Κατηχητικό

Καλέ... το θυμάμαι... 8)

Ξέρεις και άλλα;;;;
 
Zippo είπε:
εγώ είχα πει σε μια θεούσα φιλόλογο στο γυμνάσιο οτι οι καρχαρίες δεν είναι κακα ζώα, γιατι ώς ζώα δεν έχουν αντίληψη για το τι είναι καλο και κακό και λειτουργούν με βάση το ένστινκτο τους και αυτη με μάλωσε και μετα φώναξε του γονείς μου για να τους ρωτήσει αν εχω ψυχολογικά προβληματα.
χαχαχαχ σωστόοοοοοοοοοοοςςςςς.... :bow:
 
Όταν εισαι εσυ κοντά μου

Πες μου τι να φοβηθώ

Όταν σ έχω συντροφιά μου

Φυλακά μου, βοηθό

Τι να φοβηθώ

Τι να φοβηθώ

Απ ότι καταλάβατε πήγαινα κι εγώ κατηχητικό. Αλλά θυμάμαι πως περνούσαμε ωραία δεν μου έχει μείνει κάτι άσχημο δηλαδή...Είχαμε μία πολύ συμπαθητική κυρία, Δέσποινα την έλεγαν και πραγματικά μας έλεγε πολύ ωραία πράγματα. Αλλά εγω τα παιδιά μου στο κατηχητικό δεν θα τα έστελνα. Αν θέλουν-όταν κάνω λέμε τώρα...-ας πάνε μόνα τους.
 
Δεν πατησα ποτε, οι γονεις μου δεν πολυενδιαφερονταν για τα θρησκευτικα. Παντα εβλεπα αυτους που πηγαιναν κατηχητικο με μισο ματι, για να μην σχολιασω την αποψη μου κατα την εφηβεια. Θυμαμαι στο Λυκειο, οπου θρησκευτικα μας εκανε παπας, ειχαμε στο σχολειο καποιες κοπελες που πηγαιναν στο κατηχητικο και γενικα πολλα παρε δωσε ειχαν με την ενορια του. Κυκλοφορουσαν με κατι φουστανες και κοτσους σαν θειες, ενω δεν εκαναν στενη παρεα με κανενα εκτος των ομοιων τους. Δεν θα ξεχασω τον τρομο στα ματια τους οταν επεφτε επιτιμητικα επανω τους το βλεμμα του παπα, λογω του οτι μπορει να εκαναν κατι που να ''ξεφευγει''. Παντα μου εμοιαζαν σαν να ηταν υπο επιτηρηση και με εξοργιζε. Περιττο να πω πως εκτος απο μια κοπελα που ηταν εμφανισιμη οι αλλες που ετυχε να ειναι απο μετριες μεχρι χαλια, με τις εκκλησιαστικες στυλιστικες επιλογες ηταν ακομη χειροτερα.

Μια εντονη επισης αναμνηση ειναι απο τα χρονια της σχολης. Μπαινω στο λεωφορειο και απεναντι μου καθοταν μια πραγματικα πανεμορφη κοπελα. Καταλαβα αμεσως τι παιζει γιατι ηταν ντυμενη οπως οι ''καλογριες'' στο σχολειο. Διαβαζε με απιστευτη προσηλωση βιους Αγιων λες και δεν υπηρχε αλλος κοσμος. Δεν ξερω γιατι αλλα μου ανεβηκε τοσο το αιμα στο κεφαλι που μου ερχοταν να της πεταξω το βιβλιαρακι απο το χερι και να ουρλιαξω ''ΞΥΠΝΑ!!! πηγαινε μια βολτα, ερωτευσου, κανε φιλους, τωρα ειναι τα καλυτερα χρονια''. Φυσικα δεν το εκανα, αλλα θυμωσα απιστευτα οχι με αυτη αλλα με το περιβαλλον της που πιθανοτατα την εκανε ετσι. Να ξεκαθαρισω οτι δεν εχω κατι εναντιον της θρησκειας ή της αναγκης καποιου να πιστευει. Αλλα αυτα τα σκοταδιστικα καραγκιοζιλικια με τρελαινουν ειδικα οταν ολοι ξερουμε ποσο υποκριτικα ειναι.

