Ηταν μαγκιά να έχεις κάτι τέτοιο!

alkis21 είπε:
Μάλλον δεν είχες βρεθεί σε τάξη όπου το απουσιολόγιο ήταν το ιερό δισκοπότηρο και γινόταν σκοτωμός αν κάποιος μαθητής έπαιρνε μια μονάδα παραπάνω από κάποιον άλλον σε ένα μάθημα... Στην πολύ συγκεκριμένη ομάδα των NERDS (φυτών επί το Ελληνικότερο... άραγε χρησιμοποιείται ακόμα αυτός ο όρος; ), το να ήσουν σημαιοφόρος θεωρούταν μεγαλύτερη μαγκιά από το να έβγαινες ραντεβού με την Τίνα Σπάθη! :D
Ανησυχώ ακόμα περισσότερο...

Γενικά η "μαγκια" άλλαζει απο μηνα σε μήνα, περαν της μόδας.

Στην 1η λυκείου ειμουν ο ξενέρωτος ανάπηρος που ελεγε [EDITED!] (γιατι δεν μιλούσα μονο για μπαλα,γκόμενες και μηχανακία, α και δεν εβριζα).

Στην 3η λυκείου είμουν στη ομάδα μπάσκετ της τάξης και οταν μιλουσα εσκαγαν για να ακούσουν.

Και πέρασα όλα τα στάδια ανάμεσα χωρίς στην πραγματικότητα να αλλάξω κάτι ιδαίτερο.
 
alkis21 είπε:
Μάλλον δεν είχες βρεθεί σε τάξη όπου το απουσιολόγιο ήταν το ιερό δισκοπότηρο και γινόταν σκοτωμός αν κάποιος μαθητής έπαιρνε μια μονάδα παραπάνω από κάποιον άλλον σε ένα μάθημα... Στην πολύ συγκεκριμένη ομάδα των NERDS (φυτών επί το Ελληνικότερο... άραγε χρησιμοποιείται ακόμα αυτός ο όρος; ), το να ήσουν σημαιοφόρος θεωρούταν μεγαλύτερη μαγκιά από το να έβγαινες ραντεβού με την Τίνα Σπάθη! :D
Kαλα που πηγαινες σχολειο? Μιλαμε οτι η σημαια ή το απουσιολογιο ηταν βδελυγμα για το σχολειο μου. Στην αρχη του ετους που ανακοινωναν τους απουσιολογους επεφτε τρελο γιουχο εκτος απο την φαση που ανακοινωθηκε το ονομα της αφεντιας μου, οποτε και εν τω μεσω σφυριγματων ο ποιο φρικουλιαρης απουσιολογος που ειχε δει το λυκειο μου μεχρι τοτε παρελαβε. Περιττο να πω οτι δεν το συμπληρωνα ποτε και το ειχα δωσει σε μια συμμαθητρια που το ηθελε διακαως. Ασε που απουσιες εβαζα μονο οταν ηξερα οτι μπαινει καθηγητης που τις κοιταζει.
 
alkis21 μια απο τα ιδια και στο δικο μας σχολειο, με τους σημαιοφορους (ειδικα, αν ηταν και ομορφα αγορια.. πανικος γινοταν, ποια τυχερη θα καθοταν διπλα του παραστατησα (ετσι δεν τους λεγαν?)

Οπως.. μαγκια ηταν για τις κοπελες να ειναι τα κοριτσια του πιο ομορφου και δημοφιλους αγοριου του σχολειου. Οι υπολοιπες-υπολοιποι αρκουνταν να ειναι απλα στην παρεα του.

Συνδυασμος ομορφος-γυμνασμενος-καλος μαθητης-δημοφιλης, ηταν κατι παραπανω απο τελειο σε αντρα

Συνδυασμος ομορφης- με στυλ-καλης μαθητριας-λιγο μη μου απτου-δημοφιλης, παλι.. σκοτωνε.

Τα υπολοιπα ηταν αγαθα που εδιναν εφημερη δοξα (αυτα που αγοραζες).
 
Καπου στα τελη του 80-στο δημοτικο-θυμαμα μαγκια ηταν να παιζει το μεν αγορι καλο ποδοσφαιρο και να ειναι σε ομαδα, αν ειχε και μακρυα μαλλια τις εριχνε ολες, το δε κοριτσι να εχει βγαλει...στηθος, να ειναι ψιλομυτα, σοβαρη-να μην παιζει σαχλα παιχνιδια της ηλικιας- και να ζει σε ροζ παραμυθι..!!!!

