Οι πιο τρομακτικές ταινίες ...

telonio είπε:
Σχετικά πρόσφατα είδα τα wuinea pig he never dies και το flower of flesh and blood. Εντάξει, τα γιαπωνεζάκια όχι απλά τους λασκάρει η βίδα, αλλά θα πρέπει να έχουν φαγωθεί και οι στροφές εκεί που μπαίνει η βίδα. Δεν κατάφερα να δω όλες τις σκηνές και από τις δύο ταινίες. Παντελώς extreme ταινίες και πραγματικά για πολύ λίγους.
Ως αρκετά ανώμαλος (και θαμόνας διαφόρων Gore sites), μου αρέσουν αυτες οι extreme ταινιες. Μερικοι τίτλοι που μπορει να δει κανεις, αν δεν τoν εντυπωσιάζουν τα mainstream, είναι οι εξης:

Murder-Set-Pieces (το uncut μόνο)

August Underground series (πολύ άρρωστη σειρά αλλά λιγο εκνευριστική ταυτόχρονα)

Niku Darouma - The snuff Reels (ΠΑΡΑ πολύ άρρωστο και ρεαλιστικό. Στο στιλ του flower of flesh and blood αλλά πιο ρεαλιστικό και ωμό.)

Aftermath

Faces / traces of death (κολάζ από αληθηνες σκηνες φόνων, αυτοκτονιων, ατυχηματων κλπ. Αν και εχω δει χειρότερα στο internet μπορω να πω)

Αυτες ειναι οι πιο extreme. Αλλά πριν τις δείτε ριξτε μια ματια στο google και μαθετε για αυτές. Ειδικά το The snuff Reels θα ειναι τοο much για τους περισσότερους. Enter at your own risk που λένε.

Οσο για την πιο καλή σκηνή, θα έλεγα ότι προέρχεται από μια semi-mainstream ταινια, το Μη αναστρέψιμος. Και φυσικά μιλάω για την σκηνή με τον πυροσβεστήρα. ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
argy είπε:
Δεν ξερω γιατι,αλλα ειμαι ο μονος που δεν τρομαξε απο τον εξορκιστη????!!!! :what::what:Θα μου πεις οταν βλεπεις πολλα εξοικειωνεσαι,αλλα κ παλι το ειχα δει οταν ειμουν 12 κ τιποτα!!!Κ ειναι παρα πολυ ωραια ταινια!!!

Δεν ξερω αυτο το ερωτημα με βασανιζει εδω κ καιρο γιατι γενικα τρομαζω ευκολα!!! :p

Μηπως δεν το ειδα σωστα??!!!
Εμένα μου χε φανεί αηδία. Ούτε τρόμαξα ούτε τίποτα. Φυσικά ίσως να φτάιει ότι θεωρώ πιο πιθανό να με κυνηγήσουν 30000 ζόμπι παρέα με μια στρατιά φαντάσματα, παρά να πιστέψω σε θρησκο$%&%$&$&...

Δε ξέρω, αλλά γενικότερα η όλη ιδέα μου φαινότανε πάντα χαζή. Οπότε ίσως να το χα πάρει στο χαβαλέ από την αρχή.
 
Σχετικά με τον ΕΞΟΡΚΙΣΤΗ, δηλώνω ότι φοβήθηκα και τότε και με φοβίζει ακόμα(λιγότερο, ασφαλώς).

Όσο για το τρέιλερ που έβαλε ο Aardvark, μου έφτασε το σκ*τό στην κάλτσα !!!

( σκιάζομαι και εύκολα, γαμώτο ! )
 
Μακράν το "A Nightmare on Elm Street"

Δεν μπορούσα να κοιμηθώ για μέρες μετά...η σκηνή που ανεβάζει ο Freddy την κοπέλα στο ταβάνι και την γδέρνει μου είχε αποτυπωθεί στο μυαλό...
 
Ναι τελειος ο Freddy!!!!! ;)

Επιμενω ομως πως το Amityville 2:the possession μου ταραξε τον ψυχισμο μου!!!!!!!! Κ ο εξορκισμος στο τελος ηταν απαιχτος!!!