Ποτε μα ποτε δεν θα πηγαινα το παιδι μου σε κατηχητικο να εχω τον καθε καθυστερημενο να του γεμιζει το μυαλο με αηδιες. Και αηδιες δεν ειναι τα θρησκευτικα πιστευω, αλλα οι παρερμηνειες αυτων απο τον καθε ανεραστο νεαντερταλ.
 
Κατηχητικό

Πήγαινα 5 χρόνια στο κατηχητικό. Κάποιες συμμαθήτριες από το Δημοτικό ήρθαν μια μέρα στο σχολείο και μας ξεσήκωσαν να πάμε...

Πήγα από περιέργεια και γιατί μικρή με τραβούσαν τα μεταφυσικά.

Μετά από λίγο όλες οι συμμαθήτριές μου έφυγαν αφού κάναν το κομμάτι τους, αλλά εγώ έμεινα για πολλά χρόνια...

Πέρασα από το κατώτερο στο μέσο και από το μέσο στο ανώτερο όταν πια πήγαινα Λύκειο...

Μου άρεσε πάρα πολύ η ατμόσφαιρα στην εκκλησία όταν το μεσημέρι ο ήλιος έμπαινε από τα χρωματιστά τζάμια, οι χαμηλές φωνές των παιδιών και οι γλυκές των κατηχητριών. Μου άρεσαν τα τραγουδάκια, τα παιχνίδια, οι παραβολές, η καρφίτσα που φορούσαμε στο πέτο, το βιβλιαράκι που σημειώναμε τα ηθικά διδάγματα...

Μου άρεσαν οι γιορτές, τα θεατρικά και όταν ντύθηκα μυροφόρα για να συνοδεύσουμε τον επιτάφιο...

Όσες ωραίες αναμνήσεις έχω από την εκκλησία, τις έχω από το κατηχητικό...

Λυπήθηκα πολύ όταν αναγκάστηκα να διακόψω: Όταν πια πήγαινα στο Λύκειο και στο ανώτερο κατηχητικό, η κατηχήτριά μας, η οποία ήταν φιλόλογος σε κάποιο άλλο Λύκειο, άρχισε να λέει κάτι περίεργα πράγματα για τις σχέσεις μεταξύ αγοριών και κοριτσιών... Δε φαντάστηκα ότι ο Θεός της αγάπης θα θύμωνε που αγαπούσα το αγόρι μου που με περίμενε απ' έξω! ότι θα ενοχλούνταν αν το φιλούσα ή αν δεν ξέρω κι εγώ τι... εκεί το μυαλό μου σταμάτησε... Κατάλαβα ότι αυτός ο χώρος δε με χωρούσε, ήθελα να πιστεύω ότι η συγκεκριμένη η κατηχήτρια κάπου έκανε λάθος και ότι καποια άλλη δε θα ήταν έτσι. Δεν πήρα, βέβαια, στη σειρά τις εκκλησίες για να ψάξω... Σταμάτησα εκεί...

 
Είχα πάει μια φορά και μας είχαν δώσει κάτι μικρά βιβλιαράκια με βίους Αγίων!Ακόμα μας είχαν κεράσει και καραμέλες,σοκολάτες κλπ!Αλλά σταμάτησα να πηγαίνω γιατί γινόταν κάθε Παρασκευή και τότε ήθελα να παίζω.Και βέβαια υπάρχει ακόμη και σήμερα,αλλά μάλλον πολύ λίγοι πηγαίνουν
 
είχα πάει (προτροπή από το σχολείο σε όλα τα παιδιά) για κανα δυό χρόνια στο γυμνάσιο...

απίστευτη βαρεμάρα (αν εξαιρέσω το μπάσκετ που παίζαμε πριν το μάθημα)

λίγο πριν το παρατήσω θυμάμαι ότι διασκέδαζα στο μάθημα όταν αντιλήφθηκα ότι η απάντηση σε όλα τα ερωτήματα κατέληγε να ήταν: "έτσι το σχεδίασε ο θεός" ή "έτσι το θέλει ο θεός".

