Η συλλογή μου μεγαλώνει...

Επιτραπέζιο "Υπαστυνόμος Ρεξ";;; Κοίτα να δεις...
 
Ευχαριστω για τα σχόλια παιδιά..!! Το εκτιμώ,μου δίνετε δύναμη να συνεχίσω.. :)

Kambia, υπάρχουν διάφορες εκδόσεις του Λαβυρινθου.. Στην τελευταία φωτο έχω την κλασική έκδοση και μια ακόμη που λέγεται Ο ΜΑΣΤΕΡ ΤΟΥ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΥ. Το μονο που αλλάζει είναι το περιεχόμενο ττων καρτών, ταμπλό κτλ,όχι οι κανόνες..

Σταύρο, είπαμε, ανεβαίνω γρήγορα αλλα όχι και τόσο ακραία..Ανεβαίνω κατα μέσο όρο ανα 10 κάθε φορα που τυχόν παω σε κάποιο παζάρι, αυτή τη φορα χτύπησα 13 ας πούμε..

και μια ρακέτα πονγκ-πονγκ με τη θήκη της και 3 μπαλάκια,μονο 1€ αυτο, δε ξέρω αν το πρόσεξε κανείς.. :p

Επίσης, μεσα στα επιτραπέζια που δε το ανέφερα, υπάρχει κι ένα άλμπουμ αυτοκόλλητων The Simpsons (τα παλια χόμπι και αγάπες δεν ξεχνιούνται,τι να κάνουμε)..

Στην επόμενη έξοδο σε παζάρι και αγορά ακομα μερικών παιχνιδιών, θα τα πούμε με νέες φωτο.. ;)

Νωντα, απ'ο,τι κατάλαβα απο την μεχρι τώρα μικρή εμπειρία μου σε επιτραπέζια παιχνίδια, παίζει να υπάρχουν σχετικά με ολα τα έργα,σειρές,παιδικά προγράμματα και ο,τι άλλο θέμα υπάρχει σχετικό, παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει, απλά τα περισσότερα δε τα ξέρουμε, τουλάχιστον μεχρι να τα συναντήσουμε κατα τύχη...

Betty Boop, ευχαριστω για την ευχή.. ήδη αρχίζω να δυσκολεύομαι απο χώρους αποθήκευσης των παιχνιδιών..Φανταστείτε τι θα γίνει αν φτάσω ποτε και τα 1000...καταστροφή.. Χαχα!!

Και για να λύσω και την απορία της Kambia με δυο κοντινές φωτο για το Labyrinth, ιδού:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευχαριστώ Viking. Δεν ήξερα πως υπήρχε και άλλη έκδοση του παιχνιδιού και με αφορμή αυτό μόλις είδα πως έχει και αρκετές άλλες!
 
Nα'μαι πάλι, δε πέρασε ούτε μια μέρα απο τότε που τα είπαμε τελευταία.. Σήμερα αγόρασα αυτά τα 4 επιτραπέζια, σε ένα μικρό φλο, μονο με 8? σύνολο (2? το καθένα μ.ο.) Έτσι, πάμε στα 208 μάνι-μάνι, μένουν ακομα 92 για τα 300..!! :p Ξέρετε κανένα απο αυτά;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πρώτη φορά τα βλέπω... Για κάνε μια μίνι παρουσίαση να μαθαίνουμε :D
 
Ωραία λοιπόν, ξεκινάω απο πάνω προς τα κάτω...

1. Champion of the cat race (2011)

Ηλικία: 8+

Διάρκεια: 30 λεπτά

Παίκτες: 2-4

Μπαίνουμε στον ρόλο των γατών και μεσα απο το παιχνιδι μαθαίνουμε τις ανάγκες τους. Σκοπός του παιχνιδιου είναι μετα απο 4 γύρους να έχουμε τους περισσότερους πόντους και να πάρουμε το χρυσό μετάλλιο.

Βασίζεται καθαρά στην τύχη, με τα ζαρια και τις κάρτες να παίζουν καθοριστικό ρόλο για τον νικητή..

Υπάρχει κι άλλη μια έκδοση της ίδιας εταιρίας με λαγούς..

2. Heimlich & Co. (1984)

Ηλικία: 8+

Διάρκεια: 30 λεπτά

Παίκτες: 2-7

Στο οβάλ ταμπλό του παιχνιδιου, έχουμε και τους 7 κατασκόπους, τους οποίους ο κάθε παίκτης με το ρίξιμο των ζαριων μπορεί να τους προχωράει και να παίρνει πόντους. Μπορούμε να πάρουμε στο τέλος του παιχνιδιου έξτρα πόντους αν μαντέψουμε την ταυτότητα και το πιόνι των άλλων παικτών..