Κ μονο απο το opening καταλαβαινεις ποσο απειλιτικο ειναι!!!!

Κ περισσοτερο γιατι βασιζεται στην αληθινη ιστορια............... :eek:

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η ΛΑΜΨΗ


Alien 1



Εφιάλτης Στο Δρόμο με τις Λεύκες 1
 
Το the Entity (1981). Mε την Μπάρμπαρα Χέρσευ, να δέχεται επιθέσεις από μια άγνωστη οντότητα. Όταν το είχα πρωτοδεί, με είχε τρομάξει αρκετά...

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ουφ... Εδώ και πολύ ώρα διαβάζω..διαβάζω..διαβάζω... Ωραίο thread και δεν το είχα ανακαλύψει!!! Λατρεύω με την σειρά μου τις ταινίες τρόμου όπως κι οτιδήποτε έχει να κάνει με τον χώρο του φανταστικού (επίσης "ηρωικής φαντασίας" (fantasy) και "επιστημονικής φαντασίας" (sci-fi))! Και η αλήθεια είναι ότι μου αναζωπυρώσατε το ενδιαφέρον γιατί τις τρόμου τις είχα παραμελήσει ένεκα των επιστημονικής φαντασίας που βλέπω σωρηδόν αυτό τον καιρό! Είμαι μέχρι την 25 σελίδα μέχρι στιγμής κι έχω να πω τα εξής σε διάφορα σχόλια:

Arduinna είπε:
Δεν ξέρω πως λέγεται αυτή η ταινία (Νομίζω το κελάρι ή κάπως έτσι)...Η ιστορία είχε ως εξής...Ήταν ένας τύπος που σχεδίαζε τέρατα για κόμικ (πολυ retro story) και ξαφνικά σχεδίασε ένα πολύ τρομακτικό το οποίο ζωντανεψε και μετά φανταζεστε τη συνέχεια.Δεν την θυμάμαι σχεδόν καθόλου γιατί την είχα δει πολυ μικρή στον παιδικό σταθμο της μαμάς μου οπου κάποιος ασυνείδητος είχε ξεχάσει την βιντεοκασσέτα αναμεσα στα λουκυ λουκ και το βιονικο μυρμηγκι! Είχα τρομάξει αρκετά...(να σημειωθεί οτι δεν έκανα δημόσια προβολή και στα άλλα παιδάκια!ήταν ιδιωτική προβολή! )
Πολύ καλό! Θυμάμαι που το συζητούσαμε με φίλους πριν καμιά 20ετία και δεν ήξερα για ποιά ταινία έλεγαν, μέχρι πριν 7-8 χρόνια που έτυχε και την πέτυχα στην τηλεόραση. Με το που βλέπω με μικρά γράμματα "Κελλάρι" κάτω κάτω στο ξεκίνημά της, αμέσως κατάλαβα ότι πρόκειται για την ίδια!

*Spoiler*: Ο "ένας τύπος" που αναφέρεις ήταν γυναίκα όπου κατεβαίνοντας στο υπόγειο βρήκε ένα βιβλίο με μια πεντάλφα στο εξώφυλλο κτλ.

Shock είπε:
Εκείνη την εποχή κοντά 83-84 είχα δει και άλλη μια ταινία θρίλερ/τρόμου που περισσότερο προξενούσε παρά φόβο. Ήταν με ένα τύπο που είχε κάποιες ιδιαίτερες δυνάμεις και το έπαιζε διασκεδαστής παιδιών σε πάρτυ γενεθλίων (αν θυμάμαι καλά). Μου είχε κάνει εντύπωση η φάση που πήγε να του την πέσει η μαμά ενός παιδού και όταν του έπιασε τα ... απόκρυφα... αυτός δεν είχε και τα είδε όλα η γυναίκα (και εγώ βέβαια γιατί ήμουν κοντά στα 10-12). Ήταν της εποχής evil dead και την ταινία όπως είπα την είδα "έξω". Μπορεί να ήταν ένα b-movie που ποτέ να μην ήρθε στην Ελλάδα ίσως.

