Κατασκευή arcade καμπίνας ΜΑΜΕ

Εγώ πάντως απλά λέω την εμπειρία μου γιατί πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ή απλά δεν θυμάται την διαφορά μεταξύ CRT και LCD στο 2D scrolling. Σε 2-3 άτομα που έδειξα την διαφορά, πραγματικά δεν το πίστευαν πόσο ανώτερο έδειχνε ένα τέτοιο παιχνίδι σε μία CRT τηλεόραση της πλάκας, ακόμα και το Muramasa (σύγχρονο παιχνίδι 2D scrolling) ήταν πολύ πιο όμορφο στην CRT, τουλάχιστον όταν κινούταν. Και εγώ ο ίδιος είχα εντυπωσιαστεί αφού είχε συνηθίσει το μάτι μου στις LCD. Είναι καλό να ξέρει λοιπόν (μπορεί και να το ξέρει ήδη, δεν λέω) αλλά και να κάνει και μία σύγκριση, σε περίπτωση που έχει ξεχάσει το μάτι του, πως είναι ένα 2D παιχνίδι σε κίνηση σε CRT, ώστε να μην το μετανιώσει αργότερα. Ισως αν δει και καταλάβει την διαφορά (γιατί δεν ξέρω αν την έχει νιώσει ακόμα) μπορεί να αλλάξει γνώμη και να ανεχτεί το βάρος και το μέγεθος της CRT.

Αν δεν τον ενδιαφέρει, αν δεν τον πειράζει η διαφορά ή αν δεν την αισθάνεται στο μάτι του όσο εγώ τότε ότι γράφω έχει πολύ μικρή σημασία. Εγώ απλώς μεταφέρω την άποψή μου σε περίπτωση που είναι σαν εμένα και βλέπει όντως μία μεγάλη διαφορά τελικά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν μιλάω για σένα.

Οι CRT εγγενώς ήταν καλές σε κάποια πράγματα, αν και εκεί ξεχνάτε διαφορές που έκαναν πράγματα χάλια... Πχ. παραμορφώσεις, πόσο "γρήγορο" φώσφορο είχαν... (εκεί να δεις ghosting), αλλά και τα "νοσταλγικά" scanlines που στην πράξη ΕΙΝΑΙ μειονέκτημα, οι παρεμβολές των αναλογικών σημάτων κλπ.

Το θέμα με τις LCD είναι ότι υπάρχουν LCD και LCD. Η LCD με 11ms gray to gray και 50Hz κλπ. δεν μπορεί να συγκριθεί με panel 100Hz και 200Hz και <5ms. Είναι ΚΑΜΙΑ σχέση. Επίσης ο τρόπος του backlight, το color gamut ανάλογα της τεχνολογίας, το μαύρο, το contrast. Μιλάμε για πράγματα που είναι σαν να μιλάμε σύγκριση Lada με Ferrari.

Ένα LCD monitor των 60 ευρώ είναι απλώς μια μπακατέλα. Deal with it.
 
Δεν μιλάω για LCD 60 ευρώ. Αυτή που έχω εγώ μια χαρά LCD είναι, την αγόρασα 700 ευρώ πριν 3 χρόνια. Αλλά και στην καινούρια Philips των 1000 ευρώ που είδα (και σε όσες LCD έχουν όλοι οι φίλοι μου), πάλι το scrolling είναι θολό σε σχέση με μία CRT hitatchi που έχω εδώ και 15 χρόνια. Δεν μιλάω καν για την Sony trinitron CRT που μου χάρισαν πρόσφατα.

Ναι μπορείς να ενεργοποιήσεις πολλά φίλτρα και βελτιωτικά που κάπως ξεθολώνουν το scrolling (και πάλι όχι τελείως) όπως όλα αυτά τα 100-200-400hz, motion plus, fluidity filter και δεν ξέρω κι εγώ πως αλλιώς τα ονομάζουν ανάλογα με την εταιρία, αλλά τότε θα πρέπει να ανεχτείς και ένα input lag της τάξεως του πατάω το κουμπί και ανάβω ένα τσιγάρο μέχρι να δω response στην οθόνη.

Το μόνο που έχω δει σαν σοβαρή προσπάθεια για να ξεθολώσουν οι LCD είναι κάποιες νέες τεχνικές που μπορείς να διαβάσεις για αυτές στο blurbusters.com που έκανα post πιο πριν. Οταν αυτό γίνει standard, τότε ναι. Ακόμα κι εγώ θα ξεφορτωθώ τις CRT μου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδιά όλα αυτά είναι υπερβολές και για πολύ λίγους,δεν ενδιαφέρουν το ευρύ κοινό που θέλει μια καμπινούλα να θυμάται τα παλιά.

