Καλύτερη κονσόλα 5ης Γενιάς

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας keeper7k
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Καλύτερη κονσόλα 5ης Γενιάς

• Panasonic 3DO

Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Amiga CD32

• Atari Jaguar

• Sega Saturn

• Sony Playstation

• Nintendo 64

• Συνολικοί ψηφοφόροι
    0
δεν υπάρχει αδικία υπάρχει ικανότητα. δηλαδή η capcom που έβγαζε 2D στο Saturn τι είναι? χθεσινοί? πιο έυκολα θα έβγαινε σε Atari ST αυτό το παιχνίδι παρά σε N64!

Ποιο καλο SEU ειχε το GC?? Το Ikaruga,Chaos Field,Radirgy που το παιζαμε νωριτερα στο DC? Το Shikigami No Shiro II που βγηκε παντου (dc,xbox,windows,ps2,gc)?

:P

EDIT: @Saulot

του jaguar το πέρναγε η γιαγιά μου γα τηλέφωνο και προσπαθούσε να πάρει τη θεία τη Κική στην Χίο
Χαχαχαχαχαχαχα

Τα χειριστηρια του 3DO ηταν καλα αν εξαιρεσουμε τα πρωτα που ειχαν προβλημα στις διαγωνιες κινησεις.

Αυτο ειναι επιχειρημα για την σχεδον ανυπαρκτη ικανοτητα για 3D του Saturn ? ok δεκτο - αλλα ξερεις 2D shootemups παιζαμε απο την εποχη του Galaga...

Paspartoo είπε:
Αυτο ειναι επιχειρημα για την σχεδον ανυπαρκτη ικανοτητα για 3D του Saturn ? ok δεκτο - αλλα ξερεις 2D shootemups παιζαμε απο την εποχη του Galaga...
δηλαδή παίζαμε shoot em up με τέτοια ποιότητα την εποχή του galaga?

που ήταν ρε παιδιά και δε τα είχα δει?? :animlaugh:

τα κρύβατε???

Με έναν προσέσορα δεν έχει τη δύναμη να πετάξει λεεεεεεέμεεεεεε...

(Στην τελική το κατέβαζε με το ζόρι κάτω ο Segata αν δεν τον σκότωναν)

Saulot είπε:
Του Ν64 ηταν για χέρια Γιαπωνέζας

του PSX ηταν άθλια η ιδέα με το σταυρό - 4 κουμπιά

του cd32 το πετουσες απο την τσαντίλα και σου γυρναγε πίσω σαν καλό μπουμερανγκ

του jaguar το πέρναγε η γιαγιά μου γα τηλέφωνο και προσπαθούσε να πάρει τη θεία τη Κική στην Χίο

και τέλος του 3do δεν το θυμάμαι...
http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?t=11058 περι 3do με καινοτομίες όπως σύνδεση ακουστικόν επάνω στο joypad και ροδέλα ελέγχου έντασης :o :O

το joypad του n64 όσο και αν δείχνει άβολο ήταν τέλειο πραγματικά.. :flower:

το psx επίσης έβαλε τα κουμπιά λίγο ποιο μαζεμένα #)

το cd32 ναι ήταν κάπως έτσι αχχαχααχαχχα αλλά εκείνη την εποχή όποιος το έβλεπε χάζευε τώρα με τα σημερινά δεδομένα είναι έτσι... :darkglasses: :darkglasses:

το jaguar είναι όπως το λες χααχαχαχ εγω το πέρναγα για κομπιουτεράκι :o :O

Το Saturn μια χαρα 3D ειχε. Ισως ελαφρως χειροτερο σε νουμερα απο το PSX (και ελλειψη hardware transparency) αλλα λογω μεγαλυτερης RAM και quadrilateral-rendering, τα 3D παιχνιδια του εχουν γερασει καλυτερα απο τα αντιστοιχα του PSX.

@Shinobi

Ναι τα ειχα κρυμμενα στο παταρι γιαυτο δεν βρηκες...

