Προς επίδοξους εθελοντές.

AEON τον ρωτησα ασφαλως!!!Το Τευχος το εδωσε στην Ναουσα σε ενα καθηγητη πληροφορικης !!

Το φιλαρακι μου ειναι καθηγητης πληροφορικης και αυτος στην Ναουσα.....Τρεχα γυρευε.... :(

Δεν τελειωσα εδω ομως..εχω ακομα μια ακρη για τα τευχη που μας λειπουν!!!Θελει υπομονη ομως... :eek:

Σημερα πηγα και του πηρα ολα τα υπολοιπα τευχη του pixel που μου ελειπαν.21 ακομα τευχη!!!!

Δυστυχως δεν βρηκα τα τευχη 5,6

Επισης πηρα και αλλα καλουδια telamonas....billy.....πειτε αλευρι χε χε!!!! :D

untitled11pb.jpg
 
Σημερα ανεβαζω το τευχος 21 ειναι ετοιμο!! :D

Επομενο τευχος που θα πιασω για σκαναρισμα ειναι το Νο 22... :D

pixelno01qz.jpg


Επεσε επισης στα χερια μου ενα πολυ παλαιο τευχος Ηλεκτρονική & Computer

Προλαβα να το ξεφυλλισω λιγο και επαθα πλακα....Πολυ υλικο,εχρωμες σελιδες

πολλα θεματα reviews listings τα παντα!!!!!!

AEON θελεις χωρο στον δισκο σου χε χε

00326de.jpg


Billy παιδια αν το θυμαστε καθολου το περιοδικο δωστε καμια πληροφορια

γιατι πραγματικα εγω δεν το θυμαμαι!!
 
Πω, πω, πω...

Μη με γελούν τα μάτια μου;

...τι ωραία πράγματα μας έχεις φέρει πάλι βρε akmakas !! :D

...το πρώτο τεύχος του Micromad !! Μιλάμε για πολύ cult καταστάσεις !! (αν έχεις και το νούμερο 2, το θέλω ακόμα πιό πολύ, διότι παλιά το είχα χάσει !!)

Οσο γiα το "Ηλεκτρονική και Computer", ασφαλώς και το θυμάμαι, αν και είχα διαβάσει μόνο 2-3 τεύχη...

Μιλάμε για έναν απο τους "παππούδες" των περιοδικών εκείνης της γενιάς, μιά και είχε κυκλοφορήσει πριν ακόμα βγεί το θρυλικό "Computer για Ολους".

Αργότερα, το H&C απέκτησε και το "μικρό του αδελφάκι", το γνωστό μας "Micromad".

Κάτι αντίστοιχο νομίζω είχε συμβεί και με το "Sprite" και την "Ελληνική πλευρά των PERSONAL COMPUTERS", με την διαφορά ότι ενώ ξεκίνησαν να κυκλοφορούν χωριστά, μετά "ενώθηκαν", αντίθετα δηλαδή με περιοδικά όπως το CΓΟ και το Pixel που πρωτοκυκλοφόρησαν μαζί, και μετά "χώρισαν".

Τέλος πάντων, πάνε και αρκετά χρόνια τώρα, και αρχίζω πιά να ξεχνάω... :confused:

Πάντως akmakas, κρίμα που ο φίλος σου δεν έχει πλέον τα τεύχη 1 & 2 του Pixel... παρ' όλα αυτά, μήπως πρόλαβες να του "βουτήξεις" τίποτα παλιά CΓΟ ;; :D ...έχουν και αυτά πολύ ενδιαφέρουσα ύλη !!
 
Ασε billy οταν τελειωσω τα σκαναρισματα θα γραψω ενα αφιερωμα στο

φιλαρακι μου !!!Γιωργος Τιακας!!!Αυτος αξιζει ολα τα συγχαρητηρια!!! :D

Εχει billy οτι θες...Απο computer για ολους εχει πολλα δεν τα μετρησα δεν ξερω ακριβως ποσα ειναι!!Την επομενη φορα που θα επισκευτω την

χρυση του αποθηκη θα δω τι αλλο εχει!!!

Οσο για τα Pixel θεν θα ησυχασω αν δεν κλεισω τις τρυπες 1,10!!

Το παιδι που αγορασα τα pixel εχει (ετσι μου εδωσε να καταλαβω)ολη την σειρα...Επιδη ειναι Αθηνα του ζητησα λοιπον να μου σκαναρει τα τευχη 1,2 με βαρβατη πληρωμη!!Δεν ξερω email δεν μου εστειλε.θα πιεσω ομως! :eek:
 
Η Ηλεκτρονικη & Computer ειναι οντως απο τα παλιοτερα περιοδικα του χωρου - αργοτερα εγινε Πληροφορικη & Computer για να καταληξει σημερα με το ονομα που το ξερουμε ολοι ...CHIP.

