Πήρα Treamcast!ΟΕΟ!

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας TallMan
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Είναι που είπες ότι θα σταματήσεις τις αγορές....

Ετσι και με ξαναπείς καπιτάλα, θα σου κάνω μήνυση. Θα διεκδικήσω τις ντουλάπες σου :D

Σπάταλο σε είπα όχι καπιτάλα.... :D

Νικολή να σου πάρω και σένα ένα μια που πάω?

Οι ντουλάπες είναι παγιδευμένες με μαύρα φίδια Μάμπα μέσα....

Μάμπα φίδια για μάπα συστήματα :D :D :D

gtsamour είπε:
Τελικά αξίζει το μηχάνημα?Ψήνομαι να πάω να το πάρω, υπάρχει διαθέσιμο αυτή τη στιγμή στο σχετικό κατάστημα αλλά θα ήθελα να ακούσω και καμια επιπλέον γνώμη από κάποιον που το έχει (εκτός του Tallman).

Λέω να το χτυπήσω σύντομα μια που η παραγωγή του έχει ήδη σταματήσει εδώ και καιρό (μήνυση από τη Sega για copyright material) και δεν θα υπάρχει για πολύ....

Σημειωτέον ότι έχω Dreamcast ήδη....
Ειναι ομορφο, συμβατοτατο και συλλεκτικοτατο. Συν ολων αυτων, θα παρει περισοτερη αξια παρα θα χασει.. αρα αν δεν το θες, το σπρωχνεις σε μεγαλυτερη αξια απο αυτο που το πηρες..

Τωρα για να κλεισει η εταιρια που το φτιαχνει, λιγο απιθανο.. μιας και ειναι κινεζικης παραγωγης, οπου εκει δεν τους αγγιζει κανεις. Ειδικα οι ιαπωνες, που εχουν και τρελο μισος..

Σε crash tests που του καναμε ειναι μια χαρα, ουτε υπερθερμανσεις ειδαμε ουτε κατι που να το ριχνει σαν συνολο.. Αν σου περισευουν 150? παρτο.

Μάλλον θα το πάρω αύριο.

Δεν έχει κλείσει η εταιρία που το φτιάχνει, απλά διάβασα ότι η sega έκανε προσφυγή στα δικαστήρια επειδή το firmware που έχει το treamcast είναι το original που είχε η dreamcast και πέτυχε να σταματήσει η παραγωγή του.

Επίσης αν θυμάμαι καλά, η πλακέτα του treamcast είναι η original που είχε μέσα της η dreamcast (κατασκευασμένη από τη sega) και δεν πρόκειται για κλώνο αλλά για το κανονικό μηχάνημα σε άλλο "περιτύλιγμα". Τώρα που τις βρήκανε ένας θεός ξέρει...

Αυτό που με ενδιαφέρει να μάθω είναι αν υπάρχει καμία περίπτωση καμμένου pixel στην οθόνη....

Ειναι απο τα πραγματα που κοιταζα πριν το παρω. Εψαξα αρκετα σε ξενα φορουμς, αλλα δεν βρηκα καποιον.. Η πιθανοτητα να το παθει βεβαια η οθονη, ειναι υπαρκτη.

Το treamcast δεν ειναι καινουργια παραγωγη κονσολων.. Απλα περνουν παλια dreamcasts, και μετα απο καθαρισμα / συντηρηση κτπ τα επανενωνουν μεσα σε treamcasts.. Οποτε, οταν τελειωσουν τα μεταχειρισμενα dreamcasts που μπορουν να προμηθευτουν, θα σταματησει και το treamcast :(

To Treamcast αξιζει μονο ως επενδυση...

Δεν θα έλεγα ότι αξίζει μόνο για επένδυση, μια χαρά portable είναι και χωρίς να απαιτεί απαραίτητα tv. Μου αρέσει πχ η ιδέα του να κάθομαι αραχτός στο κρεββάτι μου και να παίζω resident evil code veronica.

Άραγε το σύστημα lens του GDROM που έχουν βάλει είναι καινούργιο ή είναι και αυτό από τα παλιά Dreamcast που πήραν για να βγάλουν τις πλακέτες?

gtsamour είπε:
Δεν θα έλεγα ότι αξίζει μόνο για επένδυση
Τι λες! Καλά λέει ο Wally. Εάν είσαι παντρεμένος, ξέρεις τί ωραίος σκούφος γίνεται το Treamcast; Απαιτείται βέβαια μια ανυψωτική κίνηση και μετά μία καμπυλωτή κάθοδος από τη χείρα της συζύγου :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

gtsamour είπε:
Άραγε το σύστημα lens του GDROM που έχουν βάλει είναι καινούργιο ή είναι και αυτό από τα παλιά Dreamcast που πήραν για να βγάλουν τις πλακέτες?
Ολολοκαινουργια. Υπαρχει κανονικα παραγωγη (μεσω τριτου φυσικα) σε gdroms και τα βρισκεις παντου, καπου στα 20? παει το κομματι.

