Αν γίνει το δρομολόγιο 040 θα είμαι εκεί, βρέξει χιονίσει. Συγκινήθηκα πάρα πολύ με τις φωτογραφίες του πράσινου λεωφορείου. Θα ήθελα τόσο πολύ να ξαναταξιδέψω με αυτά τα παλιά λεωφορεία και τα Icarus βέβαια, που μέχρι και στον ύπνο μου το είχα δει μια φορά.gvard είπε:Στην Λ.Δημοκρατίας είμασταν 1/4 (απόγευμα) και 3/4 (πρωϊ προς μεσημεράκι), στο βραδυνό και ημερήσιο δρομολόγιο αντίστοιχα Οσο για το βίντεο πόσο εύκολο είναι να το ανεβάσεις σε ψηφιακή μορφή; Αν θες μπορούμε να συναντηθούμε να μου το δώσεις να το φτιάξω εγώ!
Υπ'όψιν, πρώτα ο Θεός, ο κ. Λαζαρόπουλος ετοιμάζει στις 31/12/2011 να κάνει επετειακό δρομολόγιο με δύο (ισως και τρία αν το τρίτο το έχει έτοιμο!) πράσινα λεωφορεία, στην επέτειο των 10 ετών από την κατάργηση τους από την ενεργό υπηρεσία! Ισως γίνει το δρομολόγιο 843 αλλά ισως γίνει και το 040 (πειραιάς-σύνταγμα)
Τα Ikarus που εξυπηρετούσαν τη περιοχή μου δε τα χώνευα. Τα αγαπημένα μου ήταν τα Volvo τα 18μετρα. Θυμάμαι το 450 στη Κηφισίας και η παρέα στη μέση όρθια. Τα Solaris τα πήρανε για να μην παραγγείλουνε στην ΕΛΒΟ και κουραστούν τα παιδιά πάλι απο τη προηγούμενη παραγγελία.pooky(1) είπε:Τα Ikarus ανέβαιναν άνετα στο Βώκο, αλλά ήθελαν μισό ντεπόζιτο πετρέλαιο το ανέβασμα!!!!!!
Πλάκα, πλάκα τα θυμάμαι με τεράστια αγάπη τα άτιμα. Ο ήχος στις πόρτες που άνοιγαν, το καυσαέριο, τα στρογγυλά φώτα....... Και σήμερα έχουμε τα SOLARIS που ούτε 100.000 χιλιόμετρα δεν γράψαν και άρχισαν να διαλύονται!
Μοιράζομαι μαζί σου την ίδια μεγάλη αγάπη για τα Ikarus και την ίδια απέχθεια για τα Solaris με τα σούπερ άβολα καθίσματα, και τα "μαφιόζικα" φιμέ τζάμια...τρομάρα τουςpooky(1) είπε:Τα Ikarus ανέβαιναν άνετα στο Βώκο, αλλά ήθελαν μισό ντεπόζιτο πετρέλαιο το ανέβασμα!!!!!!
Πλάκα, πλάκα τα θυμάμαι με τεράστια αγάπη τα άτιμα. Ο ήχος στις πόρτες που άνοιγαν, το καυσαέριο, τα στρογγυλά φώτα....... Και σήμερα έχουμε τα SOLARIS που ούτε 100.000 χιλιόμετρα δεν γράψαν και άρχισαν να διαλύονται!
Το 21 το είχα πετύχει και εγώ...moukons είπε:35 χρόνια στον Πειραιά, εκεί μεγάλωσα, με τα ΠΡΑΣΙΝΑ, τα ΙΚΑΡΙΑ και τα τρόλλεϋ, τα Ιταλικά και τα Ρώσικα, στο 20 και στο 17, και πριν απο αυτό με το 848 ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ και με το θρυλικό 21 ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΑΓ.ΣΟΦΙΑ...Είναι ωραία να τα θυμάσαι όλα αυτά, μ'αυτά μεγαλώσαμε.
Έχω και κάτι λίγες φωτογραφίες, όχι πολύ παλιές, θα τις σκανάρω και θα τις ανεβάσω.
Η σύζυγος ήρθε στον Πειραιά το 2005 που παντρευτήκαμε, το νέο μας σπίτι ήταν στα Ταμπούρια, ένα μεσημέρι που επέστρεφα στο σπίτι απο το κέντρο με παίρνει τηλέφωνο και με ρωτάει που είμαι, της απαντώ "Πάω να πάρω το πράσινο και σε λίγο θα είμαι στο σπίτι", κι εκείνη έκλπηκτη μου λέει "Ποιό πράσινο παιδί μου, τι είναι αυτό;"......
Τα Ikarus ήταν πράγματι "σκυλιά", το μοναδικό μεγάλο λεωφορείο που ανέβαινε άνετα στο Βώκο, απ'όταν αποσύρθηκαν βάζουν μόνο τα μικρά της ΕΛΒΟ.
Έχει μήπως κανένας φωτογραφίες απο τα λεωφορεία του ΟΣΕ τα RENAULT-BERLIET τα Κυπριακά;
Ρε Gvard... εγώ σε είχα αφήσει Administrator στο Insigniaclub.gr... Από πότε έγινες οδηγός λεοφορείου;;;gvard είπε:ΕΓΩ!!!
Προβολή συνημμένου 37649
Γεμίσαμε πετρέλαιο, πάμε για Πέραμα!
Προβολή συνημμένου 37650
Στα καζάνια του Περάματος, πίσω από το 843. Οταν το περάσαμε μας χαζευαν ολοι!
Προβολή συνημμένου 37651
Θα ανεβάσω και φωτογραφίες από την 2η ημέρα (ημερήσιο δρομολόγιο) στο μέλλον
φυσικά και τα πράσινα λεωφορεία ήταν τα καλύτερα ever...ακόμα και τώρα οι κατοικοι των περιοχών που περνούσε τα θυμούνται με νοσταλγία!(Το ίδιο και εγώ γιατί με μεγάλωσαν)Stanfromgreece είπε:Ναι ρε παιδιά...αλλά στα Ikarus,για να ανέβει ιλικιωμένος, ή άτομο με κινητικά προβλήματα, ήθελε γερανό!Ήταν πανύψηλα...σαν τρακτέρ... Πολλές φορές έκαναν και τον ίδιο θόρυβο!
Από φίλο οδηγό, είχα μάθει πως επειδή είχαν έλλειψη σε ανταλλακτικά για το κιβώτιο ταχυτήτων, πολλές φορές έριχναν μέσα πριονίδι, για να γίνονται πιο ομαλά οι αλλαγές, επειδή τα γρανάζια είχαν καταστραφεί!!!
Για εμένα, τα καλύτερα ever λεοφορεία, ήταν τα παλιά "Πράσινα" του Σαρακάκη... πήγαιναν και σφαίρα τα άτιμα!
Αν ήσουν όρθιος, έκανες και μπράτσα "Σβαρτσενέγκερ"!!!
Το 21 το είχα πετύχει και εγώ...
38 χρονών ΑγιοΒασιλιώτης!
Ρε Gvard... εγώ σε είχα αφήσει Administrator στο Insigniaclub.gr... Από πότε έγινες οδηγός λεοφορείου;;;
ΑΜΑΑΑΝ... πάει το Insignia!!!