Πριν πω οτιδήποτε, από χθες βράδυ είμαι χωρίς DSL γραμμή. Μου την έκοψε ο OTE για να μεταβώ στην 4bit της HOL. H ενεργοποίηση μπορεί να αργήσει ακόμα και μέχρι τα μέσα Ιουλίου, οπότε στο μεσοδιάστημα θα μπορώ να μπαίνω μόνο από τη δουλειά μου. Στα κλεφτά θα ανεβάσω όσα τεύχη μπορώ (αναλόγως και του φόρτου εργασίας), αλλά για μαζικές καταστάσεις μόνο κατόπιν της πολυπόθητης ενεργοποίησης.
--------------------
Διάβασα λοιπόν προσεκτικά όλες τις ιδέες σας κι ομολογώ πως έχω τύψεις ότι σας άγχωσα λίγο παραπάνω από ότι έπρεπε.
Οι σκέψεις μου επί του συνόλου των λεχθέντων είναι επιγραμματικά οι ακόλουθες:
A) To 7z το έχω σκεφτεί κι εγώ παλιότερα και δε με χαλάει. Πολύ πιθανό να το χρησιμοποιήσουμε όταν πλησιάζουμε στο quota limit (μέχρι τότε φαντάζομαι θα έχει βγει και κάποιο front-end της προκοπής για Linux) ώστε να παρατείνουμε έτσι για μερικούς μήνες οποιαδήποτε τυχόν αναβάθμιση. Μη φαντάζεστε εξάλλου ότι είναι τόσο εύκολο να σκαναριστούν τόσα MB σε λίγους μόνο μήνες (αν και με τον akmakas όλα να τα περιμένει κανείς!
)
Β) Είμαι κι εγώ κάθετα αντίθετος προς κάθε αφαίρεση διαφημίσεων / σελίδων από τα scans των περιοδικών. Η μουσειακή και νοσταλγική τους αξία συνίσταται στο σύνολο των περιεχομένων τους. Προσωπικά λοιπόν την αποκλείω.
Γ) Με ποιότητα 85% (ή συμπίεση 15% αν προτιμάτε) και ανάλυση 100dpi (ύψος σελίδας περίπου 1060-1180px) το μέγεθος των αρχείων θα κρατηθεί σε λογικές διαστάσεις. Ως υπόδειγμα για τα παραπάνω προτείνω τα άψογα σκαναρίσματα τευχών του billy (αν εξαιρέσω λίγο κάποια διπλώματα που μου έχουν προκαλέσει ένα μικρό στραβολαίμιασμα
) που ακόμα και με 190 σελίδες δεν ξεπερνούν ποτέ τα 45-50ΜΒ.
Δ) ambu_dare το αρχείο με τα 66ΜB είναι ασυμπίεστα jpg τα οποία ανέβασα βιαστικά και συν τω χρόνω (πλησιάζοντος του ορίου) θα επανασυμπιέσω σε 85% quality. Είναι τελείως μεμονωμένη περίπτωση που θα διορθωθεί, οπότε δε χρειάζεται να σε απασχολεί.
Ε) Η προθυμοποίηση σας είναι κάτι παραπάνω από συγκινητική, αλλά δε θα μπω στη διαδικασία να συζητήσω καν θέμα χρημάτων ή πιθανών συνεισφορών προτού παραστεί ορατή ανάγκη αναβάθμισης. Έχετε το λόγο μου ότι θα παρακολουθώ τον ελεύθερο χώρο σας ενημερώσω εγκαίρως, προτού υπάρξουν προβλήματα.
ΣΤ) Δεν είμαι υπέρ της χρησιμοποίησης pdf ακριβώς επειδή κατεβάζει αρκετά την απόδοση. Έχω την αίσθηση ότι αν συνδυάσουμε αποτελεσματικά τις πιο πάνω λύσεις, θα έχουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα χωρίς σημαντικούς συμβιβασμούς στην ποιότητα.
Υ.Γ. προς Οblivion maniac pooky: Τώρα που θα μείνω για λίγο καιρό χωρίς γραμμή είναι ευκαιρία να εξασκήσω στα εναπομείναντα Forts τις ικανότητες του Goldbrand και του Umbra Sword. Είμαι level 35, έχω τελειώσει όλα τα missions και τα expansions και συνεχίζω ακάθεκτος!
Y.Γ.2: Όποιος επιθυμεί στο μεταξύ να συνδράμει οικονομικά για τον host, μπορεί να το κάνει εμμέσως πλην σαφώς ξεκινώντας από τώρα με το να πατά μια φορά την ημέρα τη διαφήμιση του google δίπλα από το λογότυπο (προσοχή μόνο: όχι παραπάνω από μια φορά τη μέρα ο καθένας, γιατί αλλιώς θα με μπανάρει το google θεωρώντας το ως flood!)