Γιατί δεν εργάζομαι σε τεχνική υποστήριξη!!!

Το εχω ακουσει αλλα δεν το εχω δει με τα ιδια μου τα ματια.

Εχει κυκλοφορήσει στην ΑΜΕΡΙΚΑ για οσους δεν εβρισκαν να κανουν PRESS το ANY key

0142_tn.gif

Οσο ζω ελπιζω....

Προσθεστε και εμενα στο club με τους ηλεκτρολογους μηχανικούς που ακομα εξηγούν...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
alkis21 είπε:
Ναι τώρα σώθηκες... ο κόσμος ακούει ηλεκτρολόγος και αμέσως φαντάζεται σαλοπέτα και κατσαβίδι. Το τι ακολουθεί μετά δεν τους απασχολεί. Αυτό με τρελαίνει είναι ότι τους πολιτικούς μηχανικούς τους ξέρουν όλοι! Δεν φαντάζεται κανείς ότι δουλεύουν στη Βουλή.

Για τους Έλληνες, Μηχανικός = Τεχνικός - Μάστορας (με φόρμα εργασίας, κατσαβίδια κλπ).

Αν και η Ελλάδα έχει τόσους πτυχιούχους, ποτέ δεν έμαθε τη διαφορά μεταξύ Μηχανικού και Τεχνικού.
 
nkarytia είπε:
1997 - User Friendly...
picture.php
:bow:

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Τέτοια θέλουν για να μάθουν!!!

dkssprs είπε:
Το εχω ακουσει αλλα δεν το εχω δει με τα ιδια μου τα ματια.
Εχει κυκλοφορήσει στην ΑΜΕΡΙΚΑ για οσους δεν εβρισκαν να κανουν PRESS το ANY key

0142.jpg


Keyboard-anykey-300x210.jpg


Οσο ζω ελπιζω....

Προσθεστε και εμενα στο club με τους ηλεκτρολογους μηχανικούς που ακομα εξηγούν...
Δέν το είχα ακούσει, αλλά το είδα τώρα!!! :D

 


Υ.Γ. Πάντως για να πω την ''αμαρτία'' μου, όποτε τυχαίνει να έρθει κάποιος στο σπίτι που δεν γνωρίζει από υπολογιστές (ενώ έχει τουλάχιστον μια 5ετία για χρήση Internet κυρίως) μου αρέσει να του κάνω πλάκα! :diablotin: Του βάζω τον υπολογιστή σε DOS Mode και καταλαβαίνετε τι ακολουθεί όταν του λέω να τον χρησιμοποιήσει!!!


Και δεν το κάνω αυτό για να το παίξω ξερόλας και υπολογιστάκιας, απλώς για να του δείξω πως πριν από πολλά χρόνια για να λειτουργήσεις απλώς έναν υπολογιστή, έπρεπε αναγκαστικά να κάνεις υπομονή και να σπαταλήσεις πολύ χρόνο για να μάθεις.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτό με το "any" key από τα μακράν κορυφαία που έχω δει ποτέ.

Ρε παιδιά πρέπει να είναι photoshop. Δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Μιλάμε για τον απόλυτο ξεπεσμό.......

Έλεος.......
 
ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΑΣ "ΚΟΥΦΑΝΩ!!!" *** στο τελος του ποστ μου!

(μη μου ανησυχείτε, ΔΕΝ γράφω μόνο με κεφαλαία!!)

Λοιπόν, λατρεύω το παρόν τόπικ επειδή κι εγώ το τι έχω τραβήξει δεν λέγεται. Αυτό πάντως που με εκνευρίζει πιο πολύ δεν είναι η άγνοια του κόσμου, κανένας δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας τι εστί δεξί κλικ... όλοι το μάθαμε σιγά-σιγά. Αυτό όμως που με φέρνει ως εδώ (ξέρετε ως που!) είναι ο "ξερολισμός" που πλανάται, όχι μόνο όσον αφορά στη πληροφορική αλλά σε κάθε ζήτημα. Είναι πολλές οι φορές που προσπαθούν να μου δείξουν διάφοροι πόσο έμπειροι είναι στο θέμα και πόσο το τάδε πρέπει να γίνεται έτσι κι όχι αλλιώς. Η πλάκα είναι ότι σχεδόν πάντα ξέρω πως λένε σαχλαμάρες αλλά κάνω τον χαζό γιατι δεν υπάρχει λόγος, ίσως?

