Λοιπόν, δοκιμών συνέχεια, και είπα να ασχοληθώ με τον 486 μου.. Είχα μια μητρική PCI με sis chipset, και amd 133άρη. Είχα μαζέψει 4 8άρια που δεν ήταν edo, και είχε έτσι 32ΜΒ. Αλλά τελικά αποφάσισα να αφήσω στην άκρη αυτή τη μητρική, γιατί είναι πολύ τούμπανο για τα γούστα μου...
Βγάζω την άλλη 486 μητρική που έχω, που είναι soyo(ξανά δε θέλω "ου" ), με Vesa Local Bus. Η συγκεκριμένη μητρική, παρά του ότι στη θεωρία παίρνει μέχρι 100άρηδες επεξεργαστές, στην πράξη είναι μόνιμα "τζαμπερωμένη" για 5v, οπότε περιοριζόμαστε σε παλιούς 486, πράγμα που δε με χαλάει καθόλου. Άμα έχω 486 προτιμώ να έχω έναν dx2 66 παρά τον 133 τελικά, καθώς ο τελευταίος είναι μεν πιο γρήγορος, αλλά σημαντικά αργότερος από pentium, και στην τελική έχουμε και pentium που καλώς ή κακώς έχει γίνει τούμπανο(αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία...). Είχα 4 4άρια πάλι non edo, που για τα γούστα μου και τα δεδομένα της υπόλοιπης σύνθεσης είναι μια χαρά. Όμως, θυμάμαι ότι πριν λίγες μέρες πήρα κάτι ακόμα simmakia από ένα φίλο και τα φέρνω να τα δω. Ανακαλύπτω λοιπόν ότι έχω 2 16άρια που δεν είναι edo και δείχνουν να δουλεύουν κανονικά. Βέβαια το πρόβλημα που έχω είναι ότι όταν κάνει test το himem.sys(dos 6.2 και μετά νομίζω) βρίσκει σφάλμα, αλλά αν το τρέξω με το διακόπτη /testmem
ff που παραλείπει τον έλεγχο, ξεκινάει κανονικά και παίζει μια χαρά. Αλλά δε νομίζω ότι έχει πρόβλημα η μνήμη, καθώς βγάζει καμιά φορά πρόβλημα και με τις μικρότερες μνήμες. Τέλος πάντων, το άφησα με 24ΜΒ, και μετά είπα να παίξω λίγο έτσι για πειραματισμό. Βάζοντας τα 16αρια στην 486 με τον 133άρη, παίζουν μια χαρά, ενώ βρήκα και 2 συγκεκριμένα edo 16άρια που παίζουν μαζί αν τα βάλω στις 2 επόμενες banks. Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι είχα μέσα στο δίσκο που έβαλα για τις δοκιμές windows 3.11, και τα έτρεξα με 16,32 και 64ΜΒ RAM στον 486. Η ταχύτητα που ξεκινούσαν είναι ίδια, ενώ κάθε φορά τσέκαρα τα resources και ήταν 86% πάντα.... -1 πόντος για το τουμπάνιασμα...