3. INKA (1984)

Ηλικία: 8+

Διάρκεια: 30 λεπτά

Παίκτες: 2

Δεν έχουμε τίποτα ιδιαίτερο εδώ, παρα μια παραλλαγή της γνωστής ντάμας. Η διαφορά είναι ότι τα πουλια έχουν σχέδια ζωγραφισμένα πάνω τους κι έτσι μπορούν να μετακινήσουν τα απέναντι τους πουλια σε στιλ πέτρα-ψαλίδι-χαρτί..

4. Journey through Germany (1977)

Ηλικία: 9+

Διάρκεια: 45 λεπτά

Παίκτες: 2-6

Σκοπός του παιχνιδιου είναι ο παίκτης να επισκεφτεί όσο πιο γρήγορα μπορεί τους 7 προορισμούς που δείχνουν οι κάρτες του..

Υπάρχουν τουλάχιστον 6 διαφορετικές εκδόσεις..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ακομα 7 νέα επιτραπέζια (6 αν βγάλουμε το UNO), προς 1,50? το καθένα..

Έτσι πάμε στα 217...
 
Το επιτραπέζιο colorama πώς παιζεται; Εχει κυκλοφορησει και στην Ελλαδα;
 
BETTY BOOP είπε:
Το επιτραπέζιο colorama πώς παιζεται; Εχει κυκλοφορησει και στην Ελλαδα;
Γεια σου BETTY BOOP!! :)

Πάμε στην ανάλυση του παιχνιδιου, μονο για σένα:

Το παιχνιδι είναι του 1996 (το συγκεκριμένο της φωτο είναι του 2006), παιζεται με 1-6 παίκτες, ηλικίας 3-8 χρόνων. Υπάρχουν 3 διαφορετικές παραλλαγές, ανάλογα την ηλικία των παιδιών, που αλλάζουν λιγο τους κανόνες κτλ..

Έχει 40 χρωματιστά σχήματα και σκοπός είναι με το ρίξιμο του ζαριού, να τα τοποθετήσεις στις κατάλληλες θέσεις.. Υπάρχουν και κάποιες άλλες παλιότερες εκδοςεις που έχουν 5 χρώματα απο 10 (το έξτρα χρώμα το πορτοκαλί) ή 2 ζαριά (ένα που έχει το χρώμα κι ένα το σχήμα)..

Έτσι τα παιδιά μαθαίνουν τα χρώματα και τα σχήματα..

Υπάρχει και ελληνική έκδοση, το ΧΡΩΜΑΤΟΡΑΜΑ, απο την Ravensburger, έτος δεν γνωρίζω ποτε βγήκε,αν ξέρει η το έχει κάποιος ας μας πει...

Πιστευω να απαντήθηκαν όσο γίνεται καλύτερα οι απορίες σου.. ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ένα ωραίο παιχνιδι που ήρθε σήμερα..

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΖΟΡΡΟ (Schmidt - 1990)

Ηλικία: 10+

Διάρκεια: 30 λεπτά

Παίκτες: 3-6

Στο μικρό Μεξικανικο χωριό Ελ Πουεμπλο επικίνδυνοι κακοποιοί καταφθάνουν, επιτίθενται και ληστεύουν την τράπεζα και πολλά δημοσια οικήματα.. Οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση, δεν υπάρχει καμία ελπίδα.. Μόνο ένας μπορεί να τους βοηθήσει: ο Ζορρό!! Όμως κι αυτός δε μπορεί να βρίσκεται παντού, έτσι ξεκινάει ένας άτυπος αγώνας δρόμου και ανταγωνισμου μεταξύ τους.

Σκοπός του παιχνιδιου:

Κάθε παίκτης προσπαθεί να κλέψει όσα περισσότερα πέσος μπορεί. Ναι, καλά ακούσατε! Το παιχνιδι τελειώνει όταν, είτε κάποιος κακοποιός είτε ο ίδιος ο Ζορρό συλλέξει το προαπαιτούμενο ποσό χρημάτων.. (φυσικά, ο Ζορρό θα δώσει τα λεφτά σε όλους τους φτωχούς και καταδυναστευμένους χωρικούς)..

Υπάρχει κι ελληνική έκδοση, του 1991, απο την ίδια εταιρία..

Τα κτίρια του παιχνιδιου είναι πολύ όμορφα και οι 5 φιγούρες των κακοποιών και η 1 του Ζορρο λεπτομερείς κι έτοιμες για βάψιμο κάποια στιγμή απο μένα..!!
 