Μιας και μιλαμε παντα για σπανια περιοδικα εκτος απο το τελικα σπανιοτατο "Η Ελληνικη Πλευρα του Amstrad" θα ταν καλο να ψαχναμε και για κανα τευχος του "Computing" που κυκλοφορησε καποια στιγμη το 83-84 - μεταφραση του Αγγλικου βεβαια - αλλα με απιστευτο βαθος σε αρθρα και tests.
 
Καλά και υπέροχα όλα, αλλά να μου πείτε βέβαια και που θα βρεθεί το κτηνώδες server space που θα σηκώσει όλα αυτά, γιατί από την μια πλευρά ενθουσιάζομαι αλλά από την άλλη έχω αρχίσει και αγχώνομαι... Ακόμα και τα 5GB θα γεμίσουν σε χρόνο d/t έτσι που πάμε (κάντε την σχετική διαίρεση, όταν κάθε τεύχος καταλαμβάνει κατά μέσο όρο 40-50ΜΒ).

billy & akmakas, επειδή δεν έχω ασχοληθεί με το αντικείμενο: το Rapidshare κρατά μόνιμα τα links online ή μετά από κάποιον καιρό τα καταργεί; Aν συμβαίνει το πρώτο, μπορούμε τα λογότυπα των υπόλοιπων περιοδικών (πλην των απάντων του Pixel και ίσως του USER) να τα παραπέμπουμε κατευθείαν για κατέβασμα στον σύνδεσμο του Rapidshare και να γλυτώσουμε χώρο για άλλο υλικό.
 
Aeon:

Το Rapidshare λέει ότι κρατάει μόνιμα online το υλικό κάθε link, αρκεί να το έχει κατεβάσει έστω και ένας σε διάστημα 30 ημερών (με τα δικά μου links αυτό έχει ήδη γίνει).

Η μόνη περίπτωση να είναι unavailable κάποιο αρχείο, είναι όταν κάνουν update στους servers τους, κλπ.

Βέβαια, με τις διάφορες δωρεάν υπηρεσίες όπως αυτή, ποτέ δεν μπορείς να είσαι και 100% σίγουρος ότι κάποια μέρα δεν θα γίνει κάτι άσχημο, με αποτέλεσμα να χαθεί υλικό...

akmakas:

...αν ο φίλος σου αξίζει συγχαρητήρια, τότε εσύ που έχεις τραβήξει τόσο κουπί στο scanning, αξίζεις άλλα τόσα !! (τουλάχιστον !!). :)

telamonas:

Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου !! ...εγώ είχα σταματήσει να παρακολουθώ απο καιρό το Η&C, και δεν γνώριζα που είχε καταλήξει...
 
Καταλαβαινω το αγχος του ΑΕΟΝ - και συμφωνω με την αποψη του Billy για το δωρεαν hosting. Ισως η λυση να ειναι (και χωρις παρεξηγηση) μια "ομαδικη" συνεισφορα για την αγορα επιπλεον χωρου.

Μαλλον πρεπει να σκεφτουμε σοβαρα την περιπτωση ενος meeting ή meating :D οπου θα μπορεσουμε να αναλυσουμε με την ησυχια μας ολα τα προβληματα που εχουν φανει ή που θα προκυψουν.

Τι λετε επ'αυτου ?
 
telamonas.stokos είπε:
Ισως η λυση να ειναι (και χωρις παρεξηγηση) μια "ομαδικη" συνεισφορα για την αγορα επιπλεον χωρου.
Μαλλον πρεπει να σκεφτουμε σοβαρα την περιπτωση ενος meeting ή meating :D οπου θα μπορεσουμε να αναλυσουμε με την ησυχια μας ολα τα προβληματα που εχουν φανει ή που θα προκυψουν.

Τι λετε επ'αυτου ?
Μάλλον τελικά θα ήταν η καλύτερη λύση. Πόσο τελικά κοστίζει το hosting για 10GB χώρο; Πόσο, τελικά, κοστολογούμε τις αναμνήσεις και την ωραία παρέα;
 
Παιδιά προσωπικά δε μου πάει να ζητήσω χρήματα από κανέναν, ακριβώς γιατί ότι κάνουμε το κάνουμε από ευχαρίστηση και ως παρέα με κοινά γούστα.