Σου έβαλα δύσκολα :diablotin:
Ο "διασκεδαστής" που λες, ήταν κλόουν; Μην είναι κανένα "Killjoy" ('81); Το 2ο είναι μάπα κι έχει κυκλοφορήσει σε DVD στην Ελλάδα ενώ το 1ο (που φαίνεται απο'δω ότι είναι αξιοπρεπές!) όχι...

manos426f είπε:
The Beyond....κοντεψα να χεστω πανω μου πιτσιρικας οταν την ειδα...
Re animator...τα βραδια στην εξοχη κοιτουσα γυρω μου μη σκασουνε τιποτα ζομπι απο πουθενα....Οταν δε,εβγαζα τα σκουπιδια,ετρεχα για να επιστρεψω στο σπιτι.....

Hellraisero_O Pinhead με εχει αφησει αφωνο θυμαμαι....Τον κοιτουσα κι ελεγα ποσο κακος ειναι.....

The Dead pit:Θυμαμαι ελαχιστα γι'αυτη την ταινια,ηταν με ενα πεθαμενο γιατρο που αναστηθηκε απο τα εγκατα ενος νοσοκομειου και αρχισε να σκοτωνει,δε μπορω να θυμηθω καθολου,αλλα ηταν υποβλητικη ταινια αν μη τι αλλο....

Καλως η κακως ολες τις παραπανω ταινιες τις ειδα πολυ μικρος,περιπου 8-10 χρονων,εννοειται κρυφα απο γονεις,και γι'αυτο μου μεινανε τοσο χαρακτηριστικα στη μνημη...
Το "The Dead Pit" όντως ο ΑΝΤ1 το'χει βάλει άπειρες φορές στις 1:30 και 2:00 μετά τα μεσάνυχτα (όπως λέει παρακάτω ο Exetlaios)! Ο Ελληνικός τίτλος που του αποδόθηκε; "Το Πηγάδι Του Τρόμου". Ωραία ταινία! Είχα ρίξει κάτι εφιάλτες κι απ'αυτήν! ;)

Για τις υπόλοιπες επίσης δηλώνω φαν! Τι να πρωτοαναλύσω; Το "L'aldila" το'χα νοικιάσει μικρός και το'χα δει πρώτη φορά μέρα μεσημέρι στο σπίτι φίλων που είχαμε πάει να μείνουμε μερικές μέρες! Δεν ήταν κανείς άλλος εκεί (οι πιο πιτσιρικάδες (συμπεριλαμβανομένου του αδερφού μου) βολτάρανε, οι "μεγάλοι" παίζαν χαρτάκι έξω) και είχα απόλυτη ησυχία! Μόνο αρνητικό το φως της ημέρας που προσπαθούσα με κουρτίνες να εμποδίσω... Εφιάλτης μου'χε γίνει ακόμη κι έτσι, όμως!!

exetlaios είπε:
"Τα ζόμπι στην Νέα Υόρκη"ZOMBIE 2 / a.k.a. ZOMBIE FLESH EATERS

του Lucio Fulci
Δεν ξέρω που βρήκες τον τίτλο αυτόν αλλά εγώ το έχω στα Ελληνικά ως:

α) "Zombi 2: Το Νησί Των Καταραμένων" και

β) "Τα Ζόμπι Χτυπάνε Μεσάνυχτα"

audiodee είπε:
Μια δυνατή τρομακτική ταινία ήταν το Prince of Darkness (1987) του John Carpenter,http://www.imdb.com/title/tt0093777/ , "Η Κόρη Του Σατανά" αν θυμάμαι καλά. Το είχα δεί τότε και είχα κολλήσει.

B0000AOX0A.01._SS500_SCLZZZZZZZ_V1070657815_.jpg
Ο Ελληνικός τίτλος που της αποδόθηκε, είναι ακριβώς ο ίδιος με τον Αμερικάνικο! "Ο Πρίγκηπας Του Σκότους"!

