Καλύτερη Κονσόλα 6ης Γενιάς

Καλύτερη Κονσόλα 6ης Γενιάς

  • Microsoft XBOX

    Ψηφοφορίες: 1 14,3%
  • Nintendo Gamecube

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Sega Dreamcast

    Ψηφοφορίες: 3 42,9%
  • Sony Playstation 2

    Ψηφοφορίες: 3 42,9%

  • Συνολικοί ψηφοφόροι
    7
+1 !!!

Άλλη μια απορία μου είναι πως το Playstation 2, είναι τελευταίο αυτή τη στιγμή...

Αλλά πάλι... Ίσως επειδή έχουν ψηφίσει μόνο 39 άτομα...
 
Οπως λεει σωστα ο Telamonas.stokos, τα νουμερα πωλησεων του Dc ηταν οι αριθμοι διαθεσημοτητας στα καταστηματα.. Κατι που κανει πλεον η sony & microsoft.

Η Nintendo δινει μονο νουμερα πραγματικων πωλησεων απο τα καταστηματα στους πελατες, αρα αυτη η συγκριση δεν ισχυει, οπως και δεν ισχυει και στην τελευταια γενια :p

Επισης Wally, που ειδες να σκοτωνουν gamecube; Βασικα που ειδες να πουλανε gamecube γενικα, 5-6 φερναν σε ολη την Ελλαδα..
 
Κανεις λαθος αγαπητε.

Τα νουμερα και του DC και του Cube ειναι για units sold.

Πλεον ομως η Ν δινει τα units shipped.
 
Tallman +1000!!!!

Για μένα το Dreamcast είναι η καλύτερη κονσόλα previous generation.

Current generation καλύτερη κονσόλα το Wii και με διαφορά!

Το πόσα κομμάτια πουλήθηκαν, το πόσα παιχνίδια μπλέμπες βγήκαν, το πόσα έσκασε η κάθε μία εταιρεία για μαύρο μάρκετινγκ και ΕΙΔΙΚΑ τα hardware specs συγκριτικά στα μοντέλα κάθε γενιάς δεν μου λέει τίποτε.

Το 360 για παράδειγμα είναι μεγάλη φόλα, τόσο κατασκευάστικά όσο και από παιχνίδια. Είμαι FPS fanatic όσο δεν παίρνει, με το 360 και το pad του πρέπει να είσαι μαζοχιστής να πάιξεις FPS τη στιγμή που υπάρχει PC.

Και ναι, μου αρέσει να τα σκάω σε αναβαθμίσεις.

Και ναι, DREAMCAST RULEZZZZZZZZZZZZZ

Και ναι, DREAMCAST FTW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wally είπε:
Πλεον ομως η Ν δινει τα units shipped.
Τα οποία είναι SOLD πριν ακόμα φτάσουν στα ράφια!!!! :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
vagosgta3 είπε:
PS2 120 εκατομυρια (μεχρι Sep 20, 2007) και 4 εκατομυρια μεσα στο 2008
Να κανω μια διορθωση για το λαθος που εκανα :xm: και εγραψα "για τα 4 εκατομυρια μεσα στο 2008",το σωστο ειναι οτι μεσα στο 2008 το ps2 πουλησε 4 εκατομυρια παραπανω απο το ps3 μεσα στο 2008 ,συνολικα το ps2 μεχρι το μαρτιο του 2008 πουλησε 13.73 εκατομυρια κομματια ενω το ps3 πουλησε 9.24 εκατομυρια κομματια.
 
Gamecube και Dreamcast οι επιλογές μου!!!
 
Χμμμμμμμ...δεν μπορώ να δώσω απάντηση στο poll αυτό. Το Dreamcast ήταν η πρώτη 128-bit κονσόλα η οποία ως γνωστόν έγραψε ιστορία. Το PS2 έκανε ακόμα πιο δημοφιλές τα videogames στο ευρύ κοινό. Το Gamecube είχε να προσφέρει με την σειρά του διάφορες υπέροχες αποκλειστικότητες με την γνωστή ποιότητα της Nintendo. Όσο αφορά δε το XBOX αν και ήταν το πιο ισχυρό μηνάνημα είχε ένα σωρό από λάθη όπως το ογκώδες μέγεθός του, ένα από πιο άβολα χειριστήρια της ιστορία των videogames, περιορισμένη βιβλιοθήκη από ιαπωνικά videogames (τ' οποίο της έγινε μάθημα και το διόρθωσε στο XBOX 360), μια φιλοσοφία που δεν ήταν και πολύ αρεστή στον περισσότερο κόσμο (όπως για παράδειγμα την μεγαλομανία του Bill Gates να κατακτήσει το μονοπώλιο και στις κονσόλες που φυσικά δεν το πέτυχε διότι άλλο κονσόλες κι άλλο PC)...Ok, πως φαίνεται ότι έπεσε τρέλο κράξιμο για το XBOX, ε; :rolleyes:
 
Εγώ θα ψήφίσω Playstation 2 και Xbox.

Η επιτυχία του PS2 στηρίχθηκε λόγω του ονόματος Playstation που είχε δημιουργήσει η Sony το δεύτερο μισό των 90s καθώς και των πολύ καλών παιχνιδιών που είχαν βγεί τότε μόνο για αυτή την κονσόλα (πχ. Gran Turismo, Crash Bandicoot). To ατού του ήταν οτι ήταν backwards compatible με το παλιό σε κάποια θέματα (πχ χειριστήρια, καρτες μνήμης αλλά κυρίως στα παιχνίδια) όπότε οι περισσότεροι κάτοχοι Playstation απέκτησαν και ένα Playstation 2.

