Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Η αφετηρία της γραμμής 6 των τρόλεϊ για Φιλαδέλφεια ήταν απ' ότι θυμάμαι κοινή με την αφετηρία του λεωφορείου 619 ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ επί της οδού Ιπποκράτους μεταξύ Ακαδημίας και Ελευθ.Βενιζέλου (Πανεπιστημίου).Έβλεπα μια φωτογραφία από το Μινιόν αρχών του 90 και διαπίστωσα ότι υπήρχε στροφή των τρόλεϊ στην Βερενζέρου. Για να πω την αλήθεια δε τη θυμόμουν, ενώ στο maps δεν υπήρχε ήδη από το 2009. Θυμάται κανένας τίποτα; Ήταν η γραμμή 6 των τρόλει για Φιλαδέλφεια;
Το θέμα ήταν ότι τα περισσότερα δεν διέθεταν συγχρονιζέ κιβώτια ταχυτήτων οπότε για την αλλαγή ταχύτητας έπρεπε πρώτα να πατηθεί μία φορά ο συμπλέκτης για να βγεί η προηγούμενη και άλλη μία για να μπει η νέα. Επειδή όμως με το πάτημα του συμπλέκτη έπεφταν οι στροφές του κινητήρα και για να γίνει ομαλά η αλλαγή εντός συγκεκριμένου πεδίου στροφών, θα έπρεπε να πατηθεί το γκάζι. Έτσι για όσους το θυμούνται (το θυμάμαι αν και μικρός) ήταν χαρακτηριστική η "διπλογκαζιά" κατά την αλλαγή.οι οδηγοί που οδηγούσαν αυτά τα λεωφορεία πρέπει να είχανε μπράτσα μασίστα. χωρίς υδραυλικό τιμόνι με σκληρές ταχύτητες με σκληρό φαντάζομαι συμπλέκτη. είχαν κάτι τεράστια τιμόνια και για την στροφή πρέπει να έκανε τεράστια προσπάθεια ο οδηγός. η μηχανή ήταν μπροστά κάτω από ένα καπάκι και η καλύτερη μου ήταν να κάθομαι πάνω στην μηχανή και να παρακολουθώ τον οδηγό! μου έκανε εντύπωση πόσα κουμπιά και όργανα κλπ. είχε το ταμπλό σε σχέση με ενός αυτοκινήτου.
Ή μπαούλο...πάντως για το χειμώνα ήταν ό,τι πρέπει για το κρύο, ενώ αντίθετα το καλοκαίρι "έβραζε" . Άλλωστε υπάρχουν χαρακτηριστικές φωτογραφίες όπου οι μάσκες των λεωφορείων έχουν αφαιρεθεί για να ψύχεται καλύτερα ο κινητήρας.Εμένα αυτή η μηχανή μέσα με το καπάκι μου θύμιζε φέρετρο