gapan
RetroActive
- Αντιδράσεις
- 41
Σύμφωνοι. Αλλά αυτό ισχύει για όλα τα λειτουργικά συστήματα που υπάρχουν σήμερα.Leon είπε:Η φιλοσοφία ενός σωστού user interface είναι να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον καθένα χωρίς να χρειάζεται να μάθει απολύτως τίποτα. Να είναι τόσο φυσικό όσο να αναπνέει. Οι υπολογιστές φτιάχτηκαν για να διευκολύνουν τη ζωή μας, όχι για να τη δυσκολεύουν. Δυστυχώς είμαστε ακόμα πολύ μακριά από αυτό το στόχο.
Όσο για τα windows είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να γίνουν ένα OS φιλικό προς τον χρήστη, το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν είναι.Leon είπε:Όσο για το linux είτε δεν θέλει είτε δεν μπορεί να γίνει ένα OS φιλικό προς τον χρήστη, το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν είναι.
1. Η μάνα σου δεν θα χρειαζόταν ποτέ την έκδοση 3.0 του openoffice. Βασικά δεν θα ήξερε τι είναι η έκδοση 3.0 και η 2.4. Μια χαρά έγραφε τα εγγραφάκια της με την 2.4 λοιπόν.Leon είπε:Παράδειγμα: Σήμερα προσπαθούσα να εγκαταστήσω το Open Office 3.0: Δεν υπάρχει στα repositories οπότε πάμε για manual install....Το Synaptic δεν εγκαθιστά πακέτα που έχεις κατεβάσει στο σκληρό...Άρα κάντο μόνος σου. Και δεν είναι ενιαίο άρα πρέπει να τα κάνεις double click ένα-ένα για να τα κάνεις install (δηλαδή δουλειά για ισοβίτες). Χάθηκε να υπάρχει ένας ενιαίος installer και μετά να μπορώ να επιλέξω τί θα εγκαταστήσω και τί όχι; Άρα εγκατάσταση με κονόλα Άσε που πρέπει να κάνεις πρώτα uninstall την προηγούμενη έκδοση του office. Και επειδή πάλι δεν είναι βολική η απεγκατάσταση από το GUI, πάμε πάλι στη κονσόλα...
Και επειδή η Ελληνική έκδοση του Open Office ΔΕΝ έχει μέσα το Ελληνικό λεξικό (ήμαρτον!) πρέπει να το κάνεις και αυτό manually. Πάω στα extensions για να το κάνω add και...κρεμάει. Άρα uninstall (πάλι από την κονσόλα) και reinstall του Open Office 2.4 (και τράβα ψάχνε όλα τα πακέτα που χρειάζεσαι).
Αν αυτό το θεωρείτε φιλικό user interface και ότι μπορεί να το κάνει και η μάνα μου, ε τότε τί να πω....
2. Η διανομή που διάλεξες, δεν ξέρω ποια είναι αυτή, προφανώς έχει την παλιότερη έκδοση γιατί η 3.0 είναι αρκετά καινούρια. Όποιος θέλει να κάνει δουλειά και να έχει ένα σταθερό σύστημα μπορεί να το χρησιμοποιήσει άνετα και το παλιό. Αν εσύ θέλεις να παίζεις και να δοκιμάζεις ότι latest and greatest υπάρχει σίγουρα υπάρχουν διανομές που είναι καλύτερες γι'αυτό το σκοπό. Υπάρχουν διαφορετικές διανομές που είναι καλύτερες για κάποιον που δεν θέλει να βάλει χέρι ποτέ στο PC του και να κάνει απλά τη δουλειά του και διαφορετικές γι'αυτούς που θέλουν να πειράζουν και να ασχολούνται όλη την ώρα. Εσύ προφανώς έκανες λάθος επιλογή για αυτό που θέλεις να κάνεις. Διάλεξε μια άλλη διανομή λοιπόν η οποία θα σου δίνει το τελευταίο παιχνιδάκι έτοιμο να παίξεις.
3. Μήπως το ίδιο ισχύει και για την ελληνική έκδοση του openoffice για windows και το ελληνικό λεξικό; http://el.openoffice.org/about-downloads.html
4. Δηλαδή εσένα στα windows δεν σου κρέμασε ποτέ πρόγραμμα και μετά έπρεπε να κάνεις "μαγικά" για να αναστήσεις το PC; Εγώ πάλι γιατί έχω διαφορετική εμπειρία ψάχνοντας να γράψω ακαταλαβίστικα ξόρκια σε έναν ατελείωτο λαβύρινθο που λέγεται registry;
Γενικότερα αποφεύγω να μπαίνω σε συζητήσεις αυτού του είδους. Επειδή στο 99,9% των περιπτώσεων δεν καταλήγουν πουθενά. Σταματάω εδώ γιατί θα καταλήξω να επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια. Θα αφήσω τη μητέρα μου να χρησιμοποιεί ένα λειτουργικό το οποίο κάποιοι πιστεύουν ότι δεν είναι έτοιμο γι'αυτή. Προφανώς η ίδια κάνει κάτι σοβαρά λάθος αφού δεν έχει συναντήσει κανένα πρόβλημα.