάννης-Καρατζόπουλος και οι εξαιρετικές ταινίες της Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν μικρά αριστουργήματα, σχεδόν αντάξια των ταινιών της FINOS FILMS. Αυτές τουλάχιστον τις ταινίες, δεν τις λυπήθηκαν στην Καραγιάννης-Καρατζόπουλος; :(
Πω Πω σοβαρά μιλάς τώρα?? Καλύτερα να μην το ήξερα... :(
 
mariadegrecia είπε:
Πω Πω σοβαρά μιλάς τώρα?? Καλύτερα να μην το ήξερα... :(
Δεν είπα και κάτι καινούργιο - οι περισσότερες (και οι πιο αξιόλογες) ταινίες που αναφέρονται στο παρόν thread είναι της Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης...
 
ναι? δε το πρόσεξα να σου πω οτι ηταν δαμασκηνος/μιχαηλιδης ειχα προσεξει μονο τις Καραγιαννης/Καρατζοπουλος
 
Και το κατακρεούργημα των ταινιών συνεχίζεται.

Ήδη αυτή την ώρα που γράφω, ο ΑΝΤ1 προβάλλει μετά από αρκετά χρόνια την τελευταία ταινία του Λάμπρου Κωσταντάρα, "Ο Λαμπρούκος Μπαλαντέρ" του 1981.

Η τηλεοπτική έκδοση είναι του 2010-2011 δια χειρός Πάρη Βογιατζή.

Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα. Μετά την Σολωμού άλλο ένα άτομο καταστρέφει την πολιτιστική κληρονομιά.

Οι τίτλοι είναι οι γνωστοί με τις ανεκδιήγητες γραμματοσειρές και φυσικά η μετάβαση των σκηνών όπως την ξέρετε.

Δυστυχώς πότε θα τελειώσει αυτός ο βιασμός της κουλτούρας;.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΙΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΚΑΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΙΣ ΕΠΑΝΕΚΔΙΔΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ -ΚΑΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΟΥ ΤΗΛΕΘΕΑΤΗ, ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΟΡΦΗ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΡΦΗ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1960 ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΚΕΤΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΧΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΗ Η ΤΑΙΝΙΑ ΑΥΤΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ, ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΖΟΥΝΕ ΠΙΑ, ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΖΟΥΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΟΙ. ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΩΡΙΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΚΑΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ, ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΛΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ, ΟΛΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝΕ ΑΛΛΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ.
 
Να προσθέσω ότι σήμερα με την προβολή της ταινίας "Η Μεγάλη Στιγμή του 1821-Παπαφλέσσας" , της οποίας η παραγωγή κανονικά ανήκει στην Finos Film κι όχι όπως μας σερβίρουν από τον Καραγιάννη. Μοντάζ, fade out, επιπλέον τίτλοι. The ultimate disaster . Το μοντάζ της ταινίας έγινε το 2000 φυσικά από την κυρία Σολωμού. Λίγο σεβασμό στις ταινίες και όχι "βιασμό".
 
Δεν ξέρω ρε παιδιά αν έχει αναφερθεί από κάποιον άλλο το παρακάτω video, αν ναι να σβηστεί αυτό το σχόλιό μου παραυτα "Το μωρό (1960) + Ο θαυματοποιός (1968)". Να αναφέρω συμπληρωματικά ότι ο Jean-Robert Herisse (1950-2008), το 1960 ήταν μόλις 10 χρονών οπότε λίγο δύσκολα να παρουσίαζε την όψη που φαίνεται στο video...Πηγή.

http://www.youtube.com/watch?v=QkKlrkeIQ1k
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η ταινια αυτη ειδικα, εχει υποστει τη μεγαλυτερη καταστροφη απο ολες. Το Μωρο μου γυριστηκε το 1960 και εχει αμετρητες σφηνες απο ταινια του 1968. Μια απο τις πολλες ειναι και το τραγουδι του Jeane Robert. Ο τραγουδιστης φερει μακρυ μαλλι και τρανη φαβοριτα, πραγμα ανηκουστο για αρχες του '60.

Οταν λεμε '60s εχει διαφορα η συγκεκριμενη δεκαετια στην αρχη, τη μεση, και το τελος της, και γι' αυτο πρεπει παντα να γινομαστε συγκεκεριμενοι. Ειναι η εποχη που καταρριφθηκαν και απορριφθηκαν πραγματα, ιδεες και καταστασεις. Ηταν η εναρξη της Νεας Εποχης και των κοσμοιστορικων αλλαγων.

Αλλιως ηταν η ζωη το 1963, αλλιως το 1967.

Τωρα, αν ολα αυτα εγιναν τελικα για καλο η για κακο, ειναι αλλο ζητημα.
 
