Imgema
Alien RetroDatabase
- Αντιδράσεις
- 1.439
Τα τελευταία posts ενισχύουν την άποψή μου ότι τα Mac είναι καλύτερα μηχανήματα για έναν επαγγελματία, ο οποίος θα κάνει και καλύτερη απόσβεση και θα εκμεταλλευτεί καλύτερα τα πλεονεκτήματα του λειτουργικού, παρά για έναν home user ο οποίος θα θέλει να τρέξει και games ή emulators. Τι άλλο μένει για έναν home user? Ταινίες, μουσική, ανάγνωση PDF, internet browsing, word processing, φωτογραφίες κλπ κλπ. Όλα αυτά τα κάνεις με το PC το ίδιο καλά και αν προσέχεις κάποια βασικά πράγματα (δεν μιλάμε να είσαι έμπειρος user ή hacker) μπορείς να κρατήσεις το λειτουργικό σου καθαρό και ελαφρύ για 5 και για 10 χρόνια. Αν σε απασχολεί τόσο πολύ η σταθερότητα του λειτουργικού το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσέχεις 3-4 εύκολα πράγματα και όχι να κάνεις δικτατορικό στα computers. Πιστεύω ότι αξίζει τον μικρό αυτό κόπο ώστε να γλιτώνεις 1000+ ευρώ. Ούτε η ανώτερη ποιότητα κατασκευής ισχύει από όσο διαβάζω, τα εξαρτήματα είναι ίδια με τα PC (μόνο που τα PC έχουν καλύτερες κάρτες γραφικών), όλα made in China όπως τα PC και το ποσοστό hardware προβλημάτων είναι παρόμοιο και στις δύο πλευρές.
Και πάλι, δεν θεωρώ "κακό" ή "χαζό" να αγοράσει ένας home user Mac. Είναι και θέμα γούστου. Μπορεί να του αρέσει το περιβάλλον, το design, να μην γουστάρει Windows, ή δεν ξέρω τι άλλο. Αλλά η ερώτηση του thread είναι αν τα Mac είναι υπερεκτιμημένα και όχι αν είναι καλά ή κακά, ούτε αν οι χρήστες είναι θύματα της μόδας ή όχι. Δεν λέω να έχουν την ίδια τιμή με τα PC, εφόσον παίρνεις καλύτερο λειτουργικό ας πληρώσεις και κάτι παραπάνω... Κάτι παραπάνω όμως όχι την διπλάσια σχεδόν τιμή!
Και πάλι, δεν θεωρώ "κακό" ή "χαζό" να αγοράσει ένας home user Mac. Είναι και θέμα γούστου. Μπορεί να του αρέσει το περιβάλλον, το design, να μην γουστάρει Windows, ή δεν ξέρω τι άλλο. Αλλά η ερώτηση του thread είναι αν τα Mac είναι υπερεκτιμημένα και όχι αν είναι καλά ή κακά, ούτε αν οι χρήστες είναι θύματα της μόδας ή όχι. Δεν λέω να έχουν την ίδια τιμή με τα PC, εφόσον παίρνεις καλύτερο λειτουργικό ας πληρώσεις και κάτι παραπάνω... Κάτι παραπάνω όμως όχι την διπλάσια σχεδόν τιμή!