φίλε ίκαρε...το τελευταίο δρομολόγιο που έγινε με λεωφορείο του Ησαπ ήταν το 55 (υν8455)...χαρά ο πατέρας μου μόλις τον ρώτησα...
α ρε Pooky...γιατί να είμαστε τόσο συναισθηματικά....μα@@κες εμείς οι άντρες; Μου αρέσει που μετά λέμε ότι είμαστε το ισχυρό φύλο... τρομάρα μας...
Έκανα ακριβώς το ίδιο...με κάποια που σήμαινε πολλά για μένα αλλά πλέον δεν...
Το πράσινο λεωφορείο Volvo SB756 με κωδικό αμαξοστασίου 55 (ΥΝ-8455) έχει διασωθεί από την ΛΑΕΓΕ και τους αδελφούς Χ & Β. ΛαζαρόπουλοΦίλε Spyros δυστυχώς η κοπέλα αυτή την επόμενη μέρα στην Εθνική οδό Αθηνών - Πατρών λίγο μετά το Διακοφτό σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό μαζί με τον αδερφό της, που ήταν συμμαθητής μου και παράλληλα ένας κολλητός και αδερφικός φίλος.
Η μοίρα παίζει τρελά παιχνίδια τις πιο τρελές στιγμές, να είσαι σίγουρος για αυτό. Αν είχα χρήματα θα αγόραζα το συγκεκριμένο λεωφορείο, να μην έχεις καμία αμφιβολία.
Ο Θείος μου που δούλευε στην ΕΘΕΛ για κάποιο διάστημα είχε εισχωρήσει στην 8η ΣΕΠ και είχε αποκτήσει ένα magirus αν δεν κάνω λάθος. Τα λεωφορεία αυτά μου φαίνονταν τα περισσότερο δεμένα από όλα τα άλλα, αλλά δεν τα νοιώθω κοντά μου όσο τα Ikarus διότι δεν εξυπηρετούσαν γραμμές κοντά στην περιοχή μου οπότε και δεν τα έζησα διεξοδικά. Θυμάμαι πάντως παλιούς συναδέλφους του να πίνουν νερό στο όνομά τους. Υποστήριζαν ότι ήταν μακράν τα λεωφορεία με τα λιγότερα τεχνικά προβλήματα αν και τσίμπαγαν τρελά στην κατανάλωση.
Στο άρθρο εικονίζεται το διασωθέν με κωδικό 55 δηλαδή το υπ' αριθ. κυκλοφορίας ΥΝ-8455 όταν ήταν εν υπηρεσία.http://busoldtimers.blogspot.gr/2014/12/blog-post_24.html?spref=fb
τα αγαπημένα πράσινα του πατέρα μου...και πάλι στο δρόμο...έστω και για μια μέρα!
Οι χαρακτηριστικές γρίλιες εξαερισμού του ψυγείου στη μάσκα των Mercedes, ήταν η αιτία που τους είχαν προσδώσει το όνομα "καρχαρίες" ...αυτο που θυμαμαι στο Δημοτικο ειναι καποιους καλλιτεχνες του δρομου που ειχανε ερθει για εκδηλωσεις.
Κλοουν, ταχυδακτυλουργοι, ζογκλερ.
Ειχαν ερθει με ενα παλιο λεωφορειο Mercedes δεκαετιας '60 βαμμενο με τρελα χρωματα και λουλουδια.
Νομιζω απο τοτε μου καρφωθηκε η ιδεα του motorhome.
Ηταν ιδιο με αυτο
Προβολή συνημμένου 102084
Δειτε και αλλα εδω
http://busoldtimers.blogspot.gr/
Προβολή συνημμένου 102083