Wally είπε:
κανενα dl-link για αυτα τα filmακια της Hammer?
Μία ακόμη σειρά που ανήκει στην "Hammer Films" και αξίζει είναι το "Hammer House Of Horror"! Μάλιστα είχαν κυκλοφορήσει τα 4 πρώτα επεισόδια σε DVD ως δώρο απ'το περιοδικό "Cine Fan" αλλά δυστυχώς ήταν την περίοδο που το περιοδικό σταμάτησε την κυκλοφορία του... :(

exetlaios είπε:
Αγαπημένες ισπανικές ταινίες :HUNCHBACK OF THE MORGUE


EL GRANDE AMOR DEL CONTE DRACULA



TERROR RISES FROM THE TOMB.


Κάποτε θα αναφερθώ εκτενέστερα σε αυτές ...
Μια Βραζιλιάνικη πάλι ταινία τρόμου που κυκλοφορεί σε DVD στην Ελλάδα και μου άρεσε είναι το "Απόψε Θα Πάρω Την Ψυχή Σου" ("A Meia-Noite Levarei Sua Alma") ('64)! Μακάρι να'βρισκα κι άλλες τέτοιες!

Ψάχνω γενικά κι εγώ πολύ πράμα (αλλά με Ελληνικούς υπότιτλους αλλιώς δε μ'ενδιαφέρει) όπως ταινίες του Jean Rollin που αναφέρθηκε παραπάνω (για παράδειγμα κάτι "Les Raisins De La Mort" ('78 ), το "Η Ζωντανή Νεκρή" ("La Morte Vivante") ('82) (το οποίο πλάκα πλάκα δεν αποκλείεται να έχει κυκλοφορήσει πλέον απ'την ταινιών, "Redemption"!) ή το πιο πρόσφατο "La Fiancee De Dracula" (2002)) αλλά μάταια πολλές φορές. Έχουν κυκλοφορήσει βέβαια ορισμένες κι απ'τις σειρές "Dark Side Collection" της "New Star" και "Redemption" (δε θυμάμαι εταιρία διανομής). Η λίστα αναζήτησης τεράστια... Η όρεξη να δω τέτοιες ταινίες ακόμη πιο μεγάλη! Από πιο "σκληρά" όπως το "The Ghoul" ('75) του Freddie Francis μέχρι και μιούζικαλ όπως το "Rockula" ('90) μαύρες κωμωδίες όπως το "Vampira" ('74) του Κλάιβ Ντόννερ! Ελπίζω κάποια στιγμή να τις δούμε και με Ελληνικούς υπότιτλους. Θα επανέλθω σίγουρα μόλις διαβάσω τις υπόλοιπες σελίδες!! Σιγά μη σας αφήσω τώρα που σας βρήκα!! :)

Υ.Σ. Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί αλλά το "Altered States" έχει τον Ελληνικό τίτλο "Ανεξέλεγκτες Καταστάσεις" κι έπειτα από χρόνια που το'χα δει και VHS κυκλοφόρησε επιτέλους και σε DVD στην χώρα μας, για όποιον το ψάχνει!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
telonio είπε:
Arduinna οταν είδα τη κούκλα του σατανά (τσάκι) έκανα κάτι ημέρες να κοιμηθώ. Ομολογώ πως η μορφή του δεν με τρομάζει πλέον αλλα ακόμη με αγριεύει. Ειδικά αν μου κάνει ποτε κανείς πλάκα με αυτή τη κούκλα είμαι 100 τις 100 σίγουρος οτι θα πάθω έμφραγμα. Παιδικά τραύματα όπως είπε και ο φίλος shock; Σχετικά με την ερώτησή σου, δεν πιστεύω πως μικρά παιδιά πρέπει να βλέπουν τέτοιες ταινίες. Δηλαδή αν βλέπει ενα δεκάχρονο-δωδεκάχρονο σπλάτερ τι θα βλέπει οταν μεγαλώσει; Γενικά το gore θέαμα δεν είναι καλό ψυχικά για εναν ενήλικα. Πόσο μάλλον για ενα παιδί. Τωρα θα μου πεις εδω τα video games είναι γεμάτα σκοτωμούς και αίματα, οι ταινίες σε πείραξαν;
Σώπα μωρέ, κι εγώ πιτσιρικάς με τέτοια την έβρισκα. Και πλέον δεν μου προκαλούν κανένα ενδιαφέρον, άντε καμια νύχτα με αϋπνίες να γουστάρω αν βάλει κάνα '80s θρίλερ, έτσι για την παρέα! Αλλά δεν βλέπω θρίλερ πια. Αφού έχουν ξεφύγει από την έννοια του θρίλερ οι ταινίες και απλώς προσφέρουν θέαμα για καταναλωτές με κανιβαλιστικές τάσεις...
 