Αυτα ηταν τα must..!!!

Για τους σημαιοφορους θα προσθεσω οτι στο δημοτικο ηταν μαγκια μεγαλη και ολοι ζηλευαν, στο γυμνασιο επεφτε και γιουχαισμα, στο λυκειο περναγε απαρατηρητος..!!!
 
Ευρισκόμενος σε μια οικογενειακή κατάσταση εξαιρετικά δυσμενή, από οικονομικής πλευράς, δεν μετείχα ποτέ στα θέματα αυτά. Προτιμούσα να μην προσέχω τι θεωρούνταν μαγκιά ή τι όχι. Ήμουν από μικρός στο κόσμο μου.

Αλλά στο δικό μου σχολείο ήταν μαγκιά:

- Να έχεις video με αργή κίνηση.

- Να έχεις μηχανάκι.

- Να έχεις γενικά αντικοινωνική συμπεριφορά.

Στο πρώτο τα είχα πάει μια χαρά. Οικονομικό πρόβλημα ξεοικονομικό, εργαζόμουν στο μαγαζί της οικογένειας και ότι έβγαζα ήταν δικά μου. Άσε που εκεί είχα γνωρίσει και καλά παιδιά τα οποία "πούλαγαν" ότι συσκευή ήθελες σε τιμή ξεφτίλα.

Για μηχανάκι ποτέ δεν νοιάστηκα. Προτίμησα από μικρός τα αμάξια. Στην επαρχία που ήταν το μαγαζί - σκυλάδικο - αμανοσουξεδιάρικο ξενυχτάδικο σε ήξεραν όλοι και κανείς δεν στην έπεφτε αν οδηγούσες χωρίς δίπλωμα. Είχα μάθει στο φορτηγό του μαγαζιού, όλα τα καλοκαίρια στο Λύκειο που πέρασα εκεί εγώ έκανα τις προμήθειες και ήμουν τζετ. Ακριβώς επειδή είχα εμφάνιση μη πω τι, και δεν είχα κανένα πρεστίζ, πήρα μια φορά κρυφά το αμάξι της οικογένειας και έκοβα βόλτες έξω από το σχολείο μπροστά στους μηχανάκηδες. Την επόμενη ώρα είχα την αμέριστη συμπαράστασή τους, το θεωρούσαν κατόρθωμα τι να σας πω.

Για αντι- συμπεριφορά καλά τα πήγαινα. Δεν ήθελα πολλά - πολλά και η ενασχόληση με τους υπολογιστές έφτανε.

Άλκη η σημερινή λέξη είναι geek.

[off topic]

Macho: Χτες το βράδυ ήμουν τύφλα και έδειρα κάτι άπλυτους που κοίταζαν στραβά μια γκόμενα που γουστάρω.

Geek: Χτες έφτιαξα μια καινούργια 3D μηχανή γραφικών, τη πούλησα στην EA και έβγαλα μισό μύριο ευρά. Αγόρασα και ένα καλό αμάξι και πήγα στη γκόμενα που γουστάρεις. Αυτή ψάρωσε αλλά την έφτυσα γιατί δεν παίζει D&D.............

[/off topic]
 
Εγώ περιμένω πως και πως να χτυπήσει ο Pooky σε αυτό το thread με το αμείλικτο και αδυσώπητο στυλ συνταξιούχας του ΤΕΒΕ τον Δεκαπενταύγουστο στην Τήνο, σκέφτηκα να κάνω μια λίστα με τις μαγκιές που με είχαν κάνει αξιοζήλευτο στο σχολείο... αλλά μετά το "είχα Amiga" δεν μου έρχεται τίποτα. :(

EDIT: Χαχαχα με πρόλαβες!
 
εγώ θυμάμαι μαγκιά ήτανε να φοράς φαρδιά ρούχα και φαρδιά παππούτσια

να ξέρεις να χορεύεις καρέκλα/breakdance

να έχεις περίεργο κούρεμα (φράχτη,μοικάνα και άλλα) και ξανθιές ή κόκκινες ανταύγειες

να έχεις zetaki φτιαγμένο..