αυτήν την απάντηση έλεγα και ήμουν πάντα σωστός!

χαμένος χρόνος (εξαιρώ τις ώρες του μπάσκετ)
 
Τα χριστιανόπουλα θα παμε με φτερα να ειπουμε μηνυμα που φερνει την χαρα. Μας περιμενει με λαχταρα ολη η γη κι εμεις κινήσαμε πρωί με την αυγή. Τιποτε στο δρόμο δεν μας σκιάζει. ουτε η μπόρα ούτε το χαλάζι έχουμε μαζί μας τον χριστο σύντροφο χαρας πατέρα κι αδελφο. εμπρος με μια ψυχή μας περιμένει η γή.Ο πονος άπλωσε τα πέπλα του παντού γιατί ξεκίνησε απο την χώρα του κακού. Η γη γονάτισε και δεν αντέχει πια το κύμα θέριεψε και εσπασαν τα κουπιά. Ομως εμείς το φώς και τη γαλήνη θα σκορπίσουμε μέσα στη δίνη μέσα στο σκοτάδι όλης της γής μηνυμα θα φέρουμε μιας θείας χρυσαυγής. Εμπρός με μια ψυχή. Μας περιμένει η γή. Οπως καταλάβατε πήγαινα και εγώ κατηχητικό οταν πήγαινα δημοτικό. Δεν εχώ καμια ασχημη ανάμνηση ίσα ίσα οι παπάδες ήταν αγαπητοί και μας έλυναν τις απορίες αν είχαμε. Εμενα πήγαινε η κολλητή μου και έπεισε και εμένα. Πηγα 2 χρόνια μετά κουράστηκα και έφυγα. Παραδοξως έχω και άλλα ποιήματα που μας τα έδιναν εκεί για να τα τραγουδάμε...
 
picture.php


Πήγα δυο - τρεις φορές, αλλά μου ήταν αδύνατο να παρακολουθήσω τη λογική τους... Το κατηχητικό μας το έκανε ο παπάς του χωριού και όχι κάποια κατηχήτρια όπως διάβασα ότι συνέβαινε σε άλλες εκκλησίες.
 
phil_vr είπε:
......αλλα με μακρια μαλλια, μποτες, σκισμενα ξεβαμενα τζην και t-shirt Dokken!
Δηλαδη, αν φορουσα και t-shirt Stryper, θα με προτεινε και για υποτροφια!!! :)
ευγε τεκνον μου...
 
Ντον κοψε τα σαπια, εμαθα απο τον Χαιλαντερ οτι ησουν παπαδακι και κραταγες απουσιες στο κατηχητικο...

:p
 
χωρις πλακα,τα χω κανει κι αυτα...και οπως παντα,κραταω μονο τα φαιδρα και το γελοιον του πραγματος..

Εχοντας ενα υγιες θρησκευτικο υποβαθρο,προσωπα και καταστασεις μου προκαλουσαν γελιο απειρες φορες..

:D ..εε απουσιες οχι ακριβως,αλλα καποια εποχη μαζευομασταν στο κατηχητικο για να παμε μετα στο Σινε Ολυμπια στο Παγκρατι,για οσους γνωριζουν..και οι απουσιες μετραγαν.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γιατι οχι?? ξεκιναμε το ερημοκλήσι. Εις το βουνο ψηλα εκει ειναι εκκλησια ερημικη το σημαντρο της δεν χτυπα δεν εχει ψαλτη ουδε παπα .Ενα κανδηλι θαμπερο και εναν πετρινο σταυρο εχει στολίδι μοναχο το εκκλησακι το φτωχο. Αλλα ο διαβατης σαν περνα στεκεται και το προσκυνα και με ευλαβεια πολυ τον ασπρο του σταυρο φιλεί. Επανω στο σταυρο εκει είναι εικόνα μυστικη με αιμα την εγραψε ο θεος και την λατρευει ο λαος. Ελπιζω να σου αρεσει exetlaio!!
 