Dominion είπε:
έχομε και λέμε
1) savage zone - 1984

2) sweet & savage - 1983

3) salo 120 days of sodom - 1975

4) cannibal holocaust - 1979

5) suspiria - 1977

6) man behind the sun - 1988

7) the shining - 1980

8) Faces of Death 1978

9) Night of the living dead - 1968

10) The Killing of America - 1982

11) Angst - 1983

12) Dawn of the dead - 1978

13) Angustia - 1987

14) Guinea Pig: Flower of Flesh and Blood (δια χειρός κομίστα Hideshi Hinno)

15) Texas chainsaw massacre - 1974 (Το Original)

16) Peeping Tom - 1960

17) Freaks - 1932

18) Carne - 1991

19) Seul Contre Tous - 1998

20) Ireversible - 2002

21) Nosferatu - 1922

22) Funny Games - 1997

23) Last house on the left - 1972

24) Deliverance - 1972

25) Clockwork orange - 1971

26) Straw Dogs - 1971

27) Shocking Asia - 1974

28) Jaws - 1975

29) The Changeling - 1980

30) The Exorcist - 1973
Καλές είναι οι προτεινόμενες λίστες φίλε μου αλλά το θέμα είναι που θα βρεθούν... Βέβαια τις περισσότερες απο'δω τις έχω ήδη δει. Κάτι "Shoking Asia", "Seul Contre Tour", "Savage Zone", "Sweet & Savage" δεν τα γνωρίζω καν ενώ το "Freaks" το ξέρω, μα που να το βρω!! Κάτι είχε πάρει εν τω μεταξύ το αυτί μου για remake κάποια στιγμή ή κάνω λάθος; Σημειώθηκαν πάντως! ;)

exetlaios είπε:
Ρισπέκτ να πω; Θα'ναι λίγο..!! Σ'ευχαριστώ για το link! Γιατί δεν γίνεται αναφορά σε Ιαπωνικές ταινίες τρόμου του παρελθόντος; Αν σας άρεσε η τωρινή Sadako και θέλετε να δείτε πως ήταν το '50 και το '60 τότε θα πρέπει να δείτε τις εξής:

1. "Η Έπαυλη Της Μαύρης Γάτας" ("Borei Kaibyo Yashiki") ('58 )

2. "Τα Φαντάσματα Της Γιοτσούγια" ("Yotsuya Kaidan") ('56) (που είναι από θεατρικό του Tsuruya Nanboku του 1826!)

3. "Τα Φαντάσματα Της Γιοτσούγια 2" ("Tokaido Yotsuya Kaidan") ('59)

4. "Το Φάντασμα Του Βάλτου Κασάνε" ("Kaidan Kasane-ga-fuchi" ('57)

αλλά και άλλες τρόμου όπως το "Κόλαση" ("Jigoku") ('60) του Nobuo Nakagaua και το "Βρυκόλακας" ("Onna Kyuketsuki") ('59)! Στο τελευταίο βέβαια μην περιμένετε αξιώσεις Κόππολα αλλά σίγουρα έχει μια δική του ατμόσφαιρα! Αυτά και άλλα μας τα έφερε ευτυχώς η "New Star" ώστε να μπορούμε έπειτα από 40 και 50 χρόνια να τα απολαύσουμε κι εδώ! Νομίζω η σειρά λέγεται "Japanese Horror Classics". Θα έλεγα πάμπολλα και για σημερινές τέτοιες ταινίες (αλλά και θρίλερ!) αλλά δυστυχώς δε "κολλάνε", ίσως, στο συγκεκριμένο thread λόγω..δεκαετίας...