να καπνίζεις

να παίζεις καλό ποδόσφαιρο

να κάνεις πλάκες και να την "λές" στους καθηγητές..
 
makisimos είπε:
Καπου στα τελη του 80-στο δημοτικο-θυμαμα μαγκια ηταν να παιζει το μεν αγορι καλο ποδοσφαιρο και να ειναι σε ομαδα, αν ειχε και μακρυα μαλλια τις εριχνε ολες, το δε κοριτσι να εχει βγαλει...στηθος, να ειναι ψιλομυτα, σοβαρη-να μην παιζει σαχλα παιχνιδια της ηλικιας- και να ζει σε ροζ παραμυθι..!!!!Αυτα ηταν τα must..!!!

Για τους σημαιοφορους θα προσθεσω οτι στο δημοτικο ηταν μαγκια μεγαλη και ολοι ζηλευαν, στο γυμνασιο επεφτε και γιουχαισμα, στο λυκειο περναγε απαρατηρητος..!!!
Ο αθλητισμος σε μικρες ηλικιες ηταν Νο1 εστια μαγκιας. Ο ''μαγκας'' ηταν ο καλυτερος δρομεας, μπαλαδορος, ποδηλατης κτλ. Στο γυμνασιο περναγε πιο πολυ στην προσωπικοτητα και τα ενδιαφεροντα/ντυσιμο.

Δεν ηταν λιγοι που δυσκολευονταν στην ''μεταβαση''. Πχ στο σχολειο μου υπηρχαν πολλοι που ηταν παντα με φορμες, αθλητικα και το μαλλι τους εμοιαζε με κανταιφι σε παραφροσυνη. Καποιοι χτενιστηκαν πρωτη φορα στο Λυκειο χαχαχαχαχα
 
Χαλαρώστε. Πολύ σοβαρα το πήρατε βρε! Απλά πράματα. Οχι ενα σωρό λεπτομέρειες.

Π.χ. μαγκιά ηταν να ξέρεις μπόουλινγκ ή μπιλιάρδο, όχι ντε και καλά να κερδίζεις τους πάντες.
 
Rygar είπε:
Χαλαρώστε. Πολύ σοβαρα το πήρατε βρε! Απλά πράματα. Οχι ενα σωρό λεπτομέρειες.
Π.χ. μαγκιά ηταν να ξέρεις μπόουλινγκ ή μπιλιάρδο, όχι ντε και καλά να κερδίζεις τους πάντες.
μα ολοι κουτσοπαιζαν μπιλιαρδο.... ο μαγκας ηταν αυτος που επαιζε καλα :p
 
Να εχεις gameBoy το 1993 ξερω οτι βγηκε το 89-90 αλλα στην ελλαδα εγινε μοδα μετα απο χρονια.Μαλιστα το πακετο με το καλωδιο συνδεσης, ακουστικα και το tetris.Ηταν δωρο απο τη νονα

Oι μεγαλοι σε εβλεπαν να παιζεις και ελεγαν ποπο τι εχουν βγαλει :sealed:

Ενω οι μικροι το ζηταγαν στους γονεις τους, βεβαια επειδη ηταν ακριβο κατεληγαν με το ηλεκτρονικο με τα 100 παιχνιδια

.................

Αλλο παιδι ειχε το N64 με το που βγηκε, με φωναζε σπιτι του να παιξουμε αλλα επαιζει μονο αυτος :(

.......................

Μια εποχη ηταν ιδιο in το φορητο sega με χρωμματα, του το ειχε φερει ο μπαμπας του απο την ιαπωνια! :p ναυτικος βλεπετε

.............

Τελος κασετα nes με 3 παιχνιδια απο την αμερικη!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
leykh είπε:
ντρέπομαι που θα το πω αλλά πέρασα απ' την εποχή που ήταν μαγκιά να έχεις έγχρωμη, βίντεο, γουόκμαν,διπλοκάσετο κασετόφωνο(κάργα αντιγραφες) και αργότερα cd player...ο μπαμπάς μου ναυτικός..οπότε καταλαβαίνετε... :cool:
Χα χαχαχα...Μην ντρεπεσαι Λευκη, ολοι τις ιδιες "ντροπες" εχουμε γι αυτο ειμαστε εδω μεσα..!!! Κι εμενα ο πατερας μου ναυτικος..!!!!!! ;)

Στην κεφαλλονια που περασα τα παιδικα μου χρονια, καπου το 1986 ηταν μαγκια να εχεις μπανανες στο σπιτι(προφανως επειδη δεν γινοταν εισαγωγη στην Κεφαλλονια), τις εφερνε ο μπαμπας απο την Ιταλια που ταξιδευε και γινοταν χαμος σπιτι..!! Πλακωναν ολοοι για μια μπανανα..!!!

