Shock, κανένα μίσος πίστεψε με!
Απλώς πήρα μια πάσα στο φιλέ και είπα να καρφώσω.
Θεωρώ ότι το θέμα είναι στο επίπεδο της πλάκας μεταξύ φίλων.
Αν το πάρουμε πάντως με την δική μου προσωπική ιστορία, πέρασα
πολλά καλοκαίρια στο εξοχικό παίζοντας εναλλάξ με τον δικό μου Spectrum 48K και τον Commodore 128 του απέναντι πιτσιρικά. Παραδέχομαι ότι πρέπει να είμασταν το μοναδικό τέτοιο παράξενο ζευγάρι και
ποτέ δεν τσακωθήκαμε ποιό μηχάνημα ήταν καλύτερο, όσο κουφό και αν ακούγεται αυτό. Τα βασανίσαμε και τα δύο το ίδιο!
Για τον ίδιο λόγο αποτελώ την στατιστική παραδοξότητα να είμαι πολύ πιο "ευαίσθητος" απέναντι στον C128 παρά στον C64 καθώς όποτε βλέπω φωτογραφία του μηχανήματος θυμάμαι πολλά. Και είχε και καλύτερη Basic επιτέλους, καθότι εγώ σαν μεγαλύτερος από τους δύο καθόμουν και το προγραμμάτιζα πολλά μεσημέρια που η "κοινή ησυχία" δεν επέτρεπε τα πολλά gloop και bling!

(sorry για το προηγούμενο σχόλιο, μου φάνηκε ότι έλεγες ότι η BASIC του C64 ήταν καλή αλλά μάλλον διάβασα βιαστικά)
Το μόνο στο οποίο μπορώ να είμαι 100% αντικειμενικός -το ίδιο ακριβώς πίστευα και ως πιτσιρικάς τότε- είναι ότι το σχέδιο του C128 ήταν 1000 φορές ωραιότερο από του 64.
Για να καλύψω και τον
telonio που έσκασε μύτη κάπου στην μέση της κλασσικής 8-μπιτης διαμάχης για να προωθήσει την δικιά του "αγάπη", ο Amstrad μου είναι 200% αδιάφορος, δεν έχω καμμιά γλυκιά ανάμνηση από αυτό το μηχάνημα...