Η LCD του Treamcast παίζει και τα 50 και τα 60 Hz παιχνίδια χωρίς πρόβλημα, απλά τα 50Ηz έχουν μάυρες λωρίδες πάνω κάτω.
Υπήρχαν όντως κάποια λίγα παιχνίδια που για κάποιο λόγο δεν έβγαζαν σήμα σε RGB και άρα με σύγχρονο καλώδιο rgb scart δεν θα βγάζουν σήμα (και δε θα βγάζουν και στην LCD του TC γιατί παίρνει RGB σήμα). Υπάρχουν fixes γιάυτά αλλά δεν ξέρω ποιά είναι, πάντως ξέρω ότι είναι πολύ λίγα.
Το Ikaruga (Dolmexica release) το δοκίμασα μόλις τώρα στο TC μου και παίζει κανονικότατα, είναι καθαρά θέμα εγγραφής το πρόβλημά σου. Δεν αρκεί να έχεις gdi image, πρέπει να το γράψεις και σωστά. Βασικά δεν έχω συναντήσει παιχνίδι να παίζε σε DC και να μην παίζει στο TC....
Οι επιλογές που χρησιμοποιώ εγώ στην εγγραφή με το Discjuggler και δεν έχω πρόβλημα είναι:
H εγγραφή να γίνει στην ελάχιστη δυνατή ταχύτητα.
Mode 2
2352
CD-DA
RAW
Add postgap
Overburn
morpheusthegod είπε:
gdi ηθελα να γραψω αλλα μπερδευτικα!!!συγγνωμη!!!απλως καποια παιχνιδια λενε οτι ειναι self boot kai καποια αλλα οχι!!!!
σε αυτα που δεν ειναι χρειαζεται να κανω κατι αλλο?
Βασικα δε δοκιμασα καποιο original στο treamcast για να σου πω την αληθεια!!
σκεφτομαι να παρω το pc-engine γιατι ειναι απο τις λιγες κονσολες που δεν εχω!!!
ποια πιστευεις οτι ειναι καλη τιμη για αγορα?
Aν ένα παιχνίδι δεν είναι selfboot είναι λογικό να μην παίξει από μόνο του ξεκινόντας την κονσόλα, χρειάζεται ένα boot cd να βάλεις πρώτα (δε θυμάμαι κάν πως λέγεται).
Αυτή τη λύση την έχω εγκαταλείψει προ πολλού, γράφε μόνο selfboot images για να μην παιδεύεσαι.
To TurboGrafx-16 (PCEngine το γιαπωνέζικο) είναι πάρα πολύ καλή κονσόλα και έχει τέλεια παιχνίδια. Αν βρείς και το Super CDROM θα τη λατρέψεις ακόμα περισσότερο, είναι όμως σχετικά δύσκολο και η επιλογές σου είναι περιορισμένες σε αγορά από Αμερική για το SuperCDROM. Ετοιμάσου για 250$ περίπου μόνο για το SuperCDROM και τη SuperCDROM card v3 (την αμερικάνικη όχι τη φθηνή γιαπωνέζικη γιατί δεν κάνει σε TG16 αλλά μόνο σε PCE) χωρίς να βάζω μέσα την κυρίως κονσόλα.