Θεε μου τι εποχες..!!
 
makisimos είπε:
Χα χαχαχα...Μην ντρεπεσαι Λευκη, ολοι τις ιδιες "ντροπες" εχουμε γι αυτο ειμαστε εδω μεσα..!!! Κι εμενα ο πατερας μου ναυτικος..!!!!!! ;) Στην κεφαλλονια που περασα τα παιδικα μου χρονια, καπου το 1986 ηταν μαγκια να εχεις μπανανες στο σπιτι(προφανως επειδη δεν γινοταν εισαγωγη στην Κεφαλλονια), τις εφερνε ο μπαμπας απο την Ιταλια που ταξιδευε και γινοταν χαμος σπιτι..!! Πλακωναν ολοοι για μια μπανανα..!!!

Θεε μου τι εποχες..!!
τι είπες τώρα...τις μπανάνες???? :eek:
 
Ο μεγαλυτερος μαγκας που γνωρισα μικρη, και μεχρι τωρα τον θυμαμαι και τον θαυμαζω, ηταν ενα παληκαρακι, οχι καλος μαθητης, δεν ειχε φιγουρα ρουχα, ομως ειχε το θαρρος της αληθειας.

Με μια φραση που ειπε μεσα στη ταξη στην ωρα της οικιακης οικονομιας, και του κοστισε πενταημερη αποβολη μεν, μα ολη την συμπαθεια και τον θαυμασμο των συμμαθητων.

Μαθημα Οικιακης οικονομιας, το χειροτερο μας , τελευταια ωρα, ολοι πεινασμενοι και πτωματα...με μια γλωσσοκοπανα καθηγητρια που σου εκανε ενα κεφαλι καζανι με ενα σωρο αηδιες αχρηστες... Χρονια την υποφερανε γενεες μαθητων...το πιο ηλιθιο μαθημα...μιλαγε επι 45 λεπτα συνεχομενα!!!

Και εκεινος μια μερα απο το πισω θρανιο, της ειπε με τον τονο καποιου που δεν αντεχει πια την λιγουρα της, το φοβερο


Σκααααααααασε μωρη θειτσα!!!!!!!!


Αυτος για μενα και για ολους τους συμμαθητες μου ηταν ο αληθινος μαγκας. :D :D:D

Και ακομα ειναι στις αναμνησεις μου σαν ΤΟ συμβολο της απολυτης μαγκιας. :cool:
 
Ήταν μαγκιά,κάποιο αγόρι 13-16 χρονών να έχει ολοκληρωμένη σχέση κυρίως με μεγαλύτερη,και περισσότερο με 40άρα.Και επίσης για τα κορίτσια 13-15 ετών ήταν μαγκιά να έχουν ολοκληρωμένες σχέσεις με 25χρονους.

Ψευτομαγκιά φυσικά ήταν το κάπνισμα στο σχολείο.Από τέλος δημοτικού ξεκινούσαν να παίρνουν πακέτο τσιγάρα.
 
εγω εκανα 7 τρυπες στο ενα αυτι και 3 στο αλλο. κ οταν επανηλθε στη μοσα ο σταυρος ο θρησκοληπτος φυσικος με υποχρεωσε να το βγαλω :(

Αναστασια είπε:
Ο μεγαλυτερος μαγκας που γνωρισα μικρη, και μεχρι τωρα τον θυμαμαι και τον θαυμαζω, ηταν ενα παληκαρακι, οχι καλος μαθητης, δεν ειχε φιγουρα ρουχα, ομως ειχε το θαρρος της αληθειας.
Με μια φραση που ειπε μεσα στη ταξη στην ωρα της οικιακης οικονομιας, και του κοστισε πενταημερη αποβολη μεν, μα ολη την συμπαθεια και τον θαυμασμο των συμμαθητων.