Τέλοσπαντων, κάτι αστείο και ΣΧΕΤΙΚΟΤΑΤΟ!!!

εδώ: http://theoatmeal.com/comics/computers

καλό απόγευμαααα!
 
pooky(1) είπε:
Αυτό με το "any" key από τα μακράν κορυφαία που έχω δει ποτέ.
Ρε παιδιά πρέπει να είναι photoshop. Δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Μιλάμε για τον απόλυτο ξεπεσμό.......

Έλεος.......

Όχι αληθινό είναι Pook, όπως και αυτό:

ban_key.gif


:p
 
alkis21 είπε:
Ναι τώρα σώθηκες... ο κόσμος ακούει ηλεκτρολόγος και αμέσως φαντάζεται σαλοπέτα και κατσαβίδι. Το τι ακολουθεί μετά δεν τους απασχολεί. Αυτό με τρελαίνει είναι ότι τους πολιτικούς μηχανικούς τους ξέρουν όλοι! Δεν φαντάζεται κανείς ότι δουλεύουν στη Βουλή.
Ναι αλλα δεν ξερουν τη διαφορα μεταξυ αρχιτεκτονα και Πολ. Μηχανικου. Αμα εχεις ορεξη για γκρινια, πιασε συζητηση με ενα πολιτικο μηχανικο γι' αυτο το θεμα ;) .

Στην πληροφορικη, ολοι ειναι "προγραμματιστες". Εκτος απο να προγραμματιζουν οτιδηποτε, απο websites, παιχνιδια και device drivers ξερουν να επισκευαζουν εκτυπωτες, φωτοτυπικα, PC. Ξερουν απο αρχιτεκτονικη δικτυων, συντηρηση servers αλλα και τα παντα για τα κινητα.

Στην Ελλαδα ποτε δεν μαθαμε τη διαφορα μεταξυ computer science και ΙΤ
 
Μα τι ευχάριστο απόγευμα ήταν αυτό! Τι απίστευτα προβλήματα που έχει ο κόσμος!!

Σας αφιερώνω λοιπόν αυτό το κλιπάκι με το savoire vivre του I.T.

http://www.youtube.com/watch?v=gt9j80Jkc_A&feature=related

και αυτό όπου η υπεύθυνη του τμήματος IT εξηγεί πως με το goggle μπορεί κανείς να σπάσει το internet.

http://www.youtube.com/watch?v=wrQUWUfmR_I

Ούτε η ίδια ξέρει γιατί την κάναν υπεύθυνη στο IT αλλά οι 2 υπάλληλοί της της κάνουν συχνά τέτοιες πλάκες. Για όσους ενδιαφέρονται η σειρά λέγετε "IT crowd" και έχει άπειρο γέλιο.
 
If you get this kind of errors in Windows 2000 donʼt worry..These are some of the few ones which are specifically planned
icon_smile.gif


*This will end your Windows session. Do you want to play another game?

* Smash forehead on keyboard to continue.

*This is a message from God Gates: “Rebooting the world. Please log off.”

* Enter any 11-digit prime number to continue.

*Windows message: “Error saving file! Format drive now? (Y/Y)”

*User Error: Replace user.

*If you are an artist, you should know that Bill Gates owns you and all your future creations. Doesnʼt it feel nice to have security?

* Bad or missing mouse. Spank the cat? (Y/N)

*Windows VirusScan 1.0 – “Windows found: Remove it? (Y/N)”

*Your hard drive has been scanned and all stolen software titles have been deleted. The police are on the way.

και αυτό

http://www.funnyjunksite.com/wp-content/uploads/2007/08/windows-settings.gif

ΑΠΛΑ LOL!!
 