καλημέρα!! #) όταν θυμάμαι κατηχητικό θυμάμαι ένα συγκεκριμένο τραγουδάκι( από όσο θυμάμαι τωρα) το: 'ποιος πες ποιος ειναι ποιος,αυτος που την φουρτουνα κοπάζει, αυτος που την βροχή σταματά..και σήμερα φουρτουνα και σημερα βροχή με πόλεμο , ψευτιά και αδικία , ο τρομος του θανατου απλώνεται στην γη μα αταραχοι μένουν οι πιστοι...απλώνουνε τα χερια ψηλά στον ουρανό, εσύ είσαι η μονη ελπίδα που τους μένει'.. πάντα το τραγουδαγαμε !θυμάται κανεις για ποιο τραγουδι πρόκειται, έχω να το ακουσω χρονια και χρονια!! θυμάμαι επίσης ενα τετραδιακι που είχαμε και το στολίζαμε με εικόνες από την παλαια και την καινή διαθήκη! στο τελος το καλυτερο βραβευοτανε και έπαιρνε δωρο βιβλια, μολυβια, τετραδια..΄΄ημουν ασχετη στα εικαστικά και ποτε το δικό μου δεν βραβευτηκε.. :cry: απωθημένο το έχω!!

τεσπα εγώ περασα καλά στο κατηχητικό, είχαμε μια πολύ γλυκειά κατηχήτρια, πολύ νεα τοτε σχεδόν κοριτσακι που μολις ειχε τελειωσει το πανεπιστημιο, με φιλελευθερες απόψεις καμια σχέση δηλ. με συντηρητικες ιδεες ;) αλλά δυστυχώς την είχαμε παλαβώσει την γυναικα ( ήμασταν ζωηρα κοριτσακια)!!! την ξαναειδα μετα από χρονια, πάντα κάνει κατηχητικό και είναι γλυκήτατη!!
 
Zippo είπε:
εγώ είχα πει σε μια θεούσα φιλόλογο στο γυμνάσιο οτι οι καρχαρίες δεν είναι κακα ζώα, γιατι ώς ζώα δεν έχουν αντίληψη για το τι είναι καλο και κακό και λειτουργούν με βάση το ένστινκτο τους και αυτη με μάλωσε και μετα φώναξε του γονείς μου για να τους ρωτήσει αν εχω ψυχολογικά προβληματα.

0χα0αχ0αχ0χ00αχαχ0αχ00αχ0αχ0αχ0χα0αχ0αχ

με γονάτισες και μου θύμισες παρόμοια σκηνικά!!!
 
exetlaios είπε:
Θα τα μοιραστείς μαζί μας ; :D
..."τα χριστιανοπουλα

θα πανε με χαρα

να δουνε πρακτορα

007

τα φωτα σβηνουνε

και βγαινει ο Τζειμς Μποντ

με μια γκομενα

χωρις κομπινεζον.."
 
don dokken είπε:
...για να παμε μετα στο Σινε Ολυμπια στο Παγκρατι,για οσους γνωριζουν..και οι απουσιες μετραγαν.

E, ρε εποχές που μου ξεθάβεις τώρα..... :D :D:D
 
Blacklord είπε:
E, ρε εποχές που μου ξεθάβεις τώρα..... :D :D:D
...άσχετο αλλά.....το "ΣΙΝΕ ΟΛΥΜΠΙΑ" που ήταν στο Παγκράτι ?....εκεί μεγάλωσα αλλά δεν το θυμάμαι .... :(
 
NBJOGA είπε:
...άσχετο αλλά.....το "ΣΙΝΕ ΟΛΥΜΠΙΑ" που ήταν στο Παγκράτι ?....εκεί μεγάλωσα αλλά δεν το θυμάμαι .... :(
Απέναντι από τον Δεληολάνη.

Εκεί που είναι o hondos τώρα.
 
Πίσω
Μπλουζα