Rygar είπε:
Τι λες! Καλά λέει ο Wally. Εάν είσαι παντρεμένος, ξέρεις τί ωραίος σκούφος γίνεται το Treamcast; Απαιτείται βέβαια μια ανυψωτική κίνηση και μετά μία καμπυλωτή κάθοδος από τη χείρα της συζύγου :D
Ξέρεις εσύ κακομοίρη μου.... έχεις φάει παντόφλα.....σύννεφο :D

To πήρα τελικά και είναι καλό, ο χαβαλές που κάνει βέβαια το drive εξακολουθεί να υπάρχει κανονικότατα.

Κάτι που παρατήρησα είναι ότι δεν κρατά τις ρυθμίσεις ημερομηνίας, μα καλά μια καινούργια μπαταρία δε βάλανε?

:edit:

Λοιπόν, σήμερα εγχείρησα το Treamcast...

1. Καθάρησα καλά το πίσω μέρος του διάφανου πλαστικού της οθόνης γιατί είχε βρωμιές από μέσα.

2. Άλλαξα μπαταρία για να διατηρούνται οι ρυθμήσεις ημερομηνίας/ώρας. Επειδή στο dreamcast γενικότερα η μπαταρία ήταν κολλημένη πάνω σε ελάσματα, έβγαλα την παλιά και έβαλα βάση μπαταρίας που ξήλωσα από μια χαλασμένη motherboard PC. Tώρα όποτε ξαναχρειαστεί αλλαγή η μπαταρία, θα είναι παιχνιδάκι :D

Oι ρυθμίσεις διατηρούνται μια χαρά τώρα.

Kάπου είχα διαβάσει ότι η Treamcast είχε για bios μια modified έκδοση του original bios της sega ώστε να παίζει όλες τις περιοχές. Τελικά διαπίστωσα ότι αυτό δεν ισχύει.

Η κονσόλα είναι μονταρισμένη με mod chip.

Επίσης το GD-ROM φαίνεται όντως για καινούργιο.

Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι οι ηλεκτρονικές πλακέτες είναι όντως οι original και γράφουν επάνω Sega 1999, με εξαίρεση 2 επιπλέον πλακετίτσες που έχουν προστεθεί για τα εσωτερικά ηχεία και το βίσμα ακουστικών που έχει η Treamcast.

Δεν θα έλεγα ότι αξίζει μόνο για επένδυση, μια χαρά portable είναι και χωρίς να απαιτεί απαραίτητα tv. Μου αρέσει πχ η ιδέα του να κάθομαι αραχτός στο κρεββάτι μου και να παίζω resident evil code veronica.
O λόγος που ψήνομαι να το αγοράσω...Μετά από μια κουραστική μέρα να παίξω λίγο Shenmue ή Gunbird 2 ή κάποιο από τα άλλα διαμαντάκια,στο δωματιό μου ή στο κρεβατάκι με γαλήνη και ηρεμία.Ούτε κατέβασε το DC να το συνδέσεις με την τηλεοραση,μετά ξαναμανα βγάλτο,βάλε σακουλίτσες να το βάλεις στο κουτί...

Μάλλον θα το χτυπήσω μετά το Πάσχα εκτός απροόπτου να μαζέψω κανά €.Ποιο 360 και Wii??Εγώ είμαι last gen πλέον. :D

Φίλε gtsamour αυτό με την μπαταρία είναι κάτι το εφικτό χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις ηλεκτρονικού?(τι ιδιαίτερες ούτε τα βασικά δεν ξέρω-γιατρός λέω να γίνω)Είχα παρόμοιο πρόβλημα με Saturn αλλά ευτυχώς είχα διαβάσει εδώ μέσα για την αλλαγή της μπαταρίας και με σώσατε!! :)

Δεν απαιτεί τις τρελές γνώσεις αλλά ένα κολλητήρι πρέπει να ξέρεις να το χειρίζεσαι.

Δεν το κατέχω καθόλου :cry:

Δε βαριέσαι ας το αγοράσω με το καλό και μετά τη βρίσκω την άκρη.

Ευχαριστώ και για την άμεση απάντηση. :)

Δεν είναι και απαραίτητο να αλλάξεις τη μπαταρία, απλά κάθε φορά που το ανοίγεις θα ζητά να βάλεις date. Καλύτερα να μην το επιχειρήσεις αν δεν ξέρεις από κολλητήρι.

Άντε, τώρα και σε αυτό!

portable-dreamcast.jpg

Kαλά και τα cd πως τα παιρνει....??

Πίσω
Μπλουζα