Επόμενες που θέλω να δω απ'αυτή την σειρά είναι οι εξής:

1. "Το Φάντασμα Της Λίμνης" ("Kaibyo Otama-ga-Ike") ('60)

2. "Το Φάντασμα Της Λίμνης 2" ("Kaidan Kagami-ga-fuchi") ('59) (σ'αυτές τις δυο έχουμε το παράδοξο των αριθμήσεων με το έτος προβολής! Ότι να'ναι μεταφράζουμε και με όποια σειρά θέλουμε...)

3. "Το Στοιχειωμένο Δέντρο" ("Kaidan Chibusa Enoki") ('58 )

Αναζητείται επίσης η ταινία "Wife To Be Sacrificed" ("Ikenie Fujin") ('74) του Masaru Konuma!

Επειδή αναφέρθηκε προηγουμένως, έχω δει το πρώτο "Σφαγή Στο Στρατόπεδο Των Κολασμένων". Δεν βγήκαν δύο συνέχειες φίλε Exetlaie παρά τρεις, όπου μάλιστα στην 4η επιστρέφει ο σκηνοθέτης της 1ης, Tun Fei Mou! Δυστυχώς μόνο οι 2 πρώτες ταινίες είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα και την δεύτερη δεν την έχω βρει να την νοικιάσω ακόμη (τιτλοφορείται "Σφαγή Στο Στρατόπεδο Των Κολασμένων 2: Το Εργαστήρι Του Διαβόλου" ("Hei Tai Yang 731 Xu Ji Zhi Sha Ren Gong Chang") ('92))!

Επειδή πάλι αναφέρθηκε (και τι δεν αναφέρθηκε θα μου πεις..!), το "Audition" ("Odishon") ('99) έχει τον Ελληνικό τίτλο "Αργός Θάνατος" και ανήκει στον "πολλά βαρύ" Takashi Miike, για όποιον θελήσει να την αναζητήσει! Προτείνω να αναζητήσετε σχεδόν οτιδήποτε απ'αυτόν τον σκηνοθέτη! :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
@Mandrake :

Μιας και σε βλέπω "ψημένο" για σχιστομάτικο τρόμο, τσέκαρε :

Onibaba : Με πολύ προχώ ασπρόμαυρη φωτογραφία και ατμοσφαιρικό.

Kwaidan : Πανέμορφο οπτικά με αριστουργηματική φωτογραφία (νομίζω ότι κυκλοφορεί και στην Ελλάδα), με 4 ιστορίες φαντασμάτων του "δικού μας" Λευκάδιου Χερν. Νομίζω είχε πάρει και όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας.

Lake of Dracula : Πολύ καλογυρισμένο, θυμίζει έντονα ατμόσφαιρα Hammer films. Αυτό σίγουρα έχει κυκλοφορήσει Ελλάδα.
 
exetlaios είπε:
:Μιας και σε βλέπω "ψημένο" για σχιστομάτικο τρόμο, τσέκαρε :
Σχιστοματικο τρομο............... καλο! καλο! :animlaugh: :animlaugh: :animlaugh: :animlaugh: :animlaugh: :animlaugh: :animlaugh: :animlaugh: :animlaugh:

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
exetlaios είπε:
@Mandrake :
Kwaidan : Πανέμορφο οπτικά με αριστουργηματική φωτογραφία (νομίζω ότι κυκλοφορεί και στην Ελλάδα), με 4 ιστορίες φαντασμάτων του "δικού μας" Λευκάδιου Χερν. Νομίζω είχε πάρει και όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας.

QUOTE]

Πραγματικά η φωτογραφιά του Kwaidan, είναι το κάτι άλλο. Όπως και η στοιχειωμένη του ατμόσφαιρα...
 
exetlaios είπε:
@Mandrake :
Μιας και σε βλέπω "ψημένο" για σχιστομάτικο τρόμο, τσέκαρε :

Onibaba : Με πολύ προχώ ασπρόμαυρη φωτογραφία και ατμοσφαιρικό.