Γίνεται η δουλειά μια χαρά με τις lcd και μη σπάτε το κεφάλι σας.Ειδικά η led που έχουν και πιο ζωηρά χρώματα.Αν βάλεις δε και σωστά το HLSL δε χρειάζεσε κάτι παραπάνω,πάει μακριά η βαλίτσα.

Και μη ξεχνάτε οι lcd δεν εκπέμπουν ακτινοβολία,πιάνουν λιγότερο χώρο και βάρος και καίνε λιγότερα ρεύμα,σημαντικά προνόμια έτσι.
 
Για να ξέρουμε τι λέμε

το δικό μου MAME με HLSL

όχι φυσικά default ρυθμίσεις, μετά από αρκετό ψάξιμο και δοκιμές.



η πραγματική εικόνα σε CRT, φυσικά χάνει πολύ γιατί είναι από κάμερα και έχει γίνει σμίκρυνση της φωτό.

 
Shinobi είπε:
Για να ξέρουμε τι λέμε
το δικό μου MAME με HLSL

όχι φυσικά default ρυθμίσεις, μετά από αρκετό ψάξιμο και δοκιμές.



η πραγματική εικόνα σε CRT, φυσικά χάνει πολύ γιατί είναι από κάμερα και έχει γίνει σμίκρυνση της φωτό.

Εύγε,ευχαριστώ που με επιβεβαιώνεις.Η διαφορά είναι αστεία και είναι εξίσου υπέροχο στο HLSL
 
Σημασία έχει η κίνηση.
 
Chahn είπε:
Εύγε,ευχαριστώ που με επιβεβαιώνεις.Η διαφορά είναι αστεία και είναι εξίσου υπέροχο στο HLSL
Κανείς δεν είπε ότι δε γίνεται με lcd. Έγραψα πιο πριν οτι θέλει ψάξιμο μέχρι να καταλάβεις πως πρέπει να ρυθμίσεις πχ εκείνο το "scanline size "

Ορίστε και μια με default ρυθμίσεις του ΜΑΜΕ.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Shinobi είπε:
Κανείς δεν είπε ότι δε γίνεται με lcd. Έγραψα πιο πριν οτι θέλει ψάξιμο μέχρι να καταλάβεις πως πρέπει να ρυθμίσεις πχ εκείνο το "scanline size "
Kυκλοφορούν και έτοιμα inis προς πληροφόρηση σου...

Είναι πολύ πολύ πιο δύσκολο να σετάρεις σωστά ενα pc σε crt οθόνη,απαγορευτικό για τους περισσότερους.

Μια χαρά oι lcd λοιπόν ναι
 
Chahn είπε:
Kυκλοφορούν και έτοιμα inis προς πληροφόρηση σου...Είναι πολύ πολύ πιο δύσκολο να σετάρεις σωστά ενα pc σε crt οθόνη,απαγορευτικό για τους περισσότερους.

Μια χαρά oι lcd λοιπόν ναι
Προς πληροφόρηση σου τα περισσότερα είναι λάθος γιατί για να παίξουν σωστά θα πρέπει να τρέχεις ίδια ανάλυση με εκείνου που τα έγραψε, ΑΝ τα έχει κάνει σωστά.

Γιαυτό και βλέπεις οτι οι scanlines πάντα είναι λάθος όταν χρησιμοποιήσεις ini του σωρού που κάποιος, κάπου ποστάρισε.
 
Γεια σας μετα απο αρκετο καιρο. Τα ξυλα ειναι σχεδον ετοιμα την δευτερα λογικα μου ειπε θα ειναι ετοιμα, να τα παρω να τα βαψω πριν τα συναρμολογησουμε.

Ηθελα να ρωτησω πρεπει να προσεξω κατι στο χρωμα? σπρει λογικα θα αγορασω ε?

Μετα τα ξυλα με καρφια να τα κολησουμε με βηδες η με κολα?

και τελευταια και πιο σημαντικη ερωτηση επειδη πρεπει να παραγγειλω τα κουμπια και τους μοχλους , εχετε να μου κανετε καμια προταση τι να αγορασω? θα μου αρεσαν κουμπια που φωτιζουν με χρωμματα! :)
 
- Ασταρώνεις το ξύλο και βάφεις.