Ωστόσο υπήρχαν κάτοχοι Playstation (όπως εγώ) οι οποίοι προτίμησαν το δρόμο του XBOX.

Σαφώς δυνατότερο κατά τη γνώμη μου με πλεονέκτημα την ύπαρξη σκληρού δίσκου, αλλά και θύρας Εthernet. Το μειονέκτημα του είναι η μικρή σχετικά γκάμα παιχνιδιών αλλά και το γεγονός ότι ήταν η πρώτη κίνηση της Microsoft στο χώρο των κονσολών.

Όντας κάτοχος XBOX θεωρώ οτι ήταν αρκετά καλή για την εποχή της, αλλά δυστυχώς "φιμώθηκε" και κλειδώθηκε από τη Microsoft. Στο δικό μου XBOX έχω περάσει αυτή τη στιγμή το Xbox Media Center (που ποτέ δεν φανταζόμουνα όταν το αγόραζα οτι θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο) με 3-4 emulators.
 
playstation 2 ftw.η καλυτερη μακραν γκαμα παιχνιδιων
 
Vetus είπε:
Όσο αφορά δε το XBOX αν και ήταν το πιο ισχυρό μηνάνημα είχε ένα σωρό από λάθη όπως το ογκώδες μέγεθός του, ένα από πιο άβολα χειριστήρια της ιστορία των videogames, περιορισμένη βιβλιοθήκη από ιαπωνικά videogames (τ' οποίο της έγινε μάθημα και το διόρθωσε στο XBOX 360), μια φιλοσοφία που δεν ήταν και πολύ αρεστή στον περισσότερο κόσμο (όπως για παράδειγμα την μεγαλομανία του Bill Gates να κατακτήσει το μονοπώλιο και στις κονσόλες που φυσικά δεν το πέτυχε διότι άλλο κονσόλες κι άλλο PC)...Ok, πως φαίνεται ότι έπεσε τρέλο κράξιμο για το XBOX, ε; :rolleyes:
Θα διαφωνήσω για το χειριστήριο, εχει 10 φορες πιο βολικό σταυρο απο τα PS (το S παντα οχι η κουμουτσα) εφτανε σχεδόν στα επίπεδα του SNES.

Απο την άλλη, ο δούκας (η κουμουτσα) εφερε και τους μπασκετμπολίστες στο gaming...
 
οι κονσολες κατα τι γνωμη μου δε πρεπει να κρινονται απο τι emulators εχουν,αν εχουν dvd player και τα λοιπα,αλλα απο τι παιχνιδια εχουν προσφερει συνολικα.αναγκαστικα λοιπον το ps2 ηταν η καλυτερη γιατι αναμεσα στις πολλες σαβουρες που ειχε,τα καλα του παιχνιδια ξεπερασαν σε αριθμο τα παιχνιδια και των 3 μαζι συνολικα ανταγωνιστων του.

και λυπαμαι πολυ που ηταν αυτο καλυτερο,δε χωνευω τη sony
 
τα αποτελεσματα της ψηφοφοριας ειναι απιστευτα κουφα!στην αρχη δεν το πιστευα πραγματικα!το dreamcast πρωτο?οκ καταλαβαινω οτι υπαρχουν segaκηδες αλλα και παλι νομιζω οτι και οι ιδιοι καταλαβαινουν οτι το ps2 δεν μπορουσε να κοντραριστει σε παιχνιδια απο κανενα ποσο μαλλον απο το DC που μας αφησε νωρις...εγω αν και ημουν nintendακιας θα ψηφιζα το ps2 γιατι ειμαι σε θεση να αναγνωρισω την ανωτεροτητα των τιτλων του...ειδικα αν καποιος ειναι της ιαπωνικης σχολης δε χρειαζεται καν δευτερη σκεψη! ;)
 
τεχνολογικά το καλύτερο είναι το Xbox.
 
το θέμα είναι τα παιχνίδια όπως ειπώθηκε... την βιβλιοθήκη του PS2 και αυτά που έβγαιναν γι'αυτό δεν μπόρεσε να φτάσει καμοία κονσόλα...
 
Νομίζω δε τίθεται θέμα σύγκρισης!

030130al.jpg
 
το xbox πήρε ψήφους γιατί είναι το καλύτερο τεχνολογικά, το ps2 έχει τα καλύτερα παιχνίδια, το dreamcast γιατί είναι η τελευταία κονσόλα της sega και το πιο ξεκάρφωτο απ'όλα είναι εκείνο το απίθανο gamecube.
 
Dreamcast γιατι παιζει αντιγραφα. ΤΕΛΟΣ.
 
Το ξεκάρφωτο είναι οτι το Playstation 2 βγήκε τελευταίο!!! :eek:
 
Αντικειμενικα ηταν καλυτερο το ps2, κυριως λογω πολλων τιτλων (και φθηνων).

Το x-box ειχε καλυτερα γραφικα, αλλα το dreamcast εχει κτυπησει στις καρδιες

των περισσοτερων, και εγω το προτιμω, αν και τα εχω ολα.
 
για να βγήκε τελευταίο το playstation 2 μάλλον κάποιοι δεν μπορούσαν να δεχτούν ότι οι εταιρείες που υποστήριζαν νικήθηκαν κατά κράτος ξανά ! :diablotin:

(ΠΡΟΣΟΧΗ!! αυτό το post δεν το γράφω από κακία,ούτε θέλω να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις,γι'αυτό βάζω και το διαβολάκι δίπλα)
 
Πίσω
Μπλουζα