Υπάρχει το hostgator που δίνει τα 10GB με περίπου 140 Ευρώ το χρόνο 14,95$ x 12 (προσοχή το δολλάριο = 0,8 περίπου Ευρώ), αλλά προτιμώ μόνο αν είναι να φτάσουμε σε οριακό σημείο να συζητήσουμε το θέμα της αναβάθμισης τότε εκ νέου.

Πάντως όφειλα να σας ενημερώσω ότι ο χώρος δεν είναι άπειρος (ειδικά με τα filesizes που παίζουμε!). Ίσως κάνουμε κάτι και με το Rapidshare για τμήμα των τευχών. Στην χειρότερη αν πέσει, θα τα ανεβάσουμε αλλού (σε λίγο καιρό θα έχω 1Mbit upload speed οπότε δεν αποτελεί πρόβλημα..φτάνει να είναι κατεβασμένα και στους σκληρούς μας)
 
Υπάρχει και η άλλη λύση:

Με μικρή απώλεια ποιότητας του αρχικού - μετατροπή τους σε pdf... με αρκετά μικρότερο μέγεθος:

Τεύχος 21

Αρχείο: 1 rar

Αρχεία εικόνας: 184

Χρόνος δημιουργίας rar αρχείου: περίπου 3 λεπτά

Μέγεθος Συμπιεσμένου αρχείου: 66,5 ΜΒ

Σε pdf:

Αρχεία: 1 pdf

Σελίδες με εικόνες: 184

Χρόνος δημιουργίας αρχείου pdf: περίπου 3 λεπτά

Μέγεθος αρχείου: 25,3 ΜΒ

εναλλακτικά μπορούν να υπάρχουν σε αρχείο τα πρωτότυπα scans (είτε σε κάποιον free host στο internet με την προϋπόθεση κάποιος μία φορά το μήνα να κάνει DL? - χλωμό το βλέπω σύντομα θα υπάρχουν broken links)

Με την μέθοδο του pdf αφενός υπάρχει μία εξοικονίμηση χώρου περί το 40% και αφετέρου υπάρχει η ευχρηστία που συνοδεύει τα pdf αρχεία (γλιτώνουμε το decompress, την ύπαρξη πολλών μικρότερων αρχείων στον δίσκο - fragmentation - κ.λπ.).

Θα κάνω upload το τεύχος 21 για να κρίνετε και από μόνοι σας...
 
Αmbu με το faststone μπορεις να κανεις 50% συμπιεση και να σου

γινει το αρχειο απο 66 σε 24,2MB με μια μικρη απωλεια στη ποιοτητα..

Μεγαλη διαφορα!!!

ΑΕΟΝ δεν ξερω πως δουλευεις τα αρχεια και τον server αλλα μπορεις

να συμπιεσεις τα μεγαλα τευχη ξανα μεσα σε λιγα λεπτα!!!

Για τα pixel τωρα αν ολοι σκαναρουμε τα τευχη που εχουμε(Συμφωνα με τα Post που εγραψε ο καθε ενας)

τοτε θα εχουμε στο τελος περιπου 103 τευχη στο συνολο!!!

Εαν τωρα το καθε τευχος ειναι 30ΜΒ τοτε θες...Μουμπλε...&*10Χ2 +ΒΧ+Γ+0.....3GB στον δισκο!!!!

Παντως αν ειναι καλυτερα να νοικιασουμε ενα χωρο σε καποιο server εγω ειμαι μεσα...

Οσο για τα λεφτα 10 ατομα αν μαζευτουμε ειναι 15Ε δεν ειναι πολλα.Εγω ειμαι μεσα παντως!
 
Μέσα κι εγώ φιλαράκια. 15 ευράκια είναι στο κάτω κάτω δυό καφέδες με την κοπέλα σου. Τους πίνω στο σπίτι και πάνε για ιερό σκοπό τελικά!

Φίλε ΑΕΟΝ, τα τέυχη που κατέβασα από εδώ μόνα τους έχουν άπειρη συναισθηματική αξία για μένα. 15 και 20 Ευρώ δεν είναι τίποτε. Δέστε το σαν ένα εισητήριο για την χρονομηχανή μας!!!!!!!!
 
Ακριβως παιδια...ΑΕΟΝ προχωρα!!!

Αυτο το φορουμ ειναι το λιμανι μας και θα το στηριξουμε.
 
Η τελευταια δηλωση του akmaka με καλυπτει απολυτα - ειμαι μεσα σε οτι και οποτε το αποφασισεις AEON. :)
 
ΟΚ παιδιά. Μέχρι στιγμής και μέχρι το φθινόπωρο τουλάχιστον, δεν νομίζω ότι θα υπάρξει ούτως ή άλλως πρόβλημα. Έτσι θα ήταν απλή σπατάλη να μισθωθεί νωρίτερα παραπάνω χώρος. Όταν πλησιάσουμε το όριο, θα επαναφέρω το θέμα προκειμένου να πάρουμε οριστικές αποφάσεις.
 