3 ακομα παραλαβές απο ebay. Αρκετά ακριβά και σπάνια επιτραπέζια και τα τρία.. War of the Ring (2η έκδοση - 2012, περιμένω και την πρώτη αύριο μεθαύριο) Talisman (2007), Descent (η κάθοδος, 2η έκδοση - 2012). Ειδικά η κάθοδος, έχει ένα σωρό κάρτες, φιγούρες καλής ποιότητας για να βαφτούν κάποια στιγμή κι αυτές απο μένα, νομίσματα και διαδρόμους που δημιουργούν το ταμπλό του παιχνιδιου με χίλιους δυο συνδυασμούς και διαφορετικά σενάρια..Βέβαια είναι η 2η έκδοση, η πρώτη ξεφεύγει αρκετά ακομα και στα πονταρίσματα (πάει περίπου στα 100?).. Είδωμεν,κάποια στιγμή θα το πάρω κι εκείνο..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ακομα 8 σημερινά επιτραπέζια..

Τα τελευταία 3 Σαββατα τυχαίνει να βρέχει και μου χαλάει τα φλο, που είναι ολα σε εξωτερικούς χώρους, αναβάλλονται συνεχώς..

Οποτε αναγκαστικά παω μονο σε ένα κλειστό μαγαζί/αποθήκη που αδειάζει χώρους, αναλαμβάνει μετακομίσεις σπιτιων κτλ...αλλα δεν έχει συνέχεια νέα πράγματα,οποτε παίρνω κάποια που αφήνω απο την προηγούμενη φορα.. Πλεον, σχεδόν τους έχω αδειάσει τα ράφια με τα επιτραπέζια.. Σήμερα δηλαδη, "αναγκαςτηκα" και πηρα και τα τελευταία που ας πούμε ότι αξίζαν λιγο να πουληθούν..

Αν ξαναβρεξει και το επόμενο Σάββατο,θα αποτρελαθώ και θα σπάσω τίποτα απο τα νεύρα μου..

Γερμανικό Καλοκαίρι να πούμε, yeah!!
 
3 φρέσκα επιτραπέζια, σπαρταράνε λέμε!!

Απορίες;;; :p
 
Τα θερμά μου συγχαρητήρια στο φίλο viking4a που με ξεπέρασε πανηγυρικώς στον αριθμό ξεπερνώντας τους 200 τίτλους!!

Ελπίζω φίλε μου να τα παίζεις κιόλας και όχι να γεμίζουν μόνο τα ράφια και τα συρτάρια!! χαχαχαχα

Ευχομαι να βρεις και τα υπόλοιπα συλλεκτικά που ψάχνεις. Επίσης μιας και ζεις στη Γερμανία θα ήταν μια πολύ καλή κίνηση να ασχοληθείς και με τα eurogames ( επιτραπέζια Γερμανικού τύπου) τα οποία παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Εντύπωση μου κάνει που πήρες τον πόλεμο του δαχτυλιδιού και στις 2 εκδόσεις. Κορυφαίο war game και πολύ θεματικό. Χρειάζεται όμως αρκετό διάβασμα γιατί η δυσκολία εκμάθησης του είναι υψηλή.
 
Kambia είπε:
Ναί. Πού μένεις και πότε λείπεις από το σπίτι? :D :D :p
Ευτυχώς μένω μακριά για σας,χαχα!! :p

Φιλε boomer, ευχαριστω για τα καλά λόγια.. Αισίως έφτασα τα 233..

Τώρα εβαλα πλώρη για τα "απαγορευμένα" (εννοώ τα σπάνια κι ακριβά) στις ελληνικές εκδόσεις..

Απ'ο,τι βλέπω, θα μου βγει ο κούκος αηδόνι.. Για παράδειγμα, ακομα δε βρέθηκε κάποιος που να δίνει το Hero Quest λιγότερο απο 100?...

Αστα να πάνε! Θα βελάξουν οι τσέπες μου πάλι,χαχα!!

Η απαγορευμένη γέφυρα του κουτιού,καινούργια, στα 120...και πάει λέγοντας...
 
viking4a είπε:
Ευτυχώς μένω μακριά για σας,χαχα!! :p
Έχω πράκτορες παντού...

Πέρα από την πλάκα έχεις κάνει μια αξιοζήλευτη συλλογή. Keep going και κανόνισε στην επόμενη βόλτα σου στα πάτρια εδάφη να φέρεις κάποιο από αυτά να παίξουμε όλοι μαζί σε μια ρετροσυνάντηση.
 
Όταν είναι να έρθω, θα βάλουμε ένα poll ανάμεσα σε 10 για να διαλέξετε, χαχα!!
 
Θέλει πολύ υπομονή και ψάξιμο για να αποφύγεις τις υψηλές τιμές. Κι εγώ αυτό κάνω εδώ και χρόνια. 2 ,3 μου έχουν μείνει ακόμη που θα ήθελα.

Τώρα όσο αφορά παιχνίδια σαν την απαγορευμένη γέφυρα, το dragon game system και άλλα που δεν έχουν γλωσσική εξάρτηση, μπορείς να ψάξεις και εκδόσεις από οποιαδήποτε χώρα. Μόνο τα γράμματα στο κουτί αλλάζουν και τους κανόνες τους βρίσκεις εύκολα.
 
Πίσω
Μπλουζα