Εγώ πάλι τώρα πήρα χαμπάρι το thread, δε θυμάμαι να το είχα δει παλιότερα, μπορεί απλά να το προσπέρασα.

Πραγματικά δεν ξέρω από που να ξεκινήσω. Ξέρω από προσωπική επαφή με κάποιους "ειδήμονες" που γράφουν εδώ μέσα, ότι πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Και δεν το ξέρω μόνο εγώ, το ξέρουν και οι ίδιοι, (και αν όχι τότε υπάρχει πιο σοβαρό πρόβλημα).

Αλήθεια τι είναι χειρότερο, να λες ότι ξέρεις και να έχεις άποψη χωρίς να έχεις ιδέα που παν τα 4 και να κοροιδεύεις κάποιους οι οποίοι γνωρίζουν την άγνοια τους ή δεν ενδιαφέρονται να μάθουν μιας και τους είναι αδιάφορο το αντικείμενο

ή

κάποια από τα posts αυτού του thread?

Δε θέλω να σας τη σπάσω, αλλά κάποια posts (ευτυχώς η μειοψηφία) όπως και να το κάνουμε είναι εριστικά και βγάζουν μάτι. Κάποιος που θα μπει εδώ μέσα* γιατί τον ενδιαφέρει κάποιο από τα θέματα θα σκιαστεί από τον Elitισμό που μας διακατέχει.

Τώρα που το σκέφτομαι δεν βρίσκω λόγο ύπαρξης αυτού του thread που πρακτικά χλευάζει μερίδα ανθρώπων....Γνώμη μου.

Με τη λογική αυτή να ανοίξουμε ένα για τους "hackers" script kiddies, να χλευάσουμε τα άτομα που έχουν λογαριασμό στο facebook (σίγουρα θα έχουμε εδώ μέσα), γιατί όχι και τους farmvillers ή τους MMORGάνθρωπους που είναι αυτή τη στιγμή στον εικονικό τους κόσμο. Μήπως τους gadgetάκιδες? (χαρακτηρισμός κι αυτός).

*retromaniax
 
Ειναι ανησυχητικο το ποσο πολυ εχουμε καποιες φορες την αναγκη να τα χωσουμε σε συγκεκριμενες ομαδες πληθυσμου. Το κανω και εγω σε "powerπαραθυρακηδες" αλλα προσεχω να αφηνω στην ησυχια τους, τους απλους χρηστες - πολυ περισσοτερο δε, να μην ρεζιλευω τους πελατες μου, αυτους που με ταιζουν.

Κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος να εχει γνωση των εσω ενος υπολογιστη/αυτοκινητου/τηλεορασης - απλος χρηστης ειναι, που εχει πληρωσει για να του λυσει ο επαγγελματιας το οποιο (απλο, συνθετο, βλακωδες, εφυες) προβλημα του παρουσιαστει.

Επισης ανησυχητικο ειναι οτι τελευταια συμφωνω συχνα με τον Αντωνη. (δεν πας να ανοιξεις thread για το iphone7, να εχουμε να λεμε, γιατι σε λιγο θα νομισουν οτι ειμαστε και κολλητοι..)
 
Δε νομίζω οτι κάποιος από δω κατακρίνει αυτούς που απλά δεν ξέρουν και ούτε εγώ το κάνω αυτό...πιστεύω όμως οτι η μερίδα των ανθρώπων που επικεντρώνεται το thread είναι αυτοί που δεν ξέρουν και προσπαθούν να σου δώσουν να καταλάβεις οτι ξέρουν η σε ρωτάνε 2986238526726 ερωτήσεις πάνω σε ένα θέμα που έχουν ακούσει από κάποιον που τους είπε οτι εκείνος ξέρει κ.ο.κ.

Το να μη ξέρεις δεν είναι κακό , υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν και έχουν την υπομονή να μάθουν χωρίς να σε πρήζουν και πληρώνουν κιόλας και υπάρχουν άνθρωποι που θα σε πρήζουν και στο τέλος θα σου πετάξουν και το κλασσικό " έλα μωρε τι έκανες τώρα μισή ώρα , το κάνω και γω αυτό και θέλεις και 50ευρώ;"

Αυτό που δε ξέρουν είναι οτι για να κάνω εγώ μισή ώρα ρε μεγάλε να στο φτιάξω έχω φάει όλη μου τη ζωή στους υπολογιστές!!!