Μαθημα Οικιακης οικονομιας, το χειροτερο μας , τελευταια ωρα, ολοι πεινασμενοι και πτωματα...με μια γλωσσοκοπανα καθηγητρια που σου εκανε ενα κεφαλι καζανι με ενα σωρο αηδιες αχρηστες... Χρονια την υποφερανε γενεες μαθητων...το πιο ηλιθιο μαθημα...μιλαγε επι 45 λεπτα συνεχομενα!!!

Και εκεινος μια μερα απο το πισω θρανιο, της ειπε με τον τονο καποιου που δεν αντεχει πια την λιγουρα της, το φοβερο


Σκααααααααασε μωρη θειτσα!!!!!!!!


Αυτος για μενα και για ολους τους συμμαθητες μου ηταν ο αληθινος μαγκας. :D :D:D

Και ακομα ειναι στις αναμνησεις μου σαν ΤΟ συμβολο της απολυτης μαγκιας. :cool:
RESPECT O TYPAS!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
thebest20 είπε:
Ήταν μαγκιά,κάποιο αγόρι 13-16 χρονών να έχει ολοκληρωμένη σχέση κυρίως με μεγαλύτερη,και περισσότερο με 40άρα.Και επίσης για τα κορίτσια 13-15 ετών ήταν μαγκιά να έχουν ολοκληρωμένες σχέσεις με 25χρονους.Ψευτομαγκιά φυσικά ήταν το κάπνισμα στο σχολείο.Από τέλος δημοτικού ξεκινούσαν να παίρνουν πακέτο τσιγάρα.
κοιτα..το πρωτο σηκωνει εισαγγελεα ακομα και σημερα..βεβαια ολοι εχουμε γνωρισει εκκολαπτομενους φιδεμπορες εκεινα τα χρονια,αλλα αιντε,μεχρι 20 για τα αγορακια..χεχε.

για τα κοριτσακια ναι,αν και θα εβαζα λιγο πιο πανω τα χρονια,εκτος κι αν ηταν απο Αγια Βαρβαρα,οποτε πασο.. :D
 
Αυτοκίνητο, στερεοφωνικό, βίντεο, walkman τη δεκαετία του 1980. Μηχανάκι από τα 13 σου χρόνια. Πακέτο τσιγάρα στο γυμνάσιο (ψευτομαγκιά). Επώνυμες φίρμες στα ρούχα σου και στα σχολικά σου είδη. Φορητό κασετόφωνο στις σχολικές εκδρομές στο γυμνάσιο (καλής μάρκας κι όχι εκείνα τα ψεύτικα που κυκλοφορούσαν κατά χιλιάδες). Υπολογιστή Amiga όταν οι υπόλοιποι είχαν Amstrad CPC ή PC/XT. Gameboy το 1993, κονσόλα 16bit. Υπολογιστή 80486/66Mhz με 16MbRam, που έτρεχε τα Windows 95, όταν οι άλλοι είχαν ξεμείνει με 286 και 386.

 


Αυτάααααα…
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
όποιος είχε: Nintendo, walkman sony, bmx, παπούτσια με αεροσόλες, σκύλο κόλεϊ, πατέρα με bmv, mercedes, audi, ήταν ο καλύτερος του χωριού!
 
Χαχα τι μου θυμίσατε τώρα;;;;;

Όταν στο δημοτικό είχα atari και γινόταν χαμός επειδή δεν είχαν τα άλλα παιδιά;

Μετά και αυτό που έπαιρνε και τις κασσέτες για περισσότερα παιχνίδια.

Αργότερα μας στέλνουν από Γερμανία Amiga κάποιοι συγγενείς όπου εκεί με τα παιχνίδια στις δισκέττες καθόταν όλη η γειτονιά να δει τι έχουν...

Και 1995...Με το που πάω γυμνάσιο παίρνω το πρώτο μου pcακι...

Εκεί ένας συμμαθητής μου με μίσησε θανάσιμα και θυμάμαι ότι είχε κάνει να φαίνεται εντελώς εξωγήινο να έχεις υπολογιστή στο σπίτι ενώ τα μόνα που βλέπαμε ως τότε ήταν την ίδια χρονιά στο μάθημα πληροφορικής στο σχολείο με τις τεράστιες δισκέττες...

Και φυσικά με τις κονσόλες saturn και playstation (τσιπαρισμένο εννοείται) που είχαμε ατέλειωτες gaming ώρες...
 
Πίσω
Μπλουζα