Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Πόσο δίκιο έχεις για την αλλαγή ταχύτητας.D@redevil είπε:Εγώ θυμάμαι αυτά σαν πρώτα λεωφορεία στη Σαλόνικα!!!
![]()
ΑΑΑααααχχχ!! Και να γεμίζει, και να κολλάς πάνω στα ξύλινα καθίσματα!
Για να μην πω όταν άλλαζε ο οδηγός ταχύτητα!!! Αρκουδάκια για τα τζάμια γινόμασταν!![]()
Κηφισιας στο υψος της Λαρισηςstayros είπε:1. Στην Κηφισίας. Λεωφορείο μάρκας Leyland εκτελεί το δρομολόγιο 521 Αθήνα β Ν.Κηφισιά.
Κυκλοφόρησε το 1962 και αποσύρθηκε το 1983.
Αστικόν λεωφορείον Leyland WML Y1, πιθανώς με αμάξωμα κατασκευασμένο από την ΕΛΒΙΑΜ.
http://www.retromaniax.gr/vb/attachment.php?attachmentid=123489&d=1421001851"]![]()
stayros είπε:Στην εξαιρετική φωτογραφική αποτύπωση του Κ. Νταλαγιώργου διακρίνουμε το αστικό,
τύπου Volvo, να στρίβει στην Πανεπιστημίου προς Πατησίων στην κατάμεστη Αθήνα στα τέλη της δεκαετίας του ʼ70.
![]()
http://www.retromaniax.gr/vb/attachment.php?attachmentid=123494&d=1421001884[/img]"]
Πηγη: "Μηχανη του Χρονου"
johnny19818 είπε:Θα γράψω κι εγώ μια προσωπική μου εμπειρία. Είναι αρχές των 90s όταν εγώ και η αδερφή μου παίρναμε το λεωφορείο και πηγαίναμε τα καλοκαίρια για μερικές μέρες στο χωριό για να βοηθήσουμε τους παππούδες μας στις αγροτικές δουλειές. Ενώ το τοπικό ΚΤΕΛ είχε εξοπλιστεί με καινούρια τότε λεωφορεία, το συγκεκριμένο της γραμμής αυτής ήταν ένα παλιό ξεθωριασμένο γαλάζιο λεωφορείο σαν και αυτό που φαίνεται από φωτογραφία παραπάνω και έχω κυκλώσει εδώ (είχε και την κλασσική σκάλα που οδηγούσε στην οροφή).Εκτός των άλλων η διαδρομή για το χωριό ήταν ανηφορική με στενούς δρόμους και γκρεμούς και το λεωφορείο σε κάθε ανηφόρα και στροφή έβγαζε μαύρους καπνούς από την εξάτμιση (πετρέλαιο γαρ). Είχε και παρατσούκλι! Οι επιβάτες το λέγαμε Καρολάιν (από το ότι ήταν κάρο). Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι όταν το ΚΤΕΛ ανανέωσε πάλι το στόλο του πριν μερικά χρόνια με λεωφορεία τελευταίας τεχνολογίας με air condition κτλ κτλ, στη γραμμή αυτή έχουν βάλει πάλι ένα από τα παλιά της δεκαετίας του 90...
Προβολή συνημμένου 124246
Εννοώ ότι ήταν έτσι στρογγυλό από πίσω και είχε τη σκάλα που ξέρουμε όλοι και στρογγυλά φανάρια μπροστά.mr.Vox είπε:Το λεωφορείο της φωτογραφίας που έχεις «κυκλώσει» είναι αστικό. Αυτό που ταξιδεύατε θα μπορούσε να είναι της ίδιας εποχής αλλά όχι τέτοιου τύπου.