Ας συνεχίσουμε εδώ....
elephadas είπε:
Δεν ήταν γυμνός απ' ότι θυμάμαι, φορούσε πάνες (μωρό, αλλά το μούσι μούσι). Και δεν βύζαινε τη μητέρα του, ήταν πολύ νέα η γυναίκα. Απλώς φανταζόταν ότι ήταν ακόμη μωρό και τη βύζαινε. Σπουδαία τα λάχανα.
Όχι ακριβώς...
Στην σκηνή με το ταλκ φαίνεται και το "εργαλείο του", έστω και αν είναι καλυμμένο με ταλκ. Και δεν θυμάμαι αν φαίνεται και τίποτε άλλο σε κάποιο άλλο σημείο.
RIO είπε:
την είχα δει την ταινία, πριν λίγα χρόνια. Ο ορισμός της ψευτοκουλτούρας, που σάρωνε την τότε εποχή. Ακόμα και να μην είχε την σκηνή του θηλασμού, θα έπρεπε να απαγορευτεί για λόγους αταλαντοσύνης και σαν επικίνδυνη για τα νεύρα του θεατή...
Ακριβώς αυτό!
Και δυστυχώς η κατάσταση ακόμα και σήμερα παραμένει χάλια..
Πχ σχετικά πρόσφατα είχα βρεθεί σε "εκθέσεις μοντέρνας τέχνης" που ήταν για γέλια και για κλάματα, που είχαν από ένα άδειο κουτί αφημένο σε μία γωνία, ως ένα πλαστικό τραπέζι γυρισμένο ανάποδα...
Βέβαια αυτή η εκδήλωση ήταν επιδοτούμενη με κρατικά κονδύλια που λέει πολλά...
Και όπως είχα πει και στο άλλο θέμα, de facto δεν είναι τίποτα "τέχνη", όπως και δεν είναι και τίποτα "μη τέχνη"... Και εδώ είναι η "μαγκιά"! Το πως θα κάνεις ακόμα και το πιο απλό η το πιο χυδαίο πράγμα να είναι τέχνη, και όχι το να ονομάζεις "τέχνη" ότι σου κατέβει ή αν θες να φας κρατικά λεφτά.
johnny19818 είπε:
Είδα τις επίμαχες σκηνές των πρώτων λεπτών για τις οποίες έγινε πολύς λόγος. Στη σκηνή που βάζει ταλκ στο υποτιθέμενο μωρό είναι σαν να ρίχνει άχνη ζάχαρη σε μπουγάτσα. Ούτε και η σκηνή με το θηλασμό μου φάνηκε κάτι το τρομερό. Μου κάνει εντύπωση για το σάλο που έγινε. Άλλες ταινίες ήταν πιο τολμηρές και μια χαρά προβαλλόντουσαν.
Δεν θα διαφωνήσω!
Όμως για εμένα, και όπως φαίνεται και με αυτά που λέω, το πρόβλημα της ταινίας δεν είναι ότι ήταν "σοκαριστικη", αλλά το ότι ήταν μία "πατάτα" που κάποιοι πήγαν να την περάσουν σαν "έργο τέχνης".
Τώρα για το κόψιμο, αν και την τότε εποχή μάλλον ήμουν σχετικά μικρός για να πω την γνώμη μου, σήμερα διαφωνώ κάθετα!
Η θα έπρεπε να ξέρουν από πριν τι θα έδειχναν, ή να συνέχιζαν την προβολή κανονικά...
Και να φανταστώ ότι όλα τα δήθεν "σοκαριστικά" της ταινίας τα είχαν δείξει ήδη, γιατί μετά δεν θυμάμαι να δείχνει και τίποτε άλλο.