Kwaidan : Πανέμορφο οπτικά με αριστουργηματική φωτογραφία (νομίζω ότι κυκλοφορεί και στην Ελλάδα), με 4 ιστορίες φαντασμάτων του "δικού μας" Λευκάδιου Χερν. Νομίζω είχε πάρει και όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας.

Lake of Dracula : Πολύ καλογυρισμένο, θυμίζει έντονα ατμόσφαιρα Hammer films. Αυτό σίγουρα έχει κυκλοφορήσει Ελλάδα.
Το "Kwaidan" ('64) του Masaki Kobayashi το έχω δει φυσικά!! Ειδικά εκείνη η σκηνή με τους νεκρούς στρατιώτες ήταν άπαιχτη! Αλλά μόνο εκείνη; Γενικά η ταινία είναι αριστούργημα! Είναι φοβερός σκηνοθέτης, πως να το κάνουμε! Κυκλοφορεί στην Ελλάδα κανονικά και αν δεν κάνω λάθος απ'την "Silver Media".

Το "Lake Of Dracula" είναι το "Η Λίμνη Του Βρυκόλακα" ("Noroi No Yakata: Chi O Su Me") του '71; Πρόκειται για το 2ο μέρος μιας τριλογίας ταινιών τρόμου με βρυκόλακες του Michio Yamamoto! Η 1η ταινία είναι το "Η Κληρονομιά Του Βρυκόλακα" ("Legacy Of Dracula") ("Yureiyashiki No Kyofu: Chi O Suu Ningyo") ('70) και η 3η "Το Μίσος Του Βρυκόλακα" ("Evil Of Dracula") ("Chi O Suu Bara") ('74)! Κυκλοφορούν και οι 3 σε DVD στην Ελλάδα απ'την "New Star", αλλά δυστυχώς δεν τις έχω δει ακόμα... Τι να πρωτοδεί και πρωτοαγοράσει κανείς πια...

Χα! Το "Onibaba" ('64) του Kaneto Shindo! Το είχα στην want list ως "Ονιμπάμπα" (προφανώς τον ίδιο τίτλο είχε στα Ελληνικά) όπως και τον σκηνοθέτη γραμμένο στα Ελληνικά και δεν είχα ψάξει έτος και λοιπές πληροφορίες! Σ'ευχαριστώ για την υπενθύμιση! Άλλη μια δική του που θέλω να βρω είναι το "Κολασμένα Πάθη" (ή "Κουρονέκο") ("Kuroneko") του '67!

Καλό αυτό με τον "σχιστομάτικο τρόμο"! Χεχε! Δεν βλέπω μόνο Ιαπωνικές αλλά σχεδόν οτιδήποτε σχετίζεται με τρόμου. Από Ιταλία έχω δει σχεδόν τα πάντα από Dario Argento (πρόσφατα μια φίλη μου έδωσε να δω και το "Mother Of Tears" ("La Terza Madre") (2007) αλλά δεν το'χω δει ακόμη), και αρκετές από Lucio Fulci, Mario Bava, Lamberto Bava, Ruggero Deodato, Enzo Castellari κ.α. (από Bruno Mattei και Sergio Corbucci δεν έχω βρει ακόμη τίποτα πλάκα πλάκα... :/ /emoticons/unsure@2x.png 2x" width="20" height="20" />) Και μιας και είπαμε για Lucio Fulci δεν έχει αναφερθεί μία πραγματικά κορυφαία (κατά την γνώμη μου τουλάχιστον) ταινία του Lucio Fulci με ζόμπι! Το εκπληκτικό "Η Πόλη Των Ζωντανών Νεκρών" ("City Of The Living Dead") ("Paura Nella Citta Dei Morti Viventi") ('80)!!! Και μιας και μιλήσαμε για γάτες κτλ. τσεκάρετε την "Μαύρη Γάτα" ("Il Gatto Nero") ('81) του ιδίου όπως και το πρώτο segment του "Διαβολικά Μάτια" ("Due Occhi Diabolici") ('90) που λέγεται "The Black Cat"! Άλλη μια προτεινόμενη δική του, θα ήταν το "Ντεμόνια" ("Demonia") ('90)!