...και εγώ δηλώνω σύμφωνος με τα σχέδια του Aeon. Δηλαδή, αν δούμε ότι φτάνουμε σε οριακό σημείο, δεν έχω αντίρρηση να "πέσω" 15 ευρουδάκια (ήτοι ένα πεντοχίλιαρο, για τους νοσταλγούς της δραχμής :D ).

Πάντως, σαν πρώτο βήμα, κάτι θα πρέπει να γίνει και με το μέγεθος των αρχείων, ώστε να έχουμε και λίγο "αέρα" παραπάνω, πριν συμβεί το "μοιραίο"...

Εδώ δηλαδή ίσως θα πρέπει να συζητήσουμε για λίγο και το θέμα που ξεκίνησε ο ambu και ο akmakas, δηλαδή τα περί συμπίεσης αρχείων.

Οταν ξεκίνησα δοκιμαστικά το σκανάρισμα του τεύχους 14 (όντας παντελώς άσχετος), είχα βάλει σχετικά "μεγάλο" συντελεστή συμπίεσης.

Απο το τεύχος 16 και έπειτα, ακολουθώντας την συμβουλή του Aeon για μία καλύτερη ισορροπία ανάμεσα στν ποιότητα και το μέγεθος, μείωσα την συμπίεση στο 15% και τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά κατά τη γνώμη μου (και σε μέγεθος και σε ποιότητα, χωρίς εν τω μεταξύ να κάνω καμμία αλλαγή στις διαστάσεις των images, οι οποίες είναι πιστεύω ιδανικές).

Θα δώσω links για τρείς εικονίτσες απο μία σελίδα του τεύχους 21, ώστε να δούμε αν μπορούμε να βρούμε μία "χρυσή τομή" στην όλη διαδιακσία.

Εδώ παρακαλώ σημειώστε και το εξής:

Αν τελικά καταλήξουμε στην μέθοδο της μετατροπής σε PDF που έχει προτείνει ο ambu, εγώ δεν έχω καμμία απολύτως αντίρρηση, αλλά θα ήθελα να προτείνω να γίνεται public το link του rapidshare με τα original, "full-blown" files, ώστε όποιος έχει χώρο στον σκληρό του να μπορεί να το κατεβάζει, και όποιος θέλει οικονομία, να κατεβάζει την PDF version που θα έχει ανεβάσει ο Aeon στο site.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Η πρώτη εικόνα είναι απο το rar που έχει γίνει upload στο site (που δεν ξέρω τι συντελεστή συμπίεσης έχει), την δεύτερη την σκάναρα με 15% συμπίεση (όπως κάνω πάντα), και την τρίτη την "πείραξα" λίγο για να μειώσω ακόμα περισσότερο το μέγεθος.

Τώρα βέβαια θα μου πείτε, "ξέρεις billy, παίζουν ρόλο και οι διαστάσεις".

Οντως παίζουν ρόλο, αλλά αν τις μετρήσετε, θα δείτε ότι είναι πάρα πολύ κοντά σε αυτές της αρχικής εικόνας...

Τέλος πάντων, επαναλαμβάνω, δεν εμαι ειδικός σε αυτά τα θέματα, απλά ένα πείραμα κάνουμε !! :D

http://img142.imageshack.us/img142/1224/pixel211431qj.jpg

http://img210.imageshack.us/img210/3141/pixelissue21143857xn.jpg

http://img135.imageshack.us/img135/5739/pixelissue211438jx.jpg
 
File Uploaded

Ambu says: Anytime, just call my friend...

Λοιπόν επί του θέματος των οικονομικών δεν αναφέρομαι εκτενώς καθώς είναι δεδομένο ότι διάθεση για προσφορά πάντα υπάρχει, από την πλειοψηφία των συμμετεχόντων, αλλά όπως πάντα η τελική απόφαση είναι του διαχειριστή για το αν θα αποδεχτεί αυτή την προσφορά...

About Pixel and PDF...

Επιστρέφοντας στο θέμα του μεγέθους των αρχείων, έκανα Upload το pdf αρχείο του τεύχους 21 του περιοδικού Pixel για άμεσες συγκρίσεις. Σίγουρα υπάρχει απώλεια ποιότητας, το θέμα είναι εάν αυτή είναι αποδεχτή ή όχι (θεωρώ ότι το 50% που κάνει συμπίεση το faststone μάλλον έχει τα ίδια αποτελέσματα... ας ρίξει εάν θέλει μία ματιά ο φίλος akmakas και μας λέει).