Στο θεμα μας τωρα - η γενια αυτη ειναι η πρωτη προσπαθεια για 3D gaming - αυτο ηθελε να δει ο κοσμος τοτε - αυτο προσπαθησε να δειξει η SONY με το PSΧ (οχι ιδιαιτερα επιτυχημενα) - αυτο εκανε και το N64. Απο κει και υστερα ενα μηχανημα με εμφανη αδυναμια στο 3D λογικο ειναι να εστιασει σε αυτο που μπορουσε να κανει καλα - δηλαδη να ικανοποιησει μια μεριδα πολεμοχαρων gamers - αυτους που ο Wally αποκαλει hardcores - που ηθελαν 2D shooters και Jrpgs.

Καμια αντιρρηση σε αυτο - αλλα δεν ηταν αυτο που ηθελε ο κοσμος εκεινη την εποχη - και μαζι με τα (απιστευτα) λαθη της SErvice GAmes, εσβησαν το μηχανημα.

Τωρα ποιες ειναι οι νιαου νιαου consoles δεν ξερω - ισως αυτες που δεν μας αρεσαν - αλλα αυτο μας κανει γαου γαου και οχι αναγκαστικα αντικειμενικους.

Το Saturn ηταν ενα πολυ καλο μηχανημα αλλα εκτος εποχης.

Amigos είπε:
το joypad του n64 όσο και αν δείχνει άβολο ήταν τέλειο πραγματικά.. :flower:

το psx επίσης έβαλε τα κουμπιά λίγο ποιο μαζεμένα #)
Δέν εχω μεγάλα χέρια αλλα εχω μακριές αρθρώσεις οπότε οταν κρατάω το χειριστήριο του Ν64 απο το μεσαίο μαρκούτσι βρίσκει το κόκκαλο στα ακριανά, σαν σχεδιο είναι απίστευτο αλλα καλό θα ήταν να είναι λίγο πιο μεγάλο.

Για το Psx ηταν μανίκι τα διαγώνια (fighting games nono) και τα 4 shoulder buttons προσωπικά με μπερδεύουν ακόμα

με αυτό το σκεπτικό και 3d παίζαμε την εποχή του driller.

τώρα αν κάποιος έχει δει κανένα 2d της προκοπής στο Ν64...

η αλήθεια ειναι οτι η Ν64 απευθυνόταν σε ένα hardcore πραγματικά κοινό που του άρεσε να παίζει fighting mario vs link χαριτωμένα άκακα παιχνιδάκια κλπ. και γενικά παιχνίδια που σήμερα τα φτιάχνουν σε μια βραδιά retro remakers.

Shinobi είπε:
με αυτό το σκεπτικό και 3d παίζαμε την εποχή του driller.τώρα αν κάποιος έχει δει κανένα 2d της προκοπής στο Ν64...

η αλήθεια ειναι οτι η Ν64 απευθυνόταν σε ένα hardcore πραγματικά κοινό που του άρεσε να παίζει fighting mario vs link χαριτωμένα άκακα παιχνιδάκια κλπ. και γενικά παιχνίδια που σήμερα τα φτιάχνουν σε μια βραδιά retro remakers.
χαχαχααχαααχαχαχα είσαι άκαρδος :D :D

εγώ πάντως με το golden aye είχα αρρωστήσει 8)

Εμμ αυτο εννοουσα πριν οταν εγραψα για αντικειμενικοτητα.

Αφου λοιπον απο οτι φαινεται εχεις πληροφοριες απο μεσα - πες μου ποια μερα αυτης της βδομαδας θα βγει το remake του Ocarina of time να κανω προπαραγγελια...

Anyway δεν εχει νοημα αυτη η συζητηση - ειναι θεμα γουστου και κολληματος μας με συγκεκριμενα καταναλωτικα προιοντα. Τα οποια αν τα σταχυολογησουμε συμφωνα με αυτο που πραγματικα ειναι (δηλαδη προιοντα προς πωληση) βγαζουμε και ασφαλη συμπερασματα σχετικα με το ποσο πετυχημενα ηταν. Το αν ειναι καλυτερα ομως (το ενα απο το αλλο) δεν ειναι κατι που μπορουμε να απαντησουμε εμεις, μιας και τα εχουμε ζησει απο κοντα και εχουμε διαμορφωσει αποψη με βαση το συναισθημα.