Αυτοί που με τσαντίζουν εμένα είναι οι άσχετοι (και όταν λέω άσχετοι το λέω καλοπροαίρετα και γω άσχετος είμαι από αμάξια, από ξυλουργική , από 287225627652 πράγματα που δεν μπορώ να φανταστώ) οι οποίοι θα σου τα κάνουν τσουρέκια και έχουν και άποψη πάνω στο θέμα γιατί αυτοί ξέρουν οτι στο γραφείο ο τάδε υπολογιστής το κάνει αυτό που θέλουν γιαυτό λοιπόν πρέπει να το κάνει και του σπιτιού άσχετα αν ο ένας κάνει 100ε πλέον και ο άλλος αγγίζει το 1000ρικό... ε κάντο μόνος σου ρε φίλε και άσε με αφού ξέρεις και να σου πω και κάτι, ξεκίνα υποστήριξη μόνος σου σαν επάγγελμα αφού ξέρεις...

Κάποιος ανέφερε οτι δεν ανέχεται στη δουλειά του υποδείξεις! ε ναι έτσι είμαι και γω δεν μπορώ άλλο να ακούω από ανθρώπους που δεν κατέχουν το αντικείμενο απόψεις...

Πρόσφατα μου λεεί μια συνάδελφος οτι στην εθνική που δουλεύει ο άντρας της έχουν ένα σύστημα που βλέπει και κάνει και ράνει ούτε που κατάλαβα (είναι το κλασσικό που σου πετάνε τις 3-4 πρώτες κομπιουτερίστικες φράσεις που τους έρχονται στο μυαλό) και απλά της απάντησα :

και στη ΝΑΣΑ έχουν σύστημα που ελέγχει πυραύλους θέλεις να το φέρουμε εδώ;

Εντάξει απλά έλεος όλοι έχουν ένα συγγενή που ασχολείται/δουλεύει/υποστηρίζει/φτιάχνει υπολογιστές και τους έχει πει το τάδε και το άλλο και το παράλλο και πρέπει εγώ να το κάνω αυτό να δουλέψει επειδή το πε εκείνος και ξέρει...εεεεε εντάξει απλά LOL

Ένα τελευταίο θα πω για να κλείσω...

Προπέρσι μου σύστησαν ένα κύριο να του κάνω μαθήματα υπολογιστών ο οποίος ήταν 70 χρονών!!!!!

Πριν τον δω είχα όχι μόνο αμφιβολίες αλλά έτεινα και προς το όχι αλλά λόγω οικονομικής δυσκολίας είπα να το επιχειρήσω

ο κύριος ήταν συνταξιούχος τράπεζας και πρώην συγγραφέας ο οποίος έγραφε σε γραφομηχανή και πήρε ένα λάπτοπ να εκμοντερνιστεί...

Επίσης ο κύριος είχε περάσει 2 εγκεφαλικά!!!!!!

Του εξηγούσα επί 3 μέρες το πως να ανοίγει και πως να κλείνει τον υπολογιστή, φανταστείτε οτι ότι του λεγα το ξέχναγε μετά από 1 λεπτό

Κι όμως είχε υπομονή και το πάλευε και ζοριζόταν και προσπαθούσε να τα θυμάται και επίσης είχα και γω υπομονή γιατί τον έβλεπα οτι κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια...

Την τελευταια φορά που τον είδα ΕΠΑΙΖΕ τα Windows Vista στα δάχτυλα , και έγραφε στο Word πιο γρήγορα κι από μένα (χωρίς υπερβολές)

FULL RESPECT!!!!!
 
pooky(1) είπε:
αποφασίζεις να φορέσεις μια μπλούζα που λέει "NO, I WILL NOT FIX YOUR COMPUTER" .
Ειναι η αγαπημενη μου μπλουζα και την φοραω συχνα στην δουλεια (ειμαι τεχνικος Η/Υ).