Στα υπόψιν για όσους δεν γνωρίζουν, πως αρκετές ταινίες του Stephen King που δεν κυκλοφορούν (ακόμη, τουλάχιστον...) στην Ελληνική αγορά έχουν μεταφραστεί από ένα παλικάρι που είναι φαν του συγγραφέα! Ελάχιστες υπάρχουν αμετάφραστες, πλέον! Αν και ήδη είχα δει τουλάχιστον 48 ταινίες (κάποια στιγμή θα πιάσω και τις 2 τηλεοπτικές σειρές) που είναι μεταφορές από βιβλία του. Άλλες είναι μέτριες λόγω παραγωγής ή σκηνοθεσίας, οι περισσότερες, απ'όσο γνωρίζω (ότι μου έχουν πει μιας και δεν έχω αξιωθεί να διαβάσω βιβλία του ακόμη...), μπορεί να είναι χάλια ως μεταφορές απ'τα βιβλία, αλλά στην τελική πέρασα ευχάριστα την ώρα μου με σχεδόν όλες του που έχω δει!

Και μιας και είπαμε για Stephen King (καλά, όλα θα τα θυμηθώ απόψε; ) καλό θα ήταν να τσεκάρετε τις μίνι σειρές απ'όπου πήρε την ιδέα για να φτιάξει το "Kingdom Hospital", τα "The Kingdom" ("Riget") ('94) και "The Kingdom II" ("Riget II") ('97) του Lars Von Trier με τον πανταχού παρών Udo Kier!!
 
:sealed: :sealed: :sealed: :sealed: :sealed: :sealed:

exetlaios είπε:
Όντας μικροί, την δεκαετία του 80', τρομάζαμε μάλλον πιό εύκολα απ'ότι τώρα.
Ποιές ταινίες σας είχανε κάνει τότε, πραγματικά να τρομάξετε ;

Εγώ ακόμα θυμάμαι τις :

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ (Phantasm)

Η ΕΒΔΟΜΗ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ (the Beyond)

Η ΛΑΜΨΗ (The Shining)

ήταν και άλλες, αλλά αυτές με είχαν "αγριέψει" πραγματικά !
 
Mandrake είπε:
Και μιας και είπαμε για Lucio Fulci δεν έχει αναφερθεί μία πραγματικά κορυφαία (κατά την γνώμη μου τουλάχιστον) ταινία του Lucio Fulci με ζόμπι! Το εκπληκτικό "Η Πόλη Των Ζωντανών Νεκρών" ("City Of The Living Dead") ("Paura Nella Citta Dei Morti Viventi") ('80)!!!
Φοβερή ταινία! Απίστευτο το πως κατάφερνε ο Φούλτσι, κάθε ταινία του να έχει τέτοια τρομακτική ατμόσφαιρα. Ο ίδιος έλεγε, πως απλά έτσι του έβγαινε...
 
Καλοκαίρι θυμάμαι έβαζε το MEGA στις 11 το βράδυ ξένες ταινίες και μια φορά είχε βάλει το ''Πνεύμα του κακού'' (Poltergeist)...Άντε να κοιμηθείς μετά...
 
εμενα οταν ειδα πρωτη φορα το Necronomicon-The Book of the dead
 
η προφητεία (όταν την είδα πρώτη φορά σε dvd) ,όχι ότι μου φάνηκε ιδιαίτερα τρομακτική αλλά λόγω ενός περίεργου φαινομένου,περασμένες 12 και η ταινία δεν είχε τελειώσει ακόμα,καθώς νύσταζα όμως αποφάσισα να πάω για ύπνο οπότε πάτησα το pause (ώστε να πατήσω και το off) χωρίς να προσέξω πόση ώρα είχε παίξει,αφού το πάτησα πρόσεξα ότι η ταινία είχε σταματήσει στα 66 λεπτά και (0)6 δευτερόλεπτα...

για φυσιολογικούς λόγους το suspiria και το the shining
 
Πίσω
Μπλουζα