Κορίτσι δικό μου - Η original σκηνή από τον "Θαυματοποιό"

Μόλις βγήκε στον αέρα.Στο ρόλο της Μόνικας (Μπελούτσι ;) , η εκρηκτική Ρία Δελούτση...

http://www.youtube.com/watch?v=smayOLQs32s&feature=feedu
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και τώρα ο ΑΝΤ1 παίζει για πολλοστή φορά την Σωφερίνα , που δεν είναι του Καραγιάννη και του Καρατζόπουλου αλλά του Δαμασκηνού-Μιχαηλίδη. Οι τίτλοι και τα fade in/fade out μπήκαν το 2003 από την γνωστή άγνωστη. Και στους τίτλους βλέπουμε πλάνα από την συμπρωτεύουσα-σε λέω-Θεσσαλονίκη το 2002 με Lada, μοντέρνα taxi και κόκκινα λεωφορεία. Να σημειώσω ότι η ταινία γυρίστηκε εξ' ολοκλήρου στην Αθήνα κι όχι στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Επίσης πολλά fade in/fade out υπάρχουν και όχι απευθείας αλλαγή λες και είναι video clip και επίσης πολλές σκηνές κατακρεουργημένες από τα πολλά slow motions. Shame On Them.

Υ.Γ.: Και έγχρωμο στο όνειρο της Αλίκης στην ταινία και fade out όταν μιλάνε στο τηλέφωνο Κοντού-Αλίκη.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
http://www.youtube.com/watch?v=VM0RofIf5HM Ακόμη και τα Κόκκινα Φανάρια, μια ταινία τόσο υπέροχη την κατέστρεψαν για άλλη μια φορά οι γνωστοί άγνωστοι μοντέρ της Acculere και έκαναν ταινία του Καραγιάννη. Δυστυχώς για τα νέα παιδιά τους σερβίρουν τα fast food και όχι την original μαγεία του ελληνικού κινηματογράφου.
 
Αυτοι οι ανθρωποι πανε απο το κακο στο χειροτερο. Δεν ξερω τι να πω πια.....

Αληθεια, το ονομα της Δεσπως Διαμαντιδου γιατι δεν ειναι στους τιτλους;
 
Διότι δυστυχώς το ξέχασε η κυρία Σολωμού και έκανε τα τεχνάσματα της. Στους original τίτλους αναφέρεται το όνομα της Δέσπως Διαμαντίδου και άλλων που παρέλειψε η κυρία.
 
Happy Resurrection Day Everyone. Σήμερα οι δικοί μου έβλεπαν την υπέροχη ταινία "Αλίμονο στους Νέους" με τον αξέχαστο Δημήτρη Χορν και την Μάρω Κοντού. Κάποια στιγμή πηγαίνοντας στο σαλόνι βλέπω μια ακόμη ηλιθιότητα των μοντέρ της Acculere. Σε ένα πλάνο υπήρξε σκηνή της Αθήνας σε view το 2001 . Και όπως έχω διαβάσει σε ένα blog σε μια σκηνή που ο Χορν ψάχνει για δουλειά ακούγονται φωνές και ξαφνικά ακούγεται μια φωνή από τεχνικό της Acculere που από απροσεξία έψαχναν υλικό για "καταστροφή" και έλεγε ο μοντέρ "Από Άλλον Αιώνα". Κρίμα για την ταινία. Αλίμονο στην νέα γενιά που παρακολούθησε την κατεστραμμένη version κι όχι την original.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και εγώ είδα τις αλλοιώσεις και οι 2 που λες ειναι τρανταχτά παραδείγματα. Και τα εξηγούσα και στη φίλη μου που τη βλέπαμε μαζί.
 
Μηνύσεις θέλουν και παρέμβαση από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Πάντως σε αυτές τις υπέροχες ταινίες που οι παππούδες και οι γονείς μας έβλεπαν όταν ήταν νέοι να καταστρέφονται λόγω σκοπιμότητας (τα χρήματα πάλι είναι η αιτία) και να τα σερβίρουν προχειροφτιαγμένα στο τηλεοπτικό αφελής κοινό . Εμείς έχουμε την παρατηρητικότητα να βλέπουμε πως έγινε αυτός ο βιασμός του ελληνικού κινηματογράφου και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Κρίμα για όσους εργάστηκαν σκληρά για τις ταινίες αυτές και που δυστυχώς έφυγαν από την ζωή και δεν βλέπουν τα χειρότερα καμώματα αδίστακτων μοντερ και τεχνικών.
 
DianaTheSuperstar91 είπε:
Στο Δημήτρη Μου Δημήτρη Μου έβαλαν πλάνο από ταινία με τον Κωνσταντάρα και την Κοντού.
Ο Κωνσταντάρας και η Κοντού εμφανίζονται ως guest stars στο Δημήτρη μου Δημητρη μου,οποτε αυτο τουλαχιστον λογικα δεν ειναι "αλλοιωση",μην ανησυχεις

Παντως για ποιον λογο πραγματικα μπηκαν στον κοπο εξ αρχης να κανουν αυτες τις ηλιθιες "επεμβασεις",δεν εχω καταλαβει ακομα!
 
Πίσω
Μπλουζα