2011-05-17 18-06-21.938.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:
Την ίδια μου έχει κάνει δώρο ο exetlaios!!!! (Σε μαύρο με άσπρα γράμματα! )

Αν και ο υπολογιστής του αναστήθηκε, δυστυχώς απεβίωσε δια παντός μετά από λίγες εβδομάδες...... :(

Φυσικά η συζήτηση περί ρετρό και cult ήταν η καλύτερη πληρωμή που έχω λάβει ποτέ. Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι ο υπολογιστής του Κωνσταντίνου είχε παίξει πολλές "καμμένες" ταινίες. Λες γι' αυτό να........ !!!!!!!!!!!!
 
Παρ' όλο που ανήκω στους "άσχετους" (αυτό μάλλον θα είναι το μοναδικό μου μήνυμα σε μια ενότητα με το τόσο τρομακτικό όνομα "σύγχρονοι υπολογιστές":)), δεν μπορώ παρά να συμπάσχω με τους "ειδικούς".

Πολύ απλά, γιατί κι εγώ τους έχω ταλαιπωρήσει #) #) #)

Έχω πάρει μαύρα μεσάνυχτα την τεχνική βοήθεια της ΟΤΕΝΕΤ για ν' ανακαλύψουμε στην πορεία ότι αντί για το καλώδιο του ίντερνετ, έβαζα αυτό του τηλεφώνου #) #), δεν ξέρω να εγκαθιστώ ούτε το πιο απλό antivirus στον υπολογιστή μου, το πώς αναρτώνται φωτογραφίες και εικόνες αποτελεί μέγα μυστήριο (δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχω καμία στο προφίλ μου #) #)).

Έχω όμως μια κολλητή από τα χρόνια του σχολείου που σπούδασε πληροφορική ;) . Αυτή μου είπε ποιο μοντέλο λαπτοπ ν' αγοράσω, μου εγκατέστησε τα προγράμματα, ήρθε και δυο φορές που παρουσιάστηκε πρόβλημα και κάποια στιγμή θα μου κάνει κι ένα format το οποίο λέει ότι χρειάζεται το μαραφέτι μου (εγώ δεν ξέρω καν τι είναι το format, οπότε σιγά μην ήξερα κι ότι το έχω ανάγκη :p ). Φροντίζω όμως να μην την πρήζω, τις δυο φορές που ασχολήθηκε την είχα στα ώπα - ώπα με καφεδάκια και πίτσα :D , ούτε που θα το διανοούμουν να την πάρω τηλέφωνο κουλή ώρα για να της πω ότι έμεινα από ίντερνετ (και να το διανοούμουν δηλαδή, θα μ' έβριζε :p ).

Εκεί που πραγματικά θυμώνω είναι η εκμετάλλευση και τα παιχνίδια πάνω στην ασχετοσύνη. Για να εξηγηθώ, κάποια χρόνια πριν, ο φορέας στον οποίο εργάζομαι είχε υπογράψει σύμβαση με μια εταιρεία για αναβάθμιση ολόκληρου του πληροφορικού συστήματος. Με βάλανε στην επιτροπή που θα φρόντιζε για την σωστή εκτέλεση της σύμβασης επειδή ως νομικός, ήξερα από συμβάσεις. Από συμβάσεις ήξερα, από προγράμματα πληροφορικής δεν είχα ιδέα :xm: :xm:. Η εν λόγω επιτροπή είχε άλλον έναν νομικό, δυο οικονομολόγους κι έναν δημόσιο υπάλληλο καριέρας, 60άρη :sealed: .