Τα τεχνικα τυπου "quadrilogopower" και τα ρεστα που πεταγονται συχνα σε τετοια threads - επειτα απο 10 και πλεον χρονια - καμια σχεση δεν εχουν με την πραγματικοτητα του 1996.

Over and out

Paspartoo είπε:
Γιατι αλλιως, με τα Super Mario64 , Zelda Ocarina of time, Super Smash Bros, GoldenEye, Zelda Majora's Mask, Donkey Kong64, Conkers Bad fur Day, Mario Kart64, Perfect Dark, Paper Mario, Banjo Kazooie, Starfox64, Banjo tooie, Tony hawks pro skater 2, tetrisphere, Ogre battle64, Turok 2, Resident Evil 2, pilotwings64 και αλλα τοσα, θα ειχε προβλημα λες ?
Η κονσολα πουλησε 33 εκατομμυρια κομματια - με αναλογες πωλησεις και στα παιχνιδια της (λογω ελλειψης πειρατειας), το SuperMario64 μονο, πουλησε 11 εκατομμυρια κομματια. Φυσικα και τα pokemon υπηρχαν και βοηθησαν την εταιρεια αλλα δεν ηταν αυτα που την κρατησαν.
Εγώ προσωπικά όσα άτομα ξέρω να είχαν N64 το είχαν πάρει είτε μόνο και μόνο επειδή ήταν Nintendo είτε για να παίξουν Pokemon σε 3D.

Για τα games που λες εγώ θα έδιωχνα αρκετά. Έτσι πρόχειρα διώχνω το RE2 το οποίο θα έπρεπε να παίξουν χωρίς το 1 και το 3 (ενώ στο PS1 τα είχαν όλα) και το εξαιρετικό Ogre Battle δεν είχε βγει στην Ευρώπη. Επίσης θεωρώ ότι διπλομετράς λέγοντας και τα δύο Zelda, και τα δύο Banjo. Αν μετρησει κάποιος πχ και τα 4-5 Tomb Raider, και τα 3 Resident, και τα 3 Syphon Filter κλπ καταλαβαίνει ότι δεν έχει νόημα.

ευτυχώς η δικιά μου είναι μαύρη.

nintendo_64_pokemon.jpg

τώρα αυτό σε τι κοινό απευθύνεται? με φαντάζομαι να φορτώνω cartridge golden eye δίπλα στο ποκεμον.

εμένα να μου επιτρέψετε επειδή της είχα όλες (οχι δεν ειχα πλούσιο μπαμπά απλά δούλευα απο μικρός) να βγάλω 2 λίστες (κατά την γνώμη μου πάντα)

αποδοχή-πωλήσεις-αριθμός games:

1)Playstasion

2)saturn

3)N64

4)3DO

5)cd32

6)jaguar

αγάπες μου συμπάθειες μου:

1)3DO

2)CD32

3)N64

4)Saturn

5)playstasion

6)jaguar

μήπως θέλω γιατρό? χαχαχαχαχα

Εντάξει, το να θεωρεί κάποιος το PSX ως την κορυφαία κονσόλα της γενιάς είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό, αφού πράγματι άλλαξε το τοπίο του gaming και αυτό είναι κάτι που σέβομαι...

...Όμως ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω με πιο σκεπτικό μπορεί κάποιος να βάλει στο ίδιο τσουβάλι το N64 και το Saturn!!! Τι στο καλό είχε να αντιπαραθέσει το Saturn απέναντι στα κλασικά αριστουργήματα του N64???

Και μη μου πείτε για 2-3 συμπαθητικά παιχνιδάκια και 1-2 καλούτσικες coin-op conversions... Μιλάω για παιχνίδια που να μπορούν να σταθούν επάξια απέναντι σε ένα Mario 64, LoZ: Ocarina of Time/Majora's Mask, GoldenEye, Mario Kart, Smash Bros και τόσα άλλα...

Εκτός αν το βλέπετε το θέμα καθαρά οπαδικά (κάτι που κι εγώ κάνω ορισμένες φορές, αλλά τώρα τα όσα λέω είναι πραγματικά αντικειμενικά), οπότε πάω πάσο...