- Αν θες βάζεις κόλλα και μετά βιδώνεις αλλά αφού πρώτα κάνεις μια μικρή τρύπα με το τρυπανάκι για να μην σου σκάσει το ξύλο κατά το βίδωμα

- Για τα κουμπιά μπορείς να δεις αυτά http://www.aliexpress.com/item/12-pcs-of-lighted-button-Illuminated-Push-Button-with-microswitch-for-arcade-game-machine-5-colors/827250295.html Για μοχλούς ανάλογα τί θες να παίξεις
 
ευχαριστω για την απαντηση.

τα κουμπια τους μοχλους , την πλακετα αυτη που θα ενοθουν τα καλωδια τους για να συνδεθουν με τον υπολογιστη κλπ, δεν θα ηθελα να τα αγορασω ετσι αλλα θα προτοιμουσα να τα παρω σαν σετ , η ειναι καλυτερα ετσι? για αυτα τα καταστηματα τι λετε? η καλυτερα απο το πιο πανω κινεζικο?

http://www.arcadeworlduk.com

http://www.arcadomaniashop.com/epages/es115644.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/es115644_ArcadomaniaShop/Categories/MultiPcbs

http://www.arcadeshop.de/PCBs-Adapter-Supergun-MAK-Strike_1120.html
 
λογω ασχετοσυνης εχω μεγαλο προβλημα στο να επιλεξω και να καταλειξω στο τι χρειαζομαι για να φτιαξω τα controls. θα ηθελα να τα κανω ολα μια παραγγελεια απο το να κανω πολλες....

πχ με αυτο το σετ ειμαι ενταξει? http://www.aliexpress.com/item/1-kit-classical-arcade-game-60-in-1-power-supply-speaker-lighted-joystick-lighted-1P2P-button/1252575579.html

αυτο το 60 ιν 1 εχει απλα μεσα 60 παιχνιδια? αν ναι μου ειναι αχρηστο γιατι εχω ιδη 2ΤΒ συλλογη σεταρισμενη ετοιμη με το hyperspin.

πρεπει να αγορασω εξτρα καλωδια για τα κουμπια ? και αν ναι με τι τροπο συνδεοντε στo IPAC? με κολητηρι?

Ipac ειναι ολα ιδια οποιο και αν αγορασω?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
vfr400sak είπε:
Φιλε μου αυτο που εχεις διαλεξει δεν κανει.θες κατι τετοιο http://www.aliexpress.com/item/Arcade-parts-Bundles-kit-With-Joystick-Pushbutton-Microswitch-2-player-USB-to-Jamme-board-to-Build/642498707.html εγω αυτα εχω και ειναι μια χαρα! Τελικα οθονη διάλεξες τι θα βαλεις?

Σε ευχαριστω πολυ αυτο μου μου λες ειναι πολυ καλο βλεπω τα εχει ολα και ειναι και σε καλη τιμη, ΜΟΝΟ που θελω τα ιδια πραγματα αλλα να ειναι φωτιζομενα με ledakia! υπαρχει κατι τετοιο?

Για οθονη δυστηχως δεν εχω καταλειξει ακομα... Το μονο σιγουρο ειναι οτι θα παρω μια LCD 27" , ακομα κοιταζω για μοντελο μηπως και πετυχω καμια προσφορα!
 
Εγω ειχα παρει και με led αλλα δεν μου αρεσαν στο πατημα ηταν σκληρα και εμεινα με αυτα που σου εδειξα!

αυτα που ειχα παρει με led δεν βρισκω το λινκ να στα δειξω μην σε παρω στο λαιμο μου γιατι προφανώς δεν ειναι ολα ιδια αλλα αφησα μερικα οπως coin.start,pause κτλ!!IMG-1352568579-V.jpgπαντως θελει υπομονη και διαβασμα να δεις ακριβως τι θες και να παρεις ιδεες!οπως σου ειπε η Kambia κοιτα στο

[h=3]Κατασκευή arcade καμπίνας ΜΑΜΕ[/h]

IMG_20121209_213443.jpg
 
Σε ευχαριστω. Αυτο που με ανγχώνει ειναι μόνο η κατασκευή του κοντρόλ και η ρύθμιση του. Ολα τα αλλά τα έχω σχεδόν λύσει, όπως την καμπίνα, τον υπολογιστή, την οθόνη και το software.

Σχετικα με το trackball πόσο απαραίτητο ειναι? να βάλω ενα? αυτο παει συνήθως στην μέση ανάμεσα απο τα 2 joysticks?
 
Πίσω
Μπλουζα