Το link είναι το παρακάτω:

http://rapidshare.de/files/23564767/Pixel_issue_21.pdf.html

Για την μετατροπή κάθε είδους αρχείου από οποιοδήποτε πρόγραμμα κάνει εκτύπωση των αρχείων του - μία είναι η λύση και όπως πάντα απολύτως freeware...

PDFCreator
 
Φίλε billy, μια χαρά την βρίσκω την 3η εικονίτσα σου, απόλυτα αποδεκτή ποιοτικώς. Άλλωστε δεν θα τυπώσουμε γιγαντοαφίσσες!!!!!
 
billy είπε:
...Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Η πρώτη εικόνα είναι απο το rar που έχει γίνει upload στο site (που δεν ξέρω τι συντελεστή συμπίεσης έχει), την δεύτερη την σκάναρα με 15% συμπίεση (όπως κάνω πάντα), και την τρίτη την "πείραξα" λίγο για να μειώσω ακόμα περισσότερο το μέγεθος.Τώρα βέβαια θα μου πείτε, "ξέρεις billy, παίζουν ρόλο και οι διαστάσεις".

Οντως παίζουν ρόλο, αλλά αν τις μετρήσετε, θα δείτε ότι είναι πάρα πολύ κοντά σε αυτές της αρχικής εικόνας...
1. Για το θέμα του τρόπου συμπίεσης. Είδα ότι ως τώρα χρησιμοποιείται το πρότυπο rar (που δημιουργεί ανάγκη για την χρήση "εμπορικού" προγράμματος). Εγώ γενικά το τελευταίο καιρό (1,5 χρόνο), χρησιμοποιώ το πρότυπο .7z που και δωρεάν (freeware) είναι και συμπιέζει και σε άλλες μορφές (zip, bz2, gz, tar), και ανοίγει τους περισσότερους τύπους αρχείων (μέχρι και τα cab, jar, rar...) και επιπροσθέτως έχει στην μορφή 7z καλύτερη συμπίεση στα αρχεία jpg από το rar από ότι προχείρως διαπίστωσα. Με gui intergration και zipped file manager.

The main features of 7-Zip:
* High compression ratio in new 7z format with LZMA compression

* 7-Zip is free software distributed under the GNU LGPL

* Supported formats:

o Packing / unpacking: 7z, ZIP, GZIP, BZIP2 and TAR

o Unpacking only: RAR, CAB, ISO, ARJ, LZH, CHM, Z, CPIO, RPM, DEB and NSIS

* For ZIP and GZIP formats 7-Zip provides compression ratio that is 2-10 % better than ratio provided by PKZip and WinZip

* Self-extracting capability for 7z format

* Integration with Windows Shell

* Powerful File Manager

* Powerful command line version

* Plugin for FAR Manager

* Localizations for 63 languages
Μπορείτε να το βρείτε εδώ

2. Οντως, μέχρι 10% ~ 15% νομίζω ότι είναι αποδεκτή η απώλεια της εικόνας αλλά για άνω του 20% αρχίζει και ενοχλεί... (νομίζω ότι πλέον πάει τσάμπα και η δουλειά όσων σκανάρουν).

3. Θεωρώ ότι πρέπει κάποιος να έχει τα πρωτότυπα scans (και ο ΑΕΟΝ στο αρχείο του και σε κάποιο meeating κάνουμε και διασπορά) αλλά τα μεγέθη των 66ΜΒ μου φαίνονται κάπως υπερβολικά για το site. Και καλά όταν είναι λίγα τα τεύχη, αλλά εάν μαζευτούν μόνο από το Pixel περί τα 100 και υπάρχει και θέληση και για άλλα περιοδικά αρχίζει και βαραίνει η κατάσταση (ειδικά για περιοδικά που πολλές από τις σελίδες είναι μόνο διαφημίσεις - αναρωτιέμαι μήπως θα έπρεπε να τις "κόβουμε" αφού έτσι και αλλιώς είναι obsolette τα πιο πολλά καταστήματα από τα διαφημιζόμενα). Νομίζω ότι η λύση των pdf (όχι επειδή την πρότεινα εγώ) είναι η καλύτερη για μέσου μεγέθους αρχεία, ειδικά για κάποιον που έρχεται πρώτη φορά στο site και τον πιάνει αμόκ να τα κατεβάσει όλα αλλά και χωρίς περαιτέρω διαδικασίες (αποσυμπίεση) να τα διαβάσει...
 
Πίσω
Μπλουζα