Πιο αγχωτική περίοδο δεν έχω περάσει. Δέκα χρόνια από τη ζωή μου έχασα προσπαθώντας να καταλάβω αν έπρεπε να παραλάβω κάθε τι κι αν αυτό που παρελάμβανα ήταν σωστό, λειτουργικό, επαρκές κοκ. Οι δύο μοναδικοί πληροφορικοί που δούλευαν τότε σ' εμάς (έκτοτε προστέθηκαν κι άλλοι) ή που το μέγεθος του εγχειρήματος ξεπερνούσε και τις δικές τους γνώσεις και δεν μπορούσαν να μας δώσουν σαφείς απαντήσεις ή που εμείς όλοι ήμασταν απίστευτα βλάκες και δεν πιάναμε τα όσα μας έλεγαν ή κάτι τρίτο ... (κλίνω προς το τρίτο :xm: ).

Ακόμα μου έχει μείνει η πολύ δυσάρεστη αίσθηση ότι είναι πιθανό να έχω υπογράψει για κάτι που πληρώθηκε περισσότερο απ' όσο άξιζε, για κάτι που δεν είναι όσο καλό θα έπρεπε, για κάτι που τελικά δεν μπορούσα να ελέγξω :( :(. Και ναι, εκεί κατάλαβα ότι η "ασχετοσύνη" μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη τελικά ...
 
retrofan φαντάζομαι διάλογο στο φορέα τότε:

-τι χαρτί είναι αυτό ρε παιδία;

-μια σύμβαση για κάτι υπολογιστές μωρέ

-ναι οκ τι υπολογιστές γιατί κάνουν τόσο;

-ε δεν ξέρω βάλε μια υπογραφή μωρέ να πάει στο διάάάά******λο

χεχεχε

η ασχετοσύνη δεν είναι κατακριτέα, η "δήθεν" γνώση είναι...

προχθές πήρα ένα υπολογιστή για μια ξαδέρφη μου

ερώτηση που μου κανε η θεά!!!

ΞΑ: Τι Windows μου έβαλες;

CUT: Windows XP

ΞΑ: Ποιας Χρονιάς;;;;;;;;;

Απάντηση:

CUT: 1957 , είχε καλή σοδειά!!!!

ΕΕΕΕΕ ΕΛΕΟΣ!!!!!! OMG και 9387736378356363 LOL
 
Εγώ το γυρίζω στην Apple (αύριο πρώτα ο Θεός παραλαμβάνω το Θεό ) και θα μείνει ένα pc για gaming που ούτε πρόσβαση στο διαδίκτυο θα έχει (καθότιν δεν παίζω on-line που να πιάσει φωτιά ο παράδεισος) και ένα file server που το έχω κάνει αθόρυβο εντελώς για σκλάβο 24/7.

Η φιλοσοφία του iMac όλα σε ένα και δεν μπορείς να πειράξεις τίποτε, είναι σωτήρια και για έναν που δεν έχει και δεν θέλει να έχει επαφή με τεχνικά θέματα, αλλά και για κάποιον που θέλει έναν υπολογιστή που λειτουργεί όπως θα έπρεπε να λειτουργεί, κάνω τη δουλειά μου και το ξεχνάω από κει και πέρα.

Σε φίλους και γνωστούς που δεν θέλω να χαλάσουμε τις καρδιές μας (έχω πολύ σοβαρότερα θέματα να ασχοληθώ) προτείνω Mac.

Άλλωστε και το PS3, και το 360 και το Wii της ίδιας φιλοσοφίας δεν είναι; Απλά λειτουργεί, φυσικά για το συγκεκριμένο σκοπό που έχει φτιαχτεί. Και πέραν από την αλλαγή σκληρού σε PS3 ή κανένα mod σε 360 (φωτάκια, αλλαγή εξωτερικού περιβλήματος) δεν γνωρίζω κανένα άτομο από το περιβάλλον μου που να έχει επέμβει με τον οποιοδήποτε τρόπο σε κονσόλα, (ακόμα και όσοι τις έχουν "σπασμένες" τις πήραν έτοιμες από την αρχή. Ο Wally δεν μετράει.... :) )

O Power user που θα βάλει υδρόψυξη ή θα κάνει powder coating στο κουτί του υπολογιστή του δεν έχει ανάγκη τις ελάχιστες έως ανύπαρκτες τεχνικές γνώσεις που προσωπικά διαθέτω!
 
Πίσω
Μπλουζα