TZANNSPY είπε:
Παιδιά, μέχρι την εμφάνιση του PSX όλα τα βιντεοπαιχνίδια τα έλεγαν "ATARI" μετά την επικράτηση του PLAYSTATION αυτό άλλαξε και τα βιντεοπαιχνίδια τα λένε πια "PLAYSTATION".
Εννοείται πως αναφέρομαι για τον "πολύ κόσμο".
Εεεεχμ... νομίζω πως χρειάζεται μια διόρθωση...

TZANNSPY είπε:
Παιδιά, μέχρι την εμφάνιση του PSX όλα τα βιντεοπαιχνίδια τα έλεγαν "ATARI" [μέχρι την κυκλοφορία του NES οπότε και όλα λεγόντουσαν πλέον "NINTENDO"] μετά την επικράτηση του PLAYSTATION αυτό άλλαξε και τα βιντεοπαιχνίδια τα λένε πια "PLAYSTATION".
Εννοείται πως αναφέρομαι για τον "πολύ κόσμο".
...τουλάχιστον σε αυτόν τον πλανήτη, αυτό ίσχυε... ;)

Olorin είπε:
...Όμως ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω με πιο σκεπτικό μπορεί κάποιος να βάλει στο ίδιο τσουβάλι το N64 και το Saturn!!! Τι στο καλό είχε να αντιπαραθέσει το Saturn απέναντι στα κλασικά αριστουργήματα του N64???
Και μη μου πείτε για 2-3 συμπαθητικά παιχνιδάκια και 1-2 καλούτσικες coin-op conversions... Μιλάω για παιχνίδια που να μπορούν να σταθούν επάξια απέναντι σε ένα Mario 64, LoZ: Ocarina of Time/Majora's Mask, GoldenEye, Mario Kart, Smash Bros και τόσα άλλα...

Εκτός αν το βλέπετε το θέμα καθαρά οπαδικά (κάτι που κι εγώ κάνω ορισμένες φορές, αλλά τώρα τα όσα λέω είναι πραγματικά αντικειμενικά), οπότε πάω πάσο...

Εεεεχμ... νομίζω πως χρειάζεται μια διόρθωση...

...τουλάχιστον σε αυτόν τον πλανήτη, αυτό ίσχυε... ;)

Και μόνο το panzer dragon series,exhumed,virtua fighter series,sega rally κ.α. που δεν μου έρχονται στο μυαλό είναι πολύ ανώτερα απο 'υδραυλικά' παιχνιδάκια!! :P

pitsunami είπε:
Και μόνο το panzer dragon series,exhumed,virtua fighter series,sega rally κ.α. που δεν μου έρχονται στο μυαλό είναι πολύ ανώτερα απο 'υδραυλικά' παιχνιδάκια!! :P
Olorin είπε:
Εκτός αν το βλέπετε το θέμα καθαρά οπαδικά, οπότε πάω πάσο...
;) :P

//1010 Super Mario Chars

Olorin είπε:
ποιά είναι τα τόσα άλλα πες μας μερικά γιατί βαρεθήκαμε να ακούμε για το παιδικό mario64 και το ocarina.

ας αφήσουμε τα παιδικά στην άκρη. πέραν του golden eye τι? πες 5 σοβαρούς τίτλους που αξίζει να παίξουμε σήμερα στο Ν64.

Shinobi είπε:
με αυτό το σκεπτικό και 3d παίζαμε την εποχή του driller.τώρα αν κάποιος έχει δει κανένα 2d της προκοπής στο Ν64...

Shinobi είπε:
ποιά είναι τα τόσα άλλα πες μας μερικά γιατί βαρεθήκαμε να ακούμε για το παιδικό mario64 και το ocarina. ας αφήσουμε τα παιδικά στην άκρη. πέραν του golden eye τι? πες 5 σοβαρούς τίτλους που αξίζει να παίξουμε σήμερα στο Ν64.

πάρτε εδω μια ιδέα ρε παιδιά γιατί γίνεστε υπερβολικοί νομίζω :P :P

http://www.youtube.com/watch?v=WcTry4GwhWQ

